Mladá Boleslav – Vsetín 2:6 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:2 (kon.) | Chomutov – Havířov 3:4 (po s.n.)
Motor ČB – Vítkovice 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Zlín 0:2 (kon.) | HC Kladno – Kometa Brno 4:3 (po s.n.)
Slavia – Hr. Králové 6:1 (kon.) | Písek – Třinec 2:4 (kon.) | HC Litvínov – Přerov 7:2 (kon.)
HC Plzeň – Jihlava 5:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Berani Zlín
Sobota 26.01.2013, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Extraliga staršího dorostu pokračuje na plné obrátky a v sobotu jí čeká další kolo. Jedno utkání v něm sehrají týmy HC Rebel Havlíčkův Brod a HC PSG Zlín. Havlíčkobrodský tým se v minulém kole utkal na domácím ledě proti Vsetínu, který v Kotlině řádil zejména v poslední části zápasu a po výhře 5:2 si odvezl tři body, pro Rebely to byla 28. prohra v řadě. Ti se zatím pořád trápí na posledním místě a stále čekají na výhru. Tým PSG Zlín má za sebou nejprve dva urputné boje na svém kluzišti. Ani v jednou střetnutí nerozhodla šedesátiminutová hrací doba. Napřed si cestu do Zlína našly Pardubice, které nakonec vyhrály 4:3 po prodloužení. Mnohem větší přestřelku zde mohli diváci vidět v dalším kole. Za stavu 5:5 se pokračovalo i přes prodloužení a na řadu tak musely přijít nájezdy. Tentokrát to byl Hradec Králové, kdo se po tuhém boji radoval z výhry. Minulé kolo už Zlínští odehráli venku, a to v Mladé Boleslavi. Hostující gólman Haloda mohl slavit vychytanou nulu. Jeho spoluhráči se gólově dokázali prosadit dvakrát a stav 2:0 pro Zlín vydržel až do samotného konce klání. V tabulce druhé části se žlutomodří drží na sedmé pozici, kam se dostali díky 41. získaným bodmů.

    HC PSG Zlín se v Kotlině neobjevuje poprvé. Naposledy zde hrál během sezóny 2010/2011. První vzájemný duel se však ještě odehrál ve Zlíně. Havlíčkův Brod zde vybojoval těsnou výhru 4:3. Odvetný souboj mohli pak vidět diváci v Kotlině. Tady opět zvítězil hostující tým, když se radoval z výhry 6:1.
     
    Hezké sobotní poledne, v Kotlině právě probíhá rozbruslení. Za chvíli se podíváme na sestavy obou dnešních soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Vaněček (Novák) - Cívka (A), Salát, Ficek, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Hlídek, L. Vala, Polák, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki.

    PSG Zlín:
    Haloda (Příhonský) - Kobylík, Stuchlík, Schmied, Váňa, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč (C), Werbik, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Peška, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Hladiš.

    Rozhodčí:
    Jaromír Vampola - Jan Jeletz, Lukáš Rampír.
     
    Na komentování dnešního zápasu se nemohl z důvodu nemoci dostavit kolega Luboš Vácha. Touto cestou bych ho rád pozdravil a popřál mu brzké uzdravení.
     
    Do ledového kolbiště jako první naskakují domácí Rebelové.
     
    Na hrací ploše už se prohání i trojice rozhodčích.
     
    A led v Kotlině už brázdí svými bruslemi i mladí hokejisté Zlína. Zápas začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Kotouče se po úvodním vhazování ve středovém kruhu zmocnili domácí Rebelové, ale k nahozenému puku do útočného pásma se dostali později než soupeř.
     
    00:45
    Podobně si vedl také Zlín, který rovněž zkusil dobýt útočné postavení díky nahození. Obrana Rebelů však byla pozorná a rychlá, od brankáře Vaněčka zakládá novou akci.
     
    01:17
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a jeho aktivita vyústila v přesilovou hru. Hákování se dopustil Jan Grygera (ZLN).
     
    01:35
    Bojovníci z Kotliny se usadili v útočném pásmu a v rozestavení velkého pětiúhelníku si hledají postupnou kombinací cestu k zakončení.
     
    02:10
    Hosté se nakonec ujali kotouče a na chvíli se vymanili z pevného objetí svého soupeře, ale Rebelové se nastěhovali zpět do přesilovkových pozic a střelu Daniela Saláta od modré čáry vyrazil gólman Haloda.
     
    03:00
    Havlíčkův Brod drží svého soupeře pod tlakem, ale jeho útočné snaze chybí aktivnější střelba. na druhou stranu musíme dodat, že hosté se skvěle brání.
     
    03:25
    Zlín se nakonec ubránil při svém prvním oslabení v utkání a nyní od své branky rozjíždí útočnou akci. Rebelové se pokoušejí napadat rozehrávku.
     
    04:00
    Gólman Haloda si připsal dva úspěšné zákroky, když si poradil se dvěma střelami z prostoru kruhů. Nejdříve puk ztlumil svou lidí a zalehl jej, poté doplachtil kus černé gumy do jeho náruče.
     
    04:18
    Brodský soubor se zatím prezentuje aktivní hrou a má, i díky přesilové hře, více ze hry. Obrana Zlína v čele s gólmanem Halodou zatím odolává.
     
    05:00
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Puk rychle mění svého majitele, což s sebou v těchto chvílích nepřináší žádné zajímavější momenty.
     
    05:29
    Po křídle si najel do útočného pásma Nicolas Werbik, srovnal si kotouč na holi, vybruslil si do levého kruhu a ranou na přední tyč trefil Vaněčkovy betony.
     
    06:02
    Kupředu se po zisku kotouče rychle hnali i domácí Rebelové, kteří se sice nastěhovali do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    06:35
    Hosté nastartovali své útočné motory a po rychlém přechodu do útočného pásma znovu prověřili pozornost brankáře Vaněčka, který od bližší tyčky vyrážel ránu z hole Michala Stuchlíka, jenž pálil z kruhu.
     
    06:50
    Rušno bylo i na druhé straně, kde se po rychlé kombinaci probil k zakončení Matias Mäki, ale Ondřej Haloda kotouč viděl a u přední tyčky betony zasáhl.
     
    07:40
    Na ledě zůstal ležet jeden ze zlínských při útoku hostů. Lavička Zlína tak vehementně protestovala, až dostal trest za nesportovní chování jeden z funkcionářů hostů. Trest odsedí David Peška (ZLN).
     
    08:20
    Moravané zatím velmi dobře brání území kolem brankáře Halody, který dosud nemusel vážněji zasahovat. Rebelové pokračují v dobývání útočného pásma.
     
    08:50
    Obrana hostů je stále hodně pevná a domácí družina si s jejím překonáním neví rady. Zlínská vyhození jsou dlouhá a následují v rychlém časovém sledu.
     
    09:52
    Zlín se ubránil bez větších problémů a při hře 5 na 5 se hned pokusil zaměstnat brankáře Vaněčka. Po přejetí modré čáry rychle střílel z nápřahu Michal Stuchlík, ale střela mu vůbec nesedla a puk skončil jen v ochranné síti.
     
    10:34
    Hosté pokračovali v obléhání brodské branky a nebezpečně zahrozili. Z prostoru mezi kruhy rychle vypálil Tomáš Pavlůsek a gólman Vaněček musel krotit neposedný kotouč ve své výstroji. k dorážce se tak neprobil dojíždějící Pavel Bumbál.
     
    10:44
    Další střelecké projektil měl na svědomí dnes velmi aktivní Michal Stuchlík. Ani tentokrát se však nezhostil své úlohy dobře a kotouč poslal jen nad branku.
     
    11:20
    Zlín přebral iniciativu a teď diktuje tempo hry. Brankář Vaněček má mnohem více práce než v úvodu dnešního duelu. Teď si poradil betony s dalekonosnou střelou.
     
    12:00
    Stále sledujeme stejný obrázek hry. Za delší konec pomyslného provazu tahají hokejisté z města Tomáše Bati a brankář Vaněček se má co ohánět. Zatím potvrzuje formu hodnou reprezentanta České republiky.
     
    12:51
    Obléhání branky Rebelů teď učinil přítrž až hvizd hlavního sudího. Vhazovat se bude v kruhu po pravé ruce Ondřeje Halody, jenž stráží brankoviště Zlína.
     
    13:05
    Hokejisté z Moravy se sice dostali ke kotouči ve svém obranném pásmu, jenže s přechodem do útočného pásma si neporozuměli a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    13:36
    v obranném pásmu před brankou Vítka Vaněčka skvěle zapracoval obránce David Vala, který chytil nahrávku z rohu pásma. Nyní zavezl kotouč do rohu pásma a zakládá akci.
     
    14:23
    Zlín se znovu ujal dirigentské taktovky a kombinoval v prostoru havlíčkobrodského pásma. Hra se dostala až do jeho rohu, kde se domácí dopustili faulu. Pavel Bumbál (ZLN) dostal OT na 10 minut za nesportovní chování, David Vala (HBR) 2 minuty za hákování.
     
    15:10
    Havlíčkův Brod získal kotouč a následně vyhodil puk daleko od své brány, čímž ušetřil cenné vteřinky z Valova trestu. Hosté se vracejí zpět.
     
    15:40
    Martin Helešic se nakonec protlačil ke střele z prostoru pravého kruhu, jež byla však ztlumena jedním z hráčů, který jí stál v cestě. Gólman Vaněček tak už vyrážel od bližší tyčky pomalu letící puk.
     
    16:03
    Hra se přesunula do pásma hostů, kteří se při přechodu do útočného pásma dopustili ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Buly před Ondřejem Halodou.
     
    16:36
    Již při hře 5 na 5 se dostal k dobré střele Tomáš Pavlůsek, který využil dostatek času a prostoru na levém křídle k tvrdé přízemní ráně, jíž gólman Vaněček zneškodnil betony.
     
    17:30
    Hra se teď odvíjí převážně ve středu pole, kde se oba tábory usilovně přetlačují o kus černé gumy. Brankáři sledují situaci v klidu a z povzdálí.
     
    18:11
    Dlouhá nahrávka na najíždějící Davida Pešku byla příliš rychlá. Útočník Zlína se sice rybičkou pokusil ještě puk tečovat, ale neúspěšně. Píská se zakázané uvolnění.
     
    18:40
    Rebelové se probili ke střele po hezké akci. Nahrávku si ztlumil na svou hůl kapitán Tomáš Ludvík a z úhlu na pravé straně vyprášil Halodovy betony.
     
    19:34
    Útok hostů Rebelové odrazili a podél levého mantinelu se rychle vydali směrem kupředu. Zlínská obrana se včas zkonsolidovala, ale musí se mít stále na pozoru, jelikož domácí kombinují v Halodově blízkosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Na obou stranách s sebou přinesla několik povedených střel, ale oba brankáři jsou stále bezchybní, Sluší se podotknout, že vyloženou příležitost jsme zatím neviděli. Před prostřední částí, jež začne přibližně ve 12:44, platí v Kotlině bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Rebelové se vydali kupředu po úvodním vhazování, jenže nahozený kotouč chytil do lapačky Ondřej Haloda a rychle rozehrál na své obránce. Na modré čáře potom nezachytil kotouč Jan Krajcigr (HBR) a kvůli hrozícímu přečíslení 2 na 1 musel podrazit soupeře.
     
    20:40
    Hosté se seskupili kolem gólmana Vaněčka a hledají si postupnou kombinací cestu k zakončení. Blok Rebelů se zatím dobře pohybuje a rychle přistupuje ke střelcům soupeře.
     
    21:10
    Přetlačovanou v prostoru před Vaněčkovou bránou vyhráli domácí Rebelové, vyvezli kotouč ke své modré čáře a dlouhým nahozením se osvobodili.
     
    21:40
    Soupeř už se dostal zpět, ale postupná kombinace mu zatím moc prostoru ke střelbě nepřináší. A když už hosté vystřelí, tak se často jedná o nepřesné projektily.
     
    22:20
    Zlín zakládá novou útočnou akci z hloubi svého obranného pole, ale proti němu už stojí kompletní soupeř, který ustál další oslabení.
     
    22:36
    Gólman Vaněček si doslova smlsl na nepříliš povedené střele z prostoru kruhu. Kotouč přidržel v náruči a přerušil hru. Buly po jeho pravici.
     
    22:58
    Hosté se po zisku kotouče nedostali do útočného pásma, protože kotouč jen nahodili na odpískané zakázané uvolnění. Vhazování proběhne před jejich bránou.
     
    23:20
    Gólman Vaněček teď předvedl prvotřídní zákrok, když zneškodnil hodně nebezpečnou střelu z bezprostřední blízkosti! Bohužel kvůli zastrčenému dresu nevidím číslo střelce.
     
    24:25
    Nejdříve vypálil z prostoru levého kruhu Patrik Málek, ale jeho střela jen orazítkovala Halodovy betony. Do stejné části výstroje gólmana hostů potom pálil i David Vala od modré čáry.
     
    25:00
    Úspěšný zákrok si připsal na konto i Halodův protějšek Vítek Vaněček, který schoval letící puk do své lapačky. Zde ho přidržel a přerušil hru.
     
    25:26
    Gólman Vaněček teď utěsnil prostor u bližší tyčky, kam se tlačili zlínští střelci k nebezpečnému zakončení. Hra se přerušuje. Zlín začíná opět diktovat tempo hry.
     
    26:06
    Na ledě zůstal ležet ve středním pásmu při útoku Rebelů otřesený Daniel Salát. Rozhodčí však přerušili hru až s notným časovým odstupem. Martin Helešic (ZLN) vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
     
    26:23
    Gólman Haloda znovu vyšel úspěšně ze souboje s havlíčkobrodskými střelci. Střelu z prostoru modré čáry dobře viděl a uprostřed svého brankoviště ji ukryl ve své výstroji.
     
    26:50
    Hosté vyhráli nadcházející vhazování ve svém pásmu a rychlým vyhozením se osvobodili. Havlíčkův Brod se ale probil zpět do přesilovkového postavení.
     
    27:17
    Další útok svěřenců trenérského tandemu Richard Cachnín - Karel Dvořák končí jen na holích obránců Zlína, kteří opět vyhazují až do Vaněčkova hájemství.
     
    27:57
    Havlíčkův Brod se sice dokáže nastěhovat do soupeřova pásma a na dostřel Ondřeje Halody, jenže to je tak vše. K následnému ohrožení brankáře Halody se ještě pořádně neprobili. Hosté se velmi dobře brání.
     
    28:25
    Moravané jsou již v plném počtu a pokoušejí se něco nebezpečného vymyslet v blízkosti Vítka Vaněčka. jeho obrana je však proti a drží čisté konto.
     
    29:00
    Hodně nebezpečný útok teď předvedli Rebelové. Nejdříve pálil z dobré pozice mezi kruhy těsně vedle Martin Polák, který mohl ještě střílet po nahrávce Davida Krajhanzla zpoza brány, jež však byla příliš prudká. Kotouč však zachytil na modré čáře David Vala a prověřil svižnou ranou Halodovy betony!
     
    30:00
    Rebelové se teď nemohli probít přes střed hřiště. Hosté sice získali po chvíli puk, jenže špatnou rozehrávkou jej odevzdali jen na hůl Davida Valy, který se vydal k modré čáře soupeře volným prostorem. Byl však včas odstaven zlínskými hráči.
     
    31:00
    Hra teď ztratila na atraktivitě. Sledujeme spíše bojovnou a oboustranně vyrovnanou partii, jež nepřináší ani na jedné straně slibnější šance.
     
    31:36
    Dominik Cívka (HBR) nejdříve vypálil od modré čáry, ale našel jen hruď gólmana Halody, od kterého se puk dostal na hůl zlínských hráčů. Do nájezdu se pak dostal Pavel Bumbál, ale ztroskotal na dobře postaveném Vítkovi Vaněčkovi. Z dorážky neuspěl ani Vladimír Váňa. Brodský bek si při bránění pomohl hákováním.
     
    32:05
    Zlín teď sevřel Rebely do pevného objetí a rozvíjí v útočném pásmu dlouhou a přesnou kombinaci. Rebelové se zatím stíhají úspěšně bránit.
     
    32:27
    Sérii skvělých zákroků teď předvedl Vítek Vaněček! Od modré čáry na něj přiletěla střela, jíž dokázal vyrazit. Před jeho brankovištěm se potom seběhla velká a nepřehledná mela o puk, při níž hosté několikrát stříleli z několika kroků, ale maskovaná opora domácích znovu předvedla svou kvalitu!'
     
    33:36
    Tohle je už pro havlíčkobrodské mladíky dobré. Po vhazování v útočném pásmu udrželi puk v Halodově blízkosti a soupeře v závěru svého oslabení už k ničemu nepustili.
     
    34:06
    Havlíčkův Brod si teď může na chvíli vydechnout. Hraje v plném počtu a má puk na svých holích. Zlín může zatím hodně litovat promarněných šancí, jichž si už vytvořil hodně.
     
    34:50
    Mladým Rebelům nevyšel přechod do útočného pole. Nahození podél mantinelu získali do své moci Zlínští a mohou ze zákrytu Halodovy brány rozjet další akci.
     
    35:25
    Ani oni ale s pukem na holi nic většího nevymysleli. Na dostřel brankáře Vaněčka se sice dostali, ale to bylo vše. Potom už zaúřadovala pevná obrana Rebelů.
     
    35:52
    Zlín právě vstřelil branku!

    Hosté nakonec přetavili svůj tlak přetavili v gólový úspěch a ujímají se těsného vedení! Obrovský závar před brodským brankovištěm vyústil v několik nebezpečných střel, přičemž Vítek Vaněček si poradil i s tou z hole Dominika Hladiše, ale k dorážce do úplně odkryté brány se zblízka probil MIROSLAV ZAREMBA! Asistence: Dominik Hladiš.
     
    36:00
    Zlín právě vstřelil branku!

    Tak tohle je hodně studená sprcha pro rebely, kteří už nabrali dvoubrankové manko! Po nahrávce Martina Helešice se ujal kotouče JAN VYORAL, který svižnou a hlavně přesnou ranou zblízka, jíž ještě poslal do sítě odrazem o tyčku, rozjásal svůj tým podruhé! Asistence: Martin Helešic.
     
    37:00
    Otřesení Rebelové se pokusili o rychlou odpověď, ale jejich postup zakončený střelou jen prověřil pevnost Halodových betonů Kupředu už se ženou hosté.
     
    37:40
    Hra se teď po dvou rychlých úderech Zlína uklidnila. Kotouč drží na svých holích domácí a od své obranné čáry si hledají cestu do útočného pásma.
     
    38:10
    Hosté teď hrají ve velké pohodě. Dvoubrankový náskok vnesl klid na jejich hole. Naopak Rebelové musejí znovu dotahovat nepříjemnou ztrátu.
     
    38:42
    Parta z Kotliny se postupným útokem propracovala do blízkosti útočného pásma, kam sice přešla, ale Kotlinou vzápětí zazněl hvizd hlavního sudího, který odpískal signalizovaný ofsajd.
     
    39:05
    Havlíčkův Brod má puk na svých holích a z obranného pásma může ještě rozvinout před koncem 2. třetiny útok. Hosté však aktivně a úspěšně napadají.
     
    39:39
    V prostřední části nás čeká ještě jedno vhazování, které proběhne po souboji ve středu pole právě v tomto prostoru hrací plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rebelové dlouho drželi se svým soupeřem krok, jenže Zlín si vytvářel čím dál tím větší tlak, který už gólman Vaněček s čistým kontem neustál. Nejdříve jej překonal Miroslav Zaremba a už za 8 sekund přidal druhou trefu Jan Vyoral. Do závěrečného dějství, jež začne asi ve 13:29, půjdou Moravané s dvougólovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Jeden z obránců, zřejmě to byl Jan Krajcigr, chyboval na obranné modré čáře a rázem z toho bylo přečíslení 2 na 1, při němž Vladimír Váňa (ZLN) přiťukl puk na hůl volného Dominika Hladiše, který zblízka tvrdě pálil pod horní tyčku, ale ztroskotal na výtečném Vítku Vaněčkovi! Prvně jmenovaný potom ještě sekal, za což vyfasoval 2 minuty.
     
    41:05
    Hosté se zatím brání bez větších problémů, Rebelům se v přesilové hře znovu nedaří. Přitom by potřebovali co nejdříve snížit, aby se vrátili do hry o body.
     
    41:40
    Až teď se gólman Haloda pořádně zapotil, když hned několik Rebelů střílelo z bezprostřední blízkosti. Talentovaný zlínský muž s maskou ale vždy pohotově zasáhl, přičemž si pomohl především svými betony!
     
    43:00
    Hosté rychle přenesli hru, už při hře 5 na 5, do útočného pásma a tvrdou ránu vyprodukoval ze své hole Pavel Bumbál, jenž střílel z mírného úhlu na levé straně. Gólman Vaněček však podržel u bližší tyčky puk v náruči a přerušil hru. K dorážce se tak nedostal dojíždějící Tomáš Pavlůsek.
     
    43:15
    Další nebezpečné zakončení, jež měli na svědomí hráči Zlína. Konkrétně to byl Michal Gago, který střílel po vhazování z prostoru mezi kruhy, ale jen do prostoru, kde byl připravený gólman Vaněček.
     
    44:00
    Zlín má stále navrch a snaží se ještě navýšit svůj dvougólový náskok, čímž by se hodně přiblížil vítězství a tříbodovému zisku. rebely zatím drží hlavně skvěle chytající Vítek Vaněček.
     
    44:50
    Hra se teď vyrovnala, kupředu se už mnohem častěji dostávají i hráči v havlíčkobrodských dresech. Hosté ale zatím, stejně jako po celý dosavadní průběh duelu, skvěle brání.
     
    45:30
    Sledujeme teď hodně neurovnaný boj, který se odehrává především ve středním pásmu. Na hole hráčů obou táborů se navíc utěšeně lepí nepřesnosti, zabraňující vzniku větší šance.
     
    46:00
    Na holích teď mají kotouč hokejisté z jihovýchodního koutu republiky, ale nedaří se jim přechod přes střední pásmo. Brankář Vaněček v těchto chvílích jen sleduje dění před sebou.
     
    46:50
    Hostům zatím není územní převaha a častější držení puku nic platné. Obrana Rebelů stále drží dvoubrankový rozdíl, který domácí alespoň částečně drží ve hře o cenné body.
     
    47:25
    Dvakrát nebezpečně vypálil Tomáš Pavlůsek, který si rovněž zaslouží za svůj dnešní výkon pochvalu. Je hodně vidět a stále se tlačí do koncovky. Nejdříve však z prostoru kruhů pálil do Vaněčkových betonů a poté neuspěl ani z prostoru levého kruhu.
     
    48:15
    Výtečný zákrok vytasil po dalším útoku hostů brankář Vaněček! Po nahrávce Patrika Balajky si vybruslil nikým neatakovaný až před branku Michal Stuchlík a bekhendem hledal z bezprostřední blízkosti mezírku mezi betony, ale marně!
     
    49:00
    Gólman Vaněček si nemůže ani na chvíli odpočinout. Stále se musí mít na pozoru před zlínskými střelci, který jeho svatyni vydatně ostřelují ze všech možných pozic. teď si poradil s ranou Martina Helešice z pravého kruhu, když kotouč lapil do náruče.
     
    49:37
    Zlín stále pevně třímá otěže zápasu ve svých rukách. Rebelové se jen horko těžko probíjejí ke kotouči, natož aby se na souvislejší dobu usídlili v blízkosti Ondřeje Halody.
     
    50:20
    Až teď se to bojovníkům z Kotliny podařilo. Maskovaný muž ve zlínském brankovišti zmařil ránu, jež letěla k bližší tyčce ze skrumáže v prostoru levého kruhu.
     
    51:43
    Hosté teď pořádně sevřeli svého soka v hloubi jeho obranného pásma a výsledkem byly další nebezpečné rány. Od modré čáry střílel vysoko nad ledem Dominik Schmied a kotouč ještě zkoušel tečovat těsně před brankou Michal Gago. Vzduchem se však prolétla Vaněčkova lapačka. Nemůžu si pomoci, ale hosté to až přehánějí s důrazem. Do gólmana Vaněčka často sekají i poměrně dlouho po odpískání. Teď to předvedl například druhý jmenovaný zlínský útočník.
     
    52:15
    Zlín má na své straně stále velký tlak a gólman Vaněček musí každou chvíli zasahovat. Nyní přerušil hru, když nahozený kotouč po ledě schoval u své levé tyčky a přerušil hru.
     
    53:10
    Další dvě tvrdé rány ze zlínské dílny\. Nejdříve zahrozil z levého kruhu střelou nad Michl Hlaváč, potom neuspěl z opačné části pásma ani v pádu zakončující Martin Helešic, který rovněž přestřelil.
     
    54:00
    S brodskou družinou to nevypadá dobře. mladí Rebelové by se potřebovali dostat alespoň ven z pásma a nechat odpočinout své obranné šiky v čele s gólmanem Vaněčkem.
     
    54:30
    Až nyní tlak hostů ubral na své síle. Ke kotouči se mnohem častěji začínají dostávat i Havlíčkobrodští, ale k souvislejšímu tlaku je zatím hosté nepustili. Jedná se především o nárazové útoky.
     
    55:25
    Další úspěšný zákrok gólmana Vaněčka. Ten si tentokrát poradil s prudkou a poměrně přesnou ranou Michala Gaga, jenž zakončoval z prostoru kruhů.
     
    55:54
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, ale tento stav měl jen krátkého trvání. Kotouče se znovu zmocnila obrana soupeře. Kupředu se ženou Moravané.
     
    56:05
    Na pravém křídle nabral slušnou rychlost Matias Mäki a stihl zakončit. Jeho rána z prostoru pravého kruhu se však stala snadnou kořistí pro Ondřeje Halodu, jenž utěsnil místo u bližší tyčky. Puk navíc dobře viděl.
     
    56:38
    Havlíčkův Brod se teď dostává častěji do zakončení, což je pro něj jenom dobře, protože do konce zápasu už mnoho stavu nezbývá a na tabuli stále svítí stav 0:2. Ondřej Haloda zmařil další ránu, tentokrát z levého kruhu.
     
    57:28
    Domácí družina vyhrála dlouhou přetlačovanou u pravého mantinelu svého pásma a posunula kotouč alespoň do středu pole. Hrát může Zlín.
     
    58:00
    Rebelům se teď nedaří získat puk pevně pod kontrolu a ze středního pásma přejít zlínskou modrou čáru. Brankář Vaněček tak nemůže na střídačku, a domácí tak nemohou zkusit štěstí v power-play.
     
    58:35
    Až teď musel gólman Haloda podržet puk v lapačce přerušit hru. Vhazování proběhne po jeho prvé ruce. Rebelové ale nadále hrají v pěti, Vaněček zůstává v bráně.
     
    59:15
    Už v poslední minutě střílel jeden z host, zřejmě to byl Martin Helešic, z mezikruží. Jeho rána pod horní tyčku však nedoplachtila, protože ji vyrazilo do bezpečí Vaněčkovo rameno!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec.Havlíčkův Brod ani tentokrát neprolomil nepříjemnou a dlouhou sérii porážek bez bodového zisku. V domácím prostředí podlehl Zlínu 0:2. Pokud bychom měli vyzdvihnout výkon některého hráče domácích, bezpochyby by se jednalo o Vítka Vaněčka, talentovaného gólmana, který po celou dobu držel svůj tým ve hře o body. Také potvrdil, že stabilním členem reprezentační "sedmnáctky" je zcela právem. To je ode mě vše, děkuji vám za pozornost a na závěr bych vás rád pozval ke sledování večerního duelu A-mužstva s Benátkami nad Jizerou. Na shledanou (13:58:51)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 36. Zaremba (Hladiš), 36. Vyoral (Helešic)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Novák) - Cívka (A), Salát, Ficek, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Hlídek, L. Vala, Polák, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki.
    Berani Zlín: Haloda (Příhonský) - Kobylík, Stuchlík, Schmied, Váňa, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč (C), Werbik, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Peška, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Hladiš.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jan Jeletz, Lukáš Rampír.
    bahis siteleri