Havlíčkův Brod – Havířov 3:2 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kadaň 0:1 (kon.)
Most – Beroun 3:2 (po pr.) | Benátky n/J – Jihlava 3:4 (po pr.) | Olomouc – Šumperk 2:0 (kon.)
Ústí n/L – Litoměřice 4:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
AZ Havířov
Středa 23.10.2013, 17:30 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 Ulice: U stadionu • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, po krátké přestávce se vám znovu hlásím ze zimního stadionu v Kotlině. Srdečně vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – AZ Havířov, který se odehraje v rámci 15. kola 1. ligy. Utkání začíná v 17:30.
     
    Havlíčkův Brod vstoupil do soutěže výtečně, když překvapivě vyloupil led právě Českých Budějovic po triumfu 3:0 a ukořistil cenný bod na ledě nováčka z Havířova. Od té doby připomínají jeho výkony hodně divokou houpačku, když střídá povedené zápasy s těmi horšími. Rebelové budou určitě neradi vzpomínat na zavání v Mostě (3:4) a nepovedenou misi do Mladé Boleslavi, kde prohráli vysoko 0:6. S úsměvem se naopak ohlédnou za vítězstvím nad Ústí nad Labem (4:2) či posledními dvěma triumfy v domácím prostředí, když těsně porazili Olomouc (1:0) a České Budějovice (3:2) i přesto, že oba soupeři měli výraznou střeleckou převahu.
     
    Havířov ukazuje, že je velice houževnatým soupeřem, kterému dobře funguje obrana. Osm zápasů se rozhodovalo za těsných výsledků. Většina protivníků si tedy proti Havířovu moc nezastřílela. Havířovští se nyní nacházejí na 10. příčce. K tomu jim pomohlo šest vyhraných zápasů. Ve dvou z nich muselo vítěze určit prodloužení. To však AZ v obou případech zvládl na jedničku. Nejprve sebral dva body havlíčkobrodským Rebelům a minulou středu uštědřil porážku 4:3 Berounu. Nárazem na tvrdou zem byla těžká porážka 0:7 na ledě Olomouce. Divácky atraktivní utkání tak nebylo pro fanoušky Havířova zrovna to pravé ořechové. Potom se svěřenci kouče Jana Danečka zvedli a dokázali vyhrát dva předposlední duely. Nevyšel jim ale ten poslední, který sehráli doma proti jihlavské Dukle. Ta si odvezla tři body po výhře 5:3.
     
    Celková bilance s Havířovem v 1. lize:

    Počet odehraných zápasů: 17
    Bilance: 5-2-1-9
    Výsledky: 3:5, 7:3, 0:4, 1:2, 1:2, 0:7, +3:2p, +2:1p, +1:2, +5:2, 3:0, 8:4, 1:5, 1:4, 5:4, 1:3, 2:3p
    Skóre: 44:53

    "+" – hráno v play off
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2013/14):

    Havířov – Havlíčkův Brod 3:2pp
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Novák) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Berger – Stach, Říha, Drtina – Dvořáček, Endál, Maliník – Chlubna, Stehlík, Charvát.
    Trenér: Jiří Mička.

    AZ Havířov: Matoušek (L. Daneček) – Vosátko, Bezuška, Krisl, Roupec, Graca, Koma, Deutsch – Šedivý, Pechanec, Kanka – Jakúbek, Šlahař, J. Daneček – Maruna, Říčka, Klimša – Němec, Marosz, Škumát – M. Rimmel.
    Trenér: Stanislav Sztefek.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Václav Guth, David Rittich.
     
    Při pohledu do sestavy obou celků zjistíme, že Havlíčkův Brod má ve svých řadách dva debutanty. Premiéru si odbude Matěj Charvát, jenž přichází vypomoci a zalepit díry v sestavě způsobené marodkou. Do Kotliny míří z druholigového Hodonína. Poprvé se na střídačce Rebelů objevuje Čeněk Novák, který bude krýt záda o necelý rok staršímu, ale o hodně zkušenějšímu Danielu Dolejšovi. Do hry se po zranění vrací Lukáš Endál.
     
    Naopak AZet před dnešním zápasem opustil útočník Michael Kolarz. Ten by měl až do konce sezony působit v týmu Znojma, který hraje rakouskou EBEL.
     
    Na ledovou plochu najeli rozhodčí dnešního utkání. Hlavním sudím je pan Petr Přikryl, který do Kotliny přicestoval z Brodku u Přerova. Na čarách mu bude asistovat duo arbitrů z nedaleké Jihlavy Václav GuthDavid Rittich.
     
    Na ledovou plochu nastupují oba týmy. Jako první Rebelové, které přivedl Daniel Dolejš. Hosté přicházejí hned vzápětí.
     
    Hráči už se staví na vhazování. Budeme začínat. Přeji příjemnou zábavu a hezké počtení u onlajnu z Kotliny!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Rebelové se snažili po zisku buly založit rychlou akci. To se jim ale nepovedlo a píská se zakázané uvolnění. Buly před Danielem Dolejšem.
     
    00:30
    Havlíčkobrodští zavezli puk do útočné třetiny, ale Petr Polodna přišel na modré čáře k kotouč. Podobně dopadli i Havířovští na druhé straně.
     
    01:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nefalšovaný vlastenec si nyní vstřelili hokejisté Havířova! Petru Matouškovi tak premiéra coby jedničky na kluzišti soupeře pořádně zhořkla. Vladimír Říha společně s Markem Drtinou vybojovali na zadním mantinelu kotouč a ten se následně dostal až k DAVIDU STACHOVI, jenž nahazoval před kasu, kde jej za záda opařeného maskovaného muže AZetu doklepl jeden z beků! Protože to byl vlastní gól, asistence se nepřipisují. Bez asistence.
     
    02:35
    Domácí fanoušci ženou Rebely kupředu a přejí si další gól. Hra se ale zdržuje především ve střední třetině, protože Havířov zavřel modrou čáru.
     
    03:30
    Petr Kanko projel až na pravý kruh, zde se odhodlal ke střele, ale ta byla zablokovaná obráncem. Následný pokus od modré zastavil holení Petr Polodna.
     
    04:08
    Nahození Ondřeje Šedivého od modré čáry nenadělalo domácímu brankáři žádný problém. Daniel Dolejš je v poklidu schoval v lapačce.
     
    04:27
    Z levého kruhu to zkusil Zdeněk Deutsch, ale jeho pokus zablokoval Bohumil Jank. Kotouč se následně vysokým obloučkem snesl až do ochranné sítě.
     
    04:49
    David Dvořáček projel jako nůž máslem do útočné třetiny, sjel si na pravý kruh, zde lehce zamíchal s kotoučem a ostře vypálil. Petr Matoušek podržel jeho střelu na hrudi.
     
    05:20
    Petr Zítka nejprve stínoval Davida Klimšu na modré čáře. Toho s problémy odstavil, následně ale nepochopitelně chyboval a vše musel řešit na levém hrazení až Bohumil Jank.
     
    05:36
    Rebelové se dostali do útočné třetiny, ale přišli zde o hrací gumu a hosté chtěli rozehrát rychlý brejk, ale místo toho se puk bleskově vrací k jejich brance – zakázané uvolnění.
     
    06:23
    AZet zavezl puk do pásma soupeře, kde roztočil útočný kolotoč a následně od modré čáry nepříliš důrazně vystřelil Rostislav Marosz. Daniel Dolejš jeho střelu mířící po ledě vyrazil za bránu.
     
    07:17
    Hokejisté z Kotliny se etablovali před Petrem Matouškem, který musel vytáhnout zákrok betonem. Následně vyhazují hosté na zakázané uvolnění.
     
    07:23
    Šikovné nahození Karola Koríma ihned po buly bylo před brankou Havířova tečované, ale nakonec skončilo v ochranné síti.
     
    07:45
    Na druhé straně si připsal zákrok brankář Daniel Dolejš. Na něj pálil z pravé strany Antonín Pechanec, ale domácí opora mezi tyčemi udržela jeho střelu na hrudi.
     
    08:20
    Wooow! Neuvěřitelný zákrok Daniela Dolejše drží Rebelům vedení! Z jeho výkonu mě bolí třísla za něj! Jan Daneček se jako liška klestím protáhl až mezi kruhy, kde posunul puk na levou stranu. Tam čekal Antonín Pechanec, který si počkal na pohyb brankáře Havlíčkova Brodu. Ten se přesunul k tyči, havířovský útočník jej chtěl rychle obhodit, ale domácí muž s maskou fantasticky natáhl svůj beton a kotouč za čáru nepustil!
     
    08:48
    Máme zde první vyloučení zápasu. Na dvě minuty si jde odpočinout za nedovolené bránění Jan Daneček (HAV).
     
    09:37
    Havířov výtečně brání. Nejprve vysunul svým presinkem Rebely až do střední třetiny a následně díky aktivnímu napadání dokázal uloupit puk a vyhodit jej až k Dolejšovi.
     
    10:16
    Rostislav Marosz uháněl sám na Dolejše a byl faulován. Pojede tak trestné střílení!
     
    10:16
    Výtečně Dolejš! Domácí brankář se nenechal vyprovokovat Rostislavem Maroszem k pohybu ke své pravé tyči a hostující forward pak neměl jinou možnost, než zkusit to na bližší, zde byl ale nastavený beton brankáře borců z Kotliny!
     
    10:58
    Hosté v plném počtu. Ke konci přesilovky vyhodili puk pryč z pásma a domácí byli následně zastaveni ofsajdem. Havířov toto oslabení ale s přehledem ubránil.
     
    11:06
    A budou se bránit znovu. Za sekání totiž putuje k trestoměřičům David Roupec (HAV). Další šance domácích na vstřelení gólu.
     
    11:55
    Havířov dokázal vyhodit a po následném tlaku domácích stál u zcela odkryté klece Petr Polodna, ale kotouč se k němu nedostal a ten tak nezakončil celou akci tak, jak si přál!
     
    12:34
    Opět míří hrací guma až k domácí opoře s maskou na hlavě. Rebelové zatím potvrzují svou pětiprocentní úspěšnost využití přesilových her.
     
    13:08
    Havířovští opět kompletní. Oslabení opět bez úhony přežili. Hostující brankář opět neměl příliš práce, i když tentokrát si Rebelové připravili alespoň jednu slušnou šanci.
     
    14:08
    Vladimír Říha přišel na levém kruhu o puk, ten sebral David Stach a zajel s ním k zadnímu mantinelu. Následně se vykličkoval až před branku, kde ale nevypálil, jelikož byl odstaven protihráčem.
     
    14:57
    David Stach to zkusil rychlou střelou. Tentokrát ale o malý kousek minul levou tyčku Matouškovy branky. Na tribunách začalo pravé peklo. Havířovští fanoušci měli zřejmě malé zpoždění, ale nyní se již naplno projevují svým hlasem. Kotlinou zní "Jsme havířovská zvěř..."
     
    15:47
    Hosté se snažili dostat do útočné třetiny, ale Rebelové utvořili hradbu na modré čáře. Pronikajícího hráče v modrobílém pak zastavil Jan Zdráhal.
     
    16:31
    Daniel Graca to zkusil s rychlou střelou od modré čáry. Ta se zajímavě nesla, ale nakonec o kousek minul vzdálenější růžek Dolejšovy brány. Poté vypadla až do horní sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    16:58
    Kapitán Slezanů Jiří Krisl se probil od zadního hrazení před branku, ale nedokázal backhandem zakončit přesně. Následné nahození Miroslava Škumáta od pravého mantinelu pokryl pod lapačkou domácí gólman.
     
    17:41
    Rebelové se po kratším náporu soupeře dostali do útočné třetiny. Havířov se ubránil jen za cenu vyhazovu na zakázané uvolnění.
     
    18:12
    Po nahození Lukáše Havla, které se odrazilo od Matouškových betonů před branku, se nedostal k dorážce Petr Polodna.
     
    18:36
    Havířov právě vstřelil branku!
    A v podstatě z brejku máme vyrovnáno! Ukázková akce jako z učebnice ledního hokeje přináší nerozhodný stav. Jan Daneček se znovu šikovně dostal do útočné třetiny, kde z pravého kruhu poslal křižný pas na najíždějícího JAKUBA ŠLAHAŘE, na jehož dělovku pod břevno neměl přesouvající se Daniel Dolejš šanci zasáhnout! Asistence: Jan Daneček.
     
    19:57
    Na obou týmech je vidět snaha dohrát tuto třetinu bez další obdržené branky. V poslední možný moment to domácí zkusili s nahozením od modré. Petr Matoušek jej podržel na hrudi. Bude tu ještě jedno buly, leč to bude spíše jen formalita.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství. Za číslo této třetiny by se dala označit dvojka. První perioda nám zde v Kotlině nabídla dvě branky. Domácí se hned ve druhé minutě dostali po kuriózní vlastní trefě do vedení, ale necelé dvě minuty před koncem této části srovnal Jakub Šlahař.

    Zásahy brankářů po první třetině:
    Daniel Dolejš – 9
    Petr Matoušek – 9

    Druhá část začne cca v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hosté se hned cpali do útoku a nakonec zakončoval na modré čáře Lubomír Vosátko, ale jeho střelu vyrazil Daniel Dolejš vyrážečkou mimo.
     
    21:24
    Slezané jsou aktivnějším celkem a tlačí před branku soupeře. Rebelové se dostávají před Petra Matouška poprvé až poté, co hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    21:51
    Jiří Krisl se po levé straně prodral až na kruh, kde vypálil. Daniel Dolejš ale jeho zakončení bez problému vykopl betonem za bránu.
     
    22:22
    První zákrok této periody si zapisuje do statistik také Petr Matoušek. Toho prověřil ranou z levého kruhu na bližší tyč Lukáš Endál. Gólman AZetu vyhráží za bránu.
     
    22:50
    Havířov se znovu tlačil před kasu hájenou domácím gólmanem. Následně byl ale vyhnán ven z tohoto území, jelikož zahrál vysokou holí.
     
    23:23
    Hra je plná nepřesností. Když hosté neudrželi v útoku puk na hokejkách, Rebelové pro změnu vyhodili na zakázané uvolnění. Následně další chybu soupeře mohli potrestat útočným výpadem, ale neprošli přes modrou čáru.
     
    23:42
    Další icing Havlíčkova Brodu v této části hry. Dopustil se jej poté, co se vhazovalo kvůli vypadnutí puk mimo hřiště ve středním pásmu.
     
    24:30
    Ondřej Šedivý byl obráncem vytlačen mimo střeleckou pozici a na druhé straně byla nahrávka Lukáše Havla na rozjetého Petra Polodnu ztečovaná bekem hostů.
     
    25:17
    David Stach se dostal po dobré práci holí za brankou až před Matouška, kde si ale počínal až přespříliš důrazně a nezakončil. Branka gólmana hostů byla ale vychýlena. Buly před Matouškem.
     
    25:58
    Na obou týmech se zřejmě projevuje únava. Vždyť hrají třetí zápas v pěti dnech. Proto je k vidění spousta chyb a nepřesností. Po jedné takové musel hasit za brankou požár David Roupec (HAV). Na trestnou lavici putuje za vysokou hůl.
     
    26:28
    Jan Berger se natlačil až před Petra Matouška, ale z vrcholu brankoviště nezakončil ideálně a trefil jen jeho beton. AZet následně vyhazuje.
     
    27:02
    Petr Polodna posílal křižnou nahrávku skrze brankoviště na Lukáše Havla, ale hrací guma byla lehce tečovaná a jeho hokejku tak minula.
     
    27:12
    A AZet následně vyvezl kotouč až k domácí kleci. Daniel Dolejš navíc musel na led proti střele z levé strany. Tu udržel v lapačce a Havířov tak získal buly.
     
    27:58
    Hosté ze Slezska jsou v plném počtu bruslařů na ledové ploše. Ke konci oslabení dvakrát odpálili puk k brance domácího týmu.
     
    28:39
    Mek Drtina projel až na levý kruh a jeho dělovku po ledě vykopl reflexivním zákrokem Petr Matoušek. Následně sebral kotouč na druhém kruhu David Stach a cpal je křížným pasem na hůl Vladimíra Říhy, ale ten o centimetry minul pravou Matouškovu tyč!
     
    29:48
    Rebelové, konkrétně Ondřej Stehlík a novic Matěj Charvát, dobře zatlačili svého soupeře a ten měl na modré čáře problém s rozehrou. Následně podržel puk odražený od prvního jmenovaného na levém kruhu Petr Matoušek.
     
    30:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým se dostal po rozpacích z úvodu druhé dvacetiminutovky do tempa a rázem opět vede! Trenér Jiří Mička může opět lépe dýchat. Tomáš Kolafa nahrál ve středním pásmu Petru Polodnovi, který projevil dobrou techniku v rukách a milimetrový pasem našel za obranou najíždějícího LUKÁŠE HAVLA, který první střelou trefil jen pravý beton Petra Matouška, ale následně jej z dorážky pokořil! Asistence: Petr Polodna a Tomáš Kolafa.
     
    30:28
    Rostislav Marosz oslabuje svůj tým a putuje na trestnou lavici za krosček. Perné chvilky pro gólmana Havířova. Domácí jsou opět na koni.
     
    31:28
    A pevně se drží v jeho sedle! Nejprve hostující mág mezi tyčemi zneškodnil ránu Vladimíra Říhy z mezikruží, na níž moc neviděl, ale nadvakrát ji zkrotil. Poté po buly střílel od levého mantinelu Roman Maliník, ale znovu si nepřišel na mladíka mezi tyčemi AZetu.
     
    32:20
    Druhou část oslabení zvládají hosté na jedničku. Dvakrát po sobě vyhodili kotouč až k hájemství Daniela Dolejše a ušetřili tak dost času.
     
    32:30
    Stav deseti hráčů na ledě moc dlouho nevydržel. Tentokrát pyká domácí hráč. Konkrétně Martin Vágner (HBR). Ten se provinil nedovoleným bráněním. V útočné třetině.
     
    32:19
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířovu stačilo jen několik málo vteřin na to, aby přesilovku využil a srovnal stav zápasu. Martin Jakúbek si nahrál puk s Jakubem Šlahařem a následně vypálil z pravého kruhu DAVID ROUPEC, jehož dělovka prošla až pod horní tyčku Dolejšovy brány. Omlouvám se za technické problémy, ale můj google chrome přestal na malou chvíli pracovat. Asistence: Martin Jakúbek a Jakub Šlahař.
     
    33:59
    Domácí tým nejprve zahrál na zakázané uvolnění a následný průnik zakončil střelou z levého kruhu Lukáš Havel, ale jeho pokus vyrazil Petr Matoušek vyrážečkou za bránu.
     
    34:51
    Znovu byl v šanci Lukáš Havel, ale tentokrát se k němu hrací guma nedostala. Na druhé straně to zkoušel Havířov, ale neuspěl.
     
    35:35
    Oba celky jsou si vědomy důležitosti těchto minut, a tak se snaží zbytečně nechybovat. Rebelové mají ale více ze hry a Slezané dokonce vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    36:08
    Z pravého kruhu bleskově vypálil Lukáš Endál, ale proti jeho střele byl výtečně chytající Petr Matoušek, který "vyhlavičkoval" jeho pokus maskou. Následně zůstal otřesen, rána to byla řádná. Sudí raději přerušil hru a zkontroloval gólmana soupeře.
     
    37:45
    Už to vypadalo, že se oba celky začínají dostávat do tempa, ale v posledních chvílích opět přibylo na ledové ploše chyb a nepřesností.
     
    38:11
    Rebelové mohou dostat ke konci třetiny vedení zpět na své hokejky. Na lavici hanby putuje za držení hole Miroslav Škumát (HAV).
     
    38:48
    Jan Berger se dostal mezi kruhy ke střele, kterou chtěl poslat po ledě. Jeho rychlou střelu ale vykopl svým levým betonem Petr Matoušek a hosté následně vyhazují.
     
    39:39
    Maskovaný muž Havířova opět ukázal své kvality. Nejprve vyrazil střelu Jana Zdráhala od modré čáry a následně podržel v náručí pokus Petra Polodny z mezikruží.
     
    39:53
    Ještě projel před branku Karol Korím, jenž si sjel až od modré čáry, ale jeho zakončení odrazil holí do ochranné sítě brankář AZetu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla stejný počet tref, jako ta předchozí. Nejprve se dostali Rebelové podruhé v utkání do vedení, když se prosadil ostrostřelec Lukáš Havel. Chvilku nato ale srovnal výstavní ranou David Roupec.

    Zásahy brankářů ve druhé třetině:
    Daniel Dolejš – 10 (celkem 19)
    Petr Matoušek – 13 (celkem 22)

    Další třetina začne cca v 17:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Havířov hrající začátek této periody v oslabení hned dopravil puk k Danielu Dolejšovi a je kompletní. Kotouč sbírá Jan Zdráhal.
     
    40:51
    Havlíčkův Brod se vydal do útoku, mezi kruhy čekal na puk Lukáš Havel, ale černá pryž se k němu nakonec nedostala a ukradl ji AZet.
     
    41:38
    Po rychlém brejku se dostával u mantinelu do střelecké pozice Martin Jakúbek, ale jeho, a stejně tak i následně Jakuba Šlahaře, odstavil Bohumil Jank.
     
    42:10
    Poté, co domácí zavezli puk do pásma, zůstal v pravém rohu ležet Jan Maruna. Oproti pravidlům ledního hokeje hraje hudba, když leží hráč na ledě. Domácí vyklidili kotel a nechali zde jen nápis "stěhujeme", čímž dávají najevo svůj nesouhlas s rozhodnutím technických služeb o odebrání jejich klubovny.
     
    42:29
    Rebelové zahráli na zakázané uvolnění. Následně se zkusili dostat do útočného území znovu. Tentokrát úspěšně. Roman Maliník byl tím, kdo dostal hrací gumu k Matouškovi.
     
    43:10
    Zde ale domácí družina nic nevymyslela a na druhé straně byl na modré čáře odstaven obráncem David Klimša. Rebelové u puku.
     
    43:29
    Nakonec ale získali hrací předmět hosté a Mikuláš Rimmel vypálil od pravého mantinelu. Daniel Dolejš drží puk na své hrudi.
     
    43:34
    Bezprostředně po zisku vhazování vystřelil z pravého kruhu Ondřej Šedivý. Brankář Havlíčkova Brodu podržel puk na hrudi a bude tu další buly.
     
    44:18
    Jan Zdráhal se nejprve nedostal před brankou k dorážce puku klouzajícího skrze území hájené Petrem Matouškem. Z protiútoku pálil z levého kruhu Antonín Pechanec. Daniel Dolejš jeho ránu na bližší tyč vyrazil vyrážečkou.
     
    44:36
    Rebelové zahrávají na zakázané uvolnění. Místní hlasatel využil momentu přerušení k tomu, aby ohlásil počet diváků. Do Kotliny dnes přišlo 924 platících.
     
    45:04
    Na levém kruhu se dostal ke střele Jan Maruna, který se tak oklepal z nárazu na mantinel. Jeho přízemní pokus ale vykopl svým levým betonem brankář Daniel Dolejš.
     
    45:56
    Petr Matoušek si pohrává s kotoučem ve své lapačce. Hrací gumu podržel ve své rukavici po nahození domácích a přerušil tak jejich začínající tlak.
     
    46:26
    Ondřej Stehlík se snažil vyslat ze středního pásma do brejku Tomáše Chlubnu. Ten byl ale v ofsajdu a navíc pas jeho kolegy byl hodně nepřesný a nestihl by jej.
     
    46:57
    Zatímco sledujeme hru ve středním pásmu, tak se oba fankluby spojily v jeden celek a současně vyvolávají heslo "Český hokej pro fanoušky.".
     
    47:30
    Třikrát bravo Petru Matouškovi! Gólman Havířova vytáhl bravurní zásah pravým betonem! Na levém rohu brankoviště stál zcela osamocený Lukáš Havel, který sem také dostal nahrávku, ale jeho rychlé zakončení skončilo jen na fantasticky se přesouvajícím maskovaném muži hostů!
     
    48:48
    Jaroslav Koma to zkoušel z pravé strany poté, co k němu byl puk propašován přes brankoviště, ale s rychlou střelou neuspěl a minul horní tyčku.
     
    49:38
    Oběma celkům se nedaří přejít přes modrou čáru do útočné třetiny, a tak se to podstatné sehrává hlavně v "území nikoho", čili ve středním pásmu.
     
    50:25
    Havlíčkův Brod se pokoušel o rychlý výpad k Matouškově brance, ale ve středním pásmu zaváhal a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    50:53
    Rebelové sebrali kotouč ve svém pásmu, Matěj Charvát našel ve střední třetině Ondřeje Stehlíka, který se neměl kudy dostat do útočného pásma, a tak jen nahodil.
     
    51:50
    Sem, tam, sem, tam. Z hole červených, na hůl modrobílých. Takové je putování kotouče. Oba celky jen nahazují puk, protože si jsou jasně vědomy každé chyby, která by mohla rozhodnout.
     
    52:58
    Erik Němec to zkusil ze středního pásma s ostrým nahozením. Daniel Dolejš ho kontroloval lapačkou, ale hrací guma pouze přelétla jeho horní tyčku.
     
    53:26
    Čtvrté lajně Havlíčkova Brodu se podařilo protečovat kotouč až k brance soupeře. Klouzající puk ale pokryl pod lapačkou Petr Matoušek a bude to buly.
     
    53:53
    Petr Kanko se natlačil až před Daniela Dolejše, ale tísněn obráncem zakončil jen o malý kousek vedle. Na druhé straně pak bojoval na levém kruhu Lukáš Havel a nakonec i backhandem zakončil, ale minul branku.
     
    54:40
    Po nepříliš jisté rozehře z hole domácího muže s maskou vznikla menší mela, kterou zachránil Bohumil Jank na zadním hrazení. Následně puk dostal ven Marek Drtina.
     
    54:52
    Na levém kruhu se dostal ke střele Martin Jakúbek. S jeho pokusem ale neměl Daniel Dolejš příliš práce a v pohodě jej podržel na hrudi.
     
    55:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlina se raduje! Rebelové se totiž necelých pět minut před koncem znovu dostávají do vedení! Nedáš-dostaneš. Toto pravidlo opět zafungovalo a do řad družiny z Kotliny přineslo jednobrankové vedení! Nejprve neuspěl na levém kruhu Jan Maruna, kterého vyčapal betonem Daniel Dolejš. Na druhou stranu pak pádil David Stach, který předložil puk do jízdy ROMANU MALINÍKOVI a ten jeho křižný pas přetavil v gól! Asistence: David Stach.
     
    56:48
    Jan Berger byl nyní odstaven mezi kruhy od puku v dobré příležitosti. Hrací gumu mu cpal na hůl Lukáš Havel, ale obránce soupeře jej tělem čistě odstavil.
     
    57:15
    Dáňa Dolejš vytasil ze svého bezedného arzenálu další fantastický zákrok! Na modré čáře se dostal k odraženému kotouči Jakub Šlahař, proti jeho ráně padlo snad všech pět domácích obránců, ale Daniel Dolejš si sjel až na brankoviště a fantasticky jeho dělovku do šibenice zneškodnil lapačkou. Ukázkový semafor drží vedení domácích, kteří si následně berou oddechový čas!
     
    57:35
    Martin Jakúbek je ve třetí periodě velmi aktivní. Teď znovu pálil, konkrétně z pravého kruhu, Daniel Dolejš ale zasáhl bezpečně svým pravým ramenem.
     
    58:10
    Havlíčkobrodští dostali kotouč až k brance soupeře. AZet se následně snažil dostat rychlým přesunutím hry do útoku, ale nepřesně si nahrál a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    58:32
    Petr Polodna šikovně vyhodil po soupeřově zavezení puku do útočného pásma. Sudí nejprve signalizoval icing, ale nakonec musel hrát Peter Bezuška.
     
    59:18
    Rebelové bravurně brání a soupeře do ničeho nepouštějí. A když už se jim to povede, jako v případě Erika Němce, je na místě Daniel Dolejš se svým zákrokem.
     
    59:31
    Ofsajd AZetu při přechodu do útoku. Petr Matoušek je připraven odjet na střídačku. Buly na útočné modré čáře Havířova.
     
    59:50
    A bude se opakovat. Hosté se totiž nedůrazně pokusili přejít přes modrou čáru a kotouč se dostal mimo hrací plochu. Zdá se, že domácí si ve třetím zápase na svém stadionu připíší další tři body...
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    A je to tak! Nakonec o osudu zápasu rozhodla třetí část a branka z hole Romana Maliníka, která zajistila Rebelům tři body.

    Z Kotliny se s přáním hezkého večera loučí Richard Wagner. Příště se těším opět napočtenou! (19:45:27)
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Stach, 31. Havel (Polodna, Kolafa), 56. Maliník (Stach) – 19. Šlahař (J. Daneček), 33. Roupec (Jakúbek, Šlahař)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Novák) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Berger – Stach, Říha, Drtina – Dvořáček, Endál, Maliník – Chlubna, Stehlík, Charvát.
    Trenér: Jiří Mička.

    AZ Havířov: Matoušek (L. Daneček) – Vosátko, Bezuška, Krisl, Roupec, Graca, Koma, Deutsch – Šedivý, Pechanec, Kanka – Jakúbek, Šlahař, J. Daneček – Maruna, Říčka, Klimša – Němec, Marosz, Škumát – M. Rimmel.
    Trenér: Stanislav Sztefek.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Václav Guth, David Rittich

    Diváci: 924
    bahis siteleri