Chanty-Mansijsk – Záhřeb 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 5:4 (po pr.)
Toljatti – Atlant 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Sobota 18.10.2014, 13:00 • Yunost Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     

    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje a obzvláště pak fanouškům KHL. Dnes jsou na programu čtyři utkání a jedním z nich, které budeme sledovat v našem online přenosu, je to mezi Traktorem Čeljabinsk a HC Slovan Bratislava.

     
    Traktor Čeljabinsk

    Traktor se nachází na devatenáctém místě celkové tabulky KHL, když dosud nasbíral osmnáct bodů. Rozhodně by si představoval lepší umístění, ale zatím nepředvádí takové výkony, jaké by mohl. V posledních třech utkáních si připsal jedno vítězství nad Ladou Togliatti, ve zbývajících dvou nestačil na Kazaň – 0:3 a Magnitogorsk – 1:6. Poslední neúspěchy se tak bude snažit odčinit již dnes na svém ledě a před svými fanoušky a pokusí se získat jakýkoli bod, který je vždy důležitý.

     
    HC Slovan Bratislava

    Slovan okupuje šestnáctou příčku tabulky KHL a připsal si jednadvacet bodů. Také hokejistům Slovanu se v poslední době moc nedaří. Ze tří posledních odehraných utkání si nepřipsali ani jeden bod, když postupně nestačili na Minsk, se kterým prohráli 1:4. Pak přišla domácí prohra s Jokeritem Helsinky, proti kterému však odevzdali slušný výkon, ale na finský celek to nestačilo. Poslední zápas odehráli slovenští hokejisté v Záhřebu, kde padli nejtěsnějším možným výsledkem, a sice 0:1. Slovan tak má motivaci své poslední neúspěchy napravit a pokusí se o to už na ledě Čeljabinsku.

     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná utkání obou těchto týmů v KHL jsou zatím nerozhodná, kdy si každý tým připsal po dvou výhrách. I o tom svědčí fakt, že zápas by mohl být vyrovnaný i vzhledem k tomu, že jsou oba celky v podstatě sousedy v tabulce.
     
    Česká stopa v utkání

    Martin Růžička (TRA)
    Jan Bulis (TRA)

    Tomáš Netík (SLO)
    Michal Vondrka (SLO)
    Václav Nedorost (SLO)
     
    Jak nakonec zápas dopadne a kdo bude po jeho konci veselejším týmem, nám ukáže až samotný průběh utkání. Z něho je pro Vás samozřejmě připraven podrobný online přenos, kterým Vás budu provázet. Všem přeji příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Demčenko) – Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťjušov, Chlystov, Kostromitin – Čistov, Panov, Bulis – Wilson, Peňkovskij, Kokujov – Růžička, Glinkin, Popov – Sajustov, Mokin, Toluzakov

    HC Slovan Bratislava: Janus (Bäcklund) – Štajnoch, Sigalet, Baranka, Sersen, Foster, Starosta, Mihálik – Bartovič, Surový, Netík – Vondrka, Nedorost, Hudáček – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, White, Bližňák

    Rozhodčí: Akuzovskij, Lazarev – Maťjuša, Karabanov.
     
    Hráči obou celků jsou již na ledové ploše a utkání tak za malou chvíli začne. Nejprve si ale vyslechneme hymny obou zemí.
     
    Nejprve zní hymna Slovenské republiky.
     
    A nyní už hraje samozřejmě hymna ruské federace.
     
    Všechny oficiality jsou za námi a nyní už jdeme na samotný zápas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Do útoku se hned vydali hráči domácího celku, ale brzy o puk přišli.
     
    00:27
    Slovan právě vstřelil branku!
    A z následného protiútoku se do velmi brzkého vedení dostávají hosté z Bratislavy. Surový objel branku a snažil se poté okamžitě vystřelit. Puk však brankář Garnett vyhodil před sebe a před ním poté vznikla obrovská mela, do které si najel český útočník TOMÁŠ NETÍK, který dokázal puk usměrnit mezi tři tyče domácí branky. Hosté tak jdou do důležitého vedení v tomto utkání. Asistence: Milan Bartovič.
    Tomáš NETÍK - 0:1
     
    02:34
    Čeljabinsk je z úvodní branky trochu rozhozený a zatím se nemůže pořádně usadit v pásmu hostí. U puku tak jsou znovu hráči Slovanu.
     
    03:01
    V další šanci se ocitl Netík, proti jeho střele však dobře zasáhl Garnett, který příložníkem poslal puk do bezpečí.
     
    03:52
    Peňkovskij dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    04:01
    Jenže síly na ledě se vyrovnají. Hudáček putuje na trestnou lavici za vražení na hrazení.
     
    04:50
    Hra 4 na 4 zatím lépe svědčí Slovanu, který se delší dobu drží v pásmu Čeljabinsku. Nyní se vhazuje po levé ruce Garnetta.
     
    05:09
    Quint ztratil ve středním pásmu puk a Surový, který se k němu záhy dostal, okamžitě sprintoval do blízkosti domácího brankáře. Jenže ten opět svůj tým podržel.
     
    05:30
    Piganovič chyboval dvakrát po sobě ve vlastním pásmu a mohl si oddychnout, neboť ani jednou hosté nedokázali jeho chyb potrestat.
     
    05:52
    Peňkovskij už je na ledě, domácí hrají přesilovou hru.
     
    06:01
    Ale hosté už jsou také kompletní.
     
    07:02
    Slovan je nadále více aktivnějším týmem, nyní znovu operoval v domácím pásmu, kde střílel Vondrka, ale Garnett znovu chytá.
     
    07:25
    Další vyloučení na domácí straně. Za příliš mnoho hráčů na ledě dostává dvouminutový trest domácí střídačka.
     
    08:55
    Slovan roztočil v domácím pásmu přesilovkový kolotoč, ale Garnett odolal. Další střela na něho mířila okamžitě poté, co se k puku dostal Foster. Od modré čáry pak vyslal jedovatou střelu, ale i s tou si domácí ochránce svatyně poradil.
     
    09:02
    Další střela z hole Surového. Jeho projektil zamířil přímo do náruče Garnetta. Ten se rozhodně v posledních chvílích ve svém brankovišti nenudí.
     
    09:25
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    10:03
    Když už byli hráči Čeljabinsku v plném počtu, dostali se do dobrých šancí nejprve Panov, který branku hostí přestřelil. Recept na Januse nenašel pak ani český útočník Martin Růžička.
     
    11:08
    Na druhé straně chtěl pálit Hudáček, ale Kostromitin mu na poslední chvíli sebral puk z hokejky a poslal ho pak do středního pásma. Nyní se hraje hokej nahoru dolů, který se divákům musí líbit.
     
    11:55
    Za brankou Garnetta probíhá souboj o puk, který nakonec vyhráli hráči Slovanu. Později se pak ale do šance nedostali, neboť o puk vzápětí přišli. Do útoku tak mohou projít hráči Čeljabinsku.
     
    12:40
    Probíhá komerční přestávka.
     
    13:13
    Bartovič se málem dostal do slibné šance, ale obránce Traktoru včas zasáhl. Slovan se v posledních minutách snaží navýšit své těsné vedení.
     
    14:00
    Dvě minuty za sekání dostává Bližňák. Je tu přesilová hra pro Čeljabinsk.
     
    14:25
    Popov v další své šanci pálil v blízkosti Januse, ten se musel mít hodně na pozoru, aby puk chytil. Domácí začali přesilovou hru velmi dobře.
     
    15:04
    Obrovská mela před Janusem. Po střele Popova ani Janus nevěděl, kde kotouč má. Nakonec ho měl ve své výstroji a hra je tak přerušena. Nicméně to byla pohledná akce domácích a ke skórování opravdu moc nechybělo.
     
    15:35
    Hosté se dostali ve vlastním oslabení do úniku, ale Garnett žádné drama nepřipustil. Na druhé straně pak znovu hrozili hráči Čeljabinsku před Janusem, který byl taktéž pozorný.
     
    16:00
    Bližňák je na ledě, hosté tak hrají v plném počtu hráčů.
     
    16:43
    Sigalet si převzal puk ve svém vlastním pásmu a počkal, až mu vystřídají spoluhráči. Poté mohli hráči Slovanu založit další akci.
     
    17:14
    Po střele Tičara předvedl Garnett jeden ze svých nejistých zákroků, ale nakonec opět drží tým.
     
    17:42
    U puku jsou znovu hokejisté Slovanu Bratislava, ale bleskově o něj přišli. Nyní mohou z protiútoku zahrozit domácí borci.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak je nakonec těsně před koncem první třetiny vyrovnáno. JAN BULIS vyslal střelu od vrcholu levého kruhu a puk poté nešťastně končí za zády Januse. Slovan si tak vybral smolnou chvilku v dnešním utkání. Nedá se nic dělat, oba týmy tak budou začínat znovu od začátku. Asistence: Stanislav Čistov, Konstantin Panov.
    Jan BULIS - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina už je minulostí. Viděli jsme v ní dvě branky. Jednu hned v první minutě a druhou naopak v té poslední. Hostující Slovan se dostal brzy do velké šance, kterou dokázal využít TOMÁŠ NETÍK. Poté si oba celky připravili několik pohledných akcí, ale těsné vedení Slovan bránil i v poslední minutě prvního dějství. Jenže pak přišel nešťastný gól od JANA BULISE, který spíše nahazoval puk před hostujícího brankáře. Puk ale skončil za jeho zády. Uvidíme tedy, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně ve 13:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Druhou třetinu začali s pukem na svých hokejkách hokejisté Slovanu, ale před Garnettem nic nevymysleli. Ten poté okamžitě rozehrál kotouč na své spoluhráče, aby mohli jít do útoku.
     
    20:54
    Na druhé straně musela zapracovat obrana Slovanu, aby se ke střele nedostal znovu Bulis. Nakonec si puk převzali zpět do své moci a mohli tak projít ze svého pásma.
     
    21:51
    Nedorost pálil velmi dobře na Garnetta, druhý jmenovaný však reflexivně chytil puk do lapačky a opět to byl on, kdo svůj celek podržel.
     
    22:31
    Popov pálil nezvykle od modré čáry, ale Janus ukázkovým semaforem jeho střelu zlikvidoval. Zápas má velmi rychlé tempo a je jen otázkou času, kdy se jeden z týmů prosadí.
     
    23:47
    Po akci před Garnettem došlo k posunutí domácí branky. Hra je tak na chvíli přerušena, aby došlo k vrácení svatyně na své místo.
     
    23:58
    Surového dorážka měla střelecké a hlavně gólové parametry, ale tuto velkou šanci přetavit ve vedoucí branku slovenský útočník nedokázal. Garnett totiž opět pozorný.
     
    25:29
    Trma vrma před Garnettem. Ale brankář Čeljabinsku opět ukázal svůj um a pohotovým zákrokem dorážku Jegliče chytá.
     
    25:50
    Chybu domácí obrany mohli potrestat hosté. Ale znovu se jim to nepodařilo. Čeljabinsk teď čelí většímu tlaku Slovanu, ale domácí se zatím vždy dokázali vymanit.
     
    26:49
    Bližňák poslal puk do středního pásma, ale tam nebyl nikdo připraven, aby převzal kotouč. U něho jsou teď hráči Čeljabinsku.
     
    27:33
    Nyní ze své pohledné akce zahrozili hráči Traktoru. Ale i Janus dokázal okamžitě zareagovat a jeho tým tak neinkasoval.
     
    28:12
    Piganovič s Čistovem teď zavařili nejen obraně Slovanu. Jejich střely však brankou neskončily.
     
    28:53
    Na druhé straně pálil z první Vondrka, ale opět narazil na tvrdou hráz v podobě kanadského brankáře Garnetta.
     
    29:08
    Hostující Foster fauloval a domácí mají nyní ponechanou výhodu.
     
    29:14
    Foster inkasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    29:38
    Čistov pálil od modré čáry, ale puk poslal příliš vysoko nad hostující branku.
     
    29:53
    Současně vyloučeni hráči domácích i hostí. Na hostující straně Surový, na domácí pak Bulis. Prvně jmenovaný za nafilmovaný pád, druhý za podražení. Hra pokračuje 5 na 4.
     
    31:17
    Po šanci hostí nařídil sudí trestné střílení ve prospěch Slovanu. Pojede ho Bartovič.
     
    31:17
    Milan Bartovič však nájezd proměnit nedokázal.
     
    31:53
    Oba celky už hrají v plném počtu.
     
    32:17
    Jeglič se Starostou si vyměnili puk, o který ale brzy přišli zásluhou pozorné obrany domácího celku. Čeljabinsk tak může znovu opustit své pásmo a vyrazit do útoku.
     
    32:42
    Baranka nyní zažehnal nebezpečí před brankou jeho týmu, když nebezpečně střílel Glinkin. Obránce Slovanu však jeho úmysl vystihl a puk poslal do bezpečí.
     
    34:34
    Bulis se dostal do prostoru před brankou Slovanu, ale svou střelou však příliš Januse nezaměstnal. Na druhé straně pak zastavilo pěknou akci Slovanu postavení mimo hru.
     
    34:42
    Domácí jsou nyní více aktivnější a snaží se strhnout vedení na svou stranu. Janus ale společně s obranou hostí pracují na výbornou.
     
    35:28
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce hostujícího celku. Foster pálil od modré čáry a v dráze cesty puku byl připravený ŽIGA JEGLIČ, který tečoval kotouč a poté ho poslal za záda Garnetta. Hosté tak jdou opět do vedení. Asistence: Kurtis Foster, Rok Tičar.
     
    36:48
    Za sekání dostává dvě minuty Hudáček.
    Žiga JEGLIČ - 1:2
     
    38:24
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Další smolný gól Slovanu. Vlastní branka Sersena znamená srovnání stavu skóre. Čeljabinsku se tak opět podařilo dostat se zpět do zápasu. ANTON GLINKIN pálil z levého kruhu na branku Slovanu. Sersen chtěl svojí hokejkou puk zneškodnit, ale nakonec ho poslal nešťastně do vlastní branky. Domácí tak využili přesilovou hru. Asistence: Andrej Popov.
    Anton GLINKIN - 2:2
     
    39:15
    Ještě jedna šance Slovanu, ale nic z ní nebylo. Už to vypadá, že i druhá třetina skončí nerozhodně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina už je minulostí. Opět v ní padly dvě branky a znovu to bylo na obou stranách. Nejprve vrátil vedení Slovanu ŽIGA JEGLIČ. V závěru třetiny však v přesilové hře Čeljabinsku nešťastně poslal puk do vlastní branky Sersen a bylo znovu vyrovnáno. Gól byl připsán poslednímu hráči, který se dotkl puku, a tím byl ANTON GLINKIN, který střílel na branku hostí. Třetí třetina začne přibližně ve 14:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    S kotoučem na svých hokejkách začali hosté kombinovat v pásmu Čeljabinsku. Domácí však byli pozorní a vrací hru na druhou stranu.
     
    41:26
    Nebezpečný Tičarův bekhend, ale Garnett si se střelou slovinského útočníka poradil. Hosté ale začali útočně a s vyrovnávací brankou se nesmířili. Pokouší se znovu vrátit své vedení zpět.
     
    42:49
    Surový nejprve střílel z úhlu na Garnetta, ten ale vyrazil střelu pouze před sebe. Prvně jmenovaný se poté dostal opět k puku a chtěl ho přihrát Netíkovi, jenomže ten byl tísněn a k puku se vůbec nedostal.
     
    44:03
    Další slibně se rozvíjející akci Slovanu zastavilo postavení mimo hru, které bylo posouzeno jako úmyslné a sudí vykazuje hru do středního pásma. Vhazovat se tak bude blíže Janusovi.
     
    44:51
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    O branku se snažili hosté, aby si vrátili zpět své vedení, ale místo toho Slovan inkasuje. SEMJON KOKUJOV střílel z vrcholu levého kruhu a svou přesnou střelou mu nedal vůbec žádnou šanci. Traktor tak jde poprvé v tomto utkání do vedení. Hosté to tak nyní budou mít těžké. Ale přeci jenom je do konce třetí třetiny ještě hodně času. Asistence: Oleg Piganovič.
    Semjon KOKUJOV - 3:2
     
    45:10
    Slovan se teď navíc bude muset bránit v oslabení. Štajnoch dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:46
    Čeljabinsk zatím tlačí Slovan v jeho pásmu. Střela Čistova však nyní skončila na hrudi Januse, který v důležité chvíli podržel svůj tým.
     
    47:10
    Slovan se ubránil, i když domácí na jeho brankáře vyslali několik nebezpečných střel. Nicméně hosté jsou už v plném počtu.
     
    48:24
    Znovu před Garnettem nebezpeční Jeglič s Tičarem. Ale domácí se zuby nehty brání a nechtějí dopustit vyrovnání stavu skóre.
     
    49:01
    Ani prudká střela Starosty nekončí brankou. Další skvělý zákrok totiž předvedl Garnett.
     
    49:07
    Komerční přestávka.
     
    49:29
    Bartovič střílel z notného úhlu, přesto Garnetta zaměstnal. Ten poté puk posílá na hokejky svých spoluhráčů.
     
    50:12
    Další šance Slovanu. Jeglič nahodil kotouč na Tičara, tomu ale přihrávka nesedla a z akce nakonec nic nebylo.
     
    51:06
    Vondrka střílel před Garnettem a k odraženému kotouči se dostal Tičar, jenž okamžitě na domácího brankáře vystřelil. Ten s velkou dávkou štěstí puk ukryl do své lapačky. Hosté tak měli dobrou příležitost ke srovnání stavu skóre.
     
    52:07
    Hosté jsou stále uhnízděni v pásmu Traktoru, ale po delší době puk pak Piganovič dokázal vyhodit ven do středního pásma.
     
    52:56
    Hosté zakládají další akci z hloubi svého obranného pásma.
     
    53:39
    Nagyova nebezpečná stahovačka a pozorný Garnett. To byla pěkná akce na obou stranách.
     
    54:15
    Z následného protiútoku však mohli skórovat domácí. Ale naštěstí pro Slovan dokázal nebezpečí po střele Růžičky zažehnat Janus v brankovišti Slovanu.
     
    55:49
    Traktor začíná své těsné vedení bránit. Nyní nepustil hráče Slovanu do jejich pásma.
     
    56:08
    Nyní už ale Slovan v teritoriu domácích operuje.
     
    56:17
    Hosté už nemají co ztratit. Nyní se musí pokoušet dostávat se do útoku a hru otevřít, aby byla šance na vyrovnání. Zatím se jim to však nedaří.
     
    56:17
    Nyní sledujeme krátkou přestávku. Garnett má totiž problém se svojí bruslí a probíhá její blesková náprava.
     
    56:56
    Panov šikovně objel hostující branku a pokoušel se překvapit Januse. Puk za jeho záda se mu však zasunout nepodařilo.
     
    57:28
    Sigaletova nenápadná střela skončila na hrudi Garnetta. Ten opět drží svůj tým a jeho těsné vedení o jednu branku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Domácí drží puk v pásmu hostí a daleko od svého brankáře.
     
    58:50
    Janus opouští svou branku. Slovan tedy zkouší powerplay.
     
    58:50
    Ještě před tím však probíhá timeout lavičky Slovanu.
     
    59:01
    Zakázané uvolnění domácích. Hra se znovu stěhuje před Garnetta, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    59:13
    Domácí vyhazují kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:36
    Slovan ztratil útočné pásmo a vypadá to vypadá, že srovnat stav skóre se mu už nepodaří.
     
    59:53
    Sedm vteřin před koncem třetí třetiny a vhazuje se po levici Garnetta.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Čeljabinsk dokázal otočit nepříznivý stav a své těsné vedení si dokázal udržet až do konce zápasu. Slovan neodehrál vůbec špatné utkání, ba naopak. Dvakrát vedl, ale dvakrát dostal smolnou branku, která vždy znamenala vyrovnání. Na vedoucí gól Čeljabinsku však už zareagovat nedokázal a připisuje si tak další prohru v řadě.
     
    Statistiky po utkání:

    Střely na branku: 25:34
    Vyloučení: 3:6
    Využití: 1:0
    Oslabení:0:0
     
    Česká stopa v utkání

    Martin Růžička (TRA) 0+2, čas na ledě: 15:47, 2 střely
    Jan Bulis (TRA) 1+0, čas na ledě: 18:41, 1 střela

    Tomáš Netík (SLO) 1+0, čas na ledě: 26:14, 4 střely
    Michal Vondrka (SLO) 0+0, čas na ledě: 14:52, 1 střela
    Václav Nedorost (SLO) 0+0, čas na ledě: 18:24, 1 střely
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek soboty a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (15:27:11)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Popov), 45. Kokujov (Piganovič) – 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Demčenko) – Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťjušov, Chlystov, Kostromitin – Čistov, Panov, Bulis – Wilson, Peňkovskij, Kokujov – Růžička, Glinkin, Popov – Sajustov, Mokin, Toluzakov
    HC Slovan Bratislava: Janus (Bäcklund) – Štajnoch, Sigalet, Baranka, Sersen, Foster, Starosta, Mihálik – Bartovič, Surový, Netík – Vondrka, Nedorost, Hudáček – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, White, Bližňák

    Rozhodčí: Akuzovskij, Lazarev – Maťjuša, Karabanov
    bahis siteleri