Podbrezová – Ružomberok 1:2 (kon.) | Trnava – Košice 3:1 (kon.) | Dunajská Streda – B. Bystrica 0:0 (kon.)
Trenčín – Senica 3:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 22.11.2014, 16:30 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Už sa nič nezmení, Dunajská Streda premárnila svoje šance a presilovku o jediného muža a s Banskou Bystricou iba remizuje 0:0. S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme krásny zvyšok večera. (18:23:44)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hosťujúci gólman to urobil umne a poriadne ponaťahoval čas. Dukla v oslabení siaha na bod, ostáva už iba jediná minúta!
     
    90+1
    Dunajská Streda začala nadstavený čas veľkým náporom, avšak opäť sme nevideli presné zakončenie a rozohrávať bude iba Boroš.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    89
    Hosťujúca Dukla ale ešte stále môže prekvapiť. Ak by sa jej to podarilo, domáci fanúšikovia by po premárnených šanciach zrejme zinfarktovali.
     
    87
    Banská Bystrica nemá nad čím premýšľať a každú loptu sa snaží dostať čo najďalej od svojej bránky. Hostia v oslabení nemajú nad čím premýšľať.
     
    86
    Hostia majú v tomto zápase poriadny kus šťastia. Domáci tím totiž už niekoľkokrát zahodil jasné gólové momenty, a tak sa šťastena presťahovala na opačnú polovicu trávnika.
     
    85
    Domáci fanúšikovia sa chytajú za hlavu! Sabler našiel v čistej šanci Horvátha, no ten nepochopiteľne z približne dvojmetrovej vzdialenosti prepálil priestor troch žrdí.
     
    84
    Hosťujúci gólman sa s rozohrávkou vôbec nepomáhal, ale nemôžeme sa mu diviť. Loptu poslal cez celú polovicu trávnika a nazbieral cenné sekundy pre svoj tím.
     
    83
    Domáci tím to už skúša aj z väčších vzdialeností. Krišto pálil z pár metrov spoza šestnástky, ale jeho pokus tesne minul pravú žrď.
     
    81
    Už-už to vyzeralo na prvý gól tohto zápasu, ale napokon je všetko inak. Brašeň síce zakončil do siete, ale iba z ofsajdu.
     
    80
    Pred nami je posledných desať minút tohto zápasu a ešte stále nie je o ničom rozhodnuté. Domáci tím premárnil niekoľko stopercentných príležitostí, ktoré by ho v závere ešte mohli mrzieť.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Marek Šovčík, prichádza David Střihavka.
     
    78
    Hostia využili priamy kop od svojej bránky na upokojenie situácie a loptu dostali tak ďaleko od svojej bránky, ako to len bolo možné.
     
    77
    Domáci sa ale tentokrát do zakončenia nedostali a dokonca sa následne dopustili aj útočného faulu. Rozohrávať bude Banská Bystrica.
     
    76
    Domáci tím po predchádzajúcej situácii vybojoval rohový kop. K nemu sa už tradične postaví Szabó.
     
    75
    Dunajská Streda sa ubránila a podnikla rýchly brejk. Tam domáci poslali opäť dobrý center pred bránku, ale po ňom skvele zasiahol Boroš.
     
    74
    Loptu si k rohovej zástavke postavil Dolný a nemyslel to vôbec zle. Naprieč celou šestnástkou ju poslal až k Peňaškovi, no jeho strelu Pernecký dobre videl a s prehľadom ju pokryl.
     
    73
    Hostia sa po dlhom čase vymanili spod tlaku súpera. Banskobystrickí futbalisti sa presunuli na útočnú polovicu a dokonca aj vybojovali rohový kop.
     
    72
    Dnešné stretnutie sleduje 2385 divákov.
     
    71
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Roman Sabler.
     
    70
    Ani teraz sa ale sieť nerozvlnila. Obrovský nápor domáceho tímu sa skončil Štepanovského strelou, avšak tú hosťujúca defenzíva pohotovo zblokovala a na Boroša vôbec nepustila.
     
    69
    Celá hra sa stále odohráva v šestnástke pred Borošom, resp. v jej blízkosti. Hostia sa od vylúčenia Vajdu iba bránia a vôbec to nemajú jednoduché.
     
    67
    Otvoriť skóre sa nepodarilo ani Jurčovi. Ten si pristavil loptu, napriahol sa, no napokon to so silou prehnal a mieril iba nad brvno.
     
    66
    Ďalšia nevyužitá tutovka domácich! K lopte sa v skvelej šanci najskôr nedostal Szarka, ale hneď po ňom ju hlavou trafil Ujlaky. Nepochopiteľne však odkrytý priestor minul a mieril iba vedľa žrde.
     
    65
    Na trávniku sa stále nič nemení. Hostia už musia mať tohto zápasu plné zuby a najradšej by sa už videli v autobuse na ceste domov.
     
    63
    Útoky domáceho tímu sú na nezastavenie, no gólom sa stále nekončia. Tentokrát to skúsil Szarka priamo zo šestnástky, ale stále bez úspechu.
     
    62
    Tak toto je neuveriteľné! Po peknom centri dostal loptu priamo pred bránku Saláta, no v čistej šanci z ani nie dvoch metrov ju poslal iba do brvna.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Peter Mazan (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    60
    V Dunajskej Strede je poriadne horúco. Jeden z domácich hráčov padol v šestnástke a diváci sa dožadovali pokutového kopu, avšak rozhodca mlčí a nič podobné sa konať nebude.
     
    59
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Peter Lipták.
     
    58
    Ďalšia skvelá šanca domácich, ktorí neustále útočia. V akcii bol aj teraz zamotaný Jurčo, ktorý dostal loptu do šestnástky, no nikomu z dunajskostredských hráčov sa ju nepodarilo dopraviť do siete.
     
    57
    Domáci mali po predchádzajúcom zákroku svojho súpera k dispozícii rohový kop. K nemu sa už tradične postavil Szabó, no tím z Dunajskej Stredy ani v tomto prípade neuspel.
     
    56
    Domáci mohli vyhrávať! Nováčik na trávniku Jurčo sa ledva zoznámil s loptou a už ju poslal do čistej šance Szabovi, no toho zázračne vychytal Boroš.
     
    55
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Roland Černák, prichádza Pavol Jurčo.
     
    53
    Aj napriek aktivite stále čakáme na úvodný gól zápasu. Fanúšikovia obetavo povzbudzujú a veria, že príde čo najskôr.
     
    52
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a okamžite sa presunuli na útočnú polovicu. Tam po Dolného centri zakončoval Savič, ale z voleja mieril iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    51
    Domáci tím zahral nariadený rohový kop iba nakrátko a nič nebezpeční v ňom nevymyslel. Hostia si vydýchli.
     
    50
    Po predchádzajúcom faule zahrával priamy kop z približne 18 metrov Szabó. S loptou to vôbec nemyslel zle a loptu posielal do hornej šibenice, ale gólman Boroš ju obetavo vyrazil.
     
    49
    Na trávniku to začína byť poriadne zaujímavé. Domáci tím po červenej karte na strane svojho súpera dohrá zápas v presilovke o jedného hráča!
     
    48
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Patrik Vajda (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    47
    Po menšej roztržke v úvode zápasu rozohrával priamy kop domáci Szabó, ale svoj tím do nebezpečnejšej šance neposlal.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom domáceho tímu. Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak pokračujeme v pôvodnom zložení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou. Väčšiu aktivitu po 45 minútach hry musíme pripísať jasne domácemu tímu, ktorý si niekoľkokrát vypracoval gólové príležitosti, no ani jednu z nich nepremenil. Zabúdať ale nesmieme ani na šance hostí, avšak aj tie ostali nepremenené.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Zdá sa, že v prvom polčase už nič zaujímavejšie nevidíme. Aktivita je aj naďalej na strane Dunajskej Stredy, no gól zatiaľ nepadol.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    45
    Domáci futbalisti sa aj v závere riadnej hracej doby prvého polčasu natlačili pred bránku súpera a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Boroš ale ostal pokojný a loptu za svoj chrbát nepustil.
     
    44
    Čas do konca tohto polčasu sa nám kráti a je určite istí, že štvrtý rozhodca bude nejaké minútky pre viacero prerušení nadstavovať.
     
    42
    Naopak, na opačnej polovici trávnika sa k lopte dostal Szarka a bolo z toho aj zakončenie, ale to napokon iba zblokovala hosťujúca defenzíva.
     
    41
    Hostia po predchádzajúcom faule rozohrali priamy kop, avšak nič nebezpeční z neho nevyťažili.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Otto Szabó (FC DAC Dunajská Streda).
     
    39
    Žltú kartu dostáva Marek Šovčík (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    37
    Domáci tím mohol otvoriť skóre zápasu! Po centri z ľavej strany sa pred bránkou k lopte dostal Horváth, no ten v stopercentnej príležitosti poslal svoju hlavičku iba nad brvno.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Michal Peňaška (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    34
    Dobrá spolupráca Polievku s Ľuptákom. Branislav Ľupták zo sľubnej pozície napálil loptu tesne nad brvno domácej bránky.
     
    33
    Rohový kop Dunajskej Stredy odvrátila Banská Bystrica do bezpečia.
     
    31
    Brašeň z ľavej strany posielal loptu do ohňa. Najskôr ju netrafil Ákos Szarka, následne ani Černák s Ujlakym.
     
    30
    Tentoraz však už Pernecký musel zasahovať, pretože ku strele sa dostal agilný Jozef Dolný a poriadne natiahol brankára DAC.
     
    29
    Rohový kop Banskej Bystrice zahral Jozef Dolný, pre obranu Dunajskej Stredy však táto lopta nebezpečenstvo neznamenala.
     
    27
    Pred bránkou Banskej Bystrice v týchto momentoch horí tráva, pretože Peter Štepanovský posadil loptu na hlavu Jakuba Brašeňa, ten však hlavičkuje tesne vedľa bránky.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Ákos Szarka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    25
    Znovu veľká šanca Dunajskej Stredy, Szabó vysunul po ľavej strane Szarku, ktorý však loptu napálil len do Boroša. K následnej dorážke sa už nedostal ani Roland Černák.
     
    24
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Jozef Adámik, prichádza Marco de Vito.
     
    23
    Rohový kop domáceho tímu zahral Vojtech Horváth, ktorý loptu poslal k Szarkovi. Tomu chýbalo málo aby sa dostal do zakončenia.
     
    22
    Jozef Adámik znovu na trávniku, dnešné stretnutie pravdepodobne nedohrá.
     
    21
    Obrovská šanca pred DAC, pretože Ákos Szarka sa rútil do úniku, do nedokázal prekonať Petra Boroša v bránke Banskej Bystrice!
     
    20
    Po dvadsiatich minútach zápasu máme v Dunajskej Strede stav 0:0.
     
    19
    Jozef Dolný zahral rohový kop Banskej Bystrice, ale Pernecký bol ostať pokojný. Adámik je späť v hre.
     
    17
    Dlhšie sa nehralo, pretože na trávniku ležal otrasený Jozef Adámik, uvidíme, či bude môcť pokračovať v zápase.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Patrik Vajda (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    14
    Otto Szabó predviedol parádny pas cez polovicu trávnika, v šestnástke hostí našiel Erika Ujlakyho, no tomu sa zakončenie nevydarilo.
     
    11
    Znovu rohový kop Dunajskej Stredy, tentoraz ho zahral Vojtech Horváth. Centrom síce našiel Jakuba Brašeňa, ale ten pálil veľmi nepresne.
     
    9
    Rohový kop Dunajskej Stredy zahrával Otto Szabó, domáci však Borošovu bránku ohroziť nedokázali.
     
    7
    Do útoku sa však tlačí aj domáci tím, Erik Ujlaky potiahol loptu po čiare a snažil sa centrom nájsť spoluhráča v šestnástke, Jozef Dolný však loptu rezolútny odkopom upratal do stredu ihriska.
     
    5
    Priamy kop zahral Šovčík na Dolného, ktorý sa dostal do dobrej pozície, Pernecký však jeho strelu s námahou vyškriabal. Gólman domáceho DAC nepôsobí v úvode stretnutia isto.
     
    4
    Na opačnej strane sa však dostal Brašeň do rýchleho protiútoku, kapitán Dukly Peter Boroš však dobre čítal hru a včasným vybehnutím zmaril šancu svojmu bývalému spoluhráčovi.
     
    3
    Dva rohové kopy v krátkom slede zahrávala Banská Bystrica, no Perneckého v bránke DAC ohroziť nedokázala.
     
    1
    Úvodný výkop patril vojakom z Banskej Bystrice. Domáci nastúpili v tradičnej modro-žltej kombinácii dresov, hostia v dresoch červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Pernecký – Ujlaky, Szabó, Saláta, Krišto – Horváth, Brašeň, Štepanovský, Majerník (C) – Černák, Szarka.
    Náhradníci: Penksa – Tóth, Šnirc, Struhár, Boya, Sabler, Jurčo.

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš (C) – Vajda, Savič, Adámik, Polievka – Ľupták, Peňaška, Šovčík, Neušel – Dolný, Mazan.
    Náhradníci: Budinský – Kupec, de Vito, Lipták, Faško, Střihavka, Seye..
     
    Príjemný dobrý deň, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 18.kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom od 16:30 privítajú futbalisti Dunajskej Stredy hráčov Dukly Banská Bystrica. Ešte pred samotným začiatkom zápasu si zhrňme základné informácie o oboch tímoch.

    Futbalistom Dunajskej Stredy patrí v priebežnej tabuľke našej najvyššej súťaže ôsme miesto so ziskom dvadsať bodov za štyri víťazstvá, osem remíz a päť prehier. V poslednom doterajšom stretnutí Dunajská Streda prehrala v Myjave 1:3, keď sa o jediný gól DAC postaral v 81.minúte Pavol Jurčo.

    Hráčom FK Dukla Banská Bystrica patrí v priebežnej tabuľke Fortuna ligy predposledné jedenáste miesto so ziskom pätnástich bodov za tri víťazstvá, šesť remíz a osem prehier. V poslednom doterajšom stretnutí zvíťazila Banská Bystrica na domácom trávniku nad ViOnom Zlaté Moravce 2:0, keď sa o góly vojakov postarali Patrik Vajda a Jozef Dolný.

    Zápas má teda úvodný výkop o 16:30, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Dávid Švec

    Branky:

    Karty:   26. Szarka (DUN), 40. Szabó (DUN) – 17. Vajda (BBY), 35. Peňaška (BBY), 39. Šovčík (BBY), 61. Mazan (BBY)   48. Vajda (BBY)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Pernecký – Ujlaky (71. Sabler), Szabó, Saláta, Krišto – Horváth, Brašeň, Štepanovský, Majerník (C) – Černák (55. Jurčo), Szarka.
    Náhradníci: Penksa – Tóth, Šnirc, Struhár, Boya, Sabler, Jurčo.

    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš (C) – Vajda, Savič, Adámik (24. de Vito), Polievka (59. Lipták) – Ľupták, Peňaška, Šovčík (79. Střihavka), Neušel – Dolný, Mazan.
    Náhradníci: Budinský – Kupec, de Vito, Lipták, Faško, Střihavka, Seye.

    Rozhodčí: Pavlík – Bolló, Roszbeck

    Diváci: 2385
    bahis siteleri