Austria – Rheindorf Altach 5:2 (kon.) | Sturm Graz – Wiener 3:3 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
5:2 (2:0)
SC Rheindorf Altach
Sobota 21.02.2015, 16:00 • Generali Arena, Vídeň • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Austria Vídeň porazila Altach vysoko 5:2!

    První poločas nabídl k vidění dvě branky. Domácí Austria vstoupila do utkání aktivněji, což se ji vyplatilo už ve 13. minutě, kdy se prosadil Fabian Koch! Druhou branku přidal o jedenáct minut později z rychlého protiútoku Alexander Gorgon. Obě branky vznikly po chybách domácích hráčů.

    I při třetí brance chybovala domácí obrana, jejího zaváhání využil Raphael Holzhauser a poslal domácí do tříbrankového vedení! Hosté poté dvěma slepenými góly Janesse Aignera snížili. Austrii ale uklidnil svým druhým gólem Alexander Gorgon. Poslední branku utkání přidal v závěru český obránce Patriozio Stronati!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:53:27)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    K odraženému míči se dostal Budol, který pohotově vypálil. Jeho ránu ale Lindner spolehlivě lapil.
     
    90+1
    Domácí tým teď obléhal vápno hostujícího týmu. Centr Royera, ani centr Zulechnera ale svého adresáta nenašel.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec hlavní hrací doby.
     
    89
    Na centr Suttnera z levé strany si naskakoval Royer, Lukse ale vyskočil dříve a míč lapil.
     
    88
    Z hranice vápna teď tvrdě vypálil Royer, jeho rána ale nemířila mezi tři tyče.
     
    87
    Na pravé straně nám ukazoval svá fotbalová kouzla Aigner, který dokázal projít přes dvojici hráčů. Třetí už na něj ale byl příliš.
    Patrizio STRONATI - 5:2
     
    86
    Austria právě vstřelila branku!
    5:2! Suttner nejdříve svůj centr otřel pouze o domácího hráče, míč se k němu ale odrazil zpět. Domácí kapitán vrátil míč do ohně a našel na zadní tyči PATRIZIA STRONATIHO, který doklepl míč do sítě! První branka, první zápas! Výborná statistika pro českého stopera!
     
    85
    Ideální přihrávku na hranici vápna dostal Zulechner, který už se zpracovával míč, nicméně výborný obranný zákrok předvedl hostující Zech. Následuje rohový kop Austrie.
     
    84
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Holzhauser, přichází Leitgeb.
     
    82
    Rotpuller vyslal míč na Gorgona, který jej jen protečoval vpřed na Zulechnera, ten ovšem svůj náběh špatně načasoval.
     
    80
    Hraje se teď nahoru dolů, Altach teď hodně otevřel obranu a domácí se často dostávají do rychlých protiútoků, které musí hosté řešit fauly.
     
    78
    Royera při přebírání míče velmi ostře fauloval Zech, který k překvapení všech žádnou kartu nedostal!
     
    77
    Bodul krásně patičkou prostrčil míč na Aignera, u toho byl ale včas domácí Holzhauser, který ho o míč obral.
     
    76
    Netzer se snažil vysunout vpřed Aignera, který ale reagoval pozdě a míč nestihl. Lindner navíc výborně četl hru a u míče byl včas.
     
    75
    Zulechner svedl ostrý souboj o míče s Jägerem u brankové čáry, domácí hráč fauloval a přímý kop bude rozehrávat gólman Lukse.
     
    74
    Na levé straně si teď výborně zpracoval centr od Hollanda Royer, který velmi tvrdě vypálil. Jeho rána ale proletěla mimo branku Lukseho.
     
    72
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kvasina, přichází Grünwald.
     
    72
    Na levé straně teď svedl souboj Rotpuller s hostujícím Bodulem. Malý vítězem se stal domácí stoper, který vybojoval odkop od branky Lindnera.
     
    71
    Rotpuller dostal přihrávku od Kocha a poslal centr do vápna, na ten si naběhl Zulechner, který se ale nacházel v ofsajdu, takže jeho zakončení hlavou postrádalo význam.
     
    70
    Na pravé straně dobře zapracoval Holland, který vybojoval v souboji s Gërçaliuem rohový kop. Rozehrávky se ujal Koch, jehož centr ale nikoho ve vápně nenašel. Autrie ale zůstává u míče.
    Alexander GORGON - 4:2
     
    68
    Austria právě vstřelila branku!
    Domácí si ale dávají čtvrtou branku a mohou si oddechnout! Kvasina teď hlavičkou vyslal do úniku ALEXANDERA GORGONA, který vypálil z hranice vápna, směr jeho rány ještě změnil Gërçaliu a Lukse nedokázal zareagovat.
     
    67
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Meilinger, přichází Royer.
     
    64
    Domácí Austria je teď velmi zaskočena tím, co se stalo v posledních minutách. Momentálně ale Rotpuller uklidňuje situaci kombinací na své polovině.
     
    63
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Takto bude ještě zajímavé! Hosté se během minuty vracejí do zápasu a momentálně ztrácejí už jen jednu branku! Úspěšným střelcem byl opět JOHANNES AIGNER!
     
    62
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Mezi střelce se zapisuje hostující JOHANNES AIGNER!
     
    59
    Levý obránce Gërçaliu teď dobře postupoval po levé straně, poté přiťuknul míč do vápna na Kovacece. Chorvatský záložník vystřelil z první, jeho rána ale mířila vysoko nad.
     
    58
    Dvě střely teď vyslal Riverola z hranice vápna, tu první zablokoval Stronati a tu druhou Rotpuller. Domácí se navíc dostali k míří a míří do rychlého protiútoku.
     
    57
    Holland sklepl na levou stranu míč pro Suttnera, který se nerouzpakoval a odcentroval do vápna. Jeho centr našel Zulechnera, který i zakončil. Všechno vzrušení ale bylo zbytečné, neboť útočník domácích se nacházel v ofsajdu.
     
    55
    Holzhauser vzápětí fauloval hostujícího Netzera a vidí žlutou kartu. Pro domácí je to už čtvrtá v zápase!
    Raphael HOLZHAUSER - 3:0
     
    54
    Austria právě vstřelila branku!
    3:0! Opět fatální zkrat hostující obrany! Zech nejdříve prohrál hlavičkový souboj s Zulechnerem a poté i souboj s RAPHAELEM HOLZHAUSEREM, který postupoval se dvěma spoluhráči sám na Luksemu. Právě Holzhauser udělal kličku gólmanovi a v pohodě doklepl míč do sítě!
     
    52
    Na levé straně Altach dokázal vybojovat rohový kop, rozehrávky se ujal Kovacec. Jeho přízemní centr ale odvrátil hned první hráč domácích.
     
    51
    Domácí kapitán Markus Suttner teď hodně nevybíravě fauloval Tajouriho a vidí po právu žlutou kartu.
     
    50
    Koch si teď nákop Zecha zpracovat na prsa, míč mu ale trochu utekl a už se k němu dostával Kovacec. Pravý obránce Austrie ale situaci zvládl.
     
    49
    Ze standardní situace nic nebylo, ale domácí pokračovali v nátlaku. Z levé strany poslal do vápna centr Meilinger. Ve vápně byla dvojice Zulechner – Gorgon, ani jeden ale nedokázali na míč zareagovat.
     
    48
    Jäger teď hodně nečistým způsobem fauloval pronikajícího Kvasinu, domácí mají k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    47
    Kouč Altachu Canadi provedl dvě změny, nevýrazného Salamona nahradil španělský talent Riverola a za útčele posílení ofenzivy odešel stoper Zwischenbruhgger a přišel Ismaeil Tajouri.
     
    46
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Salamon, přichází Riverola.
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Zwischenbrugger, přichází Ismael Tajouri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl k vidění dvě branky. Domácí Austria vstoupila do utkání aktivněji, což se ji vyplatilo už ve 13. minutě, kdy se prosadil Fabian Koch! Druhou branku přidal o jedenáct minut později z rychlého protiútoku Alexander Gorgon. Obě branky vznikly po chybách domácích hráčů.

    STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

    Držení míče – 46% – 54%
    Střely na branku – 4 – 2
    Střely mimo – 1 – 4
    Rohové kopy – 4 – 3
    Zásahy brankářů – 2 – 2
    Žluté karty – 2 – 0

    Druhý poločas by měl začít přibližně v 17:00.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Z podobného místa pálil Bodul, bohužel pro hosty i s podobný výsledkem jako Aigner.
     
    44
    Z dobrých 25 metrů teď vypálil Aigner, jehož přízemní střela proletěla vedle pravé tyče.
     
    43
    Rotpuller si teď zahrával s osudem, neboť fauloval na polovině Austrie Bodula a za tento zákrok mohl klidně vidět druhou žlutou!
     
    42
    Následný roh Lienharta nikoho ve vápně nenašel, míč se ale dostal k Zechovi, který posílal míč na Aignera. Útočník Altachu spadl ve vápně, nicméně rozhodčí stál blízko a viděl, že se o faul nejednalo.
     
    41
    Lienhart rozehrál standardní sitauci, míč se ale dostal na levou stranu ke Kovacecovi, který po několika dotycích vrátil míč do ohně. Jeho centr srazil na roh Koch.
    Zákrok Rotpullera na Lienharta
     
    40
    Bodul udělal kličku Rotupullerovi, ten jej ramenem postrčil a za tento zákrok vidí žlutou kartu! Domácí navíc mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    39
    Kvasina se teď dostal před Kovacece v souboji o míč, rozhodčí ale odpískal faul domácího hráče, což vzbudilo velkou nevoli v hledišti.
     
    38
    Suttner si teď chtěl při vhazování pomoci tím, že popošel o pár metrů vpřed. Hlavní arbitr byl ale pozorný a vrátil hráče Austrie na místo, odkud správně vhazovat měl.
     
    37
    Stronati nebyl na hranici vápna příliš důrazný a míč se odrazil k Bodulovi, který ale technickou ranou přestřelil branku Lindnera.
    Výborný zákrok Lindnera na brankové čáře
     
    35
    Hosté teď zahrávali rohový kop, jmenovitě Salamon. Na jeho vysoký centr si naskočil Zech, ale Lindner předvedl výborný zákrok na brankové čáře!
     
    34
    Krásný křížný centr na Gorgona teď vyslal Suttner, pravé křídlo Austrie si vyběhlo obloukem do vápna a chtěl vyslat do šance Meilingera. Příliš si ale neporozuměli a míč utekl do zámezí.
     
    32
    Altach dnes opravud hoří v obranné činosti. Do úniku se teď dostal Meilinger, toho ale výborně doběhl Netzer. Při souboji jej ale lehce postrčil a domácí fanoušci se dožadovali odískání faulu, rozhodčí ale hru pustil dál.
     
    31
    Z hranice vápna teď vyslal technickou ránu Kvasina, který pořádně protáhl Lukse, ten míč vyrazil na rohový kop. Exekuce se ujal Suttner, jeho centr ale nikoho z domácích ve vápně nenašel.
     
    30
    Kovacec se teď rozhodl projít mezi trojcí hráčů Austrie, už ten první ho ale o míč obral a domácí obrací hru.
     
    29
    Austria teď již necelou minutu kobminuje na polovině Altachu, k žádné střele se ale zatím tým z hlavního města Rakouska nedostal.
     
    28
    Z pravé strany odcentroval Aigner, který hledal ve vápně hlavu Bodula, výborně ale v defenzivě zapracoval Holzhauser, který míč odhlavičkoval pryč.
     
    27
    První žlutou kartu zápasu dostává Patrizio Stronati za velmi trvdý zákrok v souboji s Bodulem.
     
    25
    Na druhé straně teď musel zasahovat gólman Austrie Lindner, proti dalekonostné střele Kvasiny. Rána ale nebyla nikterak razantní.
    Alexander GORGON - 2:0
     
    24
    Austria právě vstřelila branku!
    2:0! Opět po chybě hostujících hráčů se dostal k míči Meilinger, který prodloužil na Zulechnera. Útočník Austrie těsně před vracejícím se Zwischenbruggerem poslal míč na ALEXANDRA GORGONA, který i s trochou štěstí přehodil Lukseho a posílá Austrii do dvoubrankového vedení!
     
    22
    Koch se snažil odkopnout míč vpřed, jenže měl proti sobě Zulechnera. Přesto míč odkop, ten se od útočníka domácích nepříjemně odrazil do obličeje. Obránce Altachu by ale měl být v pořádku.
     
    21
    Meilinger teď dostal přihrávku do běhu od Holzhausera, na přímou střelu to ale neměl, a tak poslal centr do vápna. V tomto prostoru ale stál Zech, který míč razantně odkopl.
     
    20
    Gorgon teď při souboji o míč zajel do Kovacece, dle výrazu domácího hráče si ublížil právě on. Nicméně rozehrávat bude Altach. Gorgon se hned zvedl a pokračuje ve hře.
     
    18
    Kovacec se teď přihrávkou mezi dvojici hráčů Altachu snažil vysunout Aignera, toho si ale velmi dobře pohlídal Zech a raději poslal míč až ke gólmanu Luksemu.
     
    17
    Suttner si teď na levé straně krásně narazil o Meilingera a chystal se odcentrovat, to se mu podařilo, ale jeho centr na hranici vápna zachytil Lienhart.
    Přímý volný kop Gorgona
     
    16
    No a zprvu to vypadalo, že Gorgonovo centr půjde na hlavičku Rotpullera, na toho byl ale balón příliš dlouhý. Lukse měl co dělat, aby míč vyškrábl na roh!
     
    15
    Zulechner byl teď faulován Zwischenbruggerem a je tu další zajímavá standardní situace pro Austrii!
     
    14
    Na druhé straně se snažil odpovědět Jäger, který pálil z dobrých 25 metrů, jeho rána byla hodně nepřesná.
    Fabian KOCH - 1:0
     
    13
    Austria právě vstřelila branku!
    Teď už se ale Austria dostává do vedení! Netzer teď vůbec nezvládl rozehrávku a na hranice vápna se míč dostal k FABIANU KOCHOVI, který krásnou technickou ranou do rohu branky nedal Luksemu šanci
     
    11
    Z rohové kopu nic nebylo, ba naopak po chybě Zwischenbruggera, mířil vpřed Zulechner, který se zachoval kolegiálně a posílal míč do vápna. Do tohoto prostoru nabíhal Gorgon i Kvasina, přízemní centr Zulechnera ale mířil do jiných míst a míč prošel vápnem bez povšimnutí.
     
    10
    Salomon prostrčil míč do vápna na Lienharta, který se snažil odcentrovat. Míč ale na roh srazil Suttner.
     
    9
    Domácí jsou teď v kombinaci na své polovině, Suttner poslal míč na Rotpullera, ten si ale nezpracoval míč ideálně a skoro se k němu dostal Bodul. Rakouský stoper ale situaci zvládl.
     
    8
    Na levé straně dokázal odcentrovat Kovacec, který našel na zadní tyči Lienharta. pravý obránce už byl ale ve značném úhlu a dokázal zakončit pouze do rukavic Lindnera.
     
    7
    První střelu zápasu vyslal domácí Gorgon, ke svým pěti gólům ale zatím další nepřidal.
     
    6
    Gërçaliu mířil po lajně vpřed, ocitl se ale v obležení dvojice protihráčů, a tak se z nouze pokoušel najít na hrotu Aignera. Jeho centr byl ale hodně nepřesný a stala se z toho lehká práce pro Lindnera.
     
    5
    Holzhauser se snažil prostrčit míč do vápna na Meilingera, ten ale zůstal nepochopitelně stát a míč se dokutálel do zámezí. Následuje odkop od branky Lukse.
     
    4
    Stronati společně s Rotpullerem kombinovali na vlastní polovině, poté se ale právě Rotpuller rozhodl vysunout Zulechnera dlouhým nákopem. Rakouský útočník ale míč nedokázal zpracovat.
     
    3
    Exekuce standardní situace se ujal Holzhauser, který hledal na zadní tyči Rotpullera, na toho byl ale míč příliš dlouhý.
     
    2
    Na levé straně komnbinovala dvojice Suttner a Meilinger. Do jejich kombinace se dostal Gorgon, který ale pokazil přihrávku. Hosté ale míč na kopačkách příliš dlouho neměli, neboť v hlavičkovém souboji fauloval Netzer Hollanda a bude z toho první zajímavá standardní situace domácích.
     
    1
    Stronati měl proti sobě ve vápně Salomona, který se pokoušel přes českého obránce dostat, ten si ale zkušeně poradil a odkopl míč do autu.
     
    1
    Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího Altachu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Lindner – Suttner, Stronati, Rotpuller, Koch – Holzhauser, Holland – Meilinger, Kvasina, Gorgon – Zulechner
    Náhradníci: Šikov, Leitgeb, Larsen, Grünwald, De Paula, Royer, Hadzikic

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Gërçaliu, Zwischenbrugger, Zech, Lienhart – Kovacec, Netzer, Jäger, Salomon – Bodul, Aigner
    Náhradníci: Kobras, Luxbacher, Schreiner, Ismael Tajouri, Seeger, Riverola

    Rozhodčí: Kollegger – Witschnigg, Trampusch.
     
    Český obránce Patrizio Stronati dnes nastoupí ke svému prvnímu mistrovskému utkání v dresu Austrie Vídeň po přestupu z Baníku Ostrava. Do stoperské dvojice se postaví s Rakušanem Lukase Rotpullerem.
     
    Hezké sobotní odpoledne! Rakouská Tipico Bundesliga o tomto víkendu pokračuje 21. kolem. My se společně zaměříme na utkání FK Austrie Vídeň proti SC Rheindorf Altach. Úvodní výkop je naplánován na 16:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FK Austria Vídeň

    Austria Vídeň zatím nezažívá příliš povedenou sezónu a fanoušci nemají mnoho důvodů k radosti. Austria je momentálně až na šesté pozici se ziskem 26 bodů. Na příčky zaručující pohárovou Evropu ztrácí aktuálně šest bodů. Austria v přípravě neotálela a sehrála mnoho duelů. Bilance pět výher a jedna remíza není vůbec špatná. Připsala si i cenná vítězství nad Curychem (2:1) a Partizanem (4:1). Poté ale přišel první ostrý zápas nového roku a první porážka v novém roce. Na půdě druhého Wolfsbergeru Austria prohrála 0:1. Nejlepším střelcem Vídně v probíhajícím ročníku byl Omer Damari s osmi zásahy, ten ale v zimní pauze odešel za 5 miliónů Euro do Lipska. Pět zásahů zatím zaznamenali Daniel Royer a Alexander Gorgon.

    Austria v zimní pauze přivedla českého obránce Patrizia Stronatiho, který zatím ale do hry nezasáhl. První utkání proseděl na lavičce.
     
    SC Rheindorf Altach

    Naopak Altach je překvapivě na pohárových příčkách. Momentálně je na třetí pozici se ziskem 33 bodů. Druhý Wolfsberger má stejně bodů, ale lepší skóre. Altach má za sebou výbornou zimní přípravu, odehrál pět utkání a ve všech dokázal zvítězit. Obzvláště vítězství 2:1 nad Norimberkem je hodně cenné. I první ostré utkání nového roku se Altachu povedlo. V domácí Cashpoint aréně zvítězil nad Admirou 2:0. Nejlepším střelcem Altachu v probíhajícím ročníku je kamerunec Louis Ngwat-Mahop, který má na své kontě šest zásahů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jan Havlovic

    Branky: 13. Koch, 24. Gorgon, 54. Holzhauser, 68. Gorgon, 86. Stronati – 62. Aigner, 63. Aigner

    Karty:   27. Stronati (AUV), 40. Rotpuller (AUV), 51. Suttner (AUV), 55. Holzhauser (AUV)


    FK Austria Vídeň: Lindner – Suttner, Stronati, Rotpuller, Koch – Holzhauser, Holland – Meilinger, Kvasina, Gorgon – Zulechner
    Náhradníci: Šikov, Leitgeb, Larsen, Grünwald, De Paula, Royer, Hadzikic

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Gërçaliu, Zwischenbrugger (46. Ismael Tajouri), Zech, Lienhart – Kovacec, Netzer, Jäger, Salomon (46. Riverola) – Bodul, Aigner
    Náhradníci: Kobras, Luxbacher, Schreiner, Ismael Tajouri, Seeger, Riverola

    Rozhodčí: Kollegger – Witschnigg, Trampusch
    bahis siteleri