Chabarovsk – Jaroslavl 0:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 0:2 (kon.) | Novokuzněck – Toljatti 2:0 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 5:4 (po pr.) | Omsk – Barys 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (0:2 po s.n.) | Minsk – Jekatěrinburg 5:1 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 6:3 (kon.)
Spartak Moskva – Záhřeb 1:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:3 (0:0, 5:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Pátek 25.09.2015, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po bezbrankové první třetině, kdy byli mírně aktivnější hráči Jokeritu, spustila druhá útočná formace SKA brankostroj, který se nepodařilo hostujícím hráčům zastavit. Nejprve se prosadil ranou od modré obránce Jakovlev, na jehož branku dokázal za tři minuty zareagovat vyrovnávací brankou Mathis Olimb, za další tři minuty však vrátil vedení na domácí stranu svoji první brankou v utkání Anton Burdasov. I na jeho branku však dokázali hosté včas zareagovat a Jormakka vyrovnal na 2:2. Poté se však do konce třetiny trefili třikrát domácí, když postupně skórovali znovu Burdasov, Kablukov a v poslední sekundě druhé třetiny Dadonov.
    Do třetí třetiny již nastoupil do hostující branky náhradní brankář Karlsson, ani ten však nedokázal pomoci Jokeritu k bodovému zisku. V 49. minutě sice snížil Kozun na 3:5, poté však hosté nabídli domácím dvě přesilové hry a po vyloučení Lajunena přidal svůj druhý gól v utkání Jevgenij Dadonov. Poté se již utkání pouze dohrávalo a SKA si do tabulky zaslouženě připisují všechny tři body za vítězství 6:3.
    Statistiky 3. třetiny
    Střely na branku 11:8 (celkem 36:28)
    Vyhraná vhazování 10:8 (celkem 33:22)
    Trestné minuty 2:4 (celkem 4:6)

    To je z mé strany vše, u dalších online přenosů, nejen z KHL, na počtenou. (20:57:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Utkání se již pouze dohrává. Petrohradští si užívají ovací zaplněného Ledového paláce. Utkání sleduje 12237 diváků.
     
    57:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je patrně definitivně rozhodnuto! A byla to právě druhá ruská formace, která přidává 6. branku. JEVGENIJ DADONOV se nechce nechat zastínit svým spoluhráčem z formace Antonen Burdasovem a právě po jeho přihrávce přidává svoji druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Anton Burdasov a Vadim Šipačjov.
     
    56:31
    Nyní je na ledě druhá úderná formace SKA doplněna na modré čáře o ostrostřelce Kovalčuka – stav nejvyššího ohrožení pro obranu Jokeritu.
     
    56:30
    Vhazování před Karlssonem – to domácím vyhovuje!
     
    55:45
    Zdá se že je rozhodnuto – 4 minuty před koncem třetí třetiny je tu přesilová hra pro SKA. Ville Lajunen oslabuje svůj tým v neméně vhodnou chvíli a jde si odpykat 2 minuty za podražení. To už si tak zkušený tým jako Petrohrad nenechá utéct!
     
    55:20
    Ponikarovskij mohl rozhodnout! Využil svoje dobré fyzické parametry, zpoza branky se natlačil před Karlssona, ten však udržel beton u levé tyče. Hra je přerušena, vhazovat se bude po levici Karlssona – lehkou potyčku mezi Ponikarovskim a Jaakolou řeší rozhodčí domluvou.
     
    54:30
    Hráčům Jokeritu však čas utíká velice rychle – do konce 3.třetiny zbývá něco málo přes 5 minut.
     
    54:30
    Hosté v plném počtu.
     
    54:15
    Petrohradští se dostali do útočného pásma a Kovalčuk ihned pálil od modré – Karlsson kryje. Do návratu Regina zbývá 15 sekund.
     
    54:00
    Hosté se bez problémů brání. Domácí se nikam neženou a z tribun se již začíná ozývat pískot.
     
    52:30
    Tak to je komplikace pro hostující tým. Peter Regin se snažil udělat místo pro Brandona Kozuna, místo toho si však od rozhodčího vysloužil 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    52:30
    Hra je přerušena, bude se vylučovat.
     
    52:20
    Další zákrok Ježova – tentokrát po střele Janiho Rity. Vhazování před brankou SKA.
     
    51:01
    Lajunen pálil mezi kruhy – Ježov levým betonem vyráží. Petrohradští začínají hrát pasivně a čekají na skulinku v obraně soupeře.
     
    50:00
    Hráčí Jokeritu mají posledních 10 minut, aby ještě dokázali alespoň vyrovnat a poslat zápas do prodloužení.
    48:51 Brandon KOZUN - 5:3
     
    48:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tentokrát se již však hosté prosazují a snižují na 3:5. Domácí pětice propadla ve středním pásmu a přečíslení 3 na 2 hosté vyřešili bravůrně. Joensuu přihrál doprava na BRANDONA KOZUNA a ten vyslal tvrdou a především přesnou střelu zápěstím. Ježov neměl šanci.Asistence: Jesse Joensuu.

    Dominik Starý

    Branky a nahrávky: 21. Jakovlev (Burdasov, Šipačjov), 27. Burdasov (Dadonov), 32. Burdasov (Dadonov, Šipačjov), 40. Kablukov (Arťuchin), 40. Dadonov (Burdasov, Rukavišnikov), 58. Dadonov (Burdasov, Šipačjov) – 24. Olimb (Jalunen, Jormakka), 31. Jormakka, 49. Kozun (Joensuu)


    SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Čudinov, Bělov, Zubarev, Jakovlev, Rukavišnikov, Kalinin, Kutějkin, Judin – Lindstrom, Koskiranta, Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, Burdasov – Ketov, Kablukov, Arťuchin – Dergačjov, Chochrjakov, Ponikarovskij
    Jokerit Helsinky: Helenius (41.Karlsson) – Ohtamaa, Lajunen, Korpikari, Jensen, Sneck, Jaakola – Jormakka, Olimb, Huhtala – Kozun, Regin, Hagman – Aaltonen, Kapanen, Sallinen – Joensuu, Wirtanen, Rita

    Rozhodčí: Oskirko, Boman – Shikhanov, Sadovnikov

    Diváci: 12237
    bahis siteleri