Chabarovsk – Jaroslavl 0:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 0:2 (kon.) | Novokuzněck – Toljatti 2:0 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 5:4 (po pr.) | Omsk – Barys 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (0:2 po s.n.) | Minsk – Jekatěrinburg 5:1 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 6:3 (kon.)
Spartak Moskva – Záhřeb 1:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:3 (0:0, 5:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Pátek 25.09.2015, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je patrně definitivně rozhodnuto! A byla to právě druhá ruská formace, která přidává 6. branku. JEVGENIJ DADONOV se nechce nechat zastínit svým spoluhráčem z formace Antonen Burdasovem a právě po jeho přihrávce přidává svoji druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Anton Burdasov a Vadim Šipačjov.
     
    56:31
    Nyní je na ledě druhá úderná formace SKA doplněna na modré čáře o ostrostřelce Kovalčuka – stav nejvyššího ohrožení pro obranu Jokeritu.
     
    55:45
    Zdá se že je rozhodnuto – 4 minuty před koncem třetí třetiny je tu přesilová hra pro SKA. Ville Lajunen oslabuje svůj tým v neméně vhodnou chvíli a jde si odpykat 2 minuty za podražení. To už si tak zkušený tým jako Petrohrad nenechá utéct!
     
    55:20
    Ponikarovskij mohl rozhodnout! Využil svoje dobré fyzické parametry, zpoza branky se natlačil před Karlssona, ten však udržel beton u levé tyče. Hra je přerušena, vhazovat se bude po levici Karlssona – lehkou potyčku mezi Ponikarovskim a Jaakolou řeší rozhodčí domluvou.
     
    52:30
    Tak to je komplikace pro hostující tým. Peter Regin se snažil udělat místo pro Brandona Kozuna, místo toho si však od rozhodčího vysloužil 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    51:01
    Lajunen pálil mezi kruhy – Ježov levým betonem vyráží. Petrohradští začínají hrát pasivně a čekají na skulinku v obraně soupeře.
    48:51 Brandon KOZUN - 5:3
     
    48:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tentokrát se již však hosté prosazují a snižují na 3:5. Domácí pětice propadla ve středním pásmu a přečíslení 3 na 2 hosté vyřešili bravůrně. Joensuu přihrál doprava na BRANDONA KOZUNA a ten vyslal tvrdou a především přesnou střelu zápěstím. Ježov neměl šanci.Asistence: Jesse Joensuu.
     
    48:30
    Wirtanen si teď nabruslil mezi kruhy a po delší době provětral Ježova – ten chytá.
     
    46:30
    Přečíslení dva na jednoho – Koskiranta ujížděl po levé straně, žabičkou přes padajícího zadáka Jokeritu našel hůl Kovalčuka, ten z první vystřelil mezi nohy Karlssona, ten však stihl sklapnout betony a připsal si první těžký zákrok! Vhazování v obranném pásmu Jokeritu.
     
    42:35
    Rukavišnikov si za svoji brankou podržel Kapanena u mantinelu a rozhodčí ho posílá na trestnou lavici – 2 minuty za držení.
     
    41:30
    Šipačjovova pětka znovu uzamkla hosty v jejich obranném pásmu!
     
    40:01
    Na brankáře Jokeritu bylo 5 obdržených branek moc a pouští do branky Henrika Karlssona.
    39:59 Jevgenij DADONOV - 5:2
     
    39:59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To si snad hosté ani nezaslouží! Kdo jiný by u toho mohl být než druhá úderná formace SKA! Vteřinu před koncem se prosadil JEVGENIJ DADONOV. Asistence: Anton Burdasov, Roman Rukavišnikov.
     
    39:59
    Se závěrečným hvizdem se kotouč dostal popáté do branky Jokeritu – bude se volat!
    39:10 Ilja KABLUKOV - 4:2
     
    39:10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen do přestávky prosazují a zvyšují stav utkání na 4:2.! Jevgenij Arťuchin se dostal s pukem k pravému kruhu, vypálil, Helenius nedokázal jeho střelu ukrýt a kotouč se se štěstím dostal k ILJOVI KABLUKOVOVI a ten o brankářova záda zasunul do branky. Asistence: Jevgenij Arťuchin
     
    37:25
    Jakmile je dnes na ledě druhá formace domácích vedená Šipačjovem, obrana hostí se musí mít na pozoru!! Znovu se dostali dvakrát do zakončení, ani jedna ze střel se tentokrát neujala, a tak je stav utkání stále 3:2
     
    36:50
    Přečíslení SKA vyřešil Ponikarovskij střelou do levého dolního rohu, Helenius kryje pravým betonem.
     
    33:30
    Další šance této ruské letky – Helenius s problémy drží Jokerit na dostřel.
    31:58 Anton BURDASOV - 3:2
     
    31:58
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Hlasatel pomalu nestihl zahlásit střelce vyrovnávací branky a Petrohradští znovu strhávají stav utkání na svoji stranu! Znovu u toho byla dnes nejaktivnější druhá útočná formace. Šipačjov zavezl kotouč do útočného pásma, zde přenechal kotouč Dadonovovi a ten přiťukl za sebe na ANTONA BURDASOVA, který přidává svoji druhou branku v dnešním utkání! Asistence: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačjov.
    30:50 Pekka JORMAKKA - 2:2
     
    30:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A máme znovu vyrovnáno! Petrohradští znovu nedokázali pokrýt prostor před vlastní brankou, střelu Olimba Ježov s vypětím všech sil zlikvidoval, Bělov měl kotouč na holi, nepovedlo se mu však kotouč vyhodit, ten se dostal na hůl PEKKY JORMAKKY a ten překonává Ježova. Bez asistence.
     
    27:55
    Další šance domácích. Znovu pálil dnes velice aktivní Burdasov, hosté teď mohou děkovat svému brankáři, že je stav stále jen 2:1.
    26:20 Anton BURDASOV - 2:1
     
    26:20
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    S brankami se roztrhl pytel!!! Obrana hostí neuhlídala Dadonova, který našel před prázdnou brankou ANTONA BURDASOVA a ten již neměl problém zasunout kotouč do odkryté branky. Asistence: Jevgenij Dadonov.
    23:40 Mathis OLIMB - 1:1
     
    23:40
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno. SKA nedokázal využít několik příležitostí k navýšení skore a přišel trest v podobě vyrovnávací branky MATHISE OLIMBA, který překvapil Ježova backhandovou střelou pod horní tyčku. Asistence: Ville Jalunen, Pekka Jormakka.
    20:22 Jegor JAKOVLEV - 1:0
     
    20:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po buly před Ježovem se hra rychle dostala na druhou stranu, kde Burdasov přenechal puk za sebe a JEGOR JAKOVLEV z první vyslal nechytatelnou ránu k pravé tyči hostující branky. Asistence: Anton Burdasov, Vadim Šipačjov.
     
    19:25
    V poslední minutě měl ještě dobrou šanci Huhtala, brankáři zatím kralují tomuto utkání.
     
    16:40
    Velká šance Mathise Olimba, Ježov si však na jeho střelu z levého kruhu povyjel a vyrážečkou kryje.
     
    15:45
    První útočná formace domácích vedená Koskirantou doslova motala hosty v jejich obranném pásmu – byl to právě Koskiranta, kdo se dostal ke střele, Helenius byl připravený. Poté se hra rychle přesunula na druhou stranu a střelu Kozuna kryje Ježov – vhazování po jeho pravici.
     
    12:40
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Hagman)
    Na trestnou lavici usedá Niklas Hagman, který seknutím do lapačky Ježova rozpoutal celou potyčku. 2 minuty za sekání a bude se hrát 4 na 4.
     
    12:40
    Střela od modré, Ježov kryl a následně vidíme větší potyčku před jeho brankou, do které se zapojili skoro všichni hráčí, včetně brankáře Ježova.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Lindstrom).

    Lidstrom je prvním vyloučeným dnešního utkání. 2 minuty za hákování.
     
    11:05
    Rita teď obkroužil domácí branku, najel si až před Ježova, ten však jeho šanci kryl.
     
    08:30
    Pěkná střela Ohtamy z pravého kruhu, Ježov vyrazil před sebe a po dorážce dalšího z hostujících hráčů sledujeme první potyčku, do které se zapojil Kutějkin a Jormakaa.
     
    5:15
    První závar také před brankou Jokeritu – Judin pálil od modré, Helenius připraven. Bude se vhazovat po jeho levici.

    Dominik Starý

    Branky a nahrávky: 21. Jakovlev (Burdasov, Šipačjov), 27. Burdasov (Dadonov), 32. Burdasov (Dadonov, Šipačjov), 40. Kablukov (Arťuchin), 40. Dadonov (Burdasov, Rukavišnikov), 58. Dadonov (Burdasov, Šipačjov) – 24. Olimb (Jalunen, Jormakka), 31. Jormakka, 49. Kozun (Joensuu)


    SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Čudinov, Bělov, Zubarev, Jakovlev, Rukavišnikov, Kalinin, Kutějkin, Judin – Lindstrom, Koskiranta, Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, Burdasov – Ketov, Kablukov, Arťuchin – Dergačjov, Chochrjakov, Ponikarovskij
    Jokerit Helsinky: Helenius (41.Karlsson) – Ohtamaa, Lajunen, Korpikari, Jensen, Sneck, Jaakola – Jormakka, Olimb, Huhtala – Kozun, Regin, Hagman – Aaltonen, Kapanen, Sallinen – Joensuu, Wirtanen, Rita

    Rozhodčí: Oskirko, Boman – Shikhanov, Sadovnikov

    Diváci: 12237
    bahis siteleri