Magnitogorsk – Ufa 4:6 (kon.) | Jaroslavl – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Petrohrad – Kazaň 1:3 (kon.)
Soči – Čeljabinsk 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
4:6 (0:2, 2:3, 2:1)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 16.10.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk prohrál v domácím prostředí se Salavatem Julajev Ufa 4:6, nicméně hlavně ve třetí třetině předvedl parádní výkon, a byl velmi blízko vyrovnání!

    První třetina nabídla velmi zajímavou podívanou! Hned ve třetí minutě se dostali do vedení hosté zásluhou Andrease Enqvista. Následně se Metallurg pokoušel o vyrovnání, avšak neúspěšně. V 11. minutě to s domácími vypadalo ještě hůře. Přesilovku využil s velkým štěstím Linus Omark! V závěru třetiny měl Metallurg hned dvě přesilové hry, nicméně se opět nedokázal prosadit, Mozjakin trefil pouze tyč!


    Druhá třetina nabídla celkem pět branek! Salavatu vyšel opět vstup do třetiny, když se po dvou minutách prosadil Teemu Hartikainen! Na další branku jsme čekali až do poloviny třetiny, kdy se prosadil pěknou střelou Kiril Kolcov. Stav byl již 0:4, a domácí fanoušci nespokojeně pískali. Jan Kovář však o tři minuty později snížil na 1:4! Salavat si však vzal čtyřbrankové vedení zpět v 37. minutě, kdy se prosadil Nikolaj Prochorkin, který zvýšil na 5:1! Poslední slovo v této třetině měl však Metallurg! Po krásné přihárce Kováře se prosadil Sergej Mozjakin.

    Třetí třetina nabídla parádní podívanou! Nejprve snížil na 3:5 Jan Kovář, a o dvě minuty později skvělou střelou snížil na 4:5 Sergej Mozjakin! Právě Mozjakin měl v závěru stoprocentní šanci na vyrovnání, nicméně skvělý zákrok předvedl Svedberg! V závěru potvrdil vítězství Ufy gólem do prázdné branky Linus Omark!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) – 2+2, 8 střel, TOI – 26:29
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 5 střel, TOI – 16:15

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (18:23:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Metallurg to ještě v samotném závěru zkoušel v šesti, nicméně hosté dokázali dostat kotouč do středního pásma.
    Linus OMARK - 4:6
     
    58:57
    Ufa právě vstřelila branku!
    Metallurg to zkusil v šesti, nicméně tato varianta k vyrovnání nevedla! Ve středním pásmu se dostal k puku LINUS OMARK, který se obtočil kolem Antipina, a poslal kotouč do odkryté branky! Švédský útočník si za svůj výkon branku rozhodně zasloužil! Asistence: Igor Grigorenko
    Mozjakina v obrovské šanci vychytal Svedberg!
     
    58:45
    Obrovská šance domácích na vyrovnání! Na pravé straně se dostal ke kotouči Tomáš Filippi, který krásnou přihrávkou našel před brankou Mozjakina. Ruský útočník si puk zpracoval bruslí, a vystřelil do horních pater branky! Svedberg však vytáhl parádní zákrok!
     
    58:19
    Sergej Mozjakin se pokoušel zavést kotouč do útočné třetiny. Jeho postup však zastavil Hartikainen, který jej vyhazuje do útočné třetiny.
     
    57:49
    Honza Kovář vybruslil z levého rohu, a zkoušel Svedberga překvapit střelou na přední tyč. Švédský brankář si však střelu pohlídal, i když v jednu chvíli si rozhodně nebyl jistý, kde puk má!
     
    57:26
    Na druhé straně mohl rozhodnout Grigorenko, který dostal ideálnáí přihrávku do mezikruží od Omarka! Rána hostujícího kapitána však skončila nad brankou!
     
    56:48
    Kaletnik posílal přihrávkou před modrou na najíždějícího Zaripova. Do přihrávky však zasáhl Nesterov, který vystavil domácího hráče do ofsajdového postavení.
     
    56:17
    Metallurgu čas velmi rychle utíká! Tentokrát vybojoval vhazování v útočném pásmu Tomáš Filippi, který vystřelil z levé strany. Svedberg však dokázal střelu chytit!
     
    55:37
    Z levé strany poslal nahození před branku Sergej Mozjakin, které Svedberg vyrazil pouze před sebe, kde dorážel Jan Kovář! Svedberg však třetí branku českému útočníkovi nepovolil!
     
    54:33
    Po dobré práci Zaripova se kotouč mezi kruhy dostal na hůl Vladislava Kaletnika. K němu však velmi rychle přistoupil obránce Loginov.
     
    54:06
    Linus Omark napadal při rozehrávce Tomáše Filippiho, který následně po kontaktu se švédským útočníkem spadl. Vylučovat se však ani v tomto případě nebude!
     
    53:44
    Za nahozením Chrise Leeho pospíchal Oskar Osala. U kotouče byl však první Sami Lepistö, který dokázal odehrát kotouč před svým krajanem.
     
    53:09
    Na útočné modré se uvolnit Danis Zaripov, který zkoušel překvapit Svedberga střelou do horních pater branky. Ruský útočník však poslal puk mimo branku!
     
    52:15
    Po delší době sledujeme útočnou kombinaci hostujícího celku v útočném pásmu! Hostující hráči se však zatím do zakončení nedostali.
     
    51:40
    Linus Omark se dokázal uvolnit v pravém rohu v útočné třetině, a křížnou přihrávkou našel Enqvista, který svou střelu nenasměřoval mezi tři tyče!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 33. Kovář (Mozjakin), 39. Mozjakin (Kovář, Zaripov), 45. Kovář, 47. Mozjakin (Kovář, Zaripov) – 4. Enqvist (Omark), 11. Omark (Grigorenko), 22. Hartikainen (Lisin), 30. Kolcov (Enqvist, Grigorenko), 37. Prochorkin (Omark, Loginov), 59. Omark (Grigorenko)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov (A), Lee, Chabarov, Těreščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Potechin, Kaletnik, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov, Filippi, Arsenjuk
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Kolcov, Arzamacev, Bodrov, Culjugin – Grigorenko (C), Enqvist, Omark – Lisin, Makarov, Hartikainen – Nesterov, Soin (A), Lazarev – Chlystov (A), Prochorkin, Setdikov
    bahis siteleri