Bastia – PSG 0:2 (kon.) | Saint-Étienne – GFC Ajaccio 2:0 (kon.) | Guingamp – Lille 1:1 (kon.)
Nantes – Troyes 3:0 (kon.) | Remeš – Caen 0:1 (kon.) | Toulouse – Angers 1:2 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:2 (1:2)
Angers SCO
Sobota 17.10.2015, 20:00 • Stadium Municipal • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 má na programu 10. kolo a my budeme sledovat duel mezi Toulouse a Angers SCO. Mírným favoritem tohoto utkání je domácí celek.
     
    TOULOUSE FC se zatím v této sezoně trápí. Domácí celek má na svém kontě jen osm bodů a při skóre 10:15 se nachází na sedmnáctém místě. V posledních týdnech navíc Toulouse nehraje vůbec dobře a z posledních pěti zápasů čtyřikrát remizoval a jednou prohrál. Dnes tedy domácí chtějí a potřebují získat plný počet bodů.

    ANGERS SCO si jako nováček zatím nevede vůbec špatně. Hosté mají totiž na svém kontě osmnáct bodů, skóre 10:5 a nachází se na skvělém druhém místě za PSG. Z posledních čtyř zápasů celek Angers třikrát vyhrál a jednou remizoval a tuto parádní sérii chtějí hosté dnes prodloužit. Lehké to ale nebude.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Ahamada – Tisserand, Kana-Biyik, Yago, Moubandje – Doumbia, Bodiger, Didot – Trejo, Ben Yedder – Braithwaite.
    Náhradníci: M. Vidal – Matheus, Pešić, Regattin, Ninkov, Blin, Machach.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – N'Doye, Auriac, Mangani – Dore, Sunu, Camara.
    Náhradníci: Letellier – Angoula, Bouka Moutou, S. Sissoko, Capelle, Diers, N'Gosso.

    Rozhodčí: Delerue – Luzi, Jouannaud.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou na travnaté ploše a utkání desátého kola mezi domácí Toulouse a Angers může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na polopráznm stadionu, který nejspíše prochází rekonstrukcí, se úvodního výkopu postarali hosté, kterým ale první útok nevyšel.
     
    1
    Následovala první střela utkání o kterou se postarali hosté, ale domácí brankář byl v pozoru a pomalou střelu se mu povedlo zachytit.
     
    2
    Dopředu se dvakrát hnali i domácí, ale těm se prozatím nepovedlo dostat se do pozice, ze které by mohli vážněji zakončit.
     
    4
    Aktivity se ujímají domácí fotbalisté, kteří chtějí dnešní utkání za každou cenu zvládnout. Stejný úmysl mají ovšem i hosté.
     
    4
    Kteří to mimojiné zkoušeli po levé straně, ale centr jednoho z hráčů byl zablokován a následně se objevil míč v držení domácích fotbalistů.
     
    5
    Domácí jsou na míči hodně aktivní. To vše ovšem probíhá v pozici, odkud se jim nemůže povést docílit branky. Tudíž z poloviny hrací plochy.
     
    6
    První náznak větší šance po akci fotbalisů ve fialovém. Jeden z hráčů posílal z pravé strany přízemní centr do vápna, který ovšem nikdo z hráčů neusměrnil za záda brankáře.
     
    7
    Akce domácích, kteří agresivně vběhli do vápna a pokoušeli se o vstřelení první branky, byla ukončena včasným obranným zákrokem.
     
    9
    Nyní se domácí prodrali po pravé straně, kde se jim alespoň povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    10
    Zahrozit chtějí i hosté z Angers, kteří jsou aktuálně na druhé příčce Ligue 1. Nádherný začátek pro nováčka soutěže.
     
    11
    Načechraný centrovaný míč letěl do vápna poté, co jej tam poslal jeden z domácích hráčů. Ač má Braithwaite dlouhé rozčepířené vlasy, na tento míč se mu prostě nepovedlo naskočit.
     
    13
    Toulouse se proti mírnému favoritovi dnešního utkání daří být aktivnějším týmem, ale zatím to k brance, ani vážnější šanci nevede.
     
    14
    Následný míč po levé dokázal Didot zachytit, ale obejít obránce už nebylo v jeho sílách. Míč si kolem něj hodil, ale ten skončil v zámezí.
     
    15
    Snažení domácího celku bylo ukončeno poměrně záhadně. Traoré se pověsil Braithwaitemu na záda. Faul byl odpískán právě nevinnému domácímu hráči.
     
    17
    A tak si domácí míč vybojovali zpět a pokoušeli se rozjet další útočnou akci. Dlouhý centr letěl na levou stranu, ale tam jej nabíhající hráč nedokázal udržet na hrací ploše.
     
    18
    Zajímavá kombinace nyní probíhala na kopačkách domácích. Trejo poslal míč do vápna na svého spoluhráče a rychle si naběhl před branku, kam sice míč dostával, ale zachytit se mu jej nepovedlo.
     
    19
    Následoval rychlý a nebezpečný útok hostů. Po centru z levé strany se k hlavičce dostal Gilles Sunu, jenž míč lehce zasáhl a ten skončil jen na zadní tyčce!
     
    20
    Agresivním způsobem to nyní zkoušeli domácí. Jeden z hráčů naběhl do vápna odvážně a následně posílal míč na své spoluhráče, ale tam byla pozorná obrana Angers.
     
    21
    Po exekuci rohového kopu, který byl zahrán do hloubi hřiště, se k centru dostával domácí kapitán Didot. Ten poslal načechraný míč do vápna, který málem zapadl až za záda brankáře Butelleho.
     
    23
    Aktuálně sledujeme spíše taktickou hru, ani jeden z celků nechce každopádně inkasovat. O něco aktivnější jsou domácí, kteří si ale musejí dávat pozor na protiútoky hostujícího celku.
     
    24
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Krásná akce domácích fotbalistů končí první brankou. Martin Braithwaite poslal míč do vápna, kde stál Ben Yedder. Ten si míč zpracoval, ale ke střele se nemohl dostat. Ze špatné pozice na zemi ovšem našel hlavu nabíhajícího ÓSCARA TREJA, jenž zakončil do prázdné branky!
    24. Óscar TREJO - 1:0
     
    27
    Angers právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Hosté se hodně rychle vydlai do útoku, aby snadno vyrovnali. Vincent Manceau, jenž stál na pravé straně, poslal nadýchaný centr do vápna, kde stál skvěle postavený CHEIKH N'DOYE, jenž hlavičkovým pokusem překonal bezmocného brankáře!
    27. Cheikh N'DOYE - 1:1
     
    28
    A není všem akcím konec! Hned po rozehrávce se domácí dostali do gólové šance. Ben Yedder se hnal sám na brankáře Butelleho, kterého trestuhodně nepřekonal!
     
    30
    První branka nejspíšd nastartovala utkání do slušných otáček. Tak doufejme, že podobné tempo bude ještě dlouho pokračovat.
     
    31
    Hra se ovšem přecijen lehce uklidnila. U míče ovšem zůstávají domácí fotbalisté, kteří chtějí své vedení zpět.
     
    32
    A vše bylo zakončeno rychlým sprintem Martina Braithwaiteho, jenž se po levé straně prodral až do vápna, kde se do jeho střely položil pozorný obránce.
     
    34
    Angers právě vstřelilo branku!
    Hostům se daří po rychlé akci stav utkání otočit. Po výkopu brankáře se míč dostal k jednomu z hráčů, který jej posouval na pravou stranu. Tam se míče zmocnil ABDOUL CAMARA. který s kulatým nesmyslem naběhl až do vápna a střelou k tyči skóroval!
    34. Abdoul Razzagui Camara - 1:2
     
    35
    Na kopačkách domácích fotbalistů jde mírné vykolejení vidět. V posledních sekundách se jim nedaří ani si přesně přihrát.
     
    37
    Po neúspěšném útoku hostů se do protiakce vydávají domácí, ale ti svoje snažení hodně zpomalili, a tak je největší pohotovost zažehnána.
     
    38
    Domácím se dokonce povedlo vybojovat si rohový kop, a tak možná budeme svědky zajímavé akce.
     
    38
    Tak ne. Centr, jenž mířil na přední tyč, skončil jen v rukavicích hostujícího brankáře, který míč posílá na nohy svých spoluhráčů.
     
    40
    Domácí se stále snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale to se jim zatím moc nedaří. Bránící hráči druhého celku Ligue 1 jsou v obraně pozorní.
     
    42
    Nyní bylo ovšem před brankou Butella hodně horko. Po centru z pravé strany se do obtížné hlavičky prodral Ben Yedder, kterému se ovšem ze záklonu nepovedlo míč usměrnit do branky.
     
    43
    Velký rozruch je nyní v hledišti, kterému se nelíbí zákrok na pronikajícího hráče, jenž upadl v pokutovém území po zákroku jednoho z hostujících obranářů.
     
    45
    Ačkoliv si Andreau vyšlápl na pronikajícího hráče a rozhodčí faul odpískal, tak i nadále sledujeme zápas bez karetního trestu.
     
    45+1
    Přímý kop hlavičkou pokoušel poslat za záda jeden z hlavičkujících hráčů. Ten ovšem míč hodně špatně trefil a ten skončil mimo branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce. Viděli jsme opravdu skvělou fotbalou podívanou. O úvodní trefu se postarali do té doby aktivnější domácí. Po přesném centru Bena Yeddera se hlavičkou prosadil Óscar Trejo. Netrvalo ovšem dlouho a bylo vyrovnáno. Také hlavičkou se prosadil kapitán N'Doye, kterého o pár minut později napodobil i Camara. Tím šli hosté do vedení, které si do konce poločasu už udrželi.
     
    Pomalu a jistě se na travnatou plochu vrací všichni aktéři dnešního utkání. Druhý poločas začne za pár chvilek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas svým nákopem rozehráli domácí fotbalisté, kteří v následujícíh pětačtyřiceti minutách budou dohánět jednobrankové manko.
     
    47
    Snažení fotbalistů ve fialových dresech bylo podruhé za krátký časový interval přerušeno zablokováním přihrávky. Toulouse to bude mít hodně těžké.
     
    48
    A k první střele druhé části hry se dostávají hosté. Pár metrů před vápnem dostal míč na svou kopačku kapitán N'Doye, který prověřil připravenost domácího brankáře.
     
    49
    A další chybné rozhodnutí hlavního sudí v dnešním utkání. Domácí obránce byl zasažen ramenem ve výskoku, ale rozhodčí usoudil, že on byl tím, kdo fauloval.
     
    50
    Následoval ještě jeden, nyní zřetelný faul domácích. Po exekuci přímého kopu se ke střele dostal zatím střelec rozdílové branky, ale ten tentokráte netrefil branku.
     
    51
    Auriac si nyní vyšplápl na pronikajícího Moubandjeho. Švýcarský obránce se prodral až z obranných řad téměř před branku.
     
    52
    První nebezpečné snažení domácích fotbalistů ve druhém poločase. Jeden z hráčů nejdříve trefil bránícího hráče a ani následná dorážka neohrozila brankáře.
     
    53
    Ten se ale následně musel vytáhnout proti hlavičkovému pokusu Doumbii. Ten jej ohrožoval po centru z levé strany, ale Butelle byl připraven, míč mu skončil přímo v náruči.
     
    54
    Angers bude mít k dispozici teprve první rohový kop utkání. Zatímco domácí Toulouse jich kopalo již šest. Jediný rohový kop hostů vysvětlil, jak vypadalo těch šest předchozích.
     
    56
    Moubandje, jenž byl v silovém souboji na levé straně dokázal posunout míč na své spoluhráče, ale ti byli zastaveni pozornou obranou.
     
    57
    Sřelec jediné branky domácích, Óscar Trejo, vybojoval míč pro svůj celek z celkem ztracené akce. Toulouse bude mít šanci založit další akci.
     
    58
    A ta visela ve vzduchu. Po levé straně naběhl do vápna jeden z hráčů, který posunul míč na penaltu, kde si míč ideálně nezpracoval jeden z hráčů.
     
    60
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Gilles Sunu, přichází Slimane Sissoko.
     
    61
    Martin Braithwaite se prodral po levé straně a když už vypadalo, že svého strážce nepřekoná, udělal parádní kličku a o bránícího hráče vybojoval alespoň aut.
     
    63
    Z pravé strany posílal míč do vápna jeden z domácích. Šlo ale spíše o zbytečný centr. V době přihrávky nebyl ve vápně jediný hráč domácího celku.
     
    64
    Zajímavá akce domácích, která byla zdržena, byla zakončena střelou konžského obránce Marcela Tisseranda. Jeho pokus byl ale lahodou pro hostujícího brankáře.
     
    66
    Hodně nešťastně skončila další akce domácích. Doumbia měl před sebou volný prostor, a tak vystřelil. Míč ovšem trefil jen paty přebíhajícího spoluhráče.
     
    67
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Férébory Dore, přichází Arnold Bouka Moutou.
     
    68
    Snažení domácích ale nabírá na obrátkách. Toulouse se snaží kombinovat a posílat načechrané míče před branku Buttela.
     
    70
    Hosté se do útoku nijak nevydávají a spíše vyčkávají na konečný hvizd. Přecijen si svůj náskok vypracovali a více riskovat nechtějí.
     
    72
    A když už, tak hosté vsázejí na rychlé protiútoky. Jednu takovou šanci jsme viděli nyní. Míč se dostal až na nohu Bouka Moutou, který ale neprostřelil brankáře.
     
    73
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Étienne Didot, přichází Adrien Regattin.
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Zinédine Machach.
     
    74
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Olivier Auriac, přichází Guy N'Gosso.
     
    75
    Na hřišti leží poraněný Stevee Yago, který se hlavou střetl se spoluhráčem Machachem.
     
    77
    Přesný míč za obranu dostával jeden z domácích, ale tomu se nepovedlo na míč nakonec dosáhnout. Skvěle zakročil jeden z obránců.
     
    78
    Jestli Toulouse nepřidají, tři body se připíšou v tabulce druhým Angers. Nyní to spíše vypadá jakoby se utkání jen dohrávalo.
     
    80
    Rychlý a zajímavě rozvíjející se kontr domácích fotbalistů byl pokažen naprosto nepochopitelnou a nepřesnou přihrávkou.
     
    81
    Veliká smůla pro domácí, veliké štěstí pro hosty. Zinédine Machach poslal míč přesně na nohu Adriena Regattina, který svou střelou trefil brankáře od kterého se míč odrazil do spojnice břevna a tyčky!
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Aleksandar Pešić.
     
    84
    Domácí se i nadále snaží z tohoto střetnutí udělat nějaké body, ale stále se jim to nedaří. Do konce utkání už mnoho nezbývá.
     
    86
    Moukandje dlouho hledal lépe postavené hráče, kterému se mu ovšem nepovedlo najít. Tak jen nakopl míč do vápna a nejrychleji u něj byl brankář Butelle.
     
    88
    Až do zakončení se nyní prodrali domácí, ale těm prostě není přáno. Jeden z hráčů trefil jen skvěle postavenou obranu.
     
    90
    Závěřečný tlak domácích je zakončen hlavičkou po centru z pravé strany. Míč skončil jen vedle levé tyčky. Rozhodčí přidávají nad rámec čtyři minutky.
     
    90+1
    Butelle opět hrdinou hostů. Z pravé strany dostal míč Martin Braithwaite, který byl v malém vápně, odkud střelou doprostřed branky nechal vyniknout brankáře!
     
    90+2
    Z další akce to zkusil dánský útočník z hranice vápna, ale nyní se mu nepovedlo ani branku Angers ohrozit.
     
    90+3
    Mohlo být hotovo. Do vápna se dostal jeden z hostů, který následně po jednom z kontaktu upadl, na penaltu to ovšem nebylo. Rozhodčí byl křivdil domácím.
     
    90+4
    Poslední minuta prodloužení a opět šance. Regattin nyní orazítkoval jen levou tyčku brankáře hostů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hodně zajímavé utkání desátého kola Ligue 1 je u konce. Celé utkání aktivnější Toulouse nakonec prohrává s Angers, které podalo špatný výkon, ale nakonec se z výhry raduje. Domácí byli celé utkání aktivní, hosté měli dvě šance, ze kterých dali dvě branky. Domácí měli šancí hromady, ale dalo jedinou branku. Impotentní efektivita stále Toulouse důležité tři bodíky.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 9:2.
    Rohy: 6:1.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 8:13.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji krásný zbytek sobotního večera. (21:55:20)

    David Panuška

    Branky: 24. Trejo (Ben Yedder) – 27. N'Doye (Manceau), 34. Camara


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:13.
    Toulouse FC: Ahamada – Tisserand, Kana-Biyik, Yago, Moubandje – Doumbia, Bodiger, Didot (73. Regattin) – Trejo (82. Pešić), Ben Yedder (73. Machach) – Braithwaite.
    Náhradníci: M. Vidal – Matheus, Pešić, Regattin, Ninkov, Blin, Machach.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – N'Doye, Auriac (74. N'Gosso), Mangani – Dore (67. Bouka Moutou), Sunu (60. S. Sissoko), Camara.
    Náhradníci: Letellier – Angoula, Bouka Moutou, S. Sissoko, Capelle, Diers, N'Gosso.

    Rozhodčí: Delerue – Luzi, Jouannaud
    thejrc.org