Lorient – Rennes 1:1 (kon.) | Angers – Guingamp 0:0 (kon.) | GFC Ajaccio – Nice 3:1 (kon.)
Montpellier – Bastia 2:0 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (1:0)
Stade Rennes
Sobota 24.10.2015, 17:00 • tade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
    Fotbalisty Stade Rennais by měla přijet do Lorientu podpořit početná skupinka fanoušků

     
    STADE RENNAIS FC
    Francouzský klub, za který hrálo hned několik českých fotbalistů (včetně Petra Čecha), se nachází zatím na velmi slušné sedmé pozici. Na svém kontě má celkem šestnáct bodů, pokud se však chce na této pozici udržet, měl by dnes bodovat, neboť jeho dnešní soupeř ztrácí pouhý bod!

    Stade Rennais však v poslední době spíše paběrkuje! Francouzský klub poslední vítězství zaznamenal v zápase s Nantes v polovině září. Od té doby "Červení a Černí" čtyřikrát za sebou remízovali 1:1, což je vcelku velký unikát! Rennes nejprve remízovalo s Lille, následně s Ajacciem, Troyes, a následně i na půdě Monaka. V posledním ligovém kole po reprezentační pauze však Rennes schytalo v domácím prostředí debakl od Nice 1:4!

    Trenér Montanier se v útoku může spolehnout na dvojici Sio – Grosicki, která dohromady zaznamenala hned šest branek! K dnešnímu utkání však nebude připravena hned čtveřice hráčů – Ntep, Mexer, Costil a Cavare!
    Domácí klub včera uspořádal pro fanoušky setkání s některými hráči "A" týmu a doprovodný program!

     
    FC LORIENT
    Tradiční francouzský klub zahájil letošní sezóně v Ligue 1 vcelku průměrně. Momentálně má na svém kontě patnáct bodů, a nachází na velmi slušném devátém místě. Lorient by se v případě dnešní výhry mohl posunout před svého dnešního soupeře.

    Lorient však v poslední době podává velmi nevyrovnané výkony. Po dvou velmi cenných výhra na půdě Monaca 3:2 a doma 2:0 s Caen, přišla vcelku nečekaná prohra na půdě Montpellieru, který v letošní sezóně nepodává ideální výkony. Před reprezentační přestávkou však Lorient dokázal v domácím prostředí porazit Boreaux 3:2. O minulém víkndu Lorient přicestoval na půdu Marseille. Obě branky utkání viděli fanoušci již v prvním poločase, a utkání skončilo 1:1!

    Francouzský kouč Ripoll dnes sice bude mít k dispozici útočníka Moukandja, nicméně na listině zraněných má hned čtyři hráče! Do utkání s největší pravděpodobností nezasáhne Sy, Lautoa, Waris, a Jeannot!
     
    Příjemné sobotné odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Francouzská Ligue 1 má dnes na programu celkem čtyři utkání v rámci jedenáctého kola. My se společně zaměříme na utkání FC Lorientu se Stade Rennais FC. Úvodní výkop je naplánován v Lorientu v 17:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Benoit Bastien právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího celku, nicméně Lorient velmi dobře napadal, a rozehrávku hostům velmi znepříjemnil.
     
    2
    Do rozehrávky Stade Rennais tentokrát zasáhl domácí N´Dong, který fauloval ve středu hřiště Fernandese. Vše se obešlo bez žluté karty, a hosté pokračují ve své kombinaci.
     
    3
    N´Dong opět velmi nepříjemně napadal rozehrávajícího Fernandese. Tentokrát už si však francouzský záložník dal velký pozor, aby nefauloval.
     
    4
    Ve středu hřiště měl velké problémy při rozehrávce André, který poslal těžkou přihrávku pro Baala. Ten se následně dostal do souboje s Bellougouem, který předvedl ukázkový "šlapák", a hra je přerušena.
     
    6
    Hostující středopolař Fernandes uvolnil na levém křídle obránce M´Bengeueho, který poslal slabý přízemní centr do vápna Lorientu. Na ten si počkal stoper Koné, který následně míč rozdal do středu hřiště.
     
    7
    Moukandjo si naběhl k postranní čáře na levé straně na přihrávku od Tourého, a pokoušel se najít za obranu Stade Rennais Warise, ten se však k míči přes hostující hráče nedostal.
     
    8
    První zajímavou standardní situaci dnešního utkání bude mít k dispozici Lorient. Ve středu hřiště byl faulovaný Moukandjo, kterého poslal k zemi Fernandes!
     
    9
    Exekuce standardní situace se ujal domácí Jouffre, jehož nadýchaný centr mířil na zadní tyč. V tomto prostoru však Diagné odvrátil centr na rohový kop. Rozehrávky rohu ujal rovněž Jouffre, nicméně jeho centr neznamenal pro obranu hostů žádné nebezpečí.
    Nástup obou týmů na Stade Yves Allainmat

     
    11
    Domácí Lorient postupoval středem hřiště do zajímavého protiútoku. Bellougou však poslal svou přihrávku Warisovi na paty, a ten nedokázal míč zpracovat.
     
    12
    Stade Rennais je zatím v kombinaci jednoznačně aktivnější, a v držení míče jednoznačně vede. Po pravé straně zkusil obránce Moreira, který následně poslal nebezpečný centr do vápna. Před dobíhajícím Andrém však míč odvrátil jeden z obránců Lorientu.
     
    13
    Následného rohového kopu hostujícího celku se ujal středopolař Fernandes, jehož nadýchaný centr směřoval na zadní tyč pro Diagného. Senegalský stoper se však k hlavičce nedostal.
     
    14
    Mendes se při rozehrávce z vlastní poloviny pro útočný nákop na útočnou polovinu. Jeho myšlence však chybělo lepší provedení, míč totiž skončil u domácího Tourého, který pohotově otáčí hru.
     
    15
    Domácí Moukandjo si naběhl na pravé křídlo pro přihrávku od Gassama. Kamerunský útočník měl však za zády bránícího M´Bengueho, který donutil domácího hráče poslat míč do zámezí.
     
    16
    Gassama kombinoval s domácím kapitánem Jouffrem u postranní čáry na pravé straně. Jejich kombinace však k ohrožení branky Dialla nevedla, druhý jmenovaný poslal míč zpět k obráncům.
     
    17
    Středopolař André si udělal prostor, a poslal centr na hranici vápna, kde byl dle mého názoru faulovaný Quintero. Rozhodčí však situaci pustil, a ke střele se dostal právě André, ta však mířila vysoko nad!
     
    20
    Lorient momentálně kombinuje na vlastní polovině, a pokouší se dostat na útočnou polovinu. Hostující celek však skvěle napadá!
     
    21
    Středopolař André postupoval středem hřiště, a hledal mezírku v obraně Lorientu, kam by poslal míč pro Sia. Obrana Lorientu byla však velmi dobře postavena, a nakonec i míč získala.
     
    23
    Stade Rennais momentálně kontrolují hru na útočné polovině. Pomalá kombinace však zřejmě přestala bavit stoper Diagného, který se pokoušel o útočný nákop na pravou stranu. Jeho centr byl však hodně přetažený, a míč skončil v zámezí.
     
    24
    I domácí stoper Koné zkoušel najít dlouhým centrem na útočné polovině Moukandja. Senegalský útočník se však přes dvojici obránců k míči nedostal.
    Video z nástupu obou celků na velmi slušeně zaplněný Stade Yves Allainmat

     
    25
    Lorient právě vstřelil branku!
    A máme tady úvodní branku dnešního utkáíní, Lorient se dostává do vedení! Parádní práci odvedl Waris, který dokázal udržet míč před dvojicí protihráčů, a následně jej dokázal poslat na nohu RAPHAELA GUERREIRA, který propálil vše, co mohl!
    25. Raphaël GUERREIRO - 1:0
     
    27
    Na druhé straně se dostal k centru z levé strany Gassama, který poslal do vápna zajímavý centr. Koné míč odkopl pouze k Siovi, jehož následný centr oodvrátil znovu Koné!
     
    28
    Zajímavou standardní situaci měl k dispozici Stade Rennais. Exekuce se ujal Quintero, který poslal svižný centr na hranici malého území. Střelec zatím jediné branky utkání však dokázal míč odhlavičkovat.
     
    29
    Lorient měl možnost jít do zajímavého protiútoku, nicméně Bellugou si na polovině předkopl míč, a následně ve skluzu poslal k zemi středopolaře Fernandese. Může být rád, že to nebylo za žlutou kartu.
     
    30
    Poprvé v dnešním utkání se nám při práci s míčem představil hostující Zeffane, který poslal zajímavý centr do vápna. Stoper Koné však prokázal dobrý výběr místa, a centr raději odvrátil na rohový kop!
     
    31
    I exekuce následného rohového kopu se ujal křídelník Zeffane, který hledal na přední tyč Moreiru. Francouzský obránce se však k hlavičce přes dvojici bránících hráčů nedostal.
     
    32
    Lorient se dostal na vlastní polovině k míči po velké chybě Fernandese. Následně se dostal do protiútoku Guerreiro, který přiťukl míč do běhu pro Warise, tomu se však nepodařilo propálit Mendese!
     
    33
    Ovšem Lorient by neměl zapomínat na obranu! Stade Rennais se dostal do zajímavého přečíslení, nicméně útočník Sio míč ztratil, a následně poslal k zemi Le Goffa, a dostává žlutou kartu!
     
    34
    Domácí celek vybojoval svůj druhý rohový kop v tomto utkání. Exekuce se zhostil středopolař Jouffre, jehož nadýchaný centr však nikoho z domácích ve vápně nenašel.
     
    35
    Výbornou práci v obraně odvedl obránce Gassama, který měl na zádech napadajícího Quintera, nicméně dokázal míč udržet, a nechal míč dokutálet do zámezí. Následuje odkop od branky Lecomteho!
    Do Lorientu dorazila početná skupina hostujících fanoušků, avšak zatím příliš důvodů k radosti nemají

     
    36
    Aktivní Sio tentokrát svedl těžký souboj v levém rohu hřiště s Gassamou. Domácí obránce si sice v souboji počínal tvrdě, avšak čistým způsobem, a bude se opět odkopávat od branky Lecomteho.
     
    38
    V hlavní roli útoku hostujícího celku byl opět útočník Sio, který si udělal prostor ve středu hřiště. Útočník z Pobřeží slonoviny však chtěl vylepšit pozici pro Quintera. Přihrávka však nebyla přesná!
     
    39
    Zeffane dostal na pravé straně dostatek prostoru, a posílal přízemní centr do vápna pro Sia. Centr však zblokoval do zámezí Le Goff. Následného rohového kopu se ujal Zeffane, jehož centr však zneškodnil N´Dong!
     
    40
    Středopolař Jouffre zakombinoval ve středu hřiště s Bellugou, a pokoušel se za obranou najít Warise. To se povedlo, avšak domácí útočník se v době přihrávky nacházel v ofsajdu!
    Radost domácích hráčů po úvodní brance dnešního utkání, o kterou se postaral Guerreiro

     
    41
    Velmi aktivní Waris mohl opět udělat radost domácím fanouškům na levém křídle. S domácím útočníkem se však velmi dobře vrátil Moreira, který jeho další postup zastavil!
     
    43
    Ve středu hřiště vyhrál důležitý hlavičkový souboj domácí Bellugou, který dostal míč na Jouffreho. Ten protlačil míč do vápna pro Warise, který míč vrátil, a Jouffre vystřelil. Diallo však tečovanou střelu dokázal vyrazit!
    43. Střelu Jouffreho vyrazil Diallo
     
    44
    Stade de Rennais se po delší době dostalo kombinací až do blízkosti vápna Lorientu. Poté však hosté dostali míč na pravou stranu, odkud odcentroval Moreira. Jeho centr však skončil v rukavicích Lecomteho.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl velmi rychlý a kombinační fotbal. Na úvodní branku jsme čekali až do 25. minuty, kdy se po dobré práci Warise prosadil Raphaël Guerreiro. V samotném závěru mohl navýšit vedení domácího celku Jouffre, nicméně jeho střelu vyrazil Diallo!

    Druhý poločas začne na Stad Yves Allainmat přibližně v 18:00!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na levé straně mohl postupovat do zajímavé příležitosti hostující Sio, nicméně útočníka z Pobřeží slonoviny zastavil odmávaný ofdajd!
     
    48
    Aktivní Waris si naběhl na přihrávku Koného, elegantně se obtočil kolem Mendese, a postupoval vpřed. Jeho následná přihrávka na pravou stranu pro Gassamu však přesná nebyla.
     
    49
    Na vlastní polovině chyboval při rozehrávce Koné, který si mizerně zpracoval přihrávku od Guerreira, a málem se k míči dostal hostující Sio. Koné však raději poslal míč na rohový kop!
     
    50
    Exekuce se ujal hostující křídelník Zeffane, který svým centrem našel Pedra Mendese, který si míč zpracoval, a připravoval si půdu pro nůžky, ty mu však nevyšly!
     
    51
    Na druhé straně zahrozil N´Dong, který se na pravé straně dokázal vyhnout M´Benuguemu, a postupoval vpřed. Ve finální fázi si však míč předkopl, a ten skončil v zámezí.
     
    52
    Hostující hráči vykombinovali na útočné polovině prostor pro Moreiru, který z pravého křídla odcentroval. Centr francouzského obránce však ve vápně nikoho nenašel.
     
    53
    Své první střídání v tomto zápase provádí hostující kouč Montanier. Ze hřiště odchází Baal, který byl hodně nevýrazný, a do žádné šance se nedostal. Na "plac" příchází polský záložník Grosicki.
     
    54
    Na trávníku zůstal ležet po souboji s Bellugouem hostující středopolař André. Jeho zranění však nebylo nikterak vážné, a francouzský záložník bude schopen pokračovat ve hře.
     
    55
    Stade Rennais tentokrát zahrozilo z levé strany. Střídající Grosicki si udělal prostor u postranní čáry, a poslal nebezpečný centr před branku. Pohotový Koné však míč odvrátil na rohový kop!
     
    56
    Exekuce čtvrtého rohového kopu se ujal Quintero, jehož centr byl však hodně přetažený, a užý to vypadalo, že míč skončí v zámezí. Na pravé straně však zabojoval Grosicki, který následně vybojoval i rohový kop. Následný centr polského záložníka však nebyl pro branku Lecomteho nebezpečný.
     
    58
    Aktivní Grosicki hru Stade Rennais velmi zvednul, a v posledních minutách je jednoznačným hnacím motorem útočných akcí hostujícího celku!
    Hostující trenér zatím nemůže být s průběhem utkání spokojený

     
    59
    Domácí celek se dostal do rychlého protiútoku po pravé straně, který táhl Gassama. Obránce Lorientu následně odcentroval, nicméně jeho pokus zblokoval Moreira na rohový kop.
     
    60
    Exekuce se zhostil domácí kapitán Jouffre, jehož centr však nikoho z domácích ve vápně nenašel, a Stade Rennais dokázalo centr odvrátit.
     
    61
    Výbornou práci před vápnem hostů odvedl N´Dong, který dostal míč na nabíhajícího Le Goffa, který si přehodil Mendese, a dostal se do zakončení. Jeho slabou střelu však Diallo lapil!
     
    62
    Žlutou kartu dostává domácí stoper Koné, který to přehnal s důrazem v souboji s Zeffanem. Hostující hráč navíc zůstává ležet na trávníku, a musí být ošetřen!
     
    64
    Exekuce standardní situace se ujal hostující Quintero, jeho střelu však přizvedla zeď hráčů Lorientu, a míč dolétl nad branku. Následného rohu se ujal opět Quintero, avšak jeho centr neznamenal pro domácí žádné nebezpečí.
     
    65
    Stade Rennais v posledních minutách přidali na tempu, a pokoušejí se srovnat stav. Zeffane se hned po svém návratu na trávník pokoušel najít za obranu Sia. Ten však náběh špatně načasoval.
     
    67
    Domácí kapitán Jouffre to udělal skvěle ve středu hřiště, kde se dokázal zbavit bránícího Fernandese, a našel na pravé straně N´Donga, který však neodcentroval dobře!
     
    67
    Tak to je velký problém pro domácí celek! Stoper Koné dostává druhou žlutou kartu, a je vyloučený! Koné nestíhal na levé straně v souboji s Zeffanem, a poslal ho k zemi!
     
    68
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Mehdi Zeffane, přichází Jeremie Boga.
     
    68
    Rennes právě vstřelilo branku!
    A hostující celek srovnává hned z následující standardní situace! Rozehrávky standardní situace se ujal KAMIL GROSICKI, který poslal svou střelu na přední tyč. Lecomte sice míč vyrazil, nicméně hlavní rozhodčí signalizoval, že se jednalo o branku!
    68. Kamil GROSICKI - 1:1
     
    70
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Wesley Lautoa.
     
    70
    Lorient si tak dnešní zápas velmi zkomplikoval! Stade Rennais je momentálně velmi aktivní, a bude útočit, aby se dostalo do vedení!
     
    71
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru hostující útočník Quintero, který vyslal zajímavou střelu, ta však mířila vysoko nad branku, a Lecomte nemusel zasahovat.
     
    73
    Útočník Quintero je ve druhém poločase velmi aktivní, tentokrát vybojoval rohový kop. Toho se ujal poslký záložník Grosicki, jehož centr však dokázala odvrátit domácí obrana.
     
    74
    Lorient následně šel do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Waris. Jeho následný centr pro Moukandja však směřoval do ofsajdu!
     
    75
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yann Jouffre, přichází Raffidine Abdullah.
     
    76
    Domácí Jouffre se pokoušel projít přes levou stranu, v tomto prostoru však narazil na bránícího Moreiru, který skvělým obranným zákrokem zastavil postup domácího hráče.
     
    77
    Ve středním pásmu se dostal k míči Fernandes, kterého dobře našel Grosicki. Švýcarský záložník natáhl z velké dálky ke střele, tu však zastavil brankář Lecomte!
     
    78
    Po delší době se dostal do blízkosti vápna také Lorient. Po pravé straně postupoval Gassama, který si následně pěkně narazil míč s Bellugouem, a poslal nebezpečný centr do vápna. Brankář Diallo byl však na svém místě!
     
    80
    Lorient se dostal k zajímavé standardní situaci, kterou rozehrál střídající Abdullah. Jeho centr však žádné nebezpečí rpo branku hostujícího celku neznamenal.
     
    81
    Lorient si i v oslabení dokáže vynutit tlak na útočné polovině! Momentálně domácí celek kombinuje na pravé straně, a pokouší se dostat do zakončení.
     
    82
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Abdoulaye Doucouré.
     
    83
    Ve středu hřiště si počínal skvěle N´Dong, který skvěle uvolnil Moukandja. Domácí útočník se však do zakončení nedostal. Míč mu dokázal vypíchnout Diagné!
     
    84
    Síly na trávníku se vyrovnají! Za velmi ostrý zákrok je vyloučený hostující útočník Sio, který na útočné polovině ostře dohrál Tourého, a dostává druhou žlutou kartu!
     
    86
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Didier N'Dong, přichází Romain Philippoteaux.
     
    87
    Kamil Grosicki se uvolnil na pravé straně hřiště, a následně poslal přihrávku do středu pro Quitera. Domácí útočník se uvolnil, a vystřelil. Jeho ránu však zastavil Lecomte!
     
    88
    Teď měl domácí celek velkou šanci! Na hranici vápna se dostal k míči domácí útočník Waris, který tvrdou střelou trefil břevno!
     
    89
    Na druhé straně měl na noze rozhodnutí Kamil Grosicki, který postupoval sám po pravé straně. Následná střela polského záložníka však skončila těsně mimo!
    89. Grosicki a jeho velká šance
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Záložník Bellugou se pokoušel najít za obranou Warise. Domácí útočník se však v době příhrávky nacházel v ofsajdu!
     
    90+3
    Střídající Phillippoteaux se dokázal uvolnit na pravé straně, a poslal přízemní centr do vápna pro Warise. Ten se obtočil kolem Mendese, a vystřelil. Diallo jeho střelu však vyrazil!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Lorient měl dnešní utkání velmi dobře rozehrané, nicméně Stade Rennais dokázalo vyrovnat, a utkání skončilo 1:1!

    První poločas nabídl velmi rychlý a kombinační fotbal. Na úvodní branku jsme čekali až do 25. minuty, kdy se po dobré práci Warise prosadil Raphaël Guerreiro. V samotném závěru mohl navýšit vedení domácího celku Jouffre, nicméně jeho střelu vyrazil Diallo!

    Velmi důležitý moment přišel v 68. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu Koné. Z následné standardní situace se dokázal prosadit Kamil Grosicki! Síly se vyrovnaly v 84. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu také Sio. V závěru trefil břevno domácí Waris, na druhé straně neproměnil velkou šanci Grosicki, a tak nerozhodný stav se již nezměnil.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás těším brzy nashledanou! (18:56:50)

    Jan Havlovic

    Branky: 25. Guerreiro (Waris) – 68. Grosicki

    Karty:   62. Koné (LOR) – 33. Sio (REN)   67. Koné (LOR) – 84. Sio (REN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 11:14.
    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Koné, Le Goff – Jouffre (75. Abdullah), N'Dong (86. Philippoteaux), Bellugou, Guerreiro (70. Lautoa) – Moukandjo, Waris.
    Náhradníci: Chaigneau – Abdullah, Mesloub, Philippoteaux, Lautoa, Barthelme, Lavigne.

    Stade Rennes: Diallo – Moreira, Diagné, Mendes, M'Bengue – Zeffane (68. Boga), André (82. Doucouré), Fernandes, Baal (53. Grosicki) – Quintero, Sio.
    Náhradníci: Sorin – Doucouré, Grosicki, Boga, Sylla, Armand, Danzé.

    Rozhodčí: Benoit Bastien – Haquette, Zakrani (vš. Francie)
    bahis siteleri