Rusko – Švédsko 6:3 (kon.) | Česko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Finsko
Sobota 07.11.2015, 16:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslední utkání s Ruskem začíná už zítra ve dvanáct hodin a my budeme opět u toho! Pro dnešek se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:14:32)
     
    Druhé utkání na Karjale končí a bohužel pro český tým opět bez bodového zisku. Češi byli v utkání lepším týmem, ale dali pouze jeden gól, zatímco Finové dva. Remíza by byla zasloužená pro obě strany, protože jsme sledovali pěkné utkání.

    Hokej ovšem bývá nespravedlivý a ze zisku tří bodů se radují Finové. Český výběr ale může těšit výborný výkon, který byl oproti utkání se Švédskem o několik tříd lepší. Velmi slušně zahráli také nováčci v čele s Dominikem Furchem. Svěřenci Vladimíra Vůjtka mají z čeho těžit a pokud na dnešní výkon navážou zítra proti Rusům, mohou pomýšlet na první body.
    Ani druhý zápas nepřinesl dobrý výsledek, hráči českého národní týmu ovšem předvedli lepší výkon než proti Švédsku.

     
    Na české straně byl zvolen nejlepším hráčem utkání liberecký Radim Šimek, zatímco na finské straně Oskar Osala. Na Karjale se však udělují dvě ceny a tu druhou dostal Dominik Furch. Na straně soupeře si přijel pro ocenění Tommi Huhtala. Z mého pohledu naprosto správný výběr.
     
    Společně se sirénou se strhla v rohu kluziště mela, ve které byli nejaktivnější Sobotka s Kukkonenm a zdálo se, že ještě budou padat tresty. Sudí ale možná zůstanou pouze u slovní domluvy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zbývají vteřinky, ale bohužel se Čechům nedaří vystřelit.
     
    59:23
    Český tým se trápí na vlastní polovině. Stále se mu nedaří dostat do útočné třetiny.
     
    58:52
    Kundrátkova střela od modré trefila pouze bránícího Pyörälu a Češi musí pro kotouč až k vlastní brance.
     
    58:44
    Český brankář už je na střídačce! Zakázané uvolnění Finů a vhazování po Säteriho levici.
     
    58:33
    Český tým se snaží vybojovat útočné pásmo. Zatím se mu to nedaří...
     
    58:20
    Vladimír Vůjtek si bere oddechový čas. Uvidíme, zda Dominik Furch utkání dochytá, nebo pustí na led šestého hráče.
    58:15 Gulaš (CZE) trefil v dobré pozici pouze tyč.
     
    58:15
    Tak to je velká smůla! Finové drželi kotouč v obranném pásmu, ale udělali chybu v rozehrávce a k puku se dostal Gulaš, který následně trefil pouze levou tyč finské branky!
     
    57:30
    Češi se snaží usadit v útočném pásmu, což se jim zatím nedaří. Navíc se museli rychle vracet a ujíždějícího Fina musel zastavit čistým hitem Sobotka.
     
    57:04
    Na pravé straně využil zaváhání českého týmu Sallinen, ale neměl rychlost a jeho střele chyběla potřebná razance. Po střele Huhtaly se vhazuje před Furchem.
     
    56:21
    Česká přesilová hra zůstala nevyužita a Čechům střelecky příliš nevyšla. Aktuálně drží kotouč Finové.
     
    56:08
    Svěřenci Vladimíra Vůjtka se konečně dostali do útočné třetiny, ale nemohou se dostat do zakončení. Šimek mířil pouze do bránícího hráče a hra je přerušena.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 30. Gulaš (Šimek) – 37. Huhtala (Pesonen, Elorinne), 42. Kuusela (Huhtala, Lepistö)


    Česko: Furch (Jakub Kovář) – Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Šimek, Kolář "A", Doudera, Stříteský, Voráček – Řepík, Sobotka "C", Zohorna – Gulaš, Jan Kovář "A", Kubalík – Radil, Filippi, Buchtele – Olesz, Horák, Hruška.
    Finsko: Säteri (Metsola) – Laakso, Salmela, Hietanen, Lapiestö "A", Ohtamaa, Kukkonen "C", Elorinne, Kivistö – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Osala, Kontiola "A", Kiiskinen – Kuusela, Sallinen, Huhtala – Pyörälä, Lajunen, Pesonen – Koivisto.

    Rozhodčí: Linde, Sjöqvist – Pesonen, Saha
    bahis siteleri