Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 10.01.2016, 15:30 • Tipsport arena, Praha • Extraliga staršího dorostu • 3. kolo
Partner:
    Pěkná postýlka... :)

    Something retro. Something new. #MadeOfHockey #RetroFlex

    Zveřejnil(a) CCM Hockey dne 2. leden 2016
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu a hodně sportovních i osobních úspěchů v následujícím týdnu! (17:45:51)
     
    Za zvuku sirény propukla radost na domácí střídačce. Starší dorostenci Sparty zvítězili v domácím utkání nad Kometou 3:2, ale jejich vítězství se nerodilo lehce.

    Na první branku jsme si museli počkat až do poloviny zápasu, v níž sparťané udeřili dvakrát během jediné minuty. V podstatě okamžitě však snížil Filip Král a stejný hráč na začátku 34. minuty vyrovnal stav zápasu.

    O výhře Sparty nakonec rozhodl ve třetí minutě poslední periody Ostap Safin, jenž dokázal využít zkrácenou přesilovku Pražanů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    V Praze sledujeme velmi nervózní závěr zápasu. Hra se kouskuje po vteřinách, což svědčí spíše Spartě a do karet jí navíc hraje vyloučení Filipa Krále (KOM). Autor dvou brněnských gólů dostal menší trest za hákování, dnešní nejčastější prohřešek hokejistů Komety.
     
    59:45
    Dlouho to ale netrvalo. Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici také domácí Tomáš Vízner (SPA).
     
    59:38
    Do konce utkání zbývají vteřiny, ale Jakuba Čejku (KOM) trenér asi příliš nepochválí. Místo toho, aby Kometa zatlačila, bude se muset bránit ve čtyřech.
     
    52:48
    Sparta sice oslabení ustála, ale dlouho si neodpočine. Dvě minuty za zlomenou hůl a nahrazení si totiž odpyká střelec druhé branky Vojtěch Komárek (SPA).
     
    50:35
    Bude se opět vylučovat. Sudí signalizují menší trest za držení pro sparťana Tomáše Víznera (SPA). Dokáže Kometa srovnat krok?
     
    42:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácímu týmu stačilo na využití zkrácené přesilovky pouze šestnáct vteřin. Kombinace sparťanů skončila u OSTAPA SAFINA (23), jehož trefa vrací Pražanům vedení – 3:2! Asistence: Jaroslav Chlouba (12), Vojtěch Komárek (19).
     
    40:34
    Už podruhé v tomto utkání končí brněnská přesilovka předčasně vinou faulu jednoho z hostujících hráčů. Matěj Novák (KOM) hákoval a síly na ledě se vyrovnají.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na první trefu zápasu jsme čekali poměrně dlouho, ale poté se rozjela parádní kanonáda. Sparta šla do vedení po trefě Tomáše Schwambergera a po necelé minutě zvyšoval na 2:0 Vojtěch Komárek. Kometa se však nesložila.

    Po dalších 53 vteřinách hry totiž zužitkoval Novákovu přihrávku Filip Král a bylo sníženo. Rychlá odpověď na domácí úspěchy vlila Kometě čerstvou krev do žil a její obránce v čase 33:06 srovnal stav utkání na 2:2.

    Do konce třetiny už se skóre neměnilo a o vítězi rozhodne třetí třetina či případné nastavení. Na startu poslední periody budou mít hosté výhodu, protože budou hrát přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Sparta další Kropáčkův faul ustála, ale do třetí třetinu zahájí opět bez jednoho hráče. Tím bude Petr Maršoun (SPA), jenž se provinil hákováním.
     
    34:39
    Utkání nabralo na tempu a rychlé vyrovnání Kometu oživilo. Ta je aktivnějším týmem a dokonce bude hrát další přesilovku. Podruhé za sebou míří na trestnou lavici Vojtěch Kropáček (SPA) a Sparta se musí opět bránit.
     
    33:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné. Dvě branky v krátkém sledu dává také Brno, přesně řečeno FILIP KRÁLE (10). Toho našel Škvrně a Kometa zásluhou svého obránce nejprve snížila a teď dokonce srovnala krok – 2:2! Asistence: Marek Škvrně (14).
     
    31:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na první gól zápasu jsme dlouho čekali, ale teď se s nimi roztrhl pytel. Kometa potrestala Kropáčkův faul gólem FILIPA KRÁLE (9) a opět to je o jediný gól – 2:1! Asistence: Matěj Novák (26).
     
    31:12
    V polovině zápasu je jeho průběh hodně divoký. Brno bude mít příležitost snížit, protože na trestnou lavici míří další sparťan. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Vojtěch Kropáček (SPA).

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 30. Schwamberger, 31. Komárek (Chlouba), 43. Safin (Chlouba, Komárek) – 32. Král (Novák), 34. Král (Škvrně)


    HC Sparta Praha: Wolf (Jones) – Janda, Vízner, Eliáš, Ra. Jeřábek, Horský, Vandas, Sedliský – Šrámek, Švarc, Šišolák, Kafka, Chlouba, Safin, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Kropáček, Wojnar.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Jurnečka, Furch, Kučera, Král, Ro. Jeřábek, Zukal – Novák, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Krejčí, Frydrych, Ferda, Süss.

    Rozhodčí: L. Krob – J. Votrubec, M. Ševic

    Diváci: 43
    bahis siteleri