Ried – Salzburg 1:0 (kon.) | Rheindorf Altach – Mattersburg 1:2 (kon.) | Wolfsberger – Sturm Graz 0:0 (kon.)
Grödig – Admira 2:2 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
1:2 (0:0)
SV BauWelt Koch Mattersburg
Sobota 13.02.2016, 18:30 • CASHPOINT Arena • Rakouská Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hosté měli příležitostí dostatek a dvě z nich ve druhé půli proměnili. Altach už stihl jen snížit. K vidění bylo místy nepříliš atraktivní utkání s velkým množstvím faulů na obou stranách. Přeji hezký zbytek soboty! (20:27:49)
     
    Domácí nepotvrdili roli favorita a prohráli doma s Mattersburgem 1:2. Altach rozhodně nebyl horší, po většinu času měl naopak mírnou převahu. Vytvořil si ale hrozně málo šancí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Mattersburg mohl přidat pojistku: do zcela otevřené obrany se vřítila dvojice Prietl – Bürger a druhý jmenovaný střílel z první z malého vápna. Bránu však trestuhodně minul.
     
    90+1
    Velasco fauloval na středovém kruhu a takřka všichni v bílém spěchají na útočnou polovinu. I gólman Lukse stojí dost daleko od své brány.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Altach je rázem na koni. Do šestnáctky Mattersburgu nyní letělo několik centrů, všechny odvrátila hostující obrana.
    88. Boris PROKOPIC - 1:2
     
    88
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Ovšem pozor, drama je na světě! I za domácí se prosazuje střídající hráč, jmenovitě BORIS PROKOPIC, k němuž doplachtil centr z rohového kopu a hlavičkou poslal míč přesně k tyči – 1:2.
     
    86
    Zápas pomalu spěje ke svému konci. O vítězi je zřejmě rozhodnuto, hosté mají dvoubrankový náskok a navíc hrají v přesile. Altachu se teď nedaří ani jednoduchá kombinace.
     
    84
    Mattersburg měl k dispozici zajímavou standardku a posléze také dva rohové kopy. V ani jednom případě však protivníkovu bránu neohrozil.
     
    82
    Patrick Salomon nakonec vidí kartu červené barvy a jde předčasně do sprch! Je pravdou, že Templa zastavil jako poslední hráč. Soupeř by v opačném případě šel sám na bránu.
     
    81
    Templ je při chuti. Útočník znovu číhal na hranici ofsajdu a byl faulovaný Salomonem. Sudí mu zřejmě udělí žlutou kartu.
    79. Florian TEMPL - 0:2
     
    79
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Hostující kouč má dnes na střídání šťastnou ruku. Po Bürgerovi se prosazuje i FLORIAN TEMPL, jenž přišel na hřiště teprve před pár okamžiky. Altach hodně otevřel hru, Templ dostal za obranu nádhernou přihrávku od Farkaše a dloubáčkem přehodil brankáře – 0:2.
     
    78
    Ke třetímu střídání sahají také domácí. Na hřiště jde Harrer, opačným směrem Netzer.
     
    77
    Pink, spoluautor úvodní trefy, jde ze hřiště. Nahrazuje ho Templ.
     
    75
    Pohledná akce Altachu. Lienhart centroval a Topcagič v poměrně krkolomné pozici hlavičkoval. Kuster přesto musel zasahovat, proti střele doprostřed brány si ale připsal jeden z lehčích zákroků.
    73. Patrick BÜRGER - 0:1
     
    73
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Tomu se říká skvěle načasované střídání. PATRICK BÜRGER po třech minutách na hřišti otevírá skóre a hosté vedou. Bürger těžil hlavně z práce svých spoluhráčů, kteří utekli do přečíslení. Gól mohl dát už Pink, ale trefil jen hráče před sebou. Dorážející střelec pálil do takřka prázdné brány.
     
    70
    Ke změně sáhli rovněž hosté. Na hřiště jde Bürger, střídá Ibsera.
     
    68
    Druhé střídání v domácím táboře. Nepříliš výrazného Tajouriho nahradil Topcagič.
     
    67
    Hráčům komplikuje život i déšť, který se v poměrně hustém množství snáší na trávník. Konstruktivní kombinaci to rozhodně neprospívá.
     
    65
    Leinhart chtěl nasadit protihráči housle, ovšem trefil jen jeho nohu. Ibser následně poslal balon do autu a s bolestivou grimasou se skácel k zemi.
     
    64
    Aigner se v šestnáctce vyšrouboval do vzduchu, ale jeho hlavičce chyběla přesnost i razance. Odražený míč se následně snažil na bránu napálit Netzer. Jenže střela mu vůbec nesedla.
     
    62
    Na Zecha zatlačil soupeř, domácí obránce proto musel na jistotu rozehrát až k vlastnímu brankáři.
     
    61
    Střídání na obou stranách. Hofbauera z Altachu střídá Prokopic, hostující trenér stahuje ze hřiště Spranglera a nahrazuje ho Farkašem.
     
    59
    Hra se často kouskuje, podobně jako v první půli je k vidění až příliš mnoho zákroků na hranici žluté karty. Jednoho z nich se teď v útoku dopustil Pink.
     
    57
    Sledujeme hodně kostrbatou pasáž utkání. Altachu se nedá upřít snaha, ovšem domácí vůbec neví, kudy se prosadit a míče navíc často ztrácí.
     
    55
    Netzer se zvedá z trávníku hodně těžce, neb ho soupeř knokautoval ve vzduchu dost nešetrně. Přesněji řečeno kopačkou přímo do hrudi. Žlutou kartu rozhodčí nevytahuje.
     
    54
    Co se týče střel z dálky, nemají hráči Altachu příliš seřízená mířidla. Salomonově dělovce z pětadvaceti metrů sice nescházela razance, ale slušelo by jí o něco více přesnosti.
     
    52
    Další souboj Tajouri vs. Mahrer u rohového praporku. Úspěšnější domácí borec, jenž dokázal v tísni přesně odcentrovat.
     
    51
    Na Mahrera teď píská domácí publikum, jelikož obránce zastavil hodně tvrdě sprintujícího Tajouriho, jenž se svíjí v bolestech. Podle sudích si ovšem hostující hráč počínal čistě.
     
    50
    Tohle vypadalo pro hosty hodně zajímavě! Čiperný Pink se poměrně šťastně dostal k míči před velkým vápnem, udělal dva rychlé kroky k brance a chtěl střílet. Před penaltovým puntíkem mu ale míč odskočil a další nebezpečí zažehnal Lukse.
     
    48
    Lienhart dvakrát za sebou poslal míč do hry autovým vhazováním. Soupeřova obrana si vždy včas rozebrala hráče před šestnáctkou.
     
    47
    Domácí obstarali výkop ve druhé půli a ihned se nahrnuli kupředu. Hofbauer centroval zprava, k balonu se však ve vápně nikdo z jeho parťáků nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je u konce a branku jsme zatím neviděli. Altach má o něco více ze hry, ale na větší šanci stále čeká. Zato Mattersburg, který byl aktivní hlavně v úvodu, už mohl dvakrát udeřit. Brankář Lukse měl jednou štěstí, že hlavička letěla těsně vedle a podruhé zamezil soupeři ve skórování reflexivním zákrokem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Netzer se snažil prosadit individuálně, avšak jeho dělovka neměla šanci na úspěch. Kuster pouze pohledem kontroloval, jak míč míjí jeho pravou tyč o několik metrů.
     
    41
    Sudí kvůli faulu opět přerušil hru a Altach zahrával přímý kop zleva. Nic z něj ale nevytěžil, centr odvrátil do bezpečí první hostující hráč.
     
    39
    Celkově se hraje dost tvrdě, borci si nic nedarují. S bolestivou grimasou se po jednom ze soubojů zvedá také záložník Röcher.
     
    38
    Hostující Malič byl u střídaček poslán hokejovým hitem k zemi. Mattersburg má výhodu standardní situace z poloviny hřiště.
     
    36
    Aigner gestikuluje směrem k rozhodčímu, který ho odhalil, jak ve vápně fauloval. Domácí tlak je tím přerušen.
     
    35
    Hofbauer vyděsil brankáře Kustera střelou od rohového praporku, kterou hostující strážce svatyně musel vytěsnit na roh. Z něj domácí nezahrozili.
     
    33
    Mattersburg mohl autovým vhazováním poblíž soupeřovy svatyně trochu uklidnit hru. Hosty však zastavil útočný faul.
     
    31
    Röcher vzápětí před vlastní šestnáctkou fauloval a Altach z těchto míst rozehrává. Domácí jsou jednoznačně více na míči.
     
    30
    Tohle bylo až příliš velké sousto. Hostující Röcher sebral volný balon a pelášil do protiútoku, jenže ve středu pole nedokázal oklamat tři obránce.
     
    28
    Malič se sice u postranní čáry přetahoval s dvěma soupeři jako lev, avšak míč nevybojoval. Domácí si po autovém vhazování přihrávají na polovině hřiště.
     
    27
    Domácí brzdí nepřesnosti, tribuny často jen zoufale vydechnou. Tak jako teď, kdy Tajouriho příliš okatou kličku poblíž rohového praporku vystihl protihráč.
     
    26
    Altach sice přidal, ale skórovat mohl soupeř. Pink pálil z hranice šestnáctky a jeho dobře mířenou ránu musel Lukse tygřím skokem vytěsnit na roh. Hezký fotbalový moment.
     
    24
    Poprvé se žlutí také na hostující straně. Varovný kartónek vyfasoval od rozhodčího Sprangler.
     
    22
    Altach pěknou kombinací roztáhl hru přes celou šíři hřiště, domácí se však ještě nedostali k pořádnému zakončení. Míč honí hlavně po stranách.
     
    21
    Domácím nevyšla rozehrávka, respektive přechod do útoku. Balon se dokutálel až za postranní čáru a brankář Kuster v poklidu rozehraje.
     
    19
    Tentokrát už sudí za jeden z faulů udělují žlutou kartu. Obdržel ji domácí obránce da Costa.
     
    17
    Hodně se přerušuje, co chvíli se na trávníku svíjí v bolestech jeden z hráčů. Hra příliš neplyne.
     
    16
    Altach se trochu osměluje. Netzer si naběhl na střelu a do míče se z dobré palebné pozice opřel vší silou. Byl v plném rozběhu a navíc tísněn protihráčem, možná proto soupeřovu svatyni neohrozil.
     
    14
    Kolem šestnáctky hostů plachtilo několik centrů, míč se ale do blízkosti branky nedostal. Kupředu míří opět Mattersburg.
     
    12
    Aigner se zlobí na spoluhráče, který jeho zpětnou přihrávku v nadějně se rozvíjejícím protiútoku dva na dva nepochopil. Hosté vhazují.
     
    11
    Pěkná střela hostujícího Pinka! Útočník se protáhl přes svého strážce v pokutovém území a z poměrně ostrého úhlu střílel. Lukse jeho ránu vyboxoval.
     
    10
    Mattersburg je zatím více u míče, hraje se častěji na jeho útočné polovině. Domácí toho zatím moc nepředvedli, jejich přechod do ofenzivy vázne.
     
    8
    Hofbauerův centr doplachtil přímo do rukavic hostujícího brankáře. Ten ihned rozehrál.
     
    7
    Na druhé straně fauloval Sprangler a domácí budou mít k dispozici přímý kop z podobné pozice jako soupeř. Tedy ze strany, zhruba dvacet metrů od brány.
     
    6
    První slušná příležitost. Hostující Velasco zahrával standardní situaci a míč zakroutil do vápna přesně na hlavu kapitána Maliče. Jeho pokus prolétl těsně vedle branky.
     
    5
    Gólman Lukse dostal od spoluhráče těžkou zpětnou přihrávku, kterou musel zpracovat na prsou a ve zmatku pak ihned odkopl míč do autu.
     
    3
    Altach si z následného protiútoku připsal první střelecký pokus. Rána Hofbauera zpoza vápna byl ovšem hodně nepřesná. Míč letěl až na tribunu.
     
    2
    Hosté vstoupili do zápasu celkem aktivně a delší čas se drželi na soupeřově polovině. Jejich kombinaci ale zastavil útočný faul, kterého se dopustil Röcher.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, da Costa – Hofbauer, Salomon, Netzer (C), Tajouri – Ngwat-Mahop, Aigner.
    Náhradníci: Kobras, Ortiz, Schreiner, Jäger, Prokopic, Harrer, Topcagič.

    SV Mattersburg: Kuster – Velasco, Malič (C), Mahrer, Novak – Prietl, Höller, Sprangler – Röcher – Pink, Ibser.
    Náhradníci: Borenitsch, Bürger, Ertlthaler, Farkaš, Fran, Maksimenko, Templ.

    Rozhodčí: Weinberger – Kolbitsch, Hübler.
     
    Fotbalisté ze západního cípu země navíc na svém hřišti na protivníka umí, porazili ho čtyřikrát z pěti předchozích duelů. Mattersburg bude muset přidat hlavně v defenzivě, se 40 inkasovanými brankami jsou hosté nejhorší v soutěži.
     
    Rheindorf jde do utkání v roli mírného favorita: z posledních tří klání má bilanci dvou výher a jedné remízy. Mattersburg se naopak trápí, vždyť na ligovou výhru čeká od konce října. Tehdy si shodou okolností poradil doma právě s Altachem.
     
    Obě města od sebe na mapě dělí takřka 700 kilometrů, v tabulce jsou ale sousedy. Altach je šestý, soupeř se shodným počtem bodů o příčku níž.
     
    Hezký den, rakouská fotbalová liga dnes pokračuje svým 22. kolem a jedním z duelů je i střetnutí mezi domácím Altachem a Mattersburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Šonský

    Branky: 88. Prokopic – 73. Bürger, 79. Templ

    Karty:   19. Costa (ALT) – 24. Sprangler (MTT)   82. Salomon (ALT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:22.
    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, da Costa – Hofbauer (61. Prokopic), Salomon, Netzer (C) (77. Harrer), Tajouri (68. Topcagič)– Ngwat-Mahop, Aigner.
    Náhradníci: Kobras, Ortiz, Schreiner, Jäger, Prokopic, Harrer, Topcagič.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Velasco, Malič (C), Mahrer, Novak – Prietl, Höller, Sprangler (61. Farkaš) – Röcher – Pink (78. Tempfl), Ibser (70. Bürger).
    Náhradníci: Borenitsch, Bürger, Ertlthaler, Farkaš, Fran, Maksimenko, Templ.

    Rozhodčí: Weinberger – Kolbitsch, Hübler.
    bahis siteleri