Martin – Zvolen 5:0 (kon.) | Košice – Trenčín 7:0 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 3:1 (kon.)
Piešťany – Poprad 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HC Košice
7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 04.03.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom HC Košice preukázal svoju dominanciu vo vzájomných zápasoch a po výsledku 7:0 vyprevadil Duklu Trenčín s poriadnou nádielkou.

    Odo mňa to bol posledný vstup z Košíc v základnej časti Tipsport ligy, teším sa na vás pri prvom kole play-off, v ktorom Košice nastúpia ako líder tabuľky proti 8. celku po dlhodobej časti súťaže.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 34:14

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčim. Za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák. Verím, že ostanete portálu Onlajny.eu aj naďalej verní. (19:37:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Nič to ale nezmení na fakte, že Košice si z dnešného zápasu odnesú 3 body.
     
    59:10
    Tak nie, hlavný arbiter si napokon všimol. že puk bol do bránky posunutý nohou. Pokračujeme tak za stavu 7:0 v prospech Košíc.
     
    59:01
    Domáci pridali 8. gól. ten ale platiť nebude. Zdá sa, že jeden z hráčov Košíc stál v bránkovisku, alebo iným spôsobom bránil Kutejovi v zákroku.
     
    58:00
    Do konca zápasu ostávajú posledné 2 minúty.
    57:37 Dávid ŠOLTÉS - 7:0
     
    57:37
    Košice dali gól!
    Hričina posielal puk na modrú čiaru, odtiaľ prišla tvrdá rana, ktorú dokázal gólman vyraziť len späť do hry. Nanešťastie pre Trenčín sa k puku dostal DÁVID ŠOLTÉS, ktorý si ho ešte posunul na bekhend a pridal 7. gól. Asistencie: Martin Dudáš.
     
    57:00
    Hostia sa budú brániť s unavenými korčuliarmi, dopustili sa totiž zakázaného uvoľnenia.
     
    56:25
    Nejde to stredom poľa, po pravej, ani po ľavej strane. Košičania výborne vykrývajú svojho súpera vo všetkých výhodných streleckých pozíciach, Trenčín má tak len veľké problémy so zakončením.
     
    55:50
    Aj preto puk pomerne často lieta až k bránke hostí, ktorí sú teraz smerom dopredu absolútne bezmocní.
     
    55:10
    Trenčín sa s pukom prakticky ani len neusadil v útočnej tretine, hosťom robí veľký problém prechod stredným pásmom, ktoré majú teraz Košice výborne pokryté.
     
    54:28
    Šoltés (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    54:01
    Signalizovaný trest pre jedného z domácich, Kutej odchádza na striedačku, Košice sa pri najbližšom prerušení rozlúčia s jedným korčuliarom, ktorý odíde na trestnú lavicu.
     
    53:30
    Nastrelenie od modrej čiary ešte bolo tečované, našťastie pre Duklu puk skončil pred bránkoviskom a odtiaľ sa smerom ku Kutejovi už neposunul.
     
    52:55
    Všetko sa to zmenilo až v tejto chvíli, keď sa Košice pred bránkoviskom ešte dostali k odrazenému puku, po tom ale včas skočil Kutej a ukryl ho tak pod svojou lapačkou.
     
    52:10
    Košice sú usadené v pásme svojho súpera, ten ich ale dobre vytláča do nevýhodných streleckých pozícii. Zatiaľ sme priame ohrozenie bránky nevideli.
     
    51:42
    Trest pre hráčsku lavicu Trenčína – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká Petrovický.
     
    51:20
    Na štadióne to teraz len tak zahučalo, Trenčín sa totiž ocitol v dobrej príležitosti na skórovanie, napokon ju ale sám zahodil, keď z výhodnej pozície netrafil bránku.
     
    51:03
    Dnešný zápas sleduje 8347 divákov. Steel aréna je zaplnená do posledného miesta!
     
    50:20
    Do konca riadnej hracej doby nám ostáva už len menej ako 10 minút. Dovolím si pritom tvrdiť, že tento údaj predstavuje aj počet minút do konca celého zápasu.
     
    50:01
    Všetko to zmenil Hrnka, ktorý si nakorčuľoval do ľavého kruhu na vhadzovanie, kde si ešte vylepšoval streleckú pozíciu, jeho rana švihom napokon skončila v lapačke brankára.
     
    49:50
    Zápas je v plnom prúde. Hra sa v tejto chvíli prelieva zo strany na stranu, vidíme množstvo útočných akcií, ktoré sa ale zväčša končia bez streleckého zakončenia. Gólmani momentálne skutočne nemajú veľa práce.
     
    49:06
    Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    48:45
    Dukla už kombinuje v pásme svojho súpera, ten sa obetavo hádže do striel a dopomáha Halászovi k udržaniu si čistého konta.
     
    47:40
    Navyše sa pre ne črtala možnosť prečíslenia, Dudáš ale videl, že je Suja dobre prikrytý, preto zvolil akúsi strieľanú prihrávku, ktorá skončila na mantineli. Napokon sa to ukázalo ako správne riešenie.
     
    47:20
    Puk je v strednom pásme. Košice sa v tejto chvíli dobre bránia.
     
    46:58
    Boltun (KOS) – 2 minúty – vyhodenie puku.
     
    46:40
    Boltun s Hričinom vložili do boja o puk v útočnej tretine všetky zvyšné sily, napokon im ale popri mantineli predsa len prekĺzol do stredného pásma.
     
    45:45
    Bartoš zaviezol puk do útočnej tretiny, odtiaľ sa ale Košice museli porúčať po chybe práve skúseného útočníka. Domácim to ale vôbec neprekáža, naopak, aspoň pôjdu prestriedať.
     
    44:20
    Trenčín len bezmocne cúva do obrannej tretiny, využiť to chvel Šoltés, ktorý sa teraz na ľavom krídle poriadne oprel do puku, jeho rana napokon skončila na zadnom mantineli!
    42:50 Jiří BICEK - 6:0
     
    42:50
    Košice dali gól!
    Tak predsa len domáci hokejisti anulovali moje slová. Obrana teraz úplne zabudla na voľného Biceka a JIŘÍ BICEK si už spravil priestor na streľbu.. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hričina.
     
    41:40
    Zatiaľ nasvedčuje všetko tomu, že Košice sa zamerajú už len na pozorné bránenie. Puk totiž často vyvážajú von z obranného pásmu, v tejto chvíli pritom hraj bez nejakej prehnanej útočnej aktivity.
     
    40:20
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Bude nepochybne zaujímavé sledovať, či sa v poslednej časti riadnej hracej doby ešte Trenčínu podarí s výsledkom niečo urobiť, alebo si už Košice toto stretnutie dokážu ustrážiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Túto grafiku videli diváci už päťkrát
     
    Druhá tretina je už minulosťou. Aj počas prostrednej časti riadnej hracej doby Košice ukázali, prečo patria medzi najväčších ašpirantov na zisk majstrovskej trofeje, keď súpera prakticky k ničomu nepustili. Naopak, sami strelili ďalšie 4 góly a vedú už 5:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 20:11

    Tretia tretina sa začne približne o 19:09.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    Zaplnené tribúny si užívajú ofenzívny hokej
     
    39:55
    Bežia posledné sekundy druhej tretiny, zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    38:55
    Trenčín by sa už najradšej videl v sprchách, nebude to ale mať také jednoduché. Čaká ho totiž ešte najmenej 21 minút hry s poriadne nabudenými Košicami.
    38:01 Radek DEYL - 5:0
     
    38:01
    Košice dali gól!
    Košičanom netrebalo veľa času na to, aby pridali aj piaty gól do siete Cháberu a využili tak výhodu presilovej hry. Vyhrané buly, krátka kombinácia a zakončenie, po ktorom sa z gólu teší RADEK DEYL. Asistencie: Peter Bartoš, Gabriel Spilar.
     
    37:53
    Chábera (TRE) – 2 minúty – podrazenie.
     
    37:15
    Všetko sa to zmenilo až teraz, keď hostia pozabudli na Lelkeša pred bránkou – a mohlo sa im to poriadne vypomstiť. Napokon sa tak nestalo, Lelkeš zoči-voči Cháberovi neuspel.
     
    37:00
    Košice sú usadené pred Cháberom, zatiaľ je to bez strely.
     
    36:36
    Trenčín sa držal v obrannej tretine svojho súpera, tam sa snažil puk nahodiť pred bránku, všetci z korčuliarov boli ale dobre pokrytí, preto sa k zakončeniu nedostali.
     
    35:30
    Lelkeš teraz ponaháňal dvojicu súperov pred Cháberom a nazbieral tak dostatok času na to, aby jeho spoluhráči odkázali pohodlne prestriedať. Aj takáto čierna robota sa cení.
     
    34:40
    Celú situáciu napokon zvládol lepšie Trenčín, avšak ten chyboval už pri obrannej modrej čiare. Drtina tam puk nedokázal vyhodiť do stredného pásma, preto sa bude musieť vrátiť do obrany.
     
    34:20
    Chábera po následnom nahodení predsa len zakročil, vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    33:52
    Hrnka sa postaral o útočný výpad po pravom krídle, napokon ale nevyužil svoje fyzické proporcie a nechal sa zbytočne vytlačiť z dobrého streleckého uhla.
     
    32:50
    Omnoho zaujímavejšie to ale bolo na opačnej strane klziska, kde sa s pukom pred bránkoviskom ocitla dvojica hostí, tá ho ani na niekoľkokrát za Halásza neposlala.
     
    32:20
    Puk napokon potiahol smerom dopredu Mikuš, jeho spoluhráči ale boli následne dobre zblokovaní, preto sa k streleckému zakončeniu nedostali.
     
    31:25
    Eduard Šedivý si teraz na pozícii posledného obrancu pretrpel veľmi veľa, napriek tomu sa ale puku nevzdal. Košičania tak založia ďalšiu útočnú akciu.
     
    31:00
    Chábera teraz len neveriacky krúti svojou hlavou. Trenčín absolútne nezvládol túto pasáž hry, čo ho vyšlo veľmi draho. Hrať s Košicami za stavu bude už len veľmi ťažké.
    29:58 Tomáš HRNKA - 4:0
     
    29:58
    Košice dali gól!
    Gólový karneval pokračuje. Košičania si zo svojho súpera urobili trhací kalendár a v krátkom časovom slede strieľajú aj štvrtý gól. Ruky zodvihol nad hlavu TOMÁŠ HRNKA. Asistencia: Jakub Suja.
    28:53 Gabriel SPILAR - 3:0
     
    28:53
    Košice dali gól!
    Košice dali gól!
    A Košice opäť zvyšujú svoj náskok – tentokrát už na rozdiel troch gólov. Do streleckej listiny sa zapísal aj domáci miláčik GABRIEL SPILAR. Asistencie: Tomáš Hričina, Juraj Cebák.
     
    27:55
    Dlhý súboj pri postrannom mantineli pripomínal situáciu z prvej tretiny, aj tentokrát bol puk natlačený na kraji klziska, hlavný arbiter ho ale z dohľadu nestratil.
     
    27:55
    Dlhý súboj pri postrannom mantineli pripomínal situáciu z prvej tretiny, aj tentokrát bol puk natlačený na kraji klziska, hlavný arbiter ho ale z dohľadu nestratil.
     
    27:10
    Do hry sa teraz zapojil aj Halász, ktorý puk okamžite posielal na pravú stranu klziska. Tam sa domácim otváral priestor na streľbu, aj preto napokon vypálili – avšak len do betónov pozorného Cháberu.
     
    26:30
    A stále sa Dukla nedokáže vymaniť spod tlaku svojho súpera. Tak tieto minúty patria jednoznačne domácemu celku.
     
    25:30
    Dlho to neplatilo! Domáci si teraz robia so svojím súperom doslova čo chcú, zdá sa mi, že presúvajúceho sa Cháberu zachránila pri ďalšej krásnej kombinácii konštrukcia jeho brány!
     
    25:30
    Jenčík napádal súpera v obrannej tretine, ten sa ale napokon sformoval pred Cháberom s dostatočným počtom korčuliarov a aj preto Košice do šance nepustil.
     
    24:50
    A Košice sú aj naďalej veľmi aktívne, Chábera mal teraz čo robiť, aby dokázal svoju pravú nohu vymrštiť. Puk takmer prekĺzol popod jeho betón až do siete.
    23:43 Dávid ŠOLTÉS - 2:0
     
    23:43
    Košice dali gól!
    Košice vedú už o dva góly. Všetko sa začalo nevinne, zdĺhavou kombináciou Cebáka a Macejka v obrannej tretine a vyústilo až do gólového zakončenia, ktorým sa prezentoval DÁVID ŠOLTÉS. Asistencia: Tomáš Hričina.
     
    22:50
    Deyl videl, že traja z jeho spoluhráčov korčuľujú k striedačke, aj preto puk len jednoducho nahodil do útočného pásma a sám odišiel na hráčsku lavicu.
     
    22:01
    Nutné je ale dodať, že v úvode prostrednej časti hry je Trenčín omnoho nepríjemnejším súperom, ako tomu bolo počas prvej tretiny. Na skóre sa to ale zatiaľ neprejavuje.
     
    21:50
    Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5. Košičania dokázali bez väčších problémov prečkať aj túto početnú nevýhodu.
    21:30 Peter Sojčík (Dukla Trenčín)
     
    21:30
    Sojčík sa s pukom dobre natlačil pred Halásza, po ľavej strane bol ale dobre tiesnený a preto dokázal zakončiť len do tela pozorného brankára.
     
    20:20
    Rozhodne ale netreba zabúdať ani na fakt, že Košice ešte dohrávajú svoje oslabenie, preto sa v tejto chvíli budú musieť zamerať na pozorné bránenie.
     
    20:10
    Buly bolo vhodené. Ako prví sa v úvode druhej tretiny puku zmocnili domáci hokejisti, ktorí v tejto chvíli v obranných radoch premýšľajú. ako ho čo najrýchlejšie dostať pred Cháberu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom, po dvadsiatich minútach hry majú viac dôvodov na úsmev domáci hokejisti. Tí totiž po presnom zásahu Boltuna pôjdu do šatní s gólovým vedením a psychickou výhodou.


    Pomer striel po 1. tretine: 8:5

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    Trenčín v úvodnej tretine túto presilovku nevyužije, dohrávať ju ale bude v prostrednej časti riadnej hracej doby.
     
    19:37
    Varga (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    19:25
    Beží posledná minúta prvej tretiny, puk má na svojich hokejkách Trenčín, ten sa ale drží v obrannej tretine, kde zrejme bude chcieť vyčkať do záveru úvodnej časti hry.
     
    18:55
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, nevideli sme ale ani jedno presnejšie strelecké zakončenie.
     
    18:18
    Hostia ale napokon celú situáciu zvládli k svojej spokojnosti. Navyše, Drgoň sa pred Cháberom nenechal pripraviť o puk, preto sa budú chcieť Trenčania predviesť aj smerom dopredu.
     
    17:55
    Trenčín si v útočnej tretine príliš nerozumel, preto sa jeho hráči ponáhľajú do obranných radov.
     
    17:01
    Lelkeš ťažil z aktivity svojho spoluhráča, keď ostal stáť pri pravej žrdi Cháberovej bránky, kde sa puk napokon vrátil do hry, ani na trikrát ale po ľade pozorného gólmana prekonať nedokázal.
     
    16:27
    Videli sme dlhý súboj pri bočnom mantineli, o puk sa bojoval v obrannej tretine Košíc, na malý moment sa zdalo, že bol puk zašliapnutý, hlavný arbiter ho ale stále videl.
     
    15:55
    Medzičasom je na hracej ploche aj Hrnka, pokračujeme tak za rovnovážneho stavu. Uvidíme, ktorému z tímov bude menej miest na ľadovej ploche vyhovovať viac.
     
    15:10
    Dlho to ale neplatilo. Košice totiž puk vystrelili až k Cháberovi, kam poň hostia smerujú.
     
    15:00
    Dukla sa drží v pásme, Košičania sú sústredení pred Halászom.
     
    14:30
    Vôbec nie márna snaha Trenčína, hostia sa teraz rýchlo rozostavili v pásme svojho súpera a po spätnej prihrávke na ľavom krídle uvoľnili Hlinku, ten ale presne nezakončil.
     
    13:55
    Košice dokázali za krátky čas už po druhýkrát puk vyhodiť cez všetky čiary.
     
    13:33
    Hrnka (KOS) – 2 minúty – krosček.
     
    13:25
    Ryzák v snahe posilniť útočné snaženie svojho celku, napokon to ale nespravil celkom ideálne, keď zo stredného pásma poslal puk len na zadný mantinel, kde si ho už Košice postrážili.
     
    12:02
    Jenčík sa ocitol v šanci na pravej strane klziska, na útočníka domácich tam smerovala zaujímavá prihrávka, Jenčík ale puk netrafil. Ak by sa tak stalo, dovolím si tvrdiť, že strela by prepadla za chrbát presúvajúceho sa Cháberu.
     
    11:10
    Dudáš to nemyslel vôbec zle, keď si chcel nakorčuľovať do medzikružia a zmocniť sa voľného puku, našťastie pre Trenčín sa tento zamotal medzi korčule domáceho obrancu.
     
    10:20
    Aj preto sme mohli pokračovať v hre. Trenčín počas nej opäť len nastrelil puk za Halászovu bránku, kde ho na svoje hokejky prebrali Košice. Tie potrebujú striedať, preto sa s rozohrávkou ponáhľať rozhodne nebudú.
     
    09:45
    Napokon to bol Hatala, ktorý sa po páde poriadne ťažko zdvíhal z ľadovej plochy, našťastie nič nenasvedčuje tomu, že by malo ísť o nejaké vážnejšie zranenie.
     
    09:45
    Tak toto nie je vôbec pekný pohľad! Dvaja korčuliari neustáli súboj v medzikruží a padli na ľad, kde sa ešte následne poriadne obili o mantinel. Domáci hráč síce vyzerá v poriadku, hokejistu Trenčína ale odchádza ratovať domáci lekársky tím.
     
    09:15
    Dudáš bol na útočnom výlete, kde za bránkou našiel Hričinu, ktorý sa s pukom poriadne pohral a následne ho posielal do priestoru medzikružia, až trojica hráčov ale skončila v bránkovisku, hra preto musela byť prerušená.
     
    08:40
    Podobnú taktiku teraz zvolil aj Trenčín, aj preto nie sme svedkami častejšieho streleckého zakončenia.
     
    07:55
    Dukla preniesla ťažisko hry na opačnú stranu, ani v tomto prípade sa ale pred Halászom puk dlho neohrial. Košičania okamžite pristupujú k útočníkom súpera s znemožňujú im zakončovať.
     
    07:10
    Češík chcel puk posunúť na modrú čiaru, po ceste bol ale tečovaný a aj preto sa Macejko so svojou hokejkou zahnal len do prázdna.
     
    06:54
    Hostia to v obrane príliš nezvládajú, dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    06:30
    Košiciam ale napokon tento fakt vôbec neprekážal, sami sa totiž postarali o ďalší rýchly prechod do útočnej tretiny, kde sa k strele poriadne napriahol Richard Jenčík, jeho bombu Chábera ukryl na tele.
     
    06:05
    Šedivý teraz nezvládol situáciu, pri ktorej si chcel počkať na útočnej modrej na prihrávku a do pásma napokon vletel bez puku.
     
    05:34
    Dukla sa do šance dostala až v momente, kedy Tomáš Hrnka naskakoval na ľadovú plochu a nebolo to vôbec márne, Halász mal teraz čo robiť, aby puk skrotil vo výstroji.
     
    05:10
    Avšak Košičania sú dnes v obranných radoch mimoriadne obetaví, aj preto puk často končí vysoko vo vzduchu. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    05:00
    Takto by ale presilová hra vyzerať rozhodne nemala. Až teraz sa hostia s pukom dostanú do útočnej tretiny.
    04:34 Peter Bartoš (HC Košice)
     
    04:34
    Opäť to skúšal Bartoš blafákom, pri ktorom si puk potiahol do pravej strany, tentokrát ho ale z ľadu nezodvihol, aj preto dokázal Chábera zakročiť betónom.
     
    04:30
    Bartoš v samostatnom úniku, dočasný kapitán Košíc to teraz vymyslel parádne a hoci po bekhendovom blafáku neuspel, Košice budú mať k dispozícii trestné strieľanie!
     
    04:00
    Trenčín bol v pásme, jeho prihrávky ale smerovali len popri mantineli, aj preto sa hostia nedostali k priamemu zakončeniu na Halászovu bránku.
     
    03:34
    Hrnka (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    03:30
    Dukla v snahe o rýchlu odpoveď, hostia sa teraz s pukom dobre natlačili do pásma svojho súpera a vybojovali si presilovú hru.
    02:36 Peter BOLTUN - 1:0
     
    02:36
    Košice dali gól!
    Steel aréna sa raduje po prvýkrát. Domáci si teraz prevzali puk v pásme svojho súpera a po krátkej kombinácii sa s ním pred bránkou ocitol PETER BOLTUN. Ten už vedel, čo robiť. Asistencie: Radek Deyl, Martin Dudáš.
     
    02:30
    Holenda sa teraz s rozohrávkou smerom dopredu vôbec neponáhľal, jeho spoluhráči totiž potrebovali striedať.
     
    01:40
    Košice ale zastavil ofsajd. Už od úvodu sa hrá aktívny hokej zo strany na stranu, zatiaľ je to síce bez presnejších zakončení, na pasivitu sa ale sťažovať rozhodne nemôžeme.
     
    01:10
    Drgoň teraz v strednom pásme popri mantineli obohral Šoltésa, veľmi mu to ale nepomohlo, keďže puk poslal následne len medzi trojicu domácich korčuliarov. Šancu zaútočiť tak dostanú Košice.
     
    00:26
    Napokon to bol ale práve domáci celok, ktorý sa musel brániť ako prvý. Dukla totiž vystihla úmysel svojho súpera v strednom, pásme mu vypichla rozohrávku, po nepresnej strele nasledovalo zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk po krátkom boji v stredovom kruhu poputoval napokon na hokejky Košíc, ktoré sa s ním stiahli do vlastných obranných radov. Práve z hĺbky vlastnej defenzívy sa pritom domáci pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hymna doznela, môžeme začať. Vážení priatelia, prajeme vám skvelý športový zážitok!
    Steel aréna počas hymny Slovenskej republiky
     
    Hráči oboch celkov v tejto chvíli prichádzajú na ľadovú plochu, domáci HC Košice vstúpi do zápasu v tradičných modrých dresoch, trenčianska Dukla si do metropoly východu priviezli červenú sadu dresov. Dnešný zápas povedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní nastúpia páni Milan Novák a Juraj Konc, na čiarach im budú asistovať páni Tomáš Holienka a Martin Smrek. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
    HC Košice pre svojich priaznivcov pripravil "tlieskatká", ktoré by mali dopomôcť k skvelej atmosfére
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne šláger kola medzi Košicami a Trenčínom. Steel aréna je dnes vypredaná, domáci usporiadatelia si pre svojich fanúšikov pripravili viacero zaujímavých bonusov, vrátane papierových „tlieskatok“, ktoré by dnes mali navodiť tú správnu hokejovú atmosféru.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény, kde sa v tejto chvíli na ľade pripravujú oba celky. Nasledovať bude úprava hracej plochy, zápas sa začne o niekoľko desiatok minút.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Tímy počas rozkorčuľovania
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Macejko, Šedivý, Mikuš, Cebák, Pavúk – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Bicek – Varga, Češík, Šoltés – Boltun, Hričina, Lelkeš – Chovan

    Dukla Trenčín: Chábera (Kutej) – Drtina, Hatala, M. Novák, Drgoň, Rehák, Ryzák, Šišovský, Holenda – Hlinka, Petrovický, Dlouhý – Sojčík, Stümpel, Gašparovič – Melichárek, Troliga, Nemec – Hudec, Švec, Studenič

    Rozhodca: Novák, J. Konc – Holienka, Smrek.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose z predposledného, 53. kola našej najvyššej hokejovej súťaže – Tipsport ligy. V košickej Steel aréne si dnes v šlágri kola zmerajú sily HC Košice a Dukla Trenčín.

    HC Košice odohrá vo svojom domovskom stánku posledný zápas základnej časti v sezóne 2015/2016. Košičania si už pred niekoľkými kolami definitívne zaistili celkové prvenstvo v súťaži po základnej časti, ako aj miestenku do prestížnej hokejovej súťaže CHL (Champions Hockey League), kde si sily zmerajú s najlepšími tímami z Európy. Zverenci trénerského tandemu Čada – Šimurda neprehrali 5 posledných zápasov v rade a prerušiť skvelú sériu nebudú chcieť rozhodne ani v stretnutí s Trenčínom. Úradujúci majster má na svojom konte aktuálne 103
    bodov, čo je o 9 viac ako 2. Nitra a zároveň to predstavuje až 13-bodový náskok pred Zvolenom na treťom mieste. Košičania zvíťazili v riadnej hracej dobe dovedna 27-krát, v 9 prípadoch si zo zápasu odniesli dva body a v 4 prípadoch len bod jeden. Len v deviatich stretnutiach Košice nebodovali. Celok z východného Slovenska zdobí skvelá obrana aj efektívny útok, aj preto sa domáci môžu popýšiť priaznivým skóre 149:85. Košice tak ako jediný celok zo súťaže inkasoval menej ako 100 gólov.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 pp a sn
    HC Košice – MHC Martin 4:3
    HC Košice – HK Poprad 7:1

    Dukla Trenčín v prebiehajúcom ročníku Tipsport ligy dokazuje, že patrí medzi celky, ktoré dokážu stabilne zapadnúť do stredu tabuľky. Trenčianska Dukla sa totiž môže potešiť z priebežného 7. miesta, pričom ešte môže skončiť pokojne aj piata. Hráči z Trenčína vyhrali dovedna 22-krát, pričom v 15 prípadoch za 3 a v 7 prípadoch za 2 body. Trenčínu sa na konto pripísalo aj 7 bodov za 7 prehier po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch. Skóre Dukly síce nie je vôbec priaznivé, ale ani zďaleka nie najhoršie v súťaži. Činí ho pomer 113:136, ktorý sa budú Trenčania snažiť vylepšiť už v zápase s Košicami.

    Posledné 3 zápasy Trenčína:

    Dukla Trenčín – MsHK Žilina 4:3
    HC 05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 6:3
    Dukla Trenčín – HK Nitra 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Boltun (Deyl, Dudáš), 24. Šoltés (Hričina), 29. Spilar (Hričina, Cebák), 30. Hrnka (Suja), 39. Deyl (Bartoš, Spilar), 43. Bicek (Boltun, Hričina), 58. Šoltés (Dudáš)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Macejko, Šedivý, Mikuš, Cebák, Pavúk – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Bicek – Varga, Češík, Šoltés – Boltun, Hričina, Lelkeš – Chovan
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (41. Kutej) – Drtina, Hatala, M. Novák, Drgoň, Rehák, Ryzák, Šišovský, Holenda – Hlinka, Petrovický, Dlouhý – Sojčík, Stümpel, Gašparovič – Melichárek, Troliga, Nemec – Hudec, Švec, Studenič

    Rozhodčí: Novák, J. Konc – Holienka, Smrek
    bahis siteleri