Estoril – Sporting 1:2 (kon.) | Porto – União Madeira 3:2 (kon.)
konec
GD Estoril Praia
1:2 (0:2)
Sporting Lisabon
Sobota 12.03.2016, 19:30 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům portugalské kopané! Primeira Liga přináší o víkendu další várku zajímavých střetnutí. V jednom z nich bude Estoril Praia hostit Sporting Lisabon! Výkop je stanoven na 19:30 a textovým přenosem utkání Vás provede Tomáš Kubečka.
     
    Sporting Lisabon

    Sporting v letošní sezóně bojuje o ligový primát! Celku z hlavního města patří aktuálně druhá pozice ligové tabulky. Sporting ztrácí pouhé dva body na vedoucího městského rivala Benficu. V minulém kole se v souboji gigantů odehrálo právě lisabonské derby. Sporting na vlastním stadionu nestačil na Benficu a podlehl jí nejtěsnějším možným způsobem. V dnešním utkání tak Sporting potřebuje bezpodmínečně získat tři body.
     
    GD Estoril Praia

    Naopak Estoril okupuje klidný střed ligové tabulky. Aktuálně mu patří osmá pozice se ziskem třiatřiceti bodů. Na příčky zaručující účast v pohárové Evropě ztrácí Estoril pět bodů! Nic tedy stále není ztraceno. Poslední dvě utkání dnešní domácí celek zvládl. Nejprve zvítězil 3:0 nad Setúbalem a v posledním ligovém utkání vyloupil stadion Rio Ave. Před fanoušky tamního klubu zaznamenal Estoril výhru 3:1!
     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně na sebe dnešní soupeři narazili v poslední říjnový den. Sportingu před jeho diváky zajistil tři body Gutierrez, který se prosadil těsně po přestávce.
     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson, Tavares, Diakhité, Babanco – Esiti, Amado – Mendy, Mattheus, Gerso – Bonatini
    Náhradníci: Georgemy, Afonso, Michael, Botelho, Dankler, Augusto, Matheuzinho

    Sporting Lisabon: Patricio – Schelotto, Coates, Semedo, Zeegelaar – Mário, Carvalho, Aquilani, Ruiz – Gutierréz, Slimani
    Náhradníci: Jug, Esgaio, Ewerton, César, Martins, Mané, Barcos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky už nastoupily před zaplněné tribuny! Sporting sehraje dnešní zápas v bílozelených dresech, zatímco Estoril bude hrát ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili utkání výkopem. Dlouhý míč mířil na Mendyho, kterému se postavil Schlelotto a v hlavičkovém souboji mu dal najevo, že ho dnes nečeká nic jednoduchého.
     
    2
    Estoril vstoupil do utkání aktivněji a ihned se dočkal prvního střeleckého pokusu. Anderson si za šestnáctkou přebral míč na prsa a prudkou střelou minul hostující branku.
     
    3
    Slimani udržel míč na kopačkách Spotingu a sběhl si na hranici malého vápna, kam dokonce mířil přesný centr, nicméně jeden z obránců odvrátil na rohový kop.
     
    4
    Míč od rohového praporku se snesl před branku Estorilu, kde však nevyskočil nikdo v bílozeleném dresu a Diakhité míč nikým neatakován poslal do bezpečí.
     
    5
    Další centr se snášel na hranici malého vápna, kam si naběhl Slimani, ale ve výskoku se srazil s vlastním spoluhráčem a už nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    6
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting se ujímá vedení a byla to velká paráda! Kanonýr ISLAM SLIMANI si za hranicí pokutového území připravil míč na pravačku a krásnou střelou vymetl horní roh domácí branky!
    6. Islam SLIMANI - 0:1
     
    7
    Slimani znovu dělal obraně Estorilu pořádné problémy. Domácí nyní měli štěstí, jelikož Slimani se v době dlouhé přihrávky nacházel za hranicí ofsajdu.
     
    8
    Vědět o sobě dali také domácí fotbalisté. Jejich kombinaci na levé straně řídil Mendy, nicméně jeho prostrčení míče mezi obránci zamířilo pouze do zámezí.
     
    9
    Střely Estorilu jsou v úvodu hodně nepřesné! Mattheus měl za hranicí velkého vápna spoustu času, ale míč se mu svezl po nártu a nabral opačnou rotaci. Patrício mohl zůstat klidný.
     
    10
    Slimani je vstřelenou brankou opravdu povzbuzený. Hostující kanonýr se pustil do souboje s Tavaresem. Domácí stoper dokázal soupeře předskočit a ukopl mu míč.
     
    11
    Domácí zahrávali přímý kop. Exekuce se chopil Mattheus, který centrem na hranici velkého vápna hledal vysoké spoluhráče, jenže našel jen hlavu pozorného Coatese.
     
    12
    Domácí obranu navštívily mírné zmatky! Stopeři Estorilu si dávali přednost, ale nakonec dokázali odvrátit míč do bezpečí před aktivním Slimanim.
     
    13
    Diakhité nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Carvalhovi. Pro Estoril je to obrovská škoda, jelikož domácí se konečně usadili na polovině slavného Sportingu.
     
    14
    Slimani parádně prostrčil míč na Gutierréze, který si posunul míč kolem obránce a z ostrého úhlu prověřil Kieszeka! Domácí brankář slabou střelu bez problémů zastavil.
     
    15
    Coates dlouho otálel s rozehrávkou na hranici pokutového území. Mendy jej okamžitě přitlačil do úzkých, ale hostující stoper s velkou dávkou štěstí dokázal rozehrát.
     
    16
    Carvalho potáhl míč po levém křídle a naservíroval krásný centr do pokutového území. Na přihrávku si sbíhal Gutierréz, před kterým zasáhl Tavares, jež si dokonce dovolil zpracovat míč na prsa.
     
    17
    Sporting zahrával rohový kop! Hosté uvedli míč do kombinace a balón se dostal až k Schelottovi, který si jej připravil, nicméně pravou nohou zamířil mimo branku.
     
    18
    Hosté zůstanou v blízkosti pokutového území Estorilu. Dlouhou přihrávku mířící na Mária odhlavičkoval jeden z obránců do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    19
    Na polovině hrací plochy zůstává ležet Aquilani! Hostující středopolař utržil nějaký šrám v souboji o míč. Slavný italský fotbalista však bude moci v zápase pokračovat.
     
    20
    Tavares dlouhou přihrávkou neoslovil nikoho z fotbalistů ve žlutém. Domácím se zatím nedaří uklidnit hru na polovině Sportingu. Patricio může rozehrát.
     
    21
    Slimani je dnes u všeho podstatného! Islam Slimani prokázal důraz v pokutovém území a prodral se k zakončení v hodně složité pozici. Jeho rána také zamířila hodně vysoko, nicméně Slimani si říká o pozornost domácí obrany.
     
    22
    Bonatini si řekl o přihrávku do nohy, kterou také dostal. Ihned k němu přistoupil stoper Coates a tvrdým, ale čistým zákrokem jej o míč připravil.
     
    23
    Hosté kombinovali před šestnáctkou Estorilu. Ruiz vysunul přihrávkou Slimaniho, který tentokrát vracel míč pod sebe, kde nebyl nikdo v zelenobílém dresu.
     
    24
    Mendy získal míč na vlastní polovině a chtěl jej vyvést vpřed. Jeho postup však nedovoleným zákrokem zmařil Zeegelaar. Estoril zůstane u míče.
     
    25
    Aquilani přenesl míč na druhou stranu hrací plochy, kde míč převzal Zeegelaar. Hostující krajní obránce však poslal příliš prudký centr, na který Slimani nedosáhl.
     
    26
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Hosté drží míč většinu času na svých kopačkách a snaží se postupnou kombinací prodrat do střelecké pozice.
     
    27
    Slimani krásnou patičkou přepustil míč Ruizovi, jež se z první opřel do míče z hranice velkého vápna! Bryan Ruiz však dělovkou napálil míč mimo tři tyče!
     
    28
    Aquilani se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na polovině Estorilu. Svou hereckou vložkou si však vynutil pouze hlasitý pískot domácích příznivců.
     
    29
    Kombinace Sportingu stále vázne. Nikdo v bílozeleném dresu nedokáže v posledních minutách vymyslet nic, co by obranu Estorilu zaskočilo.
     
    30
    Až nyní se fotbalisté Sportingu odhodlali alespoň k odcentrování míče do pokutového území. Na centr si sbíhal Slimani, ale míč mířil příliš daleko.
     
    31
    Po delší době se do útoku podívají rovněž domácí fotbalisté. Zeegelaar složil na polovině hřiště Gersa a daroval domácím standardní situaci.
     
    32
    Právě Zeegelaar spěchal za dlouhou přihrávkou z kopačky Semeda. Hostující stoper napálil míč vší silou a jeho kolega z obrany už jej nezastihl na hrací ploše.
     
    33
    Hosté naprosto kontrolují vývoj dnešního utkání. Sporting nadále drží míč na svých kopačkách. Domácí fotbalisté si kulatého nesmyslu zatím příliš neužili.
     
    34
    Schelotto dostal naloženo u pravé postranní čáry a jen stěží se sbírá zpět na nohy. Hosté dostávají k dispozici přímý kop. Vysocí hráči však do vápna nemíří.
     
    35
    Mário poslal do pokutového území opravdu vysoký centr! Padající svíci zasáhl hlavičkující Slimani, jenže v záklonu poslal balón pouze za sebe.
     
    36
    Hra se znovu přerušuje! V posledních minutách na trávníku přibylo zbytečně ostrých zákroků! Mário teď dostává od hlavního arbitra zřetelnou domluvu!
     
    37
    Jenže faulují také domácí. Babanco poslal k zemi Zeegelaara. Přímý kop rozehrají hosté. Diváci vytrvale fandí, ale dění na hřišti jim moc radosti zatím nepřineslo.
     
    38
    Zeegelaar si pustil míč mezi dvojici obránců a chtěl se mezi nimi prodrat do střelecké pozice. Domácí hráči však rychlonohého soupeře sevřeli do kleští a nikam jej nepustili.
     
    39
    Po delší době se Estoril prodral na polovinu Sportingu. Od Gersa se balón odrazil za brankovou čáru. Patricio bude odkopávat od branky.
     
    40
    Kieszek dával dobrý pozor na dění před šestnáctkou a raději vystartoval z brankové čáry, aby ze vzduchu stáhl padající míč. Domácí brankář zahrál fandům na nervy, ale nakonec vše stihl ještě v pokutovém území.
     
    41
    Schelotto kombinoval s Máriem. Druhý jmenovaný ještě posílal míč do volného prostoru, jenže pravý obránce Sportingu LIsabon svůj pohyb vpřed úspěšně zastavil.
     
    42
    Další útok Sportingu Lisabon zastavuje odmávaný ofsajd! Slimani si podruhé v utkání nepohlídal obrannou linii Estorilu a lapil se do ofsajdové pasti.
     
    43
    Gersa zkoušel technickou finesu proti Coatesovi. Domácí fotbalista se u rohového praporku pokusil o kličku zády k obránci, ale míč mu už utekl do autu.
     
    44
    Závěr prvního poločasu přináší vyrovnaný obrázek hry. Estoril může mrzet další nepřesnost v rozehrávce. Gersa tentokrát nenašel nabíhajícího Mendyho.
     
    45
    Estoril ještě dostal dárek v podobě přímého kopu. Patrício vyrazil na hranici malého vápna a bez větších problémů schoval vysoký centr do svých rukavic.
     
    45
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting zvyšuje své vedení na 2:0! Hosté rychle přečíslili domácí obranu a ISLAM SLIMANI si našel parádní Gutierrézův centr! Hostující kanonýr poté z těsné blízkosti uklidil míč hlavou za domácího brankáře!
    45. Islam SLIMANI - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a je nutno říci, že šlo o poločas jediného muže! Islam Slimani totiž už v šesté minutě otevřel skóre nádhernou střelou do šibenice! Poté se dlouho nic nedělo, Sporting sice ovládal dění na hřišti, ale na velkou šanci jsme museli čekat až do samotného závěru první půle, kdy Gutierréz krásným centrem našel právě Islama Slimaniho a ten zaskočil Estoril brankou do šatny! Po pětačtyřiceti minutách je stav 0:2!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas. Za přihrávkou obloučkem přes obranu Estorilu se dral Ruiz, ale ihned narazil na pevného Tavarese.
     
    47
    Schelotto se prodral mezi dvojicí soupeřů a dokonce odcentroval do pokutového území. Jeho přihrávka směřovala do kroku Slimanimu, ale Tavares dokázal míč odvrátit.
     
    48
    Slimani bojoval o balón ve středovém kruhu. Proti hostujícímu kanonýrovi stál Anderson, jež jej skvělým způsobem obral o míč a dokonce konstruktivně rozehrál.
     
    49
    Zeegelaar nedokázal odkopnout míč z vlastní poloviny. Jeho odkop zachytil Anderson, jenže pravý obránce Estorilu už přihrávkou neoslovil nikoho ve žlutém.
     
    50
    Zeegelaar pláchl po levém křídle vpřed. Proti aktivnímu obránci Sportingu stál Anderson, jež si ve druhé půli nemůže stěžovat na malé vytížení. Zeegelaar vybojoval jen aut.
     
    51
    Na druhé straně se do obrovské šance prodral Mendy! Domácí rychlonožka si však zpracovala míč daleko od nohy a ve skluzu už nestačila přehodit vyběhnutého Patricia!
     
    52
    Bryan Ruiz centroval ve velké rychlosti z levé strany do pokutového území. Do cesty se míči postavil Tavares, od jehož zad se míč odrazil do autu.
     
    53
    Schelotto opět podpořil výletem kolem postranní čáry ofenzivu. Krajní obránce Sportingu si narazil míč se spoluhráčem a dokonce zvládl odcentrovat. Obrana zakročila s jistotou.
     
    54
    Islam Slimani si už už dělal zálusk na hattrick! Hostující útočník pelášil sám proti Kieszekovi, ale nakonec jej zastavil hvizd rozhodčího! Slimani si totiž nepohlídal hranici ofsajdu.
     
    55
    Bryan Ruiz naservíroval prudký míč na hranici velkého vápna! Do cesty se míči položil vracející se Mattheus, který se dokonce stačil zvednout a přesně rozehrál.
     
    56
    Estoril zahrával rohový kop! Centr směřoval na přední tyč, kde byl pozorný William Carvalho, který nadvakrát odpálil balón pryč z pokutového území.
     
    57
    Joao Mário si pohrál se svým strážcem jako kočka s myší! Mário si dělal s míčem, co chtěl a pořádně prohnal soupeře kolem levé postranní čáry.
     
    58
    Slimani si řekl pohybem o přihrávku za obranu. K dvoubrankovému útočníkovi Sportingu včas přistoupil Diakhité a v ostrém souboji svého soupeře překonal.
     
    59
    Aquilani měl spoustu času a prostoru, nicméně zkušený středopolař Sportingu poslal přihrávku na nějakých pět metrů do zámezí. Trenér se na něj pořádně hněvá.
     
    60
    Do konce utkání zbývá půlhodina hry. Sporting i nadále kontroluje průběh utkání a nepouští Estoril do vyložených šancí. Sami hosté se také nikam neženou.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Mattheus (GD Estoril Praia).
     
    62
    Slimani a Aquilani kombinovali před vápnem Estorilu. První jmenovaný neodhadl náběh svého spoluhráče a adresoval mu přihrávku na paty.
     
    63
    Schelotto poněkolikáté v utkání vyrazil podpořit útok Sportingu. Tentokrát jeho střílený centr zastavil hlavou jeden z domácích obránců.
     
    64
    Slimani pospíchal vpřed, ale napoprvé se k zakončení neprodral! Poté dostal šanci na reparát, ale sám před Kieszekem pošťouchl balón jen k nohám obránce Tavarese!
     
    65
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává ležet na trávníku. Spolu s ním si lékařské ošetření vyžádal také Schelotto, který navíc spatřil žlutou kartu!
     
    66
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Gutierréz, přichází César.
     
    67
    Amado se opřel do míče, který propadl hostující obraně na hranici pokutového území! Jeho rána trefila stopera Sportingu do ramene.
     
    68
    César se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočné akce svého celku. Anderson k němu stačil včas přistoupit a tvrdým způsobem jej poslal do vývrtky.
     
    69
    Carvalho dobře napadal rozehrávku Estorilu a donutil Esitiho k chybě. Středopolař Estorilu rozehrával zbrkle do křídla, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    70
    Naprosto totožně si nyní počínal Aquilani, který přenášel hru na Mária, ale ten se k míči nepodíval. Na druhou stranu mohl upalovat Mendy, jenže ani on nic nevymyslel.
     
    71
    Estoril zahrával další rohový kop. Špatný centr trefil prvního stojícího fotbalistu Sportingu Lisabon. Domácí se v dnešním klání v útoku opravdu hledají.
     
    72
    Také hosté zahrávali kop od rohového praporku. Míč se snášel ke stoperu Semedovi, kterému míč před nohou ještě poskočil a hostující obránce jej netrefil ideálně.
     
    73
    Slimani spálil další šanci na zkompletování hattricku! Islam Slimani se ocitl za obranou Estorilu, měl spoustu času na zamíření, ale nakonec poslal střelu mimo tři tyče!
     
    73
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Gerso, přichází Michael.
     
    74
    Aquilani chtěl svému kolegovi z útoku pomoci. Italský fotbalista hledal Slimaniho centrem vnějším nártem, ale před Slimanim včas zasáhl Diakhité.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Zeegelaar (Sporting Lisabon).
     
    76
    Sporting poklidně kombinuje na polovině hrací plochy. Hostující fotbalisté s jistotou kráčejí za třemi body, které se jim v boji o titul budou hodit.
     
    77
    Schelotto kombinoval na pravé straně s Máriem. Druhý jmenovaný při kličce otřel míč o nohu obránce a balón poté zamířil do zámezí. Sporting zůstane před vápnem Estorilu.
     
    78
    Jenže Estoril po rychlém kontru vybojoval přímý kop! Centrovaný míč směřoval na hlavu Diakhitého, před nímž Coates odvrátil zády k brance na rohový kop.
     
    79
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Drama je na světě! Rohový kop už nebezpečí přinesl! Jeden z domácích hráčů prodloužil míč na zadní tyč, kde si jej přebral LEO BONATINI a tvrdou ránou pod břevno vrátil Estoril do hry!
    79. Leo BONATINI - 1:2
     
    80
    A mohlo být srovnáno! Diakhité si naskakoval na hlavičku po další standardní situaci, nicméně ve výskoku vrazil do Patricia a sudí odpískal útočný faul.
     
    81
    Z dalšího mráčku před brankou Estorilu nezaprší! Joao Mário si nepohlídal posledního obránce a lapil se do ofsajdové pasti. Ta nyní sklapla dokonale.
     
    82
    Mendy se prodral do pokutového území a z ostrého úhlu protáhl Patricia! Hostující brankář nakonec dokázal udržet míč před brankovou čárou!
     
    83
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Babanco, přichází Botelho.
     
    84
    Střídající César si vzal na starost rozehrávku přímého kopu z dobré pozice. Jeho rána nabrala příliš velkou výšku a míč už poté nestačil klesnout pod břevno.
     
    85
    Carvalho pospíchal s míčem kolem levé postranní čáry. Hostující kapitán vybojoval pro svůj tým alespoň autové vhazování. Tohle nyní Sportingu stačí.
     
    86
    Carvalho si tentokrát počínal nedovoleným způsobem a nabídl soupeři rozehrávku na polovině hřiště. Domácí mají na srovnání stavu zhruba pět minut.
     
    87
    Zeegelaar zachránil obranu Sportingu! Proti hostujícímu obránci postupoval po pravé straně Anderson, ale Zeegelaar jej dokázal vystát a získal pro svůj tým míč.
     
    88
    Estoril se přeci jen v závěru utkání dostává před šestnáctku Sportingu! Domácí dlouhou dobu kombinovali na levé straně, nicméně vytěžili pouze aut.
     
    89
    Domácí měli k dispozic rohový kop! Všichni hlavičkáři se nastěhovali před branku! Míč propadl k nohám Andersona, ale ten střelou neohrozil Patrícia.
     
    90
    Bonatiniho v další šanci zastavilo postavení mimo hru. Estorilu už moc času na vyrovnání nezbývá. Hosté navíc mohou ještě dvakrát střídat.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Estoril zkusil štěstí přes dlouhé vhazování. Mendy si sice míč v pokutovém území dokázal zpracovat, ale už se s ním nezvládl otočit.
     
    90+2
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Mário, přichází Barcos.
     
    90+3
    Ani z další akce nebezpečí pro Patricia nevzešlo! Schelotto navíc odpravil míč na polovinu Estorilu. Sporting už by si vítězství neměl nechat utéct.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Sporting Lisabon nakonec urval na půdě Estorilu důležité tři body za vítězství 2:1! Už v šesté minutě otevřel skóre Islam Slimani! Poté se dlouho nic nedělo a až v závěru prvního poločasu přidal Islam Slimani hlavou svou druhou branku! Druhý poločas přinesl vyrovnanou podívanou. Domácí si vytvořili několik šancí, ale snížení přišlo příliš pozdě. Deset minut před koncem se po rohovém kopu prosadil Leo Bonatini! Zkušený celek Sportingu si však závěr utkání pohlídal a alespoň do pondělí střídá na čele ligové tabulky Benficu!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 7:7. Fauly: 11:14.
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (21:28:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 79. Bonatini – 6. Slimani, 45. Slimani

    Karty:   61. Mattheus (ETR) – 65. Schelotto (SPL), 75. Zeegelaar (SPL)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 7:7. Fauly: 11:14.
    GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson, Tavares, Diakhité, Babanco (83. Botelho) – Esiti, Amado – Mendy, Mattheus, Gerso (73. Michael) – Bonatini
    Náhradníci: Georgemy, Afonso, Michael (73. Gerso), Botelho (83. Babanco), Dankler, Augusto, Matheuzinho

    Sporting Lisabon: Patricio – Schelotto, Coates, Semedo, Zeegelaar – Mário (90+2. Barcos), Carvalho, Aquilani, Ruiz – Gutierréz (66. César), Slimani
    Náhradníci: Jug, Esgaio, Ewerton, César (66. Gutierréz), Martins, Mané, Barcos (90+2. Mário)
    bahis siteleri