Porto – Boavista 4:0 (kon.) | Arouca – Guimarães 2:2 (kon.) | Tondela – Coimbra 2:0 (kon.)
Setúbal – FC Ferreira 0:0 (kon.) | União Madeira – Rio Ave 1:2 (kon.) | Belenenses – Estoril 2:1 (kon.)
konec
FC Arouca
2:2 (0:2)
Vitória SC Guimarães
Sobota 14.05.2016, 19:00 • Municipal de Arouca, Arouca (kapacita: 7.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Arouca po brankách Cafúa a Paola Hurtada prohrávala po přestávce o dvě branky, jenže osm minut před koncem vrátil domácí tým zpět do hry Walter González a fantastický comeback dokonal v první minutě tříminutového nastavení Adilson Goiano. Oba soupeři si na závěr sezóny body rozdělili. Konečný výsledek. Arouca 2 Vitória Guimarães 2. (20:54:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minut, z nichž téměř dvě už jsou pryč a vypadá to, že oba týmy si nakonec body rozdělí.
     
    90+1
    Arouca právě vstřelila branku!
    ADILSON GOIANO vyrovnává v prvním minutě nastavení na 2:2 a domácí fanoušci jsou k nevytržení!! Ivo Rodrigues poslal do šestnáctky přízemní centr, po kterém si krásně našel prostoro na bližší tyči Adilson Goiano a z otočky poslal míč do sítě.
     
    90
    Střídající Ivo Rodrigues chtěl založit rychlý útok Aroucy, jenže jeho přihrávka byla nepřesná a domácí fotbalisté o míč přišli.
     
    89
    Za malou chvíli se rozeběhne poslední minuta utkání a Arouce už nezbývá příliš mnoho času na vyrovnání.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Miguel (Vitória SC Guimarães).
     
    86
    Nuno Valente rozehrál rohový kop po nebezpečném centru a dobrém obranném zákroku Guimarãese, jeho centr ovšem žádné nebezpečí vzápětí nepřinesl a hosté se ubránili.
     
    84
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Ricardo Valente, přichází Areias.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Walter González (FC Arouca).
     
    82
    Arouca právě vstřelila branku!
    WALTER GONZÁLEZ rozradostnil osm minut před koncem domácí fanoušky a vrací Aroucu zpět do zápasu!! Nuno Valente vyvolal v pokutovém území hostů obrovský zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval Walter González a přesnou trefou rozvlnil síť za brankářem Miguelem Silvou.
     
    81
    Ricardo Valente na opačné straně napřáhl ke střele, ta ovšem byla nepřesná a brankář Rui Sacramento mohl zůstat absolutně klidný.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Albín (FC Arouca).
     
    80
    João Teixeira se dokázal uvolnit přes Gegého, který se nechal trochu hladce oklamat, a poté napřáhl ke střele, která skončila těsně mimo!
     
    79
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Paolo Hurtado, přichází João Vigário.
     
    75
    Vzápětí mohli udeřit hosté, jejich hlavička z ostrého úhlu ovšem skončila mimo a Rui Sacramento zasahovat nemusel.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Paolo Hurtado (FC Arouca).
     
    74
    Maurides se po pěkné spolupáci s Nunem Coelhem na malém prostoru ocitl v šanci, jeho následná střela ovšem zamířila mimo!
     
    73
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Zequinha, přichází Ivo Rodrigues.
     
    71
    João Teixeira se krásně zbavil dvou protihráčů a poté na levé straně šestnáctky předvedl krásný lob, který skončil na horní síti domácí brány!
     
    69
    Ricardo Valente se krásně prosadil ve středu hřiště a poté napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, která mířila k pravé tyči, Rui Sacramento byl u ní ale včas!
     
    66
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Otavinho, přichází Arrondel.
     
    65
    Nuno Valente posílal do pokutového území Guimarãese dobrý centr, v obraně ovšem skvěle zapracoval Licá, který míč odvrátil na rohový kop, ten ovšem vzápětí žádné nebezpečí nepřinesl a hosté se definitivně ubránili.
     
    64
    Střídající Maurides mohl vrátit Aroucu zpět do zápasu! Maurides si naběhl na skvělý centr Nuna Coelha a poté se ocitl tváří v tvář Miguelovi Silvovi, brankář hostujícího celku ho ale dokázal vychytat a připsal si úžasný zákrok.
     
    61
    Fanoušci Aroucy začínají být hodně nespokojení, a to především s pasivní hrou Guimarãese. Hosté ovšem nemají za dvoubrankového vedení kam spěchat.
     
    59
    Albín poslal do běhu Mauridese, který mohl z křídla ocentrovat, jenže centr se mu vůbec nepovedl a Miguel Silva míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    57
    Ricardo Valente se na pravé straně zbavil Gegého a poté napřáhl ke střele, kterou Rui Sacramento po skvělém zákroku za svá záda nepustil! Rozdíl mezi oběma týmy zůstal dvoubrankový.
     
    56
    Fanoušci Aroucy jsou dnes skvělí, a přestože jejich tým prohrává o dvě branky, nestále svůj tým povzbuzují. Domácí vstupovali do utkání jako mírní favorité, svou roli ale zatím naplnit nezvládají.
     
    55
    Domácí trenér Lito Vidigal krátce po přestávce sáhl ke dvojitému střídání, to ovšem zatím hru Aroucy neoživilo. Guimarães vede na půdě celku, který si zahraje předkolo UEFA Europa League 2:0.
     
    52
    Otavinho si chtěl vyměnit míč na levém křídle s Dalbertem, ale do jejich kombinace se vzápětí skvěle vložil domácí obránce Albín.
     
    51
    João Teixeira rozehrál rohový kop, střídající Adilson byl ale v pokutovém území připraven a odvrátil do bezpečí, aniž by musel domácí brankář Rui Sacramento zasahovat.
     
    51
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Jorginho, přichází Adilson Goiano.
     
    50
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Alex, přichází Maurides.
     
    47
    Hra byla přerušena poté, co na hrací ploše zůstal ležet Ricardo Valente. Hostující útočník musí být ošetřován.
     
    46
    Na Municipal de Arouca právě začal druhý poločas, do kterého oba týmy nastoupily ve stejném složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
     
    Guimarães vstoupil do utkání skvěle a po necelé čtvrthodině hry se po úvodním tlaku Aroucy ujal vedení, když se po nádherné kombinační akci prosadil Cafú, na jehož gól vzápětí za dalších patnáct minut navázal po přesné přihrávce Joãa Teixeiry zakončující Paolo Hurtado. Domácí fotbalisté se také dostali k několika střelám, jenže zatím pálí slepými. Skóre po prvním poločase. Arouca 0 Vitória Guimarães 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Otavinho se snažil diagonálním pasem najít někkterého ze svých spoluhráčů na vzdálenější tyči, jenže žádný z hostů se do zakončení nedostal a brankář Aroucy Rui Sacramento v pohodě stáhl míč ze vzduchu!
     
    42
    Žlutou kartu dostává Nelsinho (FC Arouca).
     
    41
    Cafú hledal na pravém křídle Licú, jejich kombinaci ale přerušil ostrým zákrokem Nelsinho, který zřejmě bude potrestán žlutou kartou.
     
    39
    Otavinho, který je v Guimarãesi na hostování z FC Porta se pokusil propálit Mguela Silvu, brankář hostujícího celku ale dokázal na poslední chvíli zareagovat a jeho pokus s vypětím všech sil zneškodnil!
     
    38
    Zeguinha podstoupil souboj s Licou, hra ovšem pokračovala dál.
     
    36
    João Teixeira se krásnou kličkou zbavil Zeguinhy, když mu prohodil míč mezi nohami, a poté napřáhl ke střele, které scházely centimetry k tomu, aby skončila v síti!
     
    35
    Nuno Coelho vyrazil do rychlého protiútoku, jenže vzápětí o míč přišel a z nadějné akce domácích fotbalistů nakonec nebylo nic.
     
    34
    Hra se přelévá ze strany na stranu a Ricardo Valente se snažil prosadit na pravém křídle, tam ho ale do šance nepustil připravený Gegé, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    33
    Nuno Valente se pokusil vstřelit kontaktní gól, jenže jeho střela z volného přímého kopu skončila pouze na zdi, od které se míč odrazil do bezpečí.
     
    32
    Arouca se snaží na druhý inkasovaný gól rychle odpovědět. Zeiguinha byl faulován Joãem Afonsem a domácí budou zahrávat volný přímý kop z velmi výhodné pozice.
     
    31
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    PAOLO HURTADO se prosazuje a posílá hostující Guimarães do dvoubrankového vedení!! Ricardo Valente roztáhl hru doleva na João Teixeira, který nádhernou zpětnou přihrávkou našel Paola Hurtada, a ten nádhernou kombinační akci dotáhl do úspěšného konce.
     
    26
    Licá přecházel do nebezpečného protiútoku, do cesty se mu ale postavil záložník Alex, který ho o míč připravil.
     
    25
    Arouca se po nepřesné střele okamžitě vrátila k míči a mohla podniknout další nebezpečnou akci.
     
    23
    Zequinha předvedl na levém křídle krásnou individuální akci a jeho následná střela z úhlu skončila vedle vzdálenější pravé tyče brány Miguela Silvy.
     
    22
    Trávník na stadionu Municipal de Arouca je v hodně špatné kondici a brání atraktivnímu fotbalu. Zatím je to velký boj.
     
    20
    Ze zápasu uplynulo necelých dvacet minut a první poločas se za malou chvíli přehoupne do své druhé poloviny. Guimarães vede na hřišti Aroucy po gólu z 15. minuty 1:0.
     
    17
    Domácí fanoušci po úvodní brance utkání zmlkli a na stadionu by bylo hromové ticho, to by ovšem příznivci hostujícího Guimarãese nesměli oplývat velkou radostí.
     
    15
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    CAFÚ se prosazuje po necelé čtvrthodině hry a po skvěle sehrané akci posílá Guimarães do vedení!! Cafú napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné přízemní střele, která zaplula k přesně k tyči, a brankář Rui Sacramento se po míči natahoval marně.
     
    14
    Arouca rozehrála rohový kop a po odvrácení centru mohli fotbalisté Guimarãese přejít do rychlého protiútoku. Zeguinha ale vzápětí akci hostů přerušil.
     
    13
    Nuno Valente napřáhl zpoza šestnáctky k velice nepříjemné střele, brankář Miguel Silva ale vytáhl fantastický zákrok a jeho nepříjemný pokus vytáhl na rohový kop!
     
    11
    Guimarães se snaží převzít iniciativu a domácí fanoušci se probudili, když hlasitými pokřiky začali povzbuzovat Aroucu.
     
    10
    Hostující fotbalisté se nechtějí nechat zahanbit a Hurtado po přihrávce Ricarda Valenteho spěchal do slibné brankové příležitosti, ta ovšem kvůli ofsajdovému postavení neměla dlouhého trvání.
     
    8
    Gegé se vydal z pozice obránce na útočný výlet a napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, také jeho pokus byl ale příliš slabý a Miguel Silva si během pár sekund připsal další úspěšný a snadný zákrok.
     
    7
    Nuno Valente odpověděl na úvodní šanci hostů a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, ta se však stala snadnou kořistí brankáře Miguela Silvy.
     
    6
    Před výkopem zápasu byl oceněn domácí Nuno Coelho, který dnes proti Guimarãesi nastoupil ke svému jubilejnímu 100. ligovému utkání.
     
    5
    Ze zápasu uplynulo necelých pět minut a hosté si vypracovali jednu brankovou příležitost, jinak se ovšem hra odehrává převážně mez oběma šestnáctkami a žádný z hráčů se nemůže dostat do šance.
     
    3
    Ricardo Valente mohl hned v úvodu utkání poslat hostující Guimarães do vedení, jeho střele vně pokutového území ale zamířila pouze do rukavic brankáře Ruie Sacramenta!
     
    2
    V sestavě domácího celku zůstali od posledního kola pouze Gegé, Nuno Coelho, Nuno Valente a Walter González.
     
    1
    Hlavní rozhodčí André Moreira dal právě pokyn k zahájení zápasu, před jehož výkopem sáhl domácí trenér Lito Vidigal k sedmi změnám v sestavě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před výkopem utkání zatleskali diváci hudební skupině, která právě dozpívala oficiální hudbu klubu Arouca. Nyní už je vše připraveno k výkopu střetnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arouca: Rui Sacramento – Albin, Jubal, Gegé, Nelsinho – Alex Azevedo, Nuno Coelho, Nuno Valente – Jorginho Intima, Walter González, Zequinha. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Bracali, Hugo Basto, Lucas Lima, Ivo Rodrigues, Mateus, Adilson, Maurides. Trenér: Lito Vidigal.

    Vitória SC Guimarães: Miguel Silva – João Afonso, Cafú Phete, Pedro Henrique – Licá, João Teixeira, Cafú, Dalbert – Otávio-Ricardo Valente, Hurtado. (rozestavení 3-4-1-2)
    Náhradníci: Douglas, Luís Rocha, Oriol Rosell, Victor Andrade, Arrondel, Vigário, Areias. Trenér: Sérgio Conceição.

    Rozhodčí: André Moreira. Asistenti: Nuno Pereira, Rui Freire. Čtvrtý rozhodčí: António Nobre.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Po Portu a Boavistě ukončí letošní sezónu také Arouca, která na svém hřišti přivítá v posledním kole portugalské Ligy NOS Guimarães. Oba celky mohou odehrát závěrečné utkání v naprostém klidu, Arouca již má zajištěný z pátého místa postup do předkola UEFA Europa League, zatímco Guimarães bude usilovat o udržení devátého místa před Nacionalem a Belenenses. Hosté mají na svém kontě 39 bodů, zatímco oba dva jeho pronásledovatelé o bod méně. Utkáním mezi Aroucou a Guimarãesem Vás z Estádio Municipal de Arouca provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 82. González, 90+1. Goiano – 15. Cafú, 31. Hurtado

    Karty:   42. Nelsinho (ARC), 74. Hurtado (ARC), 80. Albín (ARC), 83. González (ARC) – 88. Miguel (GUM)


    FC Arouca: Rui Sacramento – Albin, Jubal, Gegé, Nelsinho – Alex Azevedo (50. Maurides), Nuno Coelho, Nuno Valente – Jorginho Intima (51. Adilson Goiano), Walter González, Zequinha (73. Ivo Rodrigues). (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Bracali, Hugo Basto, Lucas Lima, Mateus. Trenér: Lito Vidigal.

    Vitória SC Guimarães: Miguel Silva – João Afonso, Cafú Phete, Pedro Henrique – Licá, João Teixeira, Cafú, Dalbert – Otavinho (66. Arrondel) – Ricardo Valente (84. Areias), Hurtado (79. João Vigário). (rozestavení 3-4-1-2)
    Náhradníci: Douglas, Luís Rocha, Oriol Rosell, Victor Andrade. Trenér: Sérgio Conceição.

    Rozhodčí: André Moreira. Asistenti: Nuno Pereira, Rui Freire. Čtvrtý rozhodčí: António Nobre
    bahis siteleri