Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Chomutov – Slavia 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – HC Plzeň 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 8:1 (kon.) | Pardubice – Jihlava 2:1 (1:0 po s.n.) | Sparta – K. Vary 5:1 (kon.)
HC Litvínov – Kladno 6:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 9:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 12.11.2016, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Příjemnou sobotu z Hradce Králové. Ve FORTUNA aréně nás čeká jeden z duelů 18. kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém jde o další veledůležité body do tabulky. Domácí Mountfield HK je totiž na 12. místě a jeho dnešní soupeř z Komety Brno na druhém, ovšem oba soky dělí pouhých sedm bodů!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Bechný (Špirek) – K. Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna. Trenér: Aleš Krátoška.

    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Mikyska, Kabelka – Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký (C), Mlynář, D. Hroudný, Ferda, Jajcay. Trenéři: Pavel Pazourek a Jan Konečný.

    Rozhodčí: Veinfurter – Kis, Lučan.
     
    Hradečtí mladíci před reprezentační přestávkou vyhráli třikrát v řadě – vykradli totiž ledy Olomouce, Zlína a Liberce a chytli doposud nejlepší sérii v ročníku. Jenže čtvrteční zápas se jim nepovedl. S Jihlavou prohrávali po první třetině 0:2, ztrátu potom dotáhli, ale nakonec padli 2:3 po prodloužení.

    Také Kometa jde do utkání s porážkou v zádech. Nezadařilo se jí dvacet kilometrů odtud, tedy v Pardubicích, kde nestačila výsledkem 3:5. O výsledku jednoznačně rozhodla druhá třetina, v níž dalo domácí Dynamo hned čtyři góly. Pro jihomoravský celek šlo už o třetí porážku z posledních čtyř zápasů, takže teď se určitě bude chtít vrátit do své "staré" formy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První výpad do útoku podnikla Kometa. Brankář Daniek Bechný se rozhodl puk raději podržet, neboť na něj dorážel rozjetý Luboš Horký.
     
    01:18
    Hradec se po zakázaném uvolnění dostal na kotouč. Šaldovu přihrávku ale Dominik Matouš nezpracoval ideálně, což domácí stálo možnost průniku k bráně.
     
    02:11
    Nyní pro změnu hosté museli vyklidit útočné pásmo, neboť čárový rozhodčí signalizoval ofsajd. Když už to hosté zvládli, kotouč skončil v ochranné síti a vhazuje se v neutrální zóně.
     
    03:37
    Zatím sledujeme spíše mezihru. Domácí gólman Daniel Bechný musel zlikvidovat tvrdou střelu od modré, to jeho protějšek Lukáš Dostál se nudí.
     
    04:12
    Hradec zničehonic ujel do přečíslení. Davidu Malíkovi ale pod nohy skvěle skočil Michal Furch a zabránil domácím ve velké šanci!
     
    04:46
    A rotace Hradeckých vedla k možnosti Martina Štohanzla, Dostál jeho střelu jen tak tak vyškrábl!
     
    05:28
    Hra se nám tedy parádně rozjela, teď jsou na tahu pro změnu hosté. Výborné střelecké pozice měli Havlát a Horký, také Bechný měl plné ruce práce.
     
    06:11
    Lierova bomba těsně přeletěla brněnské břevno, na druhé straně si útočné buly vynutil Gajarský. Zápas nabírá velké tempo.
     
    06:49
    Radim Šalda si udělal útočný výlet, nicméně hosté se stačili vrátit a kotouč skončil až v rohu jejich pásma.
     
    07:22
    Domácí forvard Martin Hejna, jehož tvář je plně připravena na zimu, nedokázal skrz přesilu proniknout středem hřiště do útočného pásma.
     
    08:07
    Výhoz hostů byl tečován, a tudíž nekončí zakázaným uvolněním. Po lepším startu Komety teď převzali taktovku hry mladíci Mountfieldu.
     
    08:42
    Zároveň se ale sluší dodat, že další střelecké pokusy vůbec nepřicházejí.
     
    09:02
    Až teď mě vyvedl z omylu Aleš Dufek. Hradec uháněl dopředu ve třech, Dufek se chtěl trefit pod břevno nad Dostálovo rameno, ale branku lehce přestřelil.
     
    09:42
    Už velmi dlouho se nepřerušovalo. David Chalupa přebíral puk až za modrou čarou, takže musel od svého záměru upustit, aby se nepískal ofsajd.
     
    10:25
    Hokejisté v modro-bílém nahodili puk do třetiny, Bechný ho musel podržet pod lapačkou. Hra je přerušena určitě po víc než šesti minutách.
     
    11:04
    Marek Škvrně neměl proti třem Hradečákům u hrazení šanci, ti se tak mohli vydat dopředu.
     
    11:32
    Filip Jirásek dvakrát posílal puk z pravé strany před branku. Druhá pozice byla hodně zajímavá, jenže před odkrytou klecí spoluhráče nenašel.
     
    11:49
    Přečíslení tři na dva v podání domácích končí ofsajdem, to může Hradec mrzet.
     
    12:09
    Zakázané uvolnění brněnských juniorů, kteří jsou nyní v soubojích o půl kroku později, než by potřebovali.
     
    12:20
    Hosté však vyhráli buly a Jan Hasoň si to hasil dopředu. Jeho střelu z úhlu ještě Bechnému ztečoval holí Tomáš Zahradník, takže to pro domácího gólmana určitě nebyl zákrok zadarmo.
     
    12:26
    Povedený signál Komety po útočném vhazování – okamžitě pálil Jakub Čejka, jenže roh hradecké svatyně o slušný kus minul.
     
    13:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se po třinácti minutách hry ujímají vedení! Domácím prchli ve třech a i když to vypadalo, že se Hradec stihne vrátit, nakonec nestihl. Luboš Horký posílal kotouč před bránu na Aleše Trnku, ovšem puk se příhodně odrazil na hokejku dojíždějícího JAKUBA ČEJKY, který ho snad ještě ze vzduchu poslal bekhendem z velkého úhlu za záda bezmocného Bechného – 0:1! Asistence: Luboš Horký, Aleš Trnka.
     
    13:51
    Moment překvapení je tím receptem, který Kometa našla, zatímco Mountfield ho stále hledá. Nyní byl kotouč zašlápnut za brankou Lukáše Dostála a rozhodčí brzy přerušil hru.
     
    14:04
    Zahradníkův pokus od hrazení nemohl Dostálovi přidělat potíže, přestože před ním stálo pár hokejistů.
     
    14:44
    Martin Hejna vyslal dopředu svého jmenovce Štohanzla. Tomu nezbylo než odvážným centrem hledat rozjetého Malíka, jenže posledně jmenovaný o kousek nedosáhl na rychlý kotouč!
     
    15:25
    Na druhé straně to chytře zkoušel Robert Havlát. Střílel z nulového úhlu a Bechný musel puk vyrazit do hřiště, nicméně na dorážku v této pozici nikdo nečekal.
     
    15:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle ze zápasů hradeckých juniorů moc dobře známe, zase před sebou budou mít od začátku velký kopec. ROBERT HAVLÁT převzal puk u hrazení a střemhlav se vydal k bráně. Svůj dravý průnik zakončil nechytatelným věšákem pod břevno a Kometa vede už o dva góly – 0:2! Bez asistence.
     
    16:46
    Tentokrát Brňané pokračují ve své aktivitě a Hradec Králové se zatím nemůže dostat ze své třetiny.
     
    17:10
    Teď už se mu to povedlo a rozjel rychlý protiútok. Nicméně prudký pas Tomáše Zahradníka mohl jeho parťák před brankou Nicolas Bureš trefit jen velmi těžko.
     
    17:34
    Kometa zase přesunula hru do útoku a po tlačenici v rohu pásma vybojovala vhazování před Bechným.
     
    18:04
    Šikovné ruce předvedl David Malík, obtočil se kolem obránce, nicméně pak nezacílil přesně na druhou tyčku. Dostál nemusel zasahovat.
     
    18:29
    A stejným směrem vedle branky projeloa i nabídka Martina Štohanzla.
     
    18:52
    Hosté chybovali v rozehrávce a Hradec bleskově přesunul hru na Partika Hidveghyho. Do jeho střely obětavě skočil Aleš Trnka a jestli se nepletu, tak hokejkou ji poslal pyč.
     
    19:31
    Mountfield si vypracoval tlak a zasloužil si první přesilovku zápasu, o níž se postarali zejména Jirásek s Hidveghym. Daniel Kabelka (KOM) je vyloučen za hákování.
     
    19:45
    Kometa se osvobozuje, tohle už asi zvládne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na svižnou první třetinu bylo potřeba jenom něco málo přes 27 minut. A měla slušné tempo. Po úvodní převaze Komety se Hradec oklepal a byl určitě o něco aktivnějším týmem, jenže gólové šance mu prakticky chyběly. A to Kometa potrestala dvěma góly v rozmezí necelých tří minut, v klíčových momentech se hosté na rozdíl od domácích dokázali natlačit před branku.

    Domácí junioři tak stejně jako předevčírem s Jihlavou prohrávají po první části 0:2. Povede se jim manko znovu dohnat, nebo Kometa na rozdíl od zápasu v Pardubicích vedení udrží?

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Domácím ještě zbývá dost času z přesilovky, nicméně teď si zatím nevědí rady s rozehrávkou.
     
    20:50
    Už se dostali do pásma. Dominik Řepík střílel z pravého kruhu, hledal místo u bližší tyče, ale branku těsně přestřelil.
     
    20:54
    Vzápětí kotouč vyletěl mimo hrací plochu a vhazuje se před hradeckou střídačkou.
     
    21:12
    Dalimil Mikyska, stálý obránce reprezentační osmnáctky, poslal puk přes všechny čáry.
     
    21:40
    Těsně před koncem přesilovky měli Hradečtí první velkou šanci na snížení, tu ale Martinu Štohanzlovi vytáhl Lukáš Dostál!
     
    22:19
    Manévry domácích pokračovaly bez dalšího střeleckého ohrožení. Dostál má málo práce, to je dneska největší bolest Mountfieldu.
     
    22:48
    David Sedláček poslal dělovku směr Daniel Bechný, jenže kotouč už byl ve středním pásmu. Proto se píská úmyslný ofsajd.
     
    23:29
    Otočka mrštného Filipa Jiráska hostující obranu nepřekvapila, Brňané se naopak vydali do protiútoku. Hasoň přenechal puk Jajcayovi, jehož tvrdou ránu zkrotil Bechný napodruhé.
     
    24:24
    Forčekující brněnský útočník za bránou vypíchl soupeři puk, ale Hradečtí stačili situaci zažehnat. Jejich přejezd do pásma pak zablokoval hostující obránce hokejkou.
     
    25:23
    Východočeši nyní působí trochu zaraženým dojmem a tak trochu jen čekají, co s nimi Kometa provede.
     
    25:34
    Neprovedla s nimi nic, dopustila se ofsajdu.
     
    25:48
    Zákrok na hraně pravidel u hrazení byl pro rozhodčího za hranou pravidel. Proto posílá Davida Sedláčka (KOM) na trestnou lavici za napadení. Sedláček odjel na střídačku a dlouho dělal, že se ho to vůbec netýká, ale nakonec přece jenom na trestnou zamířil.
     
    26:35
    Zahradníkův vzdušný pas na obránce Tomáše Kynčla hosté přečetli a kotouč poslali daleko do bezpečí.
     
    26:49
    Pozor, Hradec bude hrát 58 sekund přesilovky pět na tři!
     
    26:49
    Hlavní rozhodčí viděl příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Marek Škvrně (KOM).
     
    27:15
    Tvrdou ránu Radima Šaldy vytáhl Dostál vyrážečkou, hosté se osvobozují.
     
    27:36
    V přečíslení nahrál Hnik Malíkovi, ten chtěl obkroužit ležícího gólmana, ale Dostál nechal v cestě svůj levý beton!
     
    28:09
    Kometa je z toho nejhoršího venku a hraje ve čtyřech.
     
    28:36
    Neskutečné! Lierovu bombu vyrazil Dostál na Kynčla, který poslal kotouč před úplně prázdnou bránu Dominiku Řepíkovi. Ten ji ale v tutové pozici netrefil, puk mu sklouzl z hokejky!
     
    28:56
    Hosté jsou kompletní. Ale podívali se na pěkný kolotoč.
     
    29:35
    Pojď hrát ten puk, nabádal hokejisty hlavní sudí Libor Veinfurter. Hosté se mu vzápětí "odvděčili" tím, že ho přímo napálili, ale samozřejmě neúmyslně.
     
    30:19
    Šalda přestřelil Dostálovu klec, teď po dlouhé době zase plánují útok hokejisté druhého týmu tabulky.
     
    31:12
    Marek Škvrně se pustil do bruslařského souboje s Martinem Štohanzlem. Situace skončila až v rohu hradecké třetiny.
     
    31:39
    Před hradeckou klecí chvíli zůstával úplně volný Tomáš Mlynář, jenže spoluhráči na něj nedokázali procpat puk. Zblokovaná Mikyskova střela pak skončila v ochranné síti.
     
    32:06
    Minutový tlak Komety vede k její první přesilovce v zápase. Nicolas Bureš (HKM) je vyloučen za hákování, tak uvidíme, zda s tím Brňané na rozdíl od domácích nějak naloží.
     
    32:32
    Domácí se osvobodili, hosté to musejí zkoušet zase od začátku.
     
    33:07
    Ovšem tahle početní výhoda je zatím ze strany Jihomoravanů hodně matná. Hradec vyhazuje.
     
    33:42
    Také David Chalupa poslal důrazným výhozem po mantinelu kotouč až k Lukáši Dostálovi.
     
    34:08
    Kometa se svou první přesilovkou úspěšně protrápila ke konci, domácí jsou kompletní.
     
    34:36
    Daniel Lier v rychlém protiútoku přenechal puk Hidveghymu, ovšem toho zradily brusle a poroučel se k ledu. Střílel tak alespoň Lier, hosté ztečovali kotouč do ochranné sítě.
     
    35:22
    Hradec zase navázal na svou aktivitu. Kličku Štohanzla do středu hřiště hosté nedovolili, Šaldova dělovka pak branku minula.
     
    36:21
    Hokejisté se nyní snaží tvrdě dohrávat osobní souboje. Dlužno ale říct, že co se týče potenciálních gólových momentů, tak se spíše nudíme.
     
    36:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec je tady přece jenom hradecký kontaktní gól, který můžeme vzhledem ke druhé třetině rozhodně považovat za zasloužený! Domácí ujeli do přečíslení a Štěpán Havránek narýsoval krásnou přihrávku na hokejku ALEŠI DUFKOVI, jemuž nezbývalo než kotouč z první poslat za záda přesouvajícího se Dostála a pak spoluhráči poděkovat – 1:2! Asistence: Štěpán Havránek.
     
    37:18
    Už mohlo být vyrovnáno. Dominik Matouš nabil zpoza brány Patriku Hidveghymu, jehož střelu zastavilo břevno!
     
    37:38
    Kometa se pokouší o odpověď. Bechný neudržel kotouč v lapačce, jenže hosté pak zahráli vysokou hokejkou.
     
    38:12
    Jakub Čejka se vzorně postavil do cesty Davidu Malíkovi a nepustil ho do svého pásma.
     
    38:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    No tak tenhle okamžik, který vedl ke třetímu gólu Komety, vyvolal spoustu emocí! Daniel Bechný vyjel do strany za kotoučem a po kontaktu se soupeřem se poroučel k ledu. Toho využil Michal Furch, jehož střelu od hrazení tečoval do úplně prázdné brány JAKUB ČEJKA. Rozhodčí po poradě gól uznávají a Kometa znovu odskakuje – 1:3! Asistence: Michal Furch, David Sedláček.
     
    39:49
    Hosté mohou přidat čtvrtý gól z trestného střílení, Michael Gaspar v úniku fauloval Andrease Jajcaye!
     
    39:49
    Ne, Jajcay napálil tyč!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí musejí být naštvaní. Ve druhé třetině totiž přidali a byli lepší, jenže výsledný rozdíl ve skóre zůstává stejný. Hradec nejdřív nevyužil přesilovku pět na tři, zvlášť Dominik Řepík asi ještě teď přemýšlí, co se před prázdnou brankou stalo špatně. Nakonec přece jenom snížil z přečíslení Aleš Dufek.

    Jenže Kometa v závěru stihla odskočit zpátky do dvougólového vedení, když využila sporný moment a Jakub Čejka se tečí do prázdné brány radoval podruhé v zápase. Okamžik, při němž jeden z hostů poslal Bechného k ledu, jsem přímo neviděl. Takže nemůžu soudit, zda šlo o faul, nebo ne.

    Třetí třetina začne přibližně ve 13:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hradec hned po návratu na led spustil velký tlak! Nejdřív tečoval kotouč na Dostála Zahradník, pak se po dorážce mohl natáhnout Řepík. Poslední pokus patřil Davidu Chalupovi, ale hosté ho ztečovali do ochranné sítě!
     
    41:10
    Hosté dál mají velké problémy s napadáním soupeře, který se žene za dalším kontaktním gólem.
     
    41:27
    A skvěle bruslící Mountfield vybojoval přesilovou hru. Marek Škvrně (KOM) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    41:40
    Zahradník na modré přiťukl Lierovi, který se s tím nemazal. Dostál si ale proti jeho bombě našel tunel a puk schoval v náručí.
     
    42:10
    Kometa už dvakrát poslala kotouč přes všechny čáry, zatím se brání úspěšně.
     
    42:25
    Ale tohle už není pro hosty vůbec dobré. Luboš Horký (KOM) je vyloučen za vysokou hůl, Hradec si dnes podruhé zahraje v pěti proti třem, tentokrát minutu a sekundu!
     
    42:45
    Havránkovu ránu zastavil Dostál reflexivně vyrážečkou, další snad betonem.
     
    43:09
    A do třetice Štěpán Havránek, tentokrát Dostálovi pomohl blok jeho obránce a hosté vyhazují.
     
    43:34
    Hosté hrají ve čtyřech, rána Radima Šaldy nebyla pro Dostála tak složitá.
     
    43:50
    Ostropalba pokračuje, Šalda zase vypálil z první, jenže braknář znovu poslal puk do rohu.
     
    44:18
    Dominik Matouš nádhernou střelou přes obránce napálil tyčku, od níž se puk odrazil napříč brankovištěm ven!
     
    44:40
    Hosté hrají v plném počtu, a musí být strašně rádi, že neinkasovali. Nástup Hradce do třetí třetiny je impozantní!
     
    45:09
    Ještě po přesilovce přišla velká možnost. Dostál vyrazil Havránkovu střelu před sebe, kde dorážel kapitán František Hnik, ale skrz výstroj puk za čáru neprotlačil!
     
    45:32
    Kometa se po vyhraném buly vydala rychle dopředu, ale zpětná přihrávka nenašla adresáta.
     
    45:50
    Mezi brněnskými obránci se do sóla protáhl Martin Štohanzl, ale Dostál i jeho střelu chytá!
     
    46:05
    V protiútoku pak pokus jednoho z hostů zblokoval Lier do ochranné sítě.
     
    46:38
    Brňané se teď snaží dokázat, že s domácími můžou hrát oboustranně atraktivní partii. A čas samozřejmě hraje čím dál víc pro ně.
     
    47:16
    Radim Šalda se v rychlosti odvážně natlačil do střelecké pozice, ale byl v těžší pozici na to, aby Dostála překvapil.
     
    47:33
    Na modré čáře napřáhl Kryštof Hroudný a před Dostálem čekali dva hradečtí vlčácí na dorážku. Nedočkali se.
     
    47:56
    Asi první slabší okamžik Lukáše Dostála. Štohanzlovu střelu jen zpomalil, ale kotouč mu proskákal vedle tyčky!
     
    48:17
    Vytrvalá aktivita domácího celku je přerušena. Rozhodčí totiž po vzájemné poradě vylučují Martina Štohanzla (HKM) za sekání.
     
    48:42
    Nicolas Bureš se v oslabení pokoušel rozjet Davida Chalupu, ale hosté zastavili přihrávku vysokou holí. Buly před brněnskou střídačkou.
     
    49:12
    Prudkou střelu od modré schytal místo Bechného Kryštof Hroudný. Dostal to někam na hruď a s bolestivým výrazem už dojel na střídačku. Hradec mezitím vyhodil.
     
    50:10
    Tomáš Kynčl protlačil puk do neutrální zóny...
     
    50:22
    ...Mountfield se ubránil s velkým přehledem a teď bude moci pokračovat v honbě za body.
     
    50:39
    Brněnský Tomáš Mlynář sejmul Martina Štohanzla a může děkovat rozhodčím, že na něj nepustili dojíždějící hradecké vosy! Spoluhráči pochopitelně chtěli tenhle zákrok pomstít.
     
    50:39
    Pro Mlynáře (KOM) to znamená vyloučení na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Asi může být ještě rád. Štohanzlovi se pak přijel alespoň sportovně omluvit.
     
    51:14
    Ránu od modré dorážel Dominik Řepík, ale hosté ho v přesile zpacifikovali.
     
    51:48
    Po další ráně se Kometa osvobodila, teď už je zase pod tlakem.
     
    52:06
    Dufek viděl na levé straně volného Hejnu, ale přes brněnského obránce na něj kotouč nepropasíroval a hosté znovu vyhazují.
     
    52:42
    Hosté hrají v plném počtu, takhle si domácí početní výhodu určitě nepředstavovali. Jinak ale Kometu přehrávají a tlačí.
     
    53:40
    Nyní se Jihomoravanům rozvážnou hrou daří šetřit cenné desítky sekund, Hradečtí k nim přistupovali pozdě. Kotouč je zašlápnut u trestných lavic, buly před Dostálem.
     
    54:01
    Tentokrát se o puk bojovalo v rohu brněnské třetiny, ovšem sudí naopak vykazuje hru do středního pásma. Tohle kouskování samozřejmě naprosto vyhovuje Kometě.
     
    54:18
    Chalupa lahodně protečoval Gasparovu nabídku do útočné třetiny, jenže tam domácí puk nevybojovali.
     
    54:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherný gól znamená, že domácí snižují na nejtěsnější rozdíl a závěr bude ještě pořádně napínavý! Obránce Štěpán Havránek našel od zadního mantinelu najíždějícího PATRIKA HIDVEGHYHO, který viděl, že střela z první by byla obtížná. Tak kotouč zpracoval, otočil se kolem své osy a bekhendem zády k bráně ho i v pádu poslal pod výstrojí Dostála do sítě. Tohle byla velká paráda – 2:3! Asistence: Štěpán Havránek, Tomáš Zahradník.
     
    55:33
    Hra je přerušena a střídačka Komety si vzápětí vybírá oddechový čas.
     
    55:33
    Buly před Dostálem, Hradec ještě v pěti.
     
    55:53
    Hokejisté bojují o kotouč u hrazení v brněnském pásmu...
     
    56:12
    ...hosté ho zvládli dostat do bezpečí.
     
    56:24
    Šaldova rána byla zblokována, Kometa znovu vyhazuje.
     
    56:37
    Ojedinělý pokus Jana Hasoně také zastavila hokejka hradeckého obránce.
     
    56:45
    Brněnská přihrávka rukou zařizuje vhazování po levé ruce Dostála.
     
    57:02
    Hradečtí špatně rozehráli, Kometa drží puk u hrazení.
     
    57:17
    Domácí musejí střídat, takže jim nezbylo než kotouč odevzdat.
     
    57:42
    A zase je puk ve středním pásmu, kde to Brňanům stačí.
     
    58:03
    Teď navíc hosté aktivní hrou drží Hradec v jeho třetině.
     
    58:18
    A Mountfield si znovu nepřesně přihrál a musí zase od začátku.
     
    58:33
    Teď už je za brankou soupeře...
     
    58:40
    ...pokus Aleše Dufka z úhlu chytá Lukáš Dostál do lapačky a přerušuje hru.
     
    58:40
    Oddechový čas pro hradeckou lavičku.
     
    58:40
    Hradec nemá na co čekat, jde to zkusit v šesti bez brankáře!
     
    58:44
    Tomáš Zahradník po vyhraném buly šikovně vypálil, ale Dostál se u bližší tyče vyznamenal lapačkou.
     
    58:52
    Kometa vyhazuje na zakázané uvolnění. Další buly.
     
    58:58
    Lierovo nahození bylo zblokované, hosté posílají puk do bezpečí.
     
    59:15
    Ale Hradec už zase tlačí, kolem tyčky teď puk neprotlačil.
     
    59:30
    Hejnova střela od modré nebyla přesná.
     
    59:41
    Ještě jedno zakázané uvolnění hostů, tentokrát velmi hraniční. Poslední šance pro Hradec.
     
    59:51
    Dělovka Daniela Liera prosvištěla vedle branky, ve které byla u tyče spousta místa!
     
    Konec zápasu.
     
    Za dvě třetiny se body nerozdávají. Tak bych popsal zápas z pohledu domácího týmu. Kometa se v první třetině ujala dvoubrankového vedení, od té doby byl lepší Hradec Králové, ve třetí části soupeře jasně přebruslil. Jenže skóre i přes veškerou snahu už nedotáhl.
     
    Střely na branku:

    Hradec Králové – Kometa Brno 35:11 (9:5, 13:5, 13:1)
     
    Máme za sebou atraktivní zápas se šťastnějším koncem pro druhý tým tabulky z jihomoravské metropole. Ode mě je to pro dnešek z Hradce všechno, někdy příště se s vámi budu těšit u mládežnického hokeje zase na počtenou! (14:08:20)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 37. Dufek (Havránek), 55. Hidveghy (Havránek, Zahradník) – 14. Čejka (Horký, Trnka), 16. Havlát, 39. Čejka (Furch, Sedláček)


    Mountfield HK: Bechný (Špirek) – K. Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Mikyska, Kabelka – Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký (C), Mlynář, D. Hroudný, Ferda, Jajcay. Trenéři: Pavel Pazourek a Jan Konečný.

    Rozhodčí: Veinfurter – Kis, Lučan.

    Diváci: 100
    bahis siteleri