Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Chomutov – Slavia 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – HC Plzeň 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 8:1 (kon.) | Pardubice – Jihlava 2:1 (1:0 po s.n.) | Sparta – K. Vary 5:1 (kon.)
HC Litvínov – Kladno 6:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 9:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 12.11.2016, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Dělovka Daniela Liera prosvištěla vedle branky, ve které byla u tyče spousta místa!
     
    58:44
    Tomáš Zahradník po vyhraném buly šikovně vypálil, ale Dostál se u bližší tyče vyznamenal lapačkou.
     
    58:40
    Hradec nemá na co čekat, jde to zkusit v šesti bez brankáře!
     
    58:40
    Oddechový čas pro hradeckou lavičku.
     
    55:33
    Hra je přerušena a střídačka Komety si vzápětí vybírá oddechový čas.
     
    54:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherný gól znamená, že domácí snižují na nejtěsnější rozdíl a závěr bude ještě pořádně napínavý! Obránce Štěpán Havránek našel od zadního mantinelu najíždějícího PATRIKA HIDVEGHYHO, který viděl, že střela z první by byla obtížná. Tak kotouč zpracoval, otočil se kolem své osy a bekhendem zády k bráně ho i v pádu poslal pod výstrojí Dostála do sítě. Tohle byla velká paráda – 2:3! Asistence: Štěpán Havránek, Tomáš Zahradník.
     
    50:39
    Pro Mlynáře (KOM) to znamená vyloučení na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Asi může být ještě rád. Štohanzlovi se pak přijel alespoň sportovně omluvit.
     
    50:39
    Brněnský Tomáš Mlynář sejmul Martina Štohanzla a může děkovat rozhodčím, že na něj nepustili dojíždějící hradecké vosy! Spoluhráči pochopitelně chtěli tenhle zákrok pomstít.
     
    48:17
    Vytrvalá aktivita domácího celku je přerušena. Rozhodčí totiž po vzájemné poradě vylučují Martina Štohanzla (HKM) za sekání.
     
    47:56
    Asi první slabší okamžik Lukáše Dostála. Štohanzlovu střelu jen zpomalil, ale kotouč mu proskákal vedle tyčky!
     
    45:50
    Mezi brněnskými obránci se do sóla protáhl Martin Štohanzl, ale Dostál i jeho střelu chytá!
     
    45:09
    Ještě po přesilovce přišla velká možnost. Dostál vyrazil Havránkovu střelu před sebe, kde dorážel kapitán František Hnik, ale skrz výstroj puk za čáru neprotlačil!
     
    44:18
    Dominik Matouš nádhernou střelou přes obránce napálil tyčku, od níž se puk odrazil napříč brankovištěm ven!
     
    42:25
    Ale tohle už není pro hosty vůbec dobré. Luboš Horký (KOM) je vyloučen za vysokou hůl, Hradec si dnes podruhé zahraje v pěti proti třem, tentokrát minutu a sekundu!
     
    41:27
    A skvěle bruslící Mountfield vybojoval přesilovou hru. Marek Škvrně (KOM) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    40:28
    Hradec hned po návratu na led spustil velký tlak! Nejdřív tečoval kotouč na Dostála Zahradník, pak se po dorážce mohl natáhnout Řepík. Poslední pokus patřil Davidu Chalupovi, ale hosté ho ztečovali do ochranné sítě!
     
    39:49
    Ne, Jajcay napálil tyč!
     
    39:49
    Hosté mohou přidat čtvrtý gól z trestného střílení, Michael Gaspar v úniku fauloval Andrease Jajcaye!
     
    38:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    No tak tenhle okamžik, který vedl ke třetímu gólu Komety, vyvolal spoustu emocí! Daniel Bechný vyjel do strany za kotoučem a po kontaktu se soupeřem se poroučel k ledu. Toho využil Michal Furch, jehož střelu od hrazení tečoval do úplně prázdné brány JAKUB ČEJKA. Rozhodčí po poradě gól uznávají a Kometa znovu odskakuje – 1:3! Asistence: Michal Furch, David Sedláček.
     
    37:18
    Už mohlo být vyrovnáno. Dominik Matouš nabil zpoza brány Patriku Hidveghymu, jehož střelu zastavilo břevno!
     
    36:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec je tady přece jenom hradecký kontaktní gól, který můžeme vzhledem ke druhé třetině rozhodně považovat za zasloužený! Domácí ujeli do přečíslení a Štěpán Havránek narýsoval krásnou přihrávku na hokejku ALEŠI DUFKOVI, jemuž nezbývalo než kotouč z první poslat za záda přesouvajícího se Dostála a pak spoluhráči poděkovat – 1:2! Asistence: Štěpán Havránek.
     
    32:06
    Minutový tlak Komety vede k její první přesilovce v zápase. Nicolas Bureš (HKM) je vyloučen za hákování, tak uvidíme, zda s tím Brňané na rozdíl od domácích nějak naloží.
     
    28:36
    Neskutečné! Lierovu bombu vyrazil Dostál na Kynčla, který poslal kotouč před úplně prázdnou bránu Dominiku Řepíkovi. Ten ji ale v tutové pozici netrefil, puk mu sklouzl z hokejky!
     
    27:36
    V přečíslení nahrál Hnik Malíkovi, ten chtěl obkroužit ležícího gólmana, ale Dostál nechal v cestě svůj levý beton!
     
    27:15
    Tvrdou ránu Radima Šaldy vytáhl Dostál vyrážečkou, hosté se osvobozují.
     
    26:49
    Hlavní rozhodčí viděl příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Marek Škvrně (KOM).
     
    26:49
    Pozor, Hradec bude hrát 58 sekund přesilovky pět na tři!
     
    25:48
    Zákrok na hraně pravidel u hrazení byl pro rozhodčího za hranou pravidel. Proto posílá Davida Sedláčka (KOM) na trestnou lavici za napadení. Sedláček odjel na střídačku a dlouho dělal, že se ho to vůbec netýká, ale nakonec přece jenom na trestnou zamířil.
     
    23:29
    Otočka mrštného Filipa Jiráska hostující obranu nepřekvapila, Brňané se naopak vydali do protiútoku. Hasoň přenechal puk Jajcayovi, jehož tvrdou ránu zkrotil Bechný napodruhé.
     
    21:40
    Těsně před koncem přesilovky měli Hradečtí první velkou šanci na snížení, tu ale Martinu Štohanzlovi vytáhl Lukáš Dostál!
     
    19:31
    Mountfield si vypracoval tlak a zasloužil si první přesilovku zápasu, o níž se postarali zejména Jirásek s Hidveghym. Daniel Kabelka (KOM) je vyloučen za hákování.
     
    15:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle ze zápasů hradeckých juniorů moc dobře známe, zase před sebou budou mít od začátku velký kopec. ROBERT HAVLÁT převzal puk u hrazení a střemhlav se vydal k bráně. Svůj dravý průnik zakončil nechytatelným věšákem pod břevno a Kometa vede už o dva góly – 0:2! Bez asistence.
     
    14:44
    Martin Hejna vyslal dopředu svého jmenovce Štohanzla. Tomu nezbylo než odvážným centrem hledat rozjetého Malíka, jenže posledně jmenovaný o kousek nedosáhl na rychlý kotouč!
     
    13:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se po třinácti minutách hry ujímají vedení! Domácím prchli ve třech a i když to vypadalo, že se Hradec stihne vrátit, nakonec nestihl. Luboš Horký posílal kotouč před bránu na Aleše Trnku, ovšem puk se příhodně odrazil na hokejku dojíždějícího JAKUBA ČEJKY, který ho snad ještě ze vzduchu poslal bekhendem z velkého úhlu za záda bezmocného Bechného – 0:1! Asistence: Luboš Horký, Aleš Trnka.
     
    11:32
    Filip Jirásek dvakrát posílal puk z pravé strany před branku. Druhá pozice byla hodně zajímavá, jenže před odkrytou klecí spoluhráče nenašel.
     
    05:28
    Hra se nám tedy parádně rozjela, teď jsou na tahu pro změnu hosté. Výborné střelecké pozice měli Havlát a Horký, také Bechný měl plné ruce práce.
     
    04:46
    A rotace Hradeckých vedla k možnosti Martina Štohanzla, Dostál jeho střelu jen tak tak vyškrábl!
     
    04:12
    Hradec zničehonic ujel do přečíslení. Davidu Malíkovi ale pod nohy skvěle skočil Michal Furch a zabránil domácím ve velké šanci!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 37. Dufek (Havránek), 55. Hidveghy (Havránek, Zahradník) – 14. Čejka (Horký, Trnka), 16. Havlát, 39. Čejka (Furch, Sedláček)


    Mountfield HK: Bechný (Špirek) – K. Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Mikyska, Kabelka – Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký (C), Mlynář, D. Hroudný, Ferda, Jajcay. Trenéři: Pavel Pazourek a Jan Konečný.

    Rozhodčí: Veinfurter – Kis, Lučan.

    Diváci: 100
    bahis siteleri