Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 0:3 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 19.11.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Corey Crawford má výtečnou formu!

     
    Tři hvězdy utkání

    Sam Bennett (CGY) (1 + 1)
    Corey Crawford (CHI) (28 zásahů)
    Sean Monahan (CGY) (1 + 1) (05:49:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:55)
    Michal Kempný (CHI) (0 + 1, 5 střel na branku, čas na ledě 18:16)
    Marián Hossa (CHI) (1 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:30)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 9:07)
     
    Střely na branku v zápase

    Calgary Flames: 30

    Chicago Blackhawks: 24
     
    Je hotovo. Dlouho vyrovnané utkání na svou stranu nakonec strhli hokejisté Chicaga, kteří se dočkali vítězné trefy až necelé dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby. Přitom rozhodla poměrně kuriózní trefa slovenského útočníka Mariána Hossy. Plameny mohou litovat, protože dlouho měly také blízko k bodům a minimálně jeden bodík za hru v prodloužení si klidně odnést mohly. Jenže hosté byli proti. Sledovali jsme pohledný hokej plný šancí a také střel. Dohromady pět jich vyslal český bek Michal Kempný, který zároveň zapsal první kanadský bod v NHL vůbec, když se podílel na vítězné trefě. Dva body bere Chicago, ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ale pozor, bude se ještě osm vteřin před koncem třetí třetiny vylučovat za podražení. Arťom Anisimov podrazil Monahana a je tu ještě jedna poslední šance pro domácí barvy.
     
    59:48
    Už jen okamžiky do konce třetí části.
     
    59:24
    Běží poslední minuta základní hrací doby, domácí hokejisté svítají Hawks kolem jejich klece, ale zatím nemají vůbec prostor na to, aby mohli zakončit.
     
    58:58
    Frolík zavezl kus černé gumy do útočného pásma, to už domácí hrají s prázdnou brankou a riskují hru se šesti muži v poli.
     
    58:33
    Hra přerušena ve středním pásmu a je jasné, že Calgary nyní bude čas do poslední sirény hodně rychle utíkat.
    57:37 Marián HOSSA - 2:3
     
    57:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy pořádně studená sprcha pro domácí hokejisty Calgary Flames! Necelé dvě a půl minuty do konce základní hrací doby hosté jdou do těsného vedení o jednu branku a Chad Johnson měl nyní i docela smůlu. Po střele některého hráčů Blackhawks kotouč spadl ze vzduchu směrem k pravé tyči domácího zařízení. Puk sice sám do branky nedoskotačil, ale dokázal jej tam usměrnit slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který i s trochou štěstí skóruje. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu, zda se nejednalo o nedovolené bránění gólmana. Ale trefa platí. Obránce Michal Kempný má zároveň první kanadský bod v NHL. Asistence: Artěmij Panarin, Michal Kempný.
     
    57:08
    Chicago vyhrálo vhazování ve svém obranném pásmu a mohlo tedy okamžitě vyrazit dopředu. Jenže jeden z forvardů ztratil puk za domácí brankou a zakončení tedy vůbec nepřišlo.
     
    57:02
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto zápase, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny. Můžeme očekávat spoustu napjatých momentů.
     
    57:02
    Střílel pak i Frolík, ale ten neměl dostatek času na to, aby si ránu lépe připravil.
     
    56:35
    Je jasné, že nikdo teď nechce udělat chybu. Přesto ji ale hosté málem udělali, když Frolík našel Backlunda, druhý jmenovaný trefil rameno Crawforda.
     
    55:56
    Ještě ale může zápas klidně skončit v základní hrací době. Teď se o jeho rozhodnutí pokusil Alex Chiasson, jenž těsně z pravé strany netrefil přesně hostující zařízení.
     
    55:36
    Hra přerušená v obranné třetina Calgary Flames, nezbývá už ani pět minut do konce základní hrací doby a začíná to vypadat, že bychom dnes v Kanadě mohli sledovat prodloužení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. S. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (S. Bennett, Brouwer) – 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, P. Kane), 58. Hossa (Panarin, Kempný)


    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – S. Bennett, Monahan, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Stajan, Vey, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Chicago Blackhawks: Crawford – Keith, B. Campbell, Kempný, Seabrook, Forsling, Hjalmarsson – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Rasmussen, Krüger, Hartman – Desjardins, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Hebert, St. Pierre – Berg, Galloway

    Diváci: 18 691
    bahis siteleri