Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 0:3 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
New York Rangers
Sobota 19.11.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 7:16 (04:01:52)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Matt Calvert (CBJ) 1+0
    2. William Karlsson (CBJ) 1+1
    3. Sam Gagner (CBJ) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 24-27; Zablokované střely: 12-14; Vhazování: 59%-41%; Hity: 20-7; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
    Rekord potvrzen! Columbus doma vyhrál posedmé v řadě.

     
    Columbus v souboji dvou rivalů z metropolitní divize ukončil zásluhou vítězného gólu Matta Calverta z oslabení špatnou sérii proti Rangers, kterým podlehl sedmkrát v řadě, a vytvořil nový rekord v počtu domácích vítězství. Blue Jackets doma vyhráli posedmé v řadě a fantastickou bilanci ještě mohou vylepšit. Předchozí rekord činil šest domácích výher a Columbus této mety dosáhl dvakrát – v sezóně 2007-08 a 2014-15. Rangers sice dokázali smazat dvoubrankový náskok, nakonec jim to ale bylo k ničemu. Konečný výsledek. Columbus Blue Jackets 4 NY Rangers 2.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Boone JENNER - 4:2
     
    59:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    BOONE JENNER v poslední sekundě utkání poslal puk po ledě do prázdné brány a Columbus vítězí nakonec 4:2! Asistence: Cam Atkinson.
     
    59:49
    Před bránou Sergeje Bobrovskiho vznikl velký závar, Rangers se ale nepodařilo puk dopravit do brány, protože brankář Columbusu ho měl ve své moci.
     
    59:43
    Columbus je 17 sekund od vytvoření nového rekordu v počtu domácích vítězství v řadě!
     
    59:43
    Blue Jackets vyhodili puk těsně vedle pravé tyče a je z toho tedy zakázané uvolnění.
     
    59:20
    Rangers se v levém kruhu pro vhazování dostali ke střele, Sergej Bobrovskij si s ní ale hravě poradil.
     
    58:57
    Henrik Lundqvist zamířil během hry na střídačku a po nepřesné střele Rangers z pravého křídla, která skončila v ochranné síti, si hosté vyžádali oddechový čas. Lundqvist zůstal na střídačce.
     
    58:20
    Ryan McDonagh pěknou žabičkou našel v blízkosti levé tyče Dereka Stepana, který ze vzduchu usměrnil puk pouze do výstroje Sergeje Bobrovskiho.
     
    57:08
    Alexander Wennberg se na pravém křídle ocitl v dobré šanci a střelou letící těsně nad ledem mířil ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist ale vytáhl skvělý zákrok a pravým betonem jeho pokus vyrazil! Columbus stále vede 3:2.
     
    57:01
    Blíží se samotný závěr utkání dvou rivalů a vypadá to, že Rangers poosmé v řadě Columbus neporazí.
     
    56:09
    Derek Stepan na pravém křídle vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    54:17
    Mika Zibanejad se dostal v blízkosti levé tyče k odraženému puku a mohl ho z úhlu poslat do prázdné brány, kotouč se mu ale svezl po čepeli hole a skončil mimo! To byla skvělá šance.
     
    53:21
    David Savard se krátce po návratu na led z trestné lavice zapojil do útoku Blue Jackets a tvrdě vypálil na levém křídle od mantinelu, jeho rána ale zamířila nad.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. W. Karlsson, 26. Gagner, 52. Calvert (W. Karlsson, R. Murray), 60. Jenner (Atkinson) – 32. Grabner, 49. Zibanejad (Skjei, Holden)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Werenski, D. Savard, R. Murray, J. Johnson, Nutivaara, Harrington – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.
    New York Rangers: Lundqvist – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan (A), Rick Nash – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Vesey, K. Hayes, Fast – Grabner, Pirri, Lindberg. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Kyle Rehman. Čároví: Mark Wheler, Scott Driscoll

    Diváci: 14 541
    bahis siteleri