Olympia Radotín – Slovácko 0:5 (kon.) | Vltavín – Teplice 1:2 (kon.) | Příbram – Vlašim 4:1 (kon.)
Olomouc – Třinec 7:0 (kon.) | Brno – Liberec 0:1 (kon.) | Slavia – Ústí n. L. 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
7:0 (3:0)
FK Třinec
Středa 26.09.2018, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sudí Adámková už ke druhému poločasu nepřidala ani minutu, z postupu do 4. kola MOL Cupu se tak může radovat po jednoznačné výhře olomoucká Sigma, která nedovolila Třinci jakoukoliv šanci na zdramatizování utkání a po třech rychlých úderech během čtyř minut nakonec převrátila už jistojistě utkání na svou stranu. Zbytek duelu se tak již prakticky jen dohrával, na 7:0 se posléze ještě trefil Martin Sladký, čímž tak uzavřel stav na již oficiální skóre. Pro domácí znamená výhra velkou vzpruhu po těžké ligové krizi, Třinec naopak vypadává z poháru v době lehkého vzestupu. Roli favorita však přeci jen potvrdila jednoznačně Sigma. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (18:52:53)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Dedič se procpal za obrannou linii Sigmy, jenomže balón na hřišti už udržet nedokázal. Odkopávat od branky bude golman Michal Reichl. Olomouc ještě velmi rychle zkouší rozjet brejk.
     
    88
    Hosté se dostávají do delšího období kombinace, což málem vyústilo v první trefu Třineckých. Beci Hanáků si totiž málem vstřelili vlastní branku, po kiksu Reichla musel Jemelka odkopávat míč z brankové čáry.
     
    87
    A málem přišla na řadu osmá branka večera! Texl se pořádně opřel do míče a vyslal na Bártu ostrý projektil. Balón se však přeci jen vznesl o několik centimetrů nad horní tyč a zahučel na volná sedadla na tribuně.
     
    86
    Jemelka zkoušel rozhýbat své spoluhráče v útoku, avšak možnost dostat se před Bártu nyní byla mizivá. Fovardi SIgmy se prakticky před malou chvílí nehýbali.
     
    85
    Třinec si i nadále velmi sympaticky pokouší o aktivní hru a nenechává Sigmě nic zadarmo. Na pravé straně však má výraznější problémy, Olomouc v tomto místě hřiště vyhrává mnoho osobních soubojů.
     
    84
    Hanáci se znovu dostávali ke kombinaci v šestnáctce, šance na větší prostup ovšem nedostali. Samiec dokázal prostor před Bártou dokonale uzavřít.
     
    83
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další úder! Olomouc nepolevuje ani ve druhém poločase a po nečekané ráně MARTINA SLADKÉHO se domácí fanoušci radují tento podvečer už posedmé. Hodně zatoulaný volej totiž nakonec překvapil Michala Bártu a zapadl za jeho záda. Střelci gólu pomohla i menší pasivita hostující obrany.
     
    82
    Hanácké levé křídlo se pokusilo prolomit třineckou obrannou řadu, jenže překombinovanost jejímu snažení nepomohlo. Třinec bude odkopávat od branky.
     
    81
    Olomouc už nikam viditelně nespěchá, její tempo se i opticky dost snížilo. Třinec takticky prakticky nepouští už k míči.
     
    80
    Texl se pořádně opřel do míče před vápnem a jeho dělovka Bártu musela pořádně vylekat! Exolomoucký brankář však ránu mladého záložníka vystihl, když jej trefila do konečků prstů.
     
    79
    Olomouc měla k dispozici hned dva rohy, jenomže ani jeden nebyl vážné nebezpečí pro Bártu. Olomoucký tým se nyní musí stáhnout.
     
    Dnešní utkání sleduje 841 diváků.
     
    78
    Yunis se málem dočkal první dnešní branky, když skluzoval v třineckém vápnu na centr ze standardní situace. Hanáci nicméně tuto tutovku prováhali, olomoucký útočník se trefil jen do clonících hráčů.
     
    77
    Klec celkem viditelně podstoupil srážku s Kalvachem, který zůstává ležet u postranní čáry. Za olomouckým záložníkem okamžitě spěchá tým zdravotníků
     
    76
    Olomoucké duo mladíků Matoušek-Zmrzlý sice zkoušelo otestovat sílu levé strany třinecké defenzívy, po uvážení ovšem raději vrací balón bekům. Sigma pokračuje v dobývání hostující obrany.
     
    75
    Polom sice vypadal jak chybující hráč, ale Třinečtí jej podle názoru sudí při presinku faulovali. Hanáci tak dostávají k dispozici rozehrávku od zadních řad, míče se ujímá brankář Reichl.
     
    74
    I Třinečtí se dostali ke střelbě, avšak spolupráce Janošíka se Samiecem nepřeběhla ve výraznější zápasový moment. Míč pouze proletěl na tribunu za brankou.

    Johan Čáp

    Branky: 31. Plšek (pen.), 36. Jemelka, 38. Plšek, 57. Falta, 60. Falta, 61. Texl, 83. Sladký

    Karty:   53. Schwendt (TRI)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Polom, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Hála (32. Texl), Houska (67. Zmrzlý), Plšek (59. Matoušek), Falta – Yunis
    Náhradníci: Mandous – Zima, Surzyn, Zmrzlý, Matoušek, Zifčák, Texl

    FK Třinec: Bárta – Samiec, Mravec, Reintam, Janoščin (54. Šumbera) – Schwendt, Vaněk (C) (54. Kušnír), Klec, Janošík – Omasta (64. Čelůstka) – Dedič
    Náhradníci: Adamuška – Kušnír, Šumbera, Hejný, Čelůstka, Bedecs, Weber

    Rozhodčí: Adámková – Podaný, Polák

    Diváci: 841
    bahis siteleri