Ath. Bilbao – Villarreal 0:3 (kon.) | Leganés – Barcelona 2:1 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 3:0 (kon.)
Valencia – Celta Vigo 1:1 (kon.)
konec
CD Leganés
2:1 (0:1)
FC Barcelona
Středa 26.09.2018, 20:00 • Estadio Municipal de Butarque, Leganés • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatování, že Leganés připravilo fanouškům velké překvapení a Barcelona nabídla Realu první příčku se s vámi loučím. Ať budete sledovat Tomáše Vaclíka proti bílému baletu a nebo jiný souboj ve fotbalovém světě, tak já vám přeji příjemný zbytek středečního večera. (21:58:06)
     
    Zápasové statistiky:

    Držení míče: 23 % : 77 %. Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:11.
     
    Pojďme si ještě rozebrat samotné utkání. Barcelona hrála v první pětačtyřicetiminutovce to, co potřebovala a zaslouženě se dostala do vedení. Ovšem ke konci poločasu polevila a koledovali si minimálně o vyrovnání. To přišlo až ve druhém poločase a o tři minuty později chyboval Gerard Piqué, jenž nabídl Leganésu vedení. Dlouho hrála Barcelona pořád stejně – profesorsky, Až ji moc času nezbývalo, a tak celkem zaslouženě prohrála.
     
    Velká senzace se stává skutečností! Ještě před tímto kolem poslední Leganés vítězí nad favorizovanou Barcelonou a posouvá se tak na sedmnácté místo. Katalánci tak nabízí první příčku v La Lize největšímu rivalovi, který je pochopitelně Real Madrid. Jeho zápas začíná už za několik málo minut.
     
    Zatímco se domácí radují, tak Barcelonští se sesypali na hlavního sudího. S ním diskutuje Jordi Alba nebo Luis Suárez. Ovšem oba střídající hráči mají smůlu, už je konec a nic se měnit nebude.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr od rohového praporku zamířil na hranici malého vápna, kde jej odvrátila domácí obrana. Leganés senzačně vítězí!
     
    90+3
    Do pokutového území si naběhl střídající Jordi Alba, jenž se pokusil o centr, ale vybojoval rohový kop. To je pro Barcelonu poslední šance k vyrovnání!
     
    90+2
    Za obranu si naběhl Júsuf Nasjrí, jenž byl atakován soupeřem, ale ke střele se stejně dostal. Jeho zakončení bylo slabé a zamířilo přesně do rukou německého brankáře. Následně Júsuf Nasjrí nešetrně srazil Marca-Andrého ter Stegena k zemi, za což je potrestán.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Júsuf Nasjrí (CD Leganés).
     
    90+1
    Philippe Coutinho moc chce, ale individuálně to asi dnes nepůjde. Další akce brazilského reprezentanta končí nepovedenou kličkou.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát pouze tři minuty nad rámec normální hrací doby. Utkání jde do koncovky, vyrovná Barcelona?
     
    89
    Tak tady to vypadá na pořádnou senzaci! Nutno podotknout, že Barcelona si o ni celý druhý poločas koledovala, její výkon je spíše profesorský.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Allan Nyom (CD Leganés), jenž přerušil hru podražením Philippea Coutinha. Rozhodčí na udělení karty počkat až do přerušení hry.
     
    87
    Přihrávka hostujícího celku šla do pravé části šestnáctky, kam si naběhl Sergi Roberto. Ten se do balonu opřel, ale branku pouze přestřelil.
     
    86
    Barcelona opět dlouho kombinovala před šestnáctkou soupeře, ale přišla nepřesná přihrávka. Domácí celek nic nevymýšlí a jen míč odkopává až k německému brankáři.
     
    85
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nabil El Zhar, přichází Allan Nyom.
     
    85
    Nabil El Zhar by měl střídat, ale posadil se na zelený pažit, čímž hodně rozzlobil celou jedenáctku Barcelony.
     
    84
    Leganés se na polovinu soupeře ale opět rychle vrátilo a navíc vybojovalo standardní situaci. Centr z levé strany mířil do zadní části šestnáctky, kde nebyl nikdo v modrobílém.

    Michal Luxa

    Branky: 52. El Zhar (J. Silva), 54. Óscar Rodríguez – 12. Coutinho (Messi)

    Karty:   40. R. Pérez (LGS), 49. Bustinza (LGS), 88. Nyom (LGS), 90+2. Nasjrí (LGS) – 60. Umtiti (BAR), 64. Vermaelen (BAR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:11.
    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Tarín, Bustinza (C), Carnero García, J. Silva – El Zhar (85. Nyom), Vesga (82. Merino), R. Pérez, Óscar Rodríguez (74. Gumbau) – Nasjrí.
    Náhradníci: Serantes – Rolán, Gumbau, Carrillo, Nyom, Santos, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Vermaelen (71. Alba) – Rakitić, Busquets, Coutinho – Munir (61. L. Suárez), Messi (C), O. Dembèlé (71. Malcom).
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Arthur, L. Suárez, Malcom, Alba, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Alberto Undiano – Raúl Cabañero, Iñigo Prieto
    bahis siteleri