Finsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Švédsko
Pondělí 30.12.2019, 20:30 • Zimní stadion Vladimíra Dzurilly - Hala 1, Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Od nás je to pro dnešek z Bratislavy vše. Děkujeme vám za pozornost a budeme se na vás těšit u onlajnů znovu ve středu. Na počtenou a příjemný zbytek večera! (22:36:57)
     
    Zápas sledovalo 193 diváků.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 8 (32)
    Švédsko – 7 (19)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Rusko – Polina Lučnikovová (útočnice)
    Švédsko – Nicole Hallová (útočnice)
     
    Je konec! Rusko postupuje po výhře 4:0 do semifinále, v němž narazí na USA! Ve třetí periodě pojistily vítězství sborné Kristi Šaškinová a Vita Ponjatovskajová. Švédsko se utká pozítří s českou reprezentací o konečné 5. místo na turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    A je to tak. Gólmanka Bomanová opravdu nedokáže dochytat a za doprovodu lékaře míří na střídačku. Na pár sekund si odbude premiéru na turnaji Ebba Träff Svenssonová.
     
    59:43
    Na ledě už se rozcvičuje její kolegyně Ebba Träff Svenssonová.
     
    59:43
    Tak tohle nevypadá vůbec dobře. Velká opora Švédska, gólmanka Ida Bomanová, zřejmě při některé z předchozích akcí Ruska schytala nějaký nepříjemný zásah a otřesená teď dlouho leží ve svém brankovišti.
     
    59:38
    Tak to nevyšlo ani T. Johanssonové, jež to vzala na sebe a zkusila se protáhnout do pásma podél pravého mantinelu. Rusky ji však nepustily.
     
    59:09
    Švédky už jsou v plném počtu, ale i nadále se musí bránit.
     
    58:25
    Škaljová nebezpečně tečovala ránu a kotouč proletěl jen těsně vedle pravé tyčky gólmanky Bomanové.
     
    57:50
    Rusky se držely v pásmu a opět se tlačily do zakončení. Gólmanka Bomanová několik ran zneškodnila.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Karlssonová – 2 min., krosček).
     
    57:05
    Hráčky sprintovaly za nahozeným kotoučem ve velké rychlosti a Karlssonová hodně ostře dohrála Boriskovou u hrazení. Na její tváři se dokonce objevily i slzy, ruská útočnice odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji a vypadá to na zraněné pravé koleno.
     
    56:42
    Hra je přerušena, buly proběhne ve středním pásmu blíže modré čáře Ruska.
     
    56:10
    Tři korunky i nadále zkouší vstřelit alespoň čestnou branku, ale Rusky je teď drží v blízkosti hrazení, kde urputně bojují o kus černé gumy.
     
    55:50
    Gólmanka Alpatovové schovala nahození z dálky v lapačce, ale nemohla rychle rozehrát na své spoluhráčky, protože Švédky se k ní slétly jako vosy na cukrovinku.
     
    55:13
    Tak Švédkám dnes není opravdu střelecky přáno. V mírném úhlu z levé strany pálila Grundströmová, ale gólmanka Alpatovová opět utěsnila všechny skulinky u bližší tyčky a puk schovala pod svým tělem.
     
    54:15
    Švédsko to ještě zkouší, ale Rusek je opravdu plný led. Stále drží kontrolu nad hrou.
     
    53:35
    Švédky se sice usídlily na dostřel gólmanky Alpatovové. Nevzešlo z toho ale nic, co by mělo způsobovat maskované opoře sborné byť sebemenší starosti. Obrana jí dnes hodně pomáhá.
     
    53:00
    Tre Kronor se osvobodily z pevného ruského objetí, ale jen na pár okamžiků. Už musí znovu čelit nátlaku svých soupeřek v blízkosti Idy Bomanové.
     
    52:25
    A znovu přišel další ruský útok. Švédky však podržely protihráčky v blízkosti hrazení a nepustily je do slibnější palebné pozice.-
     
    51:48
    Švédky nakonec přeci jen přesunuly hru do pro sebe klidnějších koutů hrací plochy. Do útočného území je však Rusko nepustilo, zavřelo dobře svou modrou čáru.
     
    51:12
    Švédkám se stále nedaří otupit narůstající ruský tlak. Sborná velmi dobře napadá a i nadále si kráčí naprosto sebevědomě za postupem do semifinále.
     
    50:36
    Boriskovová si najela do útočné zóny a vystřelila z velkého úhlu na levé straně. Branku gólmanky Bomanové však nedokázala trefit. Rusky se dál drží v pásmu.
     
    50:10
    Rusky jsou kompletní, Švédsko má puk a tlačí se do útočného pásma.
     
    49:37
    T. Johanssonová se ocitla úplně sama před brankou Ruska, ale ve vyložené tutovce nedokázala přehodit ležící gólmanku Alpatovovou!
     
    49:08
    Rusky vyhodily, ale už jsou znovu schouleny do obranné ulity kolem své gólmanky Alpatovové.
     
    48:40
    Pěknou ránu od modré čáry vyslala ze své hole L. Johanssonová, brankářka Alpatovová si však našla letící kotouč a vyrážečkou jej poslala do rohu pásma.
     
    48:20
    Sborná obrala soupeřky o puk a rychle vyhodila hrací předmět co nejdále od své brány.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Rusko (Kiričenková – 2 min., držení).
     
    47:56
    Už se hraje 5 na 5.
     
    47:27
    Ve vlastním oslabení zkusila štěstí z okraje kruhů Archipovová, ale neúspěšně. Gólmanka Bomanová se nenechala nachytat v nedbalkách a kotouč ztlumila na své hrudi.
     
    47:05
    Rusky opět odrazily švédský útok a vyhodily.
     
    46:30
    Brankářka Alpatovová zasáhla proti ráně z úhlu svou vyrážečkou, kotouč zachytila její spoluhráčka a podél hrazení poslala kotouč až ke gólmance Bomanové.
     
    46:09
    Rusky získaly kotouč a osvobodily se vyhozením.
     
    45:50
    Vyloučení v týmu Rusko (Kiričenková – 2 min., hákování).
     
    45:25
    Lifatovová střílela z prostoru mezi kruhy, ale její ránu zblokovala G. Johanssonová.
     
    45:03
    Oddechový čas pro Švédsko.
     
    44:40
    A brankářka Bomanová byla znovu v permanenci. Tentokrát si poradila s ostrou ranou z blízkosti modré čáry, kterou schovala ve své náruči až do přerušení hry.
     
    44:28
    Rusky se tentokrát sice neprotlačily do zakončení, ale Švédky pod tlakem neudělaly nic jiného, než že v tísni vyhodily kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    43:31
    A sborná nemá stále dost, i nadále buší na zadní vrátka Švédska.
    42:47 PONJATOVSKAJOVÁ - 4:0
     
    42:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusky dál pokračují ve spanilé jízdě a ještě více se přiblížily vysněnému semifinále! Kristi Šaškinová přiťukla kotouč na modrou čáru VITĚ POJATOVSKAJOVÉ, jejíž dělovka zaplula přesně k tyčce, gólmanka Bomanová s tím nemohla vůbec nic dělat! Asistence: Kristi Šaškinová, Veronika Koržakovová.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Švédsko (Thuviková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
    40:33 ŠAŠKINOVÁ - 3:0
     
    40:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už budou mít Švédku opravdu hodně těžké, sborná vede už o tři góly! Anastasia Petinová nahrála Polině Lučnikovové, jež vysunula do samostatného úniku KRISTI ŠAŠKINOVOU. Jedna z nejlepších útočnic na turnaji znovu ukázala svůj zabijácký instinkt, když zblízka zasunula kotouč za záda gólmanky Bomanové! Asistence: Polina Lučnikovová, Anastasia Petinová.
     
    40:15
    Forsgrenová našla svým pasem ve středním pásmu Grundströmovou, jež si najela do pásma a z okraje kruhů vystřelila do chráničů před sebou stojící protihráčky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Rusko – 7 (24)
    Švédsko – 7 (12)
     
    Prostřední část přinesla svižný a vyrovnaný hokej. Švédky ve srovnání s první třetinou zlepšily svůj herní projev a vytvářely si o něco více šancí. Rusky jsou však směrem dopředu stál hodně nebezpečné. Zatím jim parádně chytá gólmanka Alpatovová, jež drží čisté konto. Sborná stále drží dvoubrankový náskok. Třetí perioda začne zhruba ve 22:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Pozorujeme nepřesnosti na obou stranách pomyslné barikády. Švédky pokazily rozehrávku a přihrály ve středním pásmu Ruskám. Těm se pro změnu nepovedlo přejít přes modrou čáru.
     
    39:18
    Švédky se svým útokem neuspěly, ale to samé vzápětí platilo i na druhé straně o Ruskách.
     
    38:38
    Švédsko vyhrálo buly v útočném pásmu a nahodilo kotouč za bránu. U hracího předmětu však byly první Rusky a míří vpřed.
     
    38:08
    Petinovová předvedla dobrý obranný zákrok, když včas přistoupila k pronikající švédské hráčce mezi kruhy a ustřelila jí kotouč od hole.
     
    37:29
    Hra je přerušena, buly ve středním pásmu.
     
    37:05
    Sborná se usadila v útočné zóně, zatím se jí však nedaří vytvořit si příznivější palebnou pozici. Dvě rány ze střední vzdálenosti minuly svůj cíl.
     
    36:40
    Tre Kronor se zabydlely v útočném pásmu a zasypaly brankářku Alpatovovou vydatnou sprškou střel. Maskovaná opora sborné je však i nadále bezchybná a drží čisté konto.
     
    35:21
    To byla rána jako z děla! G. Johanssonová práskla do kotouče na modré čáry a brankářka Alpatovová toho zřejmě moc neviděla. Stáli při ní všichni svatí, kotouč ji trefil do boku a odrazil se těsně vedle brány!
     
    34:56
    Brankářka Alpatovová měla dobrý výhled a nahození ze strany se pro ni stalo velmi snadnou kořistí. Puk schovala ve své lapačce a před dojíždějícími protihráčkami raději přerušila hru.
     
    34:39
    Škaljovová byla volná a klepáním holí o led si říkala o dlouhou nahrávku. Žigulinová si jí všimla a chtěla jí přihrát, ale její spoluhráčka na kotouč nedosáhla. Icing.
     
    33:34
    A už se ozývají i švédští fanoušci s pokřikem "Sverige!". Kotouč však drží Rusky.
     
    33:23
    Švédky se dlouho snažily usadit v útočném území, ale bez úspěchu. Nakonec se přes modrou čáru na několikátý pokus dostaly, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    32:14
    Neskutečný závar před švédskou bránou! Po tvrdé ráně Šaškinové, s níž si brankářka Bomanová poradila, se Rusky probily k několika nebezpečným dorážkám. Gólmanka Bomanová se roztáhla ve svém brankovišti jak široká, tak dlouhá, a odvrátila pohromu!
     
    31:37
    Hráčky ve žlutomodrém manévrovaly kolem ruské brány, ale defenziva sborné je k ohrožení brankářky Alpatovové nepustila.
     
    30:58
    Seveřanky se snaží rozehrát, jenže mají obrovské problémy s aktivním ruským forčekingem.
     
    30:36
    Švédsko se pokusilo o rychlý přechod do útoku za pomoci dlouhé přihrávky, ale Rusky dojely kotouč dříve a je z toho icing.
     
    29:55
    Hallová stála na konci dlouhé kombinace a vypálila z okraje kruhů. Brankářka Alpatovová měla dobrý výhled a hrací předmět poslala vyrážečkou do rohu pásma.
     
    29:20
    Hráčky obou mužstev bojují o kotouč už dlouho u hrazení v blízkosti trestných lavic.
     
    28:54
    Gólmanka Bomanové dobře viděla ránu ze střední vzdálenosti a schovala kotouč ve své výstroji až do hvizdu rozhodčí.
     
    28:00
    Švédky se držely v útočném pásmu, ale po několika soubojích u hrazení byly o kotouč připraveny.
     
    27:17
    I nadále se hraje ve vysokém tempu. Oba týmy se snaží tlačit do ofenzivy.
     
    26:38
    Už při hře 5 na 5 vypálila od modré čáry Archipovová, ale napálila jen připravenou lapačku gólmanky Bomanové.
     
    25:58
    Ponjatovskajová vystřelila od modré čáry a její bombu schytala do chráničů jedna z protihráček.
     
    25:39
    Švédky získaly puk a vyhodily.
     
    25:10
    Rusky už jsou v plném počtu a začala jim zkrácená přesilovka.
     
    24:50
    Ruskám se nepovedla rozehrávka, je z toho jen icing.
     
    24:36
    Hraje se 4 na 4, Švédky mají puk a podél mantinelu jej táhnou směrem dopředu.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Švédsko (Silenová – 2 min., podrážení).
     
    23:58
    Albinssonová vypálila z kruhu a její ostrou ránu vyrazila připravená brankářka Alpatovová betony.
     
    23:28
    Rusku se povedlo vyhodit, ale Švédky už jsou zpět v pásmu.
     
    22:56
    Nilssonová byla poslána k zemi a je z toho přesilovka pro Švédsko. Menší trest dostala Boriskovová (RUS) za hákování.
     
    22:37
    Rusky drží puk ve své moci a kombinují v útočném pásmu.
     
    22:14
    Tre Kronor nevyšlo založení útoku. Kotouč doklouzal přes dvě čáry jen na zakázané uvolnění.
     
    21:45
    T. Johanssonová vypustila z kruhu hodně nepříjemnou ránu, kterou brankářka Alpatovová vyrazila betony před sebe. Ruská obrana se zorientovala dřív a nedovolila Švédskám dorážet.
     
    20:50
    Švédky se dál tlačí do koncovky. V levém kruhu nic složitého nevymýšlela Grundströmová a její rána skončila v náruči brankářky Alpatovové u první tyčky.
     
    20:20
    A brzy to mohlo být už jen o jeden gól! Sama na bránu pelášila Albinssonová, ale protihráčka jí stihla klepnout těsně před zakončením do hole a brankářka Alpatovová tak měla ulehčenou práci!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Rusko – 17
    Švédsko – 5
     
    Rusko zvládlo úvodní dvacetiminutovku opravdu skvěle. Mělo výraznou převahu a vytvářelo si obrovské množství šancí. Zaslouženě tak vede 2:0, když se trefily Kristina Glucharevová a Veronika Koržakovová. Švédsko ještě může děkovat skvěle chytající gólmance Bomanové, jež zmařila několik dalších velkých šancí. Prostřední část začne zhruba ve 21:16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Šaškinová se svými kumpánkami z útoku způsobila pořádný rozruch před švédským brankovištěm! Zblízka nejdříve vyprášila betony Bomanové a vzápětí po zblokované ráně pálila těsně vedle!
     
    19:07
    Rusky jsou dál na koni a stále buší do obranného valu svých soupeřek ze Skandinávského poloostrova.
    18:25 KORŽAKOVOVÁ - 2:0
     
    18:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruský tlak dopadl na úrodnou půdu a sborná odskakuje Švédkám v závěru úvodní dvacetiminutovky do důležitého dvoubrankového náskoku! Polina Lučnikovová přihrála z rohu pásma na hůl VERONIKY KORŽAKOVOVÉ, jež z kruhu rychle vystřelila zápěstím a její projektil zápěstím zaplul nad betonem brankářky Bomanové přesně k protější tyčce! Asistence: Polina Lučnikovová, Kristi Šaškinová.
     
    18:00
    Markovová z dobré pozice mezi kruhy vyslala tvrdou střelu, ale jen doprostřed brány do hrudi Bomanové. S tečí rány od modré čáry vzápětí neuspěla Lifatovová.
     
    17:35
    Na modrou čáru dostala přihrávku Ponjatovskajová a vypustila prudkou ránu golfákem. Bomanová zasáhla lapačkou.
     
    17:15
    Hráčky bojují urputně o puk v rohu švédského pásma.
     
    16:44
    Sborná však jejich postup zastavila a už kombinuje v útočném území.
     
    16:19
    Seveřanky se vymanily z obležení své brány a už si hledají cestu do blízkosti ruské gólmanky Alpatovové.
     
    15:38
    Rusko stále diktuje tempo hry. Po přejetí modré čáry se dostala k puku Lifatovová a její svižná rána zápěstím skončila na pravém betonu Bomanové.
     
    14:48
    Šaškinová teď u hrazení za švédskou bránou doslova "sešrotovala" Svenssonovou, která se hodně těžko sbírala z ledu. Rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    14:09
    Nebezpečí také na druhé straně! Lova Blomová pálila z bezprostřední blízkosti, ale neseštelovala si dobře mířidla a velkou šanci neproměnila!
     
    13:47
    Lučnikovová dobře číhala před bránou a také dostala nahrávku, ale byla zády a musela se otáčet. To ji stálo více času na lepší zakončení, brankářka Bomanová byla u tyčky včas.
     
    13:18
    Švédky stále čelí tlaku, zatím jim toho Rusky moc nedovolily.
     
    12:48
    Tak tohle zavánělo gólem! Boriskovová v tísni z mezikruží nastřelila Bomanové betony a vzápětí vypálila z okraje kruhů Archipovová, jejíž pumelice zacinkala na tyčku švédské svatyně!
     
    12:09
    Švédsko se vydalo do útočného pásma, jenže obrana sborné zapracovala spolehlivě, protihráčku odstavila od kotouče a může v klidu rozehrát od své brány.
     
    11:34
    A další nájezd Rusek do védské obrany! Mezi kruhy zkusila štěstí kapitánka Markovová a její projektil s obtížemi zlikvidovala brankářka Bomanová. Dorážky protihráčkám neumožnila.
     
    11:04
    Lučnikovová dostala pěkný pas z rohu pásma na osu hřiště a zápěstím z mezikruží vyslala ostrou ránu. Brankářka Bomanová zasáhla skvěle svou lapačkou.
     
    10:39
    Forsgrenová se opřela z první po mohutném nápřahu do kotouče a byla to ostrá rána. Obětavou práci odvedla jedna z Rusek, jež kotouč srazila bruslemi do rohu pásma.
     
    09:45
    Svenssonová napřáhla v blízkosti levého kruhu, ale gólmanka Alpatovová měla skvělý výhled a kotouč v pohodě podržela na své hrudi až do přerušení hry.
     
    09:25
    Při hře 4 na 4 vypálila od modré čáry Markströmová. Byla to pěkná dělovka, jenže nebylo z toho nic. Rána byla zblokována první hráčkou.
     
    08:57
    Švédky na nic nečekaly a hned se tlačily do střelby. Brankářka Alpatovová měla proti ráně z blízkosti modré čáry dobrý výhled a přikryla ji ve své náruči.
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Rusko (Boriskovová – 2 min., hákování).
     
    08:34
    Švédky získaly puk a ženou se dopředu. A jedna z nich byla faulována, bude z toho přesilovka pro Tre Kronor 4 na 3.
     
    07:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (L. Johanssonová – 2 min., sekání).
     
    06:56
    Vyloučení v týmu Rusko (Butorinová – 2 min.).
    06:29 GLUCHAREVOVÁ - 1:0
     
    06:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná nakonec využila své obrovské střelecké převahy a raduje se z vedení! Polina Kiričenková posunula kotouč na KRISTINU GLUCHAREVOVOU, jež v dobré pozici před brankovištěm jen šťouchla do kotouče a šikovnou tečí prostřelila brankářku Bomanovou! Asistence: Polina Kiričenková.
     
    05:40
    Markströmová dorážela po vyražené střele z levého kruhu bekhendem. Měla poměrně odkrytou bránu, ale gólmanka Alpatovová se rychle přesunula a zakročila!
     
    04:48
    Švédky se vydaly poprvé pořádně na útočný výlet a hned z toho bylo velké nebezpečí! Brankářka Alpatovová čelila několika ranám z bezprostřední blízkosti, ale všechny vyrazila betony!
     
    03:30
    Butorinová zahrozila ranou z prostoru mezi kruhy. Brankářka Bomanová však měla dobrý výhled a kotouč přikryla ve své výstroji do hvizdu rozhodčí.
     
    02:51
    Švédky jsou stále pod velkým tlakem, brankářka Bomanová má spoustu práce, létá na ni opravdu velká spousta střel. Její spoluhráčky se ne a ne osvobodit.
     
    02:15
    Nepříjemné střely sborné! Sviridovová vyprášila betony Bomanové z levého kruhu a ještě z lepší pozice mezi kruhy pálila vzápětí Lučnikovová, ale trefila jen masku!
     
    01:25
    Rusky získaly kotouč ve středním pásmu a už svírají švédskou družinu u její brány. Zatím se jim nepodařilo probít se do palebné pozice.
     
    01:05
    Švédky vyhrály buly a už pílí podél hrazení dopředu.
     
    00:41
    Obrovská šance Ruska! Sama na bránu pelášila Boriskovová, ale brankářka Bomanová se kličkou nachytat nenechala, zasáhla betony a přikryla puk!
     
    00:10
    Švédky vyhrály vhazování a hned zakládají útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A teď už se na modrou čáru řadí i sborná.
     
    A z vrátek už naskočily Švédky.
     
    Led už brázdí čtveřice rozhodčích.
     
    V ochozech už se ozývá početný kotel švédských fanoušků.
     
    A na ledovou plochu už vyjely také ruské hokejistky.
     
    Reprezentantky Švédska už naskočily na rozbruslení.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrycov

    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Fialova (SUI), Malá (CZE) – Coleová (NOR), Dinantová (BEL).
     
    ŠVÉDSKO

    Švédsky naskočily do turnaje naprosto skvěle, když v úvodním utkání zdolaly domácí bojovné Slovenky 4:2. Vzápětí si však situaci ve skupině B pořádně zkomplikovaly, když podlehly české reprezentaci po tuhém boji 1:3. V přímé bitvě o postup do čtvrtfinále si to rozdaly se Švýcarskem, které ve vyrovnaném duelu porazily 2:0. V základní skupině tak obsadily druhou postupovou příčku.

    Produktivitu týmu vede Linnea Johanssonová se 3 kanadskými body za jednu vstřelenou branku a dvě asistence. Následují ji nejlepší švédská střelkyně Elin Svenssonová (2+0) a Gabriella Johanssonová (0+2). Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Ida Bomanová, jež odchytala všechny tři zápasy s úspěšností zákroků 93,33 % (3. nejlepší na turnaji).

    Švédsko na minulém světovém šampionátu v Japonsku skončilo na 5. místě.
     
    RUSKO

    Sborná odehrála velmi vyrovnané zápasy ve skupině A s oběma zámořskými giganty, Kanadou i USA. S javorovými listy urvala bod za porážku 2:3 v prodloužení, když stáhla ve třetí třetině dvoubrankové manko. Američankám podlehly Rusky fotbalovým výsledkem 0:1. V posledním utkání skupiny si zajistily 3. příčku, když po fantastickém obratu díky třem brankám v řadě porazily Finsko 4:2.

    Ofenzivu mužstva táhne Kristi Šaškinová (3+1), která společně s Češkou Hanou Haasovou vládne kanadskému bodování turnaje. Skvěle si vedou také Polina Lučnikovová (1+3) a Veronika Koržakovová (1+1). V brankovišti sborná nejvíce spoléhá na Annu Alpatovovou, jež si drží úspěšnost zákroků 92,42 %.

    Na předešlém mistrovství světa skončily Rusky na nepopulárním 4. místě.
     
    Příjemný pondělní večer! Ze slovenské Bratislavy vás vítám u sledování druhého čtvrtfinále, v němž se spolu o postup do medailových bojů utkají Rusko a Švédsko. Utkání začíná v 20:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Glucharevová (Kiričenková), 19. Koržakovová (Lučnikovová, Šaškinová), 41. Šaškinová (Lučnikovová, Petinová), 43. Ponjatovskajová (Šaškinová, Koržakovová)


    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrycov

    Švédsko: Bomanová (60. Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Fialova (SUI), Malá (CZE) – Coleová (NOR), Dinantová (BEL)

    Diváci: 193
    bahis siteleri