Žilina – Košice 2:0 (kon.) | Skalica – Zvolen 7:6 (kon.) | Martin – Poprad 1:4 (kon.)
Nitra – Piešťany 0:1 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 4:2 (kon.)
konec
HK Skalica
7:6 (5:3, 2:3, 0:0)
HKM Zvolen
sk Neděle 04.11.2012, 17:00 • Hant Aréna, Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Tretia tretina nám prekvapivo nepriniesla žiaden gól. Oba tímy svoje ofenzívne rozjašenie upokojili a presunuli sa do defenzívy. Skaličania mali výhodu presilovej hry, ktorú však zahrali veľmi zle. V závere stretnutia v útoku zabrali Zvolenčania, no už bolo príliš neskoro a Skaličania si dokázali svoje jednogólové vedenie po kanonáde v prvých dvoch tretinách ustrážiť. Jedenásť sekúnd pred koncom mohol skalický triumf zavŕšiť René Školiak, no ten netrafil prázdnu zvolenskú svätyňu.
    V Skalici sa teda prepisuje história jubilejného 20. ročníka Tipsport extraligy! Domáci "Záhoráci" sú prvým tímom, ktorý si proti "rytierom" zo Zvolena dokázal vybojovať plný bodový zisk!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo skalickej Hant Arény.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:15:20)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Hostia sa odhodlali na powerplay a pri puku bol Školiak! Ten mal ôsmy gól Skalice na hokejke, no svojou strelou netrafil prázdnu zvolenskú bránu!
     
    59:22
    Hraško sa pozviechal a po svojich odchádza na striedačku. Tréner Skalice si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:22
    Gólman Šimko sa už chystal na striedačku, no vzápätí sa vrátil späť pretože sa nám rysoval skalický protiútok. Po následnom tvrdom zásahu pukom do tváre ostáva na ľade ležať Peter Hraško!
     
    58:43
    Zvolenčania nám predviedli obrovské zaváhanie, po ktorom sa k puku dostal Žigmund Pálffy! Ten bol však faulovaný, no pán Jonák necháva hre voľný priebeh.
     
    57:54
    Pred nami sú záverečné dve minúty do konca tretej tretiny a puk majú na hokejkách zvolenskí hráči. Tí sú však za vlastnou bránou a snažia sa odtiaľ zaútočiť.
     
    57:13
    Preisinger sa po ľavom krídle sympaticky dostal až za zvolenskú bránu, odkiaľ hľadal Školiaka, no jeho úmysel mu nevyšiel. Školiak bol tiesnený a pri puku je Zvolenčan Méry.
     
    56:30
    Zvolenčania začali veľmi systematicky forčekovať v strednom pásme. Skaličania sa však do útoku veľmi nehrnú a očividne chcú tento stav už len udržať.
     
    55:45
    Kamil Brabenec sa dostal do skvelej gólovej šance! Tesne pred jeho zakončením mu však bola hokejka zoseknutá z rúk! Vylučovať sa nebude. Puk má v moci gólman Kotvan.
     
    54:54
    Aj skalickí hráči sa previnili postavením mimo hry, ktoré zastavilo šprintujúceho Kutáleka pri prieniku po ľavom krídle. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    54:32
    Na ľade v skalickej Hant Aréne môžeme momentálne vidieť veľké množstvo nepresností na zvolenskej strane. Najskôr to bol offsajd a následne aj zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po Šimkovaj pravici.
     
    53:42
    Po nepresnom vyhodení od Tršku sa k puku dostal Podkonický. Ten nebol sebecký a pekne prihral Mérymu. Méry sa z pravého krídla presadil strelou, ktorú však Zdenko Kotvan chytá medzi svojími betónmi.
     
    53:08
    Chovan efektívne napádal šprintujúceho Kutáleka, no jeho úmysel nevyšiel. Kutálek sa oslobodil a puk zaviezol do útočného pásma po pravom krídle.
     
    52:26
    Po peknom nahodení puku od Muchu sa Zvolenčania dostali do útočného pásma, kde opäť sympaticky kombinujú. Domáci sú však v defenzíve veľmi dôrazní.
     
    51:33
    Skaličania v ofenzíve mierne zabrali a snažia sa gólovo presadiť. Zvolenčania si však zanechávajú chladnú hlavu a o puk veľmi dobre bojujú v každej situácii.
     
    50:45
    Tretí gól mal na vlásku Andrej Kudrna! Ten sa však tesne pred gólmanom Šimkom ešte rozhodol prihrávať na Stielera, no to sa mu stalo osudným. Puk putuje na zvolenské hokejky.
     
    50:07
    Hra sa nám prelína zo strany na stranu, no ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť žiadnu gólovú šancu. Herné tempo sa poriadne zmiernilo.
     
    49:29
    Po nepresnej prihrávke od Chovana pokrýva puk vo svojej lapačke gólman Zdenko Kotvan. Nasleduje reklamná prestávka. Po nej sa bude napravo od Kotvana.
     
    49:55
    Ivan Ďatelinka mal na vlásku vlastný gól! Po technickej prihrávke od Huňadyho Skaličania nevedeli, kde je puk, no napokon ho našiel Zdenko Kotvan pod svojou výstrojou.

    Branky a nahrávky: 1. Kudrna (Stieler), 7. Pálffy (Školiak, Vyrúbalík), 8. Kudrna (Bartánus, Stieler), 15. Ďatelinka (Pálffy), 20. Preisinger (Pálffy, Vyrúbalík), 27. Preisimnger (Pálffy, Školiak), 40. Pálffy (Preisinger) - 8. Milan Jurík (Puliš, Síkela), 11. Zuzin (Brabenec, Juraško ), 17. Škvaridlo (Chovan, Lukáš Jurík), 22. Zuzin (L. Jurík, Podkonický), 24. Puliš (Hraško), 36. Brabenec (Podkonický, Hraško)


    HK Skalica: Trenčan - Barák, Ďatelinka, Jankovič, Kozák, Srnec, Trška, Vyrúbalík - Bartánus, Bezúch, Holovič - Jurík, Klejna, Kudrna - Kutálek, Pálffy, Preisinger - Stieler, Školiak.
    HKM Zvolen: Šimko - Hraško, Juraško, Mucha, Pichnarčík, Pokovič, Šiška, Ťavoda, Výborný - Brabenec, Ďaloga, Huňady - Chovan, M. Jurík, L. Jurík - Méry, Podkonický, Puliš - Síkela, Škvaridlo, Zuzin.

    Rozhodčí: P. Jonák - Holienka, M. Valach

    Diváci: 2081
    bahis siteleri