Liberec – Litvínov 3:4 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 1:2 (kon.) | Sparta – Slavia 2:4 (kon.)
Kladno – Zlín 1:4 (kon.) | Motor ČB – Třinec 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 18.11.2012, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Střet osmého celku s jedenáctým, tak bude vypadat nedělní menu v ČEZ Areně. Domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vyzve HC Vítkovice Steel.
     
    Ostravané po trenérské změně, kdy se kormidla ujal progresivní slovenský kouč Peter Oremus herně pookřáli a výsledek ze dvou utkání zní celkem slušně: za šest třetin hry pouze jediná obdržená branka a čtyři body. Třetí utkání v řadě na ledě soupeře bude pro partu kolem kapitána Burgera velmi specifické, neboť na lavičce Pardubic bude stát jeho bývalý kouč Trličík, který ještě na začátku října ve vzájemném utkání v ČEZ Areně vedl Vítkovice.
     
    Pardubicím zatím trenérská změna k bodům nepomohla. Domácí prohra s Karlovými Vary a páteční neúspěch v Litvínově nezní příliš dobře. Stále ještě úřadující mistr extraligy však věří, že bude v souboji s tradičním rivalem konečně bodovat. Poslední utkání v Pardubicích domácí tým vyhrál 3:1 a v Ostravě se po brankách Romana, Klimka a Burgera radoval celek Vítkovic.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička (Salfický) – Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, Kočí, Drtina – Bartek, Krejčí, Starý – Semorád, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Somík, Zohorna – Šagát, Nosek.

    Trenéři: Mojmír Trličík a Ladislav Lubina

    HC Vítkovice Steel: Šindelář (Málek) – Polák, Barinka, Rehák, Malík, Sloboda, Kuba, Voráček, Kovář – Ujčík, Burger, Klimek – Huna, Roman, Svačina – Bartánus, Strapáč, Hruška – Szturc, Húževka, Šedivý.

    Trenéři: Peter Oremus a Ladislav Svozil

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Kajínek, Podrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hosté zahajují duel vyhozením puku na zakázané uvolnění, po kterém se vhazuje po pravici Filipa Šindeláře.
     
    00:35
    Starý po nahrávce od Krejčího najel do útočného pásma, avšak později než Bartek, a tak tu máme ofsajd.
     
    01:34
    V úvodu utkání vidíme zatím dost nepřesných nahrávek na obou stranách. Vítkovice následně zahrávají na další zakázané uvolnění.
     
    01:51
    Cetkovský hledal bekhendovou nahrávkou chytře Somíka, ale ten se po teči k puku nedostal.
     
    02:27
    Tlak domácích v útočném pásmu musel Šindelář řešit svými zákroky. Od levého mantinelu ho vyzkoušel Somík, ale brankář Vítkovic si poradil a vyráží.
     
    02:38
    Húževka je prvním hokejistou, který odchází na trestnou lavici. Dvě minuty vidí za podražení.
     
    03:30
    Svačina se v oslabení dostával k zakončení, ale dobrá práce domácí obrany ho k zakončení nepustila. Na druhé straně pálí Bartek do Šindeláře.
     
    04:00
    Přesilovka se Pardubicím zatím nedaří. Po chybě Bartek mohl první formace hostí na oslabení vyjet do útoku, kde však Růžička zasahovat nemusí.
     
    04:43
    Hostující tým již hrál v plném počtu, když jejich útok chtěl rozjet po levé straně Polák. Zadák Vítkovic však nenahrál přesně, a tak tu máme zakázané uvolnění.
     
    05:27
    A další zakázané uvolnění hostí. Nepřesností je zatím v rámci utkání 22. kola Tipsport extraligy až moc.
     
    05:50
    Před brankou domácích se v dobré pozici ukázal Klimek. Útočník hostí zamíchal s pukem, avšak v rozhodující chvíli o něj přišel, a tak nezakončuje.
     
    07:14
    Semorád tečoval nahození od modré pouze do betonu Šindeláře, který se musel ukázat proti dorážce z levé strany v podání Roberta Kousala.
     
    07:35
    Somíkovo nahození puku od levého mantinelu trefilo brusle Cetkovského, od kterých se kotouč odráží jen těsně vedle Šindelářovu klec.
     
    08:21
    A podobná věc i o pár vteřin později. Vašíček od modré nahodil a Šagátova jemná teč končí na betonech připraveného Filipa Šindeláře.
     
    09:34
    Kuriózní situace možná přinese domácím první branku. Hostující chyba v rozehrávce a Šindelář měl velké problémy udržet puk před brankovou čárou. Bude se prohlížet video.
     
    09:34
    Brankář hostů však po odrazu od mantinelu puk před brankovou čárou udržel. Stav se tedy nemění.
     
    10:01
    Bartánusova nahrávka na levou stranu šla na Píšu, který ale situaci podcenil, a tak mohl Hruška plácnout do volného kotouče. Ten na Růžičku nešel, ale hledal opět Marka Bartánuse, který se však bohužel pro hosty k zakončení nedostal.
     
    10:56
    Přesilovka pro tým trenéra Petera Oremuse. Dvě minuty vidí za hákování Václav Benák.
     
    11:48
    Hosté v útočném pásmu, ale nahození Burgera na branku nešlo. O pár vteřin později už Růžička zasahovat musí. Kapitán hostí opět pálil a brankář Pardubic skvěle vyrazil.
     
    12:33
    Ujčík po dlouhém obléhání útočného pásma nahrál pouze na Buchteleho, který vysunul Kousala. Ten v oslabení přes Romana neprošel, ale i tak musí Šindelář puk udržet pod lapačkou.
     
    12:55
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    13:08
    Nyní si přesilovku zahrají Pardubic. Karol Sloboda vidí dvě minuty za sekání.
     
    13:24
    Píša pálil od modré čáry po nahrávce od Barteka, ale brankový prostor netrefuje. Pardubice i nadále v útočném pásmu.
     
    13:59
    Bartek následně nenahrál vůbec přesně, a tak hosté z Ostravy mohou vyhodit.
     
    14:18
    A po dobré práci Poláka, který sestřelil Buchteleho tu máme další vyhození.
     
    14:57
    Domácím se přesilovka vůbec nedaří. Starého nahození Šindelář zpracoval pro spoluhráče, který opět vyhání kotouč z obranného pásma.
     
    15:50
    Vítkovický celek již hrál v plném počtu, ale i tak se musel ještě bránit domácímu tlaku. Ten po nahrávce Kousala podržel pod lapačkou Filip Šindelář, po jehož pravici se bude následně vhazovat.
     
    16:06
    Nahození jednoho z hostů skoro od červené čáry Růžička v pohodě chytá.
     
    16:43
    Húževka se tlačil po nahrávce od Šedivého do zakončení, ale neuspěl. Dorážet mohl bek Kovář, jenže ani jeho projektil na Růžičku přes domácí beky neprošel.
     
    17:36
    Vašíček dobře vybojoval puk pro domácí, ale ti jsou následně v ofsajdu. Konkrétně to je Jan Starý, po jehož prohřešku se vhazuje ve středu hřiště.
     
    18:11
    Uvidíme přesilovku Pardubic. Filip Kuba odjíždí na trestnou lavici za sekání.
     
    18:20
    O devět vteřin později se přesilovka domácích rozšíří. Dvě minuty totiž vidí za zdržování hry Ondřej Roman, který vyhodil puk do zámezí.
     
    18:46
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A domácím se daří skórovat velmi rychle. Kindl se na modré ještě ke střele neodhodlal, ale nahrál na levou stranu, kde stál David Krejčí. Ten dlouho přemýšlel co s pukem, až nahrál na pravou stranu na MARTINA BARTEKA. Slovenský střelec se do puku opřel bez přípravy a ten končí s trochou štěstí za přesouvajícím se Šindelářem. Kotouč doslova proskákal mezi chráničemi hostujícího strážce brankoviště za jeho záda. Asistence: David Krejčí a Jakub Kindl.
     
    19:08
    Starý dostal pěknou nahrávku z pravé strany, do které se opřel bez přemýšlení. Ostrou ránu Šindelář vyráží hokejkou mimo svoji klec.
     
    19:41
    Následně zastavuje domácí tým ofsajd. Bartek se sice zlobí, ale na verdiktu nic nezmění. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V ČEZ Areně v Pardubicích se v první vteřině nehrál příliš hezký hokej, ale to domácím asi moc nevadí. V poskytnuté výhodě 5/3 se totiž prosadil prudkou ranou Bartek, který poslal tým trenéra Trličíka do vedení. Počet zákroků: Růžička (PCE) - 3, Šindelář (VIT) - 8. Druhá třetina začne pravděpodobně v 17:55
     
    Ještě devatenáct vteřin bude mít domácí tým výhodu přesilovky pět na čtyři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    V úvodu druhé třetiny byl u puku pouze tým Vítkovic, a tak přesilovka končí.
     
    20:42
    Následně vidíme dvě nebezpečná zakončení. Nejprve pálil hostující kapitán Burger mimo branku, aby poté na druhé straně musel zasáhnout Filip Šindelář proti střele Starého.
     
    21:30
    V útočném pásmu domácích kouzlil s pukem na hokejce Kousal, ale po jeho nahrávce na Buchteleho akce Pardubic končí.
     
    22:49
    Szturcovo nahození do brankoviště vyřešil Růžička holí, kterou vyhodil puk na zadní mantinel. Hosté mají následně výhodu, budou hrát přesilovku.
     
    22:57
    Václav Kočí vidí dvě minuty za sekání.
     
    23:26
    Burger našel krásným pasem na pravé straně Viktora Ujčíka, který střelu švihem otírá o boční síť domácí branky!
     
    23:54
    A znovu Ujčík! Tentokrát zkušený hráč hostí nedokázal v průjezdu zasunout puk za ležícího Růžičku. Možná byl i faulován, ale sudí nevylučují.
     
    24:36
    Bartánus odvážně najel od levého mantinelu mezi kruhy, odkud pálí jen do bruslí jednoho z domácích hráčů. Následně hosty zastavuje ofsajd.
     
    25:01
    Domácí tým hrál v plném počtu, když od levého mantinelu pálil Rehák. Jeho ránu zastavuje Kočí.
     
    25:12
    Růžička dobře zastavil pokus Barinky. Ránu hostujícího beka od modré čáry brankář Pardubic chytá do výstroje.
     
    25:33
    Krejčí přenechal v útočném pásmu puk na Starého, ale ten místo nahrávky na ještě lépe postaveného Barteka pálí. Šindelář jeho pokus chytá bez větších problémů.
     
    25:59
    Strapáč vybojoval puk a přihrál na Bartánuse, který střelou švihem notně vystrašil Martina Růžičku v brance Pardubic. Brankář domácích zasahuje skvěle betonem.
     
    27:02
    Špatné střídání hostů mohl potrestat nahrávkou na volného Zohornu Somík, jenže to by musel kapitán domácích lépe převzít nahozený kotouč.
     
    27:31
    Svačina z pravé strany zkusil pozornost Růžičky, který pravděpodobně ramenem vyráží do ochranné sítě.
     
    28:02
    Rehák od modré napálil jen brusle domácích, a ti tak šli do brejku. Kousal ale nahrávkou Buchteleho nenašel, a tak může být Šindelář v klidu.
     
    29:21
    Útok Pardubic v útočném pásmu zakončoval po nahrávce od Krejčího Bartek, ale střelou švihem netrefil. Snažení domácích pokračovalo a v dobré pozici byl bek Benák. Sám před Šindelářem však netrefuje branku.
     
    29:50
    Kubovu střelu z pravé strany Růžička posílá vyrážečkou na zadní mantinel.
     
    30:24
    Somík v tandemu nepřenechal ideálně puk pro Semoráda, který tak zakončit nedokázal. Puk mají i tak Pardubice.
     
    30:47
    Píšovu bombu od modré Šindelář vyráží holí mimo svoji klec.
     
    31:14
    Semorád v dobré pozici nedokázal trefit puk , ale zakončovat mohl o pár vteřin později Píša. Znovu však končí na brankáři Vítkovic, který ránu vyráží.
     
    32:22
    V útočném pásmu domácích sice pěkně prošel Krejčí, ale následně po kličce upadl k ledu. Faulován nebyl, ale Pardubice zůstávají na puku.
     
    32:34
    A nyní si domácí zahrají i přesilovou hru. Roman Polák dostává trest za nedovolené bránění.
     
    33:24
    Vítkovice se zatím dobře brání a vyhazují z obranného pásma jeden puk za druhým.
     
    33:50
    Pro postavení útočícího hráče v brankovišti je domácí tým vyhnán do středního pásma.
     
    34:04
    Kindl posunul puk do útočného pásma na Krejčího, který dostal hodně prostoru, a tak si mohl své zakončení promyslet. Nakonec vypálil a jeho pokus zastavuje pravá tyč!
     
    34:40
    Hosté už v plném počtu. Od levého mantinelu střílel Radim Hruška, jenže puk netrefil ideálně, a tak nemusí Růžička zasahovat.
     
    35:34
    Ofsajd domácích v útočném pásmu následuje po nahrávce Somíka na Barteka. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    35:56
    Ďaloga dobře přečetl útok hostí a před Romanem zachytává kotouč. Následně jej posílá do středního pásma, kde se domácí snaží o kombinaci.
     
    36:37
    Strapáče zastavuje v útoku dobrým zákrokem Václav Benák. Puk tak mají hráči Pardubic.
     
    37:07
    Kousalovo nahození od levého mantinelu sice spoluhráče nenašlo, avšak Šindelář musel být v pozoru. Lapačkou puk chytá.
     
    37:57
    Velké momenty! Zohornova parádní rána z pravé strany šla jen těsně vedle Šindelářovu branku, aby byl po další akci Radovan Somík jen kousek od druhé trefy utkání. Kapitán Pardubic si však nedokázal rukavicí puk připravit, a ten mu tak utekl z dobré pozice za branku.
     
    39:15
    Benák na Barteka, který připravil ideálně puk pro Jana Starého. Ten pálil z první znamenitě, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina nenabídla příliš skvostných hokejových momentů. O něco více ze hry měl sice tým Pardubic, ale ten se ani z největších šancí neprosadil. Krejčího ránu zastavil tyč a Somík nedokázal před odkrytou brankou zakončit. Vítkovice hrozí sporadicky, ale Růžička musí být i tak v pozoru. Zásahy brankářů: Růžička (PCE) - 8 (celkem 11 zásahů), Šindelář (VIT) - 11 (celkem 19). Třetí třetina začne pravděpodobně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Kindl našel krásným pasem Krejčího, který z pravé strany centroval do brankoviště na Barteka. Před ním však odvrací puk jeden z hostů.
     
    41:03
    Přesilovka pro hosty z Ostravy. Dvě minuty vidí za hákování domácí forvard Jan Buchtele.
     
    41:43
    Kubovo nahození prošlo až na Růžičku, ale domácí brankář vyráží mimo svou klec.
     
    41:51
    A další zákrok domácího brankáře! Teď chytá ránu z bezprostřední blízkosti mezi své rukavice.
     
    42:27
    Famózní Růžička! Po ráně od modré, která šla mimo branku se kotouč odrazil na volného Klimka, který puk netrefil ideálně, ale i tak se snášel za záda domácího brankáře. Ten na poslední chvíli vyráží ramenem!
     
    43:16
    Domácí tým již hrál v plném počtu, když sám na Šindeláře ujížděl Buchtele. Bohužel pro Pardubice ale mladý útočník domácích nechal puk v zakončení za sebou, a tak nevystřelil.
     
    44:03
    Zakončení vidíme na straně druhé. Z mezikruží střílel jeden z hráčů druhého útoku Vítkovic nad Růžičkovu klec.
     
    44:48
    Po dobré práci Krejčího zakončoval v bezprostřední blízkosti Šindeláře Bartek se Starým. Druhý jmenovaný byl puku blíže, avšak brankář hostí puk udržel pod svou lapačkou.
     
    45:32
    Pokus Marka Ďalogy od modré čáry vyráží Filip Šindelář do levého rohu kluziště ČEZ Areny.
     
    45:50
    Buchtele dokázal puk zpoza brány poslat na modrou čáru, ze které pálí Václav Kočí nad branku Vítkovic.
     
    46:25
    Vhazování v útočném pásmu hostí dostalo puk na hůl Filipa Kuby, který bez přípravy pálil směr Růžička. Rána to nebyla špatná, ale domácí brankář ji viděl, a tak vyráží.
     
    47:45
    Rána Karola Slobody od pravého mantinelu je tečována jedním z domácích hráčů nad branku Martina Růžičky. Vhazuje se tak v útočném pásmu hostí.
     
    48:25
    Ujčík na dlouho nahrávku nedosáhl, ale puk v rohu kluziště dojel a z těžkého úhlu zkusil nahozením vystrašit Růžičku, který ale místo u své tyče utěsnil, a tak vyráží mimo.
     
    49:22
    Bartánus dobře dojel puk za brankou a připravil střeleckou pozici pro Reháka. Růžička skvěle zasáhnul, ale akce pokračovala a domácí brankář musel zastavit puk po další ráně z mezikruží.
     
    50:24
    Nahozený puk do útočného pásma Vítkovice dojížděl Roman, který nahrál na pravou stranu, kde ale jeho spoluhráč zakončit za ležícího Růžičku nestačil.
     
    51:42
    Celek hostí hraje ve třetí třetině svůj nejpovedenější part duelu. To potvrdil i svým útokem Strapáč, po jehož střele se puk od mantinelu odrazil zpět do brankoviště Pardubic. Růžička si ale i teď poradil.
     
    52:20
    Dnešní utkání sleduje 7782 diváků.
     
    52:45
    Vítkovice budou mít výhodu přesilové hry. Za hru vysokou holí je potrestán Jiří Cetkovský.
     
    53:24
    Klimek se z rohu kluziště dostal před branku, kde se pokoušel i zakončit, ale trefil pouze zadáka Píšu, který vyhazuje.
     
    54:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté nakonec z velkého tlaku vyrovnávají šest minut před koncem třetí třetiny na 1:1! Závar před Růžičkou dokázal zužitkovat ROMAN POLÁK, který dokázal využít odkryté klece a do její horní části bezchybně zakončuje. Asistence: Jiří Burger.
     
    54:52
    Ďaloga mohl z levé strany projít do zakončení, ale kvůli sevření puku se hra přerušuje. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:15
    Vyhození hostů na zakázané uvolnění stěhuje hru před Šindeláře, kde se bude po jeho pravici následně vhazovat.
     
    55:38
    Domácí napodobují icing Vítkovic a nyní se vhazuje před Růžičkou. Zhruba čtyři minuty před koncem třetí třetiny.
     
    56:15
    Útok Pardubic je zastaven pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Robert Kousal tak posílá hru do středního pásma, kde se vhazuje.
     
    56:45
    Na pravé straně se k zakončení na Růžičku dostal Roman, ale ten ze záklonu pálí nad. Jelikož byla jeho rána tečována, tak hosté zůstanou v útočné třetině.
     
    56:54
    Bartánus z levé strany pálil také nebezpečně, ale ani tentokrát zasahovat Růžička nemusí. Táhlá rána končí mimo jeho branku.
     
    58:01
    Z pravé strany zahrozil i Ujčík, jehož pokus musí Růžička vyrazit betonem.
     
    58:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté otáčejí v samotném závěru stav a ujímají se vedení 2:1! VLADIMÍR SVAČINA dostal v útočném pásmu až příliš prostoru. Vyjel z rohu kluziště mezi kruhy, odkud perfektní ranou bekhendem o břevno dává na 2:1. Růžička zkoušel střelu zastavit lapačkou, ale neuspěl.
     
    59:01
    Po vhazování ve středním pásmu se puk dostal na Barinku, který jej posílá do útočného pásma.
     
    59:10
    Domácí hrají v šesti s Růžičkou na lavičce.
     
    59:40
    Somíkova nahrávka z pravé strany na Starého sice prošla, ale ten zakončit nedokázal.
     
    59:51
    Puk ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Hostující tým Vítkovic nakonec otočil vývoj utkání a trošku nečekaně vítězí 2:1. Utkání načla trefa Barteka z 19. minuty a domácí tým poté držel velmi dlouho vedení. Pět minut před koncem se však nechal vyloučit za vysokou hůl Cetkovský a Roman Polák v přesilovce srovnal. Celek trenéra Oremuse nakonec bral tři body, když dostal v samotném závěru hodně prostoru Svačina, který bekhendem prostřelil Růžičku. Zásahy brankářů: Růžička (PCE) - ve třetí třetině 15 (celkem 26), Šindelář (VIT) - 10 (celkem 29). (19:25:29)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 19. Bartek (Krejčí, Kindl) - 55. Polák (Burger), 59. Svačina


    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Salfický) – Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, Kočí, Drtina – Bartek, Krejčí, Starý – Semorád, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Somík, Zohorna – Šagát, Nosek.

    Trenéři: Mojmír Trličík a Ladislav Lubina

    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) – Polák, Barinka, Rehák, Malík, Sloboda, Kuba, Voráček, Kovář – Ujčík, Burger, Klimek – Huna, Roman, Svačina – Bartánus, Strapáč, Hruška – Szturc, Húževka, Šedivý.

    Trenéři: Peter Oremus a Ladislav Svozil

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Kajínek, Podrazil

    Diváci: 7782
    bahis siteleri