Leverkusen – Hamburg 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 0:2 (kon.) | Mohuč – Stuttgart 3:1 (kon.)
Fürth – Augsburg 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Hannover 2:1 (kon.) | Schalke – Freiburg 1:3 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
0:2 (0:2)
Eintracht Frankfurt
Sobota 15.12.2012, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    89
    Rozhodčí dnes vytáhl ještě jednu žlutou kartu, provinil se Naldo (WOF).
     
    87
    A ještě jedno střídání i na straně Frankfurtu. Odchází Olivier Occean, který dnes odvedl velký kus práce. Na hřišti ha nahradí Martin Lanig.
     
    85
    Poslední střídání Wolfsburgu. Ze hry odchází Vieirinha a na posledních pár minut přijde na hřiště Rasmus Jönsson.
     
    81
    Druhé střídání Frankfurtu. Ze hřiště odchází střelec druhé branky Takaši Inui a na hřišti ho nahrazuje Stefano Celozzi.
     
    78
    Žlutá karta pro Takaši Inuie (FRN), který fauloval Kjaera.
     
    77
    Frankfurt poprvé sahá ke střídání. Ze hry odchází dnes velmi aktivní Stefan Aigner a na hřišti ho nahrazuje Karim Matmour.
     
    75
    Mohlo být sníženo. Schäfer poslal z levé strany dobrý centr do vápna a Bas Dost se hlavičkově prosadil. S jeho koníčkem měl Trapp plné rukavice práce.
     
    74
    Zápas končí pro Jana Poláka, kterého střídá Alexander Madlung. Jan Polák nesehrál špatný zápas, po vyloučení Josuého byl na zachytávání útoků hostů v podstatě sám.
     
    63
    Wolfsburg poprvé střídá. Ze hry odchází Makoto Hasebe a na hřišti ho nahrazuje Thomas Kahlenberg.
     
    56
    Diego (WOF) ve snaze zasáhnout míč ve vápně trefil i Zambrana a vidí žlutou kartu.
     
    41
    Meier dobře ve vápně podržel míč a pak ho přiťukl nabíhajícímu Occeanovi, jenž následně mířil svoji střelou k levé tyči. Jeho pokus byl však nepřesný.
     
    38
    Hosté měli dobrou šanci. Konkrétně to byl Sebastian Rode, který už měl vše připravené na střelu, ale do jeho pokusu dobře vstoupil Naldo.
     
    30
    Tak konečně se k míči dostali také domácí a hned z toho byly zajímavé situace, které skončily několika centry před bránu. Nejnebezpečnějším byl prudký pas před bránu z pravé strany. Ve skluzu zakončoval u vzdálenější tyče Hasebe, ale pálil pouze nad bránu.
     
    23
    Inui pronikal po levé straně a dostal se i do nadějné pozice, z trochu většího úhlu to zkoušel střelecky, ale Benaglio byl u své tyče pozorný.
     
    18
    Frankfurt právě vstřelil branku!

    A další rána pro domácí. Rychlý protiútok vyřešili hosté náramně. Dlouhý pas za obranu směřoval na pravé křídlo na Aignera, který našel pohotovým pasem u vzdálenější tyče nabíhajícího TAKAŠHI INUIE a ten mířil v podstatě do prázdné brány. Parádní kombinace.
     
    16
    To jsou věci. Wolfsburg měl nejprve nadějnou útočnou akci, která však úspěchem neskončila. Co je však podstatnější, červenou kartu dostává Josué, který si v souboji o míč počínal šlapákem. Byl to určitě nepříjemný zákrok, kopačka Josuého (WOF) se ocitla na stehně Occeana. Domácí hráč sledoval míč a zákrok to byl pak poněkud nešťastný a neúmyslný.
     
    12
    Frankfurt právě vstřelil branku!

    Inui byl faulovaný na levém křídle a hosté tak zahrávali standardní situaci. Centr mířil na zadní tyč, kde byl hned tři hráči Frankfurtu. Nakonec hlavičkoval ALEXANDER MEIER a nedal Benagliovi šanci.
     
    9
    Velká příležitost pro Wolfsburg. Vierinha však nastřelil z pokutového území pouze Zambrana, který dobře zaskočil za brankáře Trappa.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 12. Meier, 18. Inui

    Karty:   56. Diego (WOF), 89. Naldo (WOF) - 78. Inui (FRN)   16. Josué (WOF)


    VfL Wolfsburg: (4 - 2 - 3 - 1) Benaglio - Fagner, Naldo, Kjaer, M. Schäfer - Polák (74. Madlung), Josué - Hasebe (63. Kahlenberg), Diego, Vieirinha (85. Jönsson) - Dost.
    Trenér: Köstner.

    Eintracht Frankfurt: (4 - 2 - 3 - 1) Trapp - S. Jung, Zambrano, Butscher, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner (77. Matmour), Meier, Inui (81. Celozzi) - Occean (87. Lanig)
    Trenér: Veh.

    Rozhodčí: Gagelmann - Anklam, Thielert - Kinhöfer

    Diváci: 26452