Zwolle – Alkmaar 1:2 (kon.) | Groningen – Venlo 0:0 (kon.) | Kerkrade – Breda 0:0 (kon.)
Nijmegen – Eindhoven 1:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:2 (0:2)
AZ Alkmaar
Sobota 15.12.2012, 18:45Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Máme tu ještě jedno karetní napomenutí. Potrestaným hráčem je domácí Gerard Aafjes.
     
    86
    Druhé střídání na hostující straně: Johann Gudmundsson své místo na hrací ploše přepustil Stevenu Berghuisovi.
     
    81
    Hostující trenér Verbeek se rozhodl pro střídání. Ze hřiště stáhnul Giliana Wijnalduma, místo kterého přišel Donny Gorter.
     
    80
    Na hřišti se nám začíná přiostřovat. Další kartu, tentokrát žluté barvy, si vysloužil Markus Henriksen, který poslal nedovoleným způsobem k zemi Mokhtara.
     
    79
    Poslední změna v táboře Zwolle. Ze hřiště odešel Fred Benson, jeho místo nově zaujal Mustafa Saymak.
     
    77
    Tak to je obrovská komplikace pro Zwolle. Joey van den Berg poslal k zemi pronikajícího Jozyho Altidora a po zásluze viděl okamžitě červenou kartu. Teď už to budou mít domácí fotbalisté opravdu složité.
     
    69
    Domácí podruhé v utkání střídají. Odpracováno má pro dnešek Frank Olijve, kterého nahradí Ricardo Talu.
     
    60
    Youness Mokhtar prošel mezi dvěma bránícími hráči a poté zhruba z patnácti metrů vypálil - s jeho pozemní střelou si dokázal brankář Esteban poradit. Z této šance se určitě dalo vytěžit více.
     
    57
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Máme tu zdramatizování! Viergever tečoval centr ze strany tak nešťastně, že míč skončil přesně u DENNIHO AVDIĆE, který jej hlavou bez problémů usměrnil do brány - 1:2.
     
    54
    Teď měli domácí fotbalisté velkou dávku štěstí. Aafjes při snaze odvrátit centr Beerense napálil vlastního brankáře Boera, od kterého se míč odrazil nad břevno.
     
    53
    Johann Gudmundsson mohl přidat třetí zásah Alkmaaru, ale jeho technickému zakončení z hranice pokutového území chyběla přesnost.
     
    50
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Potrestaným hráčem se stal hostující Giliano Wijnaldum.
     
    46
    Na domácí straně došlo ke střídání. Do druhého poločasu už nenastoupil Joost Broerse, kterého nahradil zkušený středopolař Arne Slot.
     
    41
    Po rohovém kopu Mahera se dostal k míči zcela nehlídaný Wijnaldum, avšak střelou z voleje neuspěl. Mířil pár centimetrů vedle tyčky.
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Beerens dostal od Mahera vynikající přihrávku do běhu, v pokutovém území si všiml úplně volného JOZYHO ALTIDORA, pro kterého už bylo následné zakončení do zcela prázdné brány opravdu hračkou - 0:2.
     
    11
    Gerard Aafjes mohl napravit svou chybu z úvodu utkání, ovšem po centru Pluima hlavičkoval nepřesně. Míč skončil zhruba metr vedle pravé tyče Estebanovy brány.
     
    2
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Panečku, to je začátek! Domácí obrana si vybrala slabší okamžik, zvláště pak stoper Aafjes, k balónu se dostal sprintující kanonýr JOZY ALTIDORE a nadvakrát překonal gólmana Boera.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 57. Avdić - 2. Altidore, 33. Altidore

    Karty:   90+3. Aafjes (ZWO) - 50. Wijnaldum (ALK), 80. Henriksen (ALK)   77. van den Berg (ZWO)


    PEC Zwolle: Boer – Olijve (69. Talu), Aafjes, van den Berg, Achenteh – Drost, Benson (79. Saymak), Broerse (46. Slot) – Pluim, Avdić, Mokhtar.
    AZ Alkmaar: Esteban – Marcellis, Reijnen, Viergever, Wijnaldum (81. Gorter) – Maher, Henriksen, Elm – Beerens, Altidore, Gudmundsson (86. Berghuis).

    Rozhodčí: Kamphuis - Droste, Janson