Lipt. Mikuláš – Pov. Bystrica 4:1 (kon.) | Prievidza – Spišská N. Ves 3:4 (po pr.) | Trebišov – Trnava 2:3 (kon.)
Bardejov – Prešov 7:3 (kon.) | Topoľčany – Michalovce 4:3 (po pr.) | Senica – Detva 5:2 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
HK 95 Považská Bystrica
sk Neděle 06.01.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Zdravím všetkých fanúšikov športu, v tomto prípade hlavne toho hokejového. Tu na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši sa o pár minút začne zápas druhej najvyššej Slovenskej ligy, v ktorom v zápase 34. kola privíta domáci MHK 32 Liptovský Mikuláš hostí z Považskej Bystrice.

    Liptovský Mikuláš: Na úvod si povieme niečo k obom tímom, pre dnešok začneme domácimi. Hráči Liptovského Mikuláša sa po prestávke, resp. po prvý krát v novom roku predstavili na pôde Michaloviec, kde prehrali 2:5. Domácich fanúšikov mrzí aj nešťastná bilancia ich hráčov v modrých dresoch, pretože tí už nebodovali v troch zápasoch idúcich po sebe, pričom ich útok patrí medzi elitu v súťaži. Šancu všetko zmeniť budú mať dnes pretože proti Považanom sa im v doterajších zápasoch darilo nadovšetko dobre, keď v troch prípadoch vysoko vyhrali.

    Najproduktívnejším hráčom je naďalej Peter Bartík, ktorý v 32z. si drží bilanciu 20+23, +33. Jednotka v bráne Liptovského Mikuláša Matúš Palko z 31. zápasov obstál s percentuálnou úspešnosťou zákroku 90.41%

    Dušan Halahija pred dnešným zápasom: Michalovce:
    "Chceme vyhrať ako každý zápas, v tom minulom vzhľadom k tomu, že bolo po Vianočnej prestávke tak sa hral živý a rýchli hokej, veľa sa korčuľovalo. Urobili sme všetko preto aby sme uspeli, súper bol však lepší. Chlieb sa lámal v druhej tretine, veľa sme tam faulovali, súper nám odskočil na 3:2, v tretej tretine na 4:2. Mali sme tam nejaké šance, trafili sme dve tyčky, ale vo finálnej fáze sa nám to nepodarilo dotiahnúť do víťazného konca, resp. že body berieme domov. Súper vyhral, ale nebol to výkrik do tmy z našej strany," informoval nejaké tri hodiny pred samotným zápasom Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša.

    Séria zápasov Liptovského Mikuláša: P P P V P
    Aktuálne umiestnenie: 6.
    Vzájomné zápasy: 7:2, 11:1, 12:3 (všetko výhra LM)


    Považská Bystrica: Dnešný súper Liptovského Mikuláša dnes vstupuje do zápasu s celkom zaujímavým skalpom z posledného zápasu, keď na ľade Bardejova prekvapivo vyhral 1:2 po samostatných nájazdoch. "Od začiatku stretnutia hral rýchli hokej, mali sme prevahu, ale nevyužili sme množstvo gólových príležitostí. V nájazdoch sme nastrelili dve žŕdky. Súper dal jeden gól, takže sme nakoniec prehrali," vysvetľoval prehru na domácom ľade súčasný tréner Anton Tomko. Na druhej strane tréner Považskej Bystrice neskrýval radosť. "Chlapcom musím poďakovať za veľmi dobrý výkon. Všetko premenilo z ich hokejového chcenia a za to, že nás podržal brankár," opisoval radosť po výhre nad Bardejovom Ján Zlocha.

    Najproduktívnejšim hráčom v Považskej Bystrici je v doterajšom priebehu Tomáš Lipták, ktorý v 30. zápasoch vstrelil 11 gólov + 14 asistencii. Jednotka v bráne David Bačikovský z 23z. si odnáša 87.41% úspešnosť zákroku.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Fabo, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Pawelski, Kabáč, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Paukovček.

    HK 95 Považská Bystrica: Dohanes - Kubiš, Adamec, Nemčík, Majerik, Sekáč, Jarab, Valach, Palák, Boško, Dohanes, Koleda, Ninik, Vereš, Kudlej, Krecháč, Slavik, Bujdák, Ftorek, Lipták, Filo.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:25
    Hneď po úvodnom buly sa dostali Považania do pásma súpera, nahodený puk, resp. taká polostrela skončila v lapačke brankára, ktorý jeho pokus zlikvidoval.
     
    00:50
    Dobrá šanca aj na druhej strane, Liptovský Mikuláš dobre postupoval po pravej strane, následne dva pokusy spomedzi kruhov dokázal brankára Dohanes zlikvidovať.
     
    02:07
    Liptovský Mikuláš má celkom dobrú príležitosť, prvá presilovka po tom ako na trestnú odchádza Valach.
     
    02:36
    Liptovský Mikuláš zatlačil v úvodných sekundách presilovky, pár prihrávok po modrej však neskončilo ani zakončením na bránu, vzápätí sa hostia dokázali ubrániť.
     
    03:34
    Kapitán hostí vo vlastnom oslabení sa dostal do útočného pásma, naznačil najskôr prihrávku, ale vzápätí jeho strela z ľavej strany skončila u Palka, Liptovský Mikuláš zakladá útok.
     
    04:40
    Taký nezáživný hokej v týchto sekundách, hrá sa zo strany na stranu, ale nejaké zakončenia na bránu neregistrujeme.
     
    06:11
    Obrovská chyba v rozohrávke Liptovského Mikuláša, spoza vlastnej brány sa puk ocitol na hokejke Paláka, ktorý sa snažil zakončiť po blafáku, avšak domácich podržal v týchto sekundách brankár Palko, ktorý včas zasiahol hokejkou.
     
    06:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Ako sa hovorí nedáš dostaneš, to sa však potvrdilo aj v týchto sekundách. Obrovskú šancu hostí zlikvidoval Palko, následne sa však dostali domáci do protiútoku, kde v klbku hráčov dotlačil puk za bránu JAKUB MATEJKA. Asistenciu si pripisuje František Poliaček.
     
    08:58
    Oba tímy striedajú, rozohrávať v týchto sekundách bude Považská Bystrica, ktorá zakladá rýchli útok po pravej strane, ten však je zastavený hlavným rozhodcom, ktorý bude vylučovať.
     
    09:17
    Vylučuje sa na domácej strane, na trestnú odchádza hráč v modrom drese, Devečka.
     
    09:58
    Považská sa usadila v útočnom pásme, vykombinovala obranu hostí a po chvíli aj zakončila strela Liptáka skončila na lapačke Palka, ten zasahoval aj po chvíli, keď zoči voči útočníkovi vytiahol perfektný zákrok betónom.
     
    10:39
    Dobrá možnosť na vyrovnanie pre Považskú Bystricu, na trestnú odchádza hráč domácich Kuric.
     
    11:17
    Domáci hráči sa tak povediac s kľudom ubránili, viac krát sa síce hostia dostali do pásma, ale nejaké veľké bububu nespravili.
     
    12:30
    Nepríjemný nahodený puk od modrej, avšak včas úraduje obrana domácich, ktorá vyhadzuje puk o mantinel do útočného pásma, kde si Liptáci vybojovali pásmo.
     
    12:58
    Vylúčený hráč Považskej Bystrice, na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Ninik.
     
    13:21
    Liptovský Mikuláš sa vo vlastnej presilovke dostal do pásma, avšak hlavný rozhodca prerušil hru ofsajdom, fanúšikom na tribúne sa to zjavne nepáči a na hlavného rozhodcu posielajú menší piskot.
     
    14:29
    Bujdák sa celkom dobre pohral v útočnom pásme s obranou súpera, snažil sa najskôr prihrávkou nájsť spoluhráča, ale vo finálnej fáze iba zakončil, jeho pokus tesne mimo.
     
    15:01
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa už dostavajú do vedenia o dva góly a to nám milí priazniví diváci prebieha iba prvá tretina zápasu, opäť to bolo po rýchlom útoku prihrávke z pravej strany a finálne zakončenie PETRA KLEPÁČA, ktorý sa spomedzi kruhov nemýlil. Asistencia: Lukáš Paukovček, Juraj Kuric.
     
    17:10
    Pomaly sa blížime ku koncu prvej tretiny, Liptovský Mikuláš vedie nad Považskou Bystricou 2:0, v týchto chvíľach zakladá útok z vlastného pásma.
     
    18:09
    Domáci sa opäť dostali do pásma, pred bránou to skúšal mladý Poliaček, ktorý strelou z prvej iba ohrozil brankára, následne z protiútoku už musí zasahovať brankára Palko.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Práve sa nám skončila prvá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Považskou Bystricou výsledkom 2:0, v úvode sa hral taký dosť vyrovnaný hokej, domáci sa však vďaka gólom Matejku a Klepáča dostali do vedenia.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    24:58
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci zvyšujú už na 3:0, po tom ako sa presadil tvrdou strelou JAKUB BAČA. Asistenciu si pripisujú Peter Bartik a Michal Mravec.
     
    28:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Dnes je to v podstate iba o jednom tíme, po prihrávke z pravej strany zakončuje z prvej PETER BARTÍK, ktorý sa nemýli. Asistencia: Michal Mravec.
     
    35:47
    Považská Bystrica dala gól!
    Prvý gól zaznamenali aj hostia, ktorí tak znižujú rozdielom troch gólov, po prihrávke vystrelil z prvej MARIÁN KOLEDA, ktorý poslal puk do porti pohybu brankára. Asistencia: Tomáš Lipták, Ivan Slávik.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:42:52)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 7. Matejka (Poliaček), 16. Klepáč (Paukovček), 25. Bača (Bartik, Mravec), 29. Bartik (Mravec) - 36. Koleda (Lipták, Slávik)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Fabo, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Pawelski, Kabáč, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Paukovček.
    HK 95 Považská Bystrica: Dohanes - Kubiš, Adamec, Nemčík, Majerik, Sekáč, Jarab, Valach, Palák, Boško, Dohanes, Koleda, Ninik, Vereš, Kudlej, Krecháč, Slavik, Bujdák, Ftorek, Lipták, Filo.
    bahis siteleri