Nižněkamsk – Petrohrad 0:5 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 2:1 (kon.)
Mytišči – Minsk 0:1 (po pr.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Doněck 1:4 (kon.)
HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (po s.n.) | Lev – Jekatěrinburg 1:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
HC Donbass Doněck
Neděle 06.01.2013, 16:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Host nakonec brankou při power-play Dinama potvrdili své vítězství. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (18:10:28)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:01
    V závěru duelu se hosté pokoušejí o další branku. Lukáš Kašpar ale nedokázal ve skrumáži před Tellqvistem nalézt kotouč.
     
    58:21
    Domácí napadání je již spíše sporadické, hosté dobře drží střední pásmo.
     
    57:12
    Doněck právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Volného kotouče se chopil ALEXEI PONIKAROVSKY, který jej následně dovezl až do odkryté klece. Asistence: Peteri Wirtanen.
     
    56:34
    Na střídačce zůstal i Tellqvist, domácí to zkoušejí v šesti.
     
    56:34
    Dinamo si vyžádalo oddechový čas!
     
    56:33
    Hosté nyní raději vyhodili přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude opět před Jánem Lacem. Dinamu už zbývá skutečně velmi málo času.
     
    55:31
    Donbass drží kotouč v uctivé vzdálenosti od vlastní svatyně, což mu stačí. Dinamo se stále nemůže dostat k závěrečnému náporu.
     
    54:11
    Tentokráte se osmělili rovněž hosté. Dělovka Bartulise však skončila v ochranné síti.
     
    53:26
    Domácí stále produkují velmi ofenzivní podívanou, která však zatím k úspěchu nevede. Další pokus o snížení nepříznivého stavu znemožnil Ján Laco.
     
    52:10
    Tak to byla neskutečná příležitost Dinama Riga! Indrasis si sjel pro kotouč, položil si Laca, načež měl před sebou zcela odkrytou bránu. Slovenský fantom se však stihl přemístit a puk vytěsnit.
     
    51:10
    Dinamo přeci jenom ale přidává plyn, a to především v bruslení. Zdá se, že se domácí skvadra nadechuje k závěrečnému náporu. Není divu, Rize běží čas povážlivě rychle.
     
    50:26
    Domácí se pokoušejí o další zteč branky Donbassu. Ukrajinské mužstvo si ale v dnešním souboji počíná v defenzivě velice obezřetně.
     
    49:33
    Domácí přežili další oslabení a ihned se vydali do útoku. Daugavins ale v rozhodující chvíli upadl ale akci nedokončil. Na druhém "pólu" hrací plochy uhasil nebezpečí Tellqvist. Vhazuje se po levici domácího gólmana.
     
    48:28
    Peter Podhradský si sjel na střelu, která trefila hruď domácího brakáře. Tellqvist stále drží akcie svého celku nad vodou. Na hrací ploše se navíc strhla další šarvátka. Tentokráte se ale vylučovat nebude. Jeden z hlavních arbitrů pouze upozorňuje trenéry obou družin, že takovýmto způsobem to dál nepůjde.
     
    47:33
    Bude se opět vylučovat. Za nedovolené bránění odchází zahřívat trestnou lavici Raitis Ivanans (DIN).
     
    46:57
    Domácí jsou v plném počtu, mohou tak vyrazit opět do útoku. Čas se jim však již povážlivě krátí. Ránu od modré nyní Laco vytěsnil.
     
    45:47
    Riga se zatím brání bez problémů. Donbassu se nedaří vypracovat lepší střeleckou pozici. Útočné pásmo však hostující družina ovládá.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 8. Giroux (Daugavins) - 9. Varlamov (Kochetkov), 20. Nedorost (Dadonov), 29. Dadonov, 58. Ponikarovsky (Wirtanen)


    Dinamo Riga: Telqvist (Jucers) - Rekis, Redlihs, Galvins, Cibulskis, Carle, Porejs - Giroux, Karsums, Dzerins, Daugavins, Ivanans, Szczechura, Indrasis, Bukarts, Johnson, Ankipans, Meija, Bicevskis, Biezais
    HC Donbass Doněck: Laco (Berezin) - Silnitsky, Wilson, Bartulis, Podhradsky, Peretyagin, Tereschenko, Kolář - Ponikarovsky, Pettersson, Nedorost, Wirtanen, Robitaille, Kiiskinen, Fedotenko, Kašpar, Kochetkov, Donika, Varlamov, Dadonov, Tarasov

    Rozhodčí: Ronn, Anisimov - Mikhel, Shikhanov
    bahis siteleri