Žilina – Myjava 0:0 (kon.) | Trnava – Košice 2:3 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
Senica – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:0 (kon.)
konec
AS Trenčín
3:0 (2:0)
FC Nitra
sk Sobota 30.03.2013, 17:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Príjemné sledovanie futbalových prenosov na Onlajny.eu z Corgoň ligy, najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku. Po týždňovej reprezentačnej prestávke sa opäť otvoria brány futbalových štadiónov, na ktorých sa odohrá ďalšie jarné kolo, v poradí už štvrté.

    Veľkú šarapatu však robí svojím vyčíňaním počasie, ktoré je na jarný čas na konci marca veľmi vrtošivé. Blíži sa Veľkonočný čas a keď sa pozrieme von z okien, uvidíme okolo seba bielu krajinu. To nevyvoláva v týchto časoch dobrý pocit ani u jednotlivých zástupcov futbalových klubov. Športovo-technická komisia SFZ odložila ďalšie víkendové kolo podobne ako minulý týždeň a ide o zápasy 3.ligy a nižšie, ako aj všetky dorastenecké, žiacke a ženské zápasy. Corgoň ligy by sa však táto zmena nemala dotknúť, a tak sa spoločne uvidíme pri sledovaní prenosu medzi domácim AS Trenčín a FC Nitra.

    Pri pohľade na postavenie v tabuľke by malo ísť o jednoznačnú záležitosť v prospech domáceho tímu. AS Trenčíne je totiž aktuálne na druhej priečke, zatiaľ čo Nitrania sú poslední. Sprevádza ich však nepríjemná a negatívna situácia, a to už od dávnejšieho času. Hovorilo sa aj o konci futbalu pod Zoborom, no Nitranom sa podarilo situáciu ako tak zatiaľ stabilizovať a udržali sa naďalej medzi elitou. Výsledkovo to však s Corgoňmi vôbec nevyzerá na jar dobre. V úvodných troch vystúpeniach nielenže nezískali ani bod, ale strelili iba jeden gól a s tým sa zápas len ťažko dá vyhrať. V Nitre to určite veľmi dobre vedia a ak s tým chcú niečo urobiť, budú musieť chytiť formu, ktorá im napomôže k záchrane. Ich súperom však bude v tomto smere okrem iných aj trnavský Spartak a ten už Nitru zdolal práva v prvom jarnom kole, čím si výrazne pomohol a predbehol ju, čím poslal Nitranov na poslednú priečku v tabuľke.

    Úplný opak sa deje v Trenčíne. Tam sa pod taktovkou Adriána Guľu tešia z futbalu a výsledkom je aktuálna druhá priečka v tabuľke. Trenčania získali v prvých troch jarných kolách dokopy 7 bodov z deviatich. Dá sa však povedať, že v poslednom kole dva stratili po tom, čo remizovali so Zlatými Moravcami 1:1, no zahodili neuveriteľné množstvo gólových šancí. V útoku sú nebezpeční a na to si budú musieť dávať Nitrania pozor. Podľa spomínaných faktov by to mala byť jednoznačná záležitosť v prospech domácich Trenčanov, ktorí sú doma navyše úspešnejší ako na trávnikoch súperov.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák – Čogley, Bednárik, Rodriques, Mazáň – Štefánik, Lobotka, Baez, Štefánik – Kubík – Adi.

    FC Nitra: Chudý – Kaspřák, Kolmokov, Cicman, Kutra, Mičic – Gajdoš, Šimončič, Tawamba, Jackuliak – Nascimento.

    Rozhodca: Smolák – Smoláni, Hrčka..
     
    Úvod zápasu sa nám v Trenčíne trošku natiahne, čakáme na trojicu rozhodocov, ktorá ešte nevyšla zo šatní. Museli si prezliecť dresy.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Komplikovaná spolupráca Baeza s Lobotkom pripravila domácich o loptu, ale Nitra sa z útočnej polovice nedokáže dostať.
     
    1
    Tak napokon až teraz, keď Baezov menej presný center nezastihol Kubík a lopta skončila za bránkovou autovou čiarou.
     
    2
    Efektný center Štefánik, ktorý odcentroval loptu do šestnástky peknou fintou, ale tam sa k nej Adi nedostal a domáci sú vytlačení spred bránky Nitry.
     
    3
    Da Silva sa snažil o krížne vysunutie Kubíka pozdĺž celého ihriska centrom dopredu, ale Kolmokov stačil vyskočiť na vysokú prihrávku.
     
    4
    Nascimento naháňal Čogleya, ktorý si musel pomôcť prihrávkou o brankára. Nitra sa veľmi dobre vysunula a Nascimento sa prvýkrát snažil aj o ohrozenie bránky domácich, len netrafil jej priestor.
     
    5
    Zaujímavý súboj Tawambu s Bednárikom, ktorý sa pretláčali silovo pri pokutovom území AS, ale napokon domáci stopér ustal súboj a dokázal hráča hostí vytlačiť. Ak by sa mu to však nepodarilo, Tawamba by išiel sám na bránu.
     
    6
    Trenčania sa teraz trošku zahrávali s ohňom. Čogleyova prihrávka na Volešáka ako malá domov nemala dostatočnú razanciu a takmer sa ju Tawambovi podarilo dobehnúť, ale napokon bol domáci brankár pri lopte skôr a stíhal ju odkopnúť do bezpečia.
     
    7
    Kubík vracal center z pravej strany pred bránu na Adiho, ktorému sa však hlavičkový súboj nepodarilo vyhrať. AS však následne získava prvý rohový kop.
     
    8
    Štefánikov center však skočil v náručí brankára Chudého, ktorý bez problémov chytá loptu zo vzduchu.
     
    9
    Dobrá dlhá prihrávka Lobotku na pravú stranu, kam prenášal hru na Čogleya, ale ten ju napokon nedokázal dobehnúť.
     
    10
    Holúbek to najskôr skúšal z veľkej diaľky, no odrazená lopta ešte predsa len ostala na kopačkách domácich. Hra sa preniesla na ľavú stranu pred pokutové územie, kde operoval Kubík, ale ten si pri prechode kľučkou pomohol faulom. Lopta pre Nitru.
     
    11
    Zatiaľ to nie je futbal, ktorý by dvíhal divákov zo sedadiel v zime, takže čaká sa len na chybu jednej či druhej defenzívy. Nitra hrá vcelku ofenzívne, Trenčania sa snažia o svoju hru na domácom ihrisku, ibaže tá sa im zatiaľ akosi nedarí.
     
    13
    Aktivita hostí sa skončila v nepresnej finálnej prihrávke respektíve centri, ktorý vyslal z pravej strany pred Volešáka Tawamba. Lopta však len preletela pokutovým územím sťa by fúkal silný vietor. V reále to však zatiaľ tak nie je, chvalabohu..
     
    14
    Kubík teraz sklepával loptu pre Adiho, ktorý mu ju chcel vrátiť do uličky, ale veruže prehnal s razanciou a Chudý nechal loptu doplachtiť až za autovú bránkovú čiaru.
     
    15
    Nitra síce dokázala eliminovať útočnú akciu ale AS, ale tak, že prihrávku smerom k vlastnej bráne vystihol Holúbek a po zmätkoch v pokutovom území napokon odcentroval po zemi, loptu však odvracal na roh Kolmokov.
     
    16
    Druhý roh zahrali Trenčania okamžite, ale Chudý si opäť vyskočil po center najvyššie.
     
    17
    Holúbek si dobre zasekol loptu z ľavačky na pravú nohu tesne pred pokutovým územím, no mal smolu, pretože sa potkol nešťastne pri snahe vystreliť.
     
    17
    Baez priťukol loptu opäť Holúbekovi, ktorý sa tentoraz nepotkol, strelecké prevedenie mu vyšlo, ale samotná strela nie, pretože si nenašla cestu medzi tri žrde Chudého brány.
     
    19
    Štandardná situácia rozohraná z domácej strany nakrátko, ale Mazáňov center zľava odvrátil Cicman ako prvý stojaci protihráč pred domácim hráčom.
     
    20
    Rýchla kontra domácich. Holúbek unikol rýchlostne po ľavej strane a snažil sa hľadať v pokutovom území Adiho, ale jeho center odvrátil Cicman na roh.
     
    21
    Roh rozohratý opäť nakrátko, napokon sa dostal k lopte na ľavom okraji "veľkého vápna" Lobotka, ale jeho pokus o gólovú prihrávku skončil v rukách Chudého.
     
    23
    Adi si spracovával loptu na prsia, ale zozadu bol postrčený Kaspřákom. Spadol a píšťalka rozhodcu neostala mlčať.
     
    23
    Volešák to prehnal so silou svojej prihrávky vzduchom a Čogley dočahoval loptu už za autovou čiarou. Nitra však hneď po aute loptu opäť stratila.
     
    25
    Trenčín dal gól!
    Prišla rýchla kontra domácich. Lopta sa dostala na kopačky Adiho, ktorú ju potiahol dopredu, posunul prihrávku úplne voľnému FRANTIŠKOVI KUBÍKOVI, ktorý bol síce ale v ofsajdovom postavení, čo však zástavka rozhodcu nepotvrdila, a tak Kubík sám zoči-voči Chudému posiela svoj tím do vedenia.
     
    28
    Trenčania ožili po strelenom góle a je to vidno. Holúbek teraz efektívne prenechal Baezovi, ktorý z diaľky chcel skúsiť šťastie, ale netrafil dobre loptu.
     
    30
    Polhodina hry je za nami. Dá sa povedať, že Trenčín, hoci nehýri nejakou veľkou útočnou aktivitou, vedie zaslúžene, pretože predsa len sa viac snaží o gól ako hostia. Uvidíme, ako sa k tomu postaví zatiaľ bezzubá Nitra nielen v zakončení, ale v ofenzíve všeobecne.
     
    33
    Domáci sa teraz snažili o rýchle vysunutia na pravej strane útočnej polovice, ale opäť to prehnali s razanciu prihrávky. Dnes tá kombinačná hra z domácej strany nie je zatiaľ až taká výrazná, ako po minulé domáce zápasy.
     
    34
    Mazáňov center z ľavej strany si spracoval Baez trošku netradične hlavou, a snažil sa následne zakončovať volejom, ale prestrelil bránu Nitry.
     
    35
    Holúbek sa teraz snažil dostať po pravej strane cez Mičica, ale loptu si hodil príliš razantne dopredu a hosťujúci hráč dokázal plány domáceho záložníka vyblokovať čisto telom.
     
    37
    Mazáň posúval Adimu peknú loptu na pohľad do uličky, ale tentoraz išlo o ofsajd.
     
    37
    Prvá zmena prichádza ešte pred polčasom a to v drese Nitry. Ktovie však, či vynútená, pretože Jackuliak nevyzeral na to, že by bol zranený. Každopádne, nahradil ho Šmehyl.
     
    38
    Pekný center Holúbeka, ktorý zakončoval Baez hlavičkou v pokutovom území, ale netrafil priestor brány Nitry. Škoda, vyzeralo to nádejne.
     
    39
    A takisto aj teraz, kedy unikol po ľavej strane Kubík, posunul si loptu a do protismeru zakončil, ale opäť chýbalo niekoľko desiatok centimetrov a lopta by skončila v sieti.
     
    41
    Nitra naďalej bezzubá v ofenzíve, pánmi na ihrisku sa stávajú postupne, čo sa držania lopty týka, Trenčania.
     
    43
    Domáci majú loptu na kopačkách, ale zdá sa, že sme sa dostali do trošku hluchej chvíľky, ako vlastne aj po väčšinu prvého polčasu. Myslím, že prestávka by mohla pomôcť obom tímom nehovoriac o tom, čo by urobil taký gól.
     
    44
    Po rohu sa dostal k odrazenej lopte Baez, centrom našiel v pokutovom území Bednárika, ktorému sa podarilo prestrčiť loptu na Adiho do šance, ale ten bol v ofsajde.
     
    45
    Mazáňov center zľava na konci polčasu odvracal Mičic na roh.
     
    45
    Trenčín dal gól!
    A prišlo to, čo som avizoval. Gól do šatne sa podarilo streliť domácim po tom, ako sa hostia nedokázali spamätať zo zmätkov pred vlastnou bránkou po rohovom kope. V šestnástke nechali úplne osamoteného DANIELA BEDNÁRIKA, ktorý preloboval Chudého.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Úvod druhého polčas taktiež pod taktovkou domácich rovnako ako záver toho prvého. Uvidíme, ako sa predstaví Nitra v druhom polčase. Ak bude chcieť s týmto zápasom ešte niečo spraviť, budú musieť hostia úplne zmeniť štýl svojej hry.
     
    49
    Domáce tribúny tlieskajú hráčom Trenčína, ktorí bez problémov držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa o kombinačný prechod do útoku.
     
    51
    Nitra zatiaľ nemala loptu na kopačkách viac ako 20 sekúnd.
     
    51
    Perfektná prihrávka Štefánika do uličky na Kubíka, ktorý si ešte pohodil loptu aj pred vybiehajúcim Chudým, ktorý ho rukami trošku podkosil a píska sa jasná penalta !
     
    53
    Trenčín dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil STANISLAV LOBOTKU, a hoci Chudý vystihol, dobre kopnutá penalta sa nedá chytiť. A Lobotka ju kopol dobre.
     
    54
    Kubík sa poľahky dostal do zakončenia cez Šimončiča, nakoniec vystrelil ľavačkou a nádherne zatočenej lopte chýbalo vskutku niekoľko centimetrov na to, aby skončilo v ľavom hornom rohu brány !
     
    55
    Štefánik tentoraz faulovaný tesne pred pokutovým územím, dobrá možnosť pre domácich.
     
    55
    Lobotka však trafil len pred sebou stojaci múr.
     
    56
    Druhá zmena v drese Nitry. Za Vratislava Gajdoša prišiel Henrich Benčík.
     
    59
    Kubíkov ďalší veľmi pekný moment. Napravo vyzvŕtal obranu Nitry a síce mohol strieľať, rozhodol sa ešte prihrávať, no Adiho pred bránkou nenašiel.
     
    62
    Opäť možnosť na zvýšenie náskoku pre domácich a opäť mal v nej prsty Kubík. Tentoraz centroval z pravej strany a snažil sa posadiť loptu na hlavu Holúbeka, ale pred ním nadvihol prihrávku ešte Kolmokov.
     
    64
    Nitra sa teraz po dlhšej chvíli dostala na útočnú polovicu a Kolmokovova prihrávka vzduchom pripravila napokon aj streleckú možnosť pre Šmehyla. Ten však poslal loptu vysoko nad bránu Volešáka.
     
    66
    Štefánikov rohový kop a pekná Bednárikova hlavička zaletela napokon len tesne nad brvno nitrianskej brány !
     
    66
    Tawamba našiel centrom Nascimenta v pokutovom území, ale ten sa napokon trošku zamotal na vlastných kľučkách a bolo po akcii.
     
    67
    Na druhej strane pripravil Kubík šancu pre Adiho, ktorý si prihrávku spracoval a zo záklonu vystrelil, a tak to presne aj vyzeralo. Strela dobre mierená, len slabá.
     
    68
    Rýchlonohý Kubík si vypýtal prihrávku pohybom, ale bol v ofsajde, čoho si všimli rozhodcovia a nedovolili mu ďalej hrať.
     
    70
    Prvá zmena prichádza aj na strane domácich. Z útočného hrotu odchádza Fanendo Adi, na ihrisko vybehol namiesto neho Brazílčan William.
     
    71
    Benčík púšťal loptu na lepšie postaveného Tawambu, ale ten bol v postavení mimo hry.
     
    72
    Dve zaujímavé situácie na oboch stranách. Najskôr zmätky pred Chudým vyriešené defenzívou Nitry, na druhej strane ešte väčšie zmätky, ktoré Benčík nedokázal využiť.
     
    75
    Druhá zmena Adriána Guľu hovorí o tom, že ihrisko opustil Štefánik a na jeho miesto prišiel Mazan.
     
    75
    Veľká gólová šanca Nitry, ktorá sa ale taktiež možno zrodila z ofsajdu. Ale nepískalo sa, a tak mohol Nascimento sám unikať na Volešákovu bránu, no nedokázal ju trafiť !
     
    76
    Na druhej strane prišiel strelecký projektil Mazana spoza šestnástky, a hoci to vyzeralo dobre, strela to nebola presná.
     
    77
    Je jasné už v tejto chvíli, že zápas ma zrejme jasného víťaza..
     
    79
    William sa na ľavej strane pokutového územia, mal dobrú streleckú príležitosť, ale prestrelil bránu.
     
    79
    Po ňom vystrelil ešte lepšie a presnejšie Holúbek a Chudý sa prezentoval perfektnou robinzonádou a vyrazil loptu na rohový kop !
     
    81
    Baez hľadal Holúbeka pred pokutovým územím, ale nevystihol prihrávku, pretože druhý menovaný nevedel, že za ním zbieha protihráč, ktorý mu loptu vzal.
     
    82
    Do Kubíkovho centra z ľavej strany, ktorý bol predĺžený Holúbekom, naskočil Mazan. Bál sa však vzdušného súboja s brankárom Chudým, a tak sa mu otočil zadkom. Od toho sa lopta odrazila, ale nenašla si cestu do brány.
     
    83
    Posledná zmena AS Trenčín. Z ihriska odišiel aktívny Kubík, vystriedal ho Frimmel.
     
    84
    A strieda aj Nitra. Za Kutru prichádza Turčák.
     
    86
    Efektívna pätička Mazana, ktorou ešte vybojoval roh. Domáci hrajú druhý polčas výborne !
     
    87
    Pekný prienik Holúbeka, ktorý sa pohral s obranou Nitry, a aj dobre odcentroval z pravej strany, ale dobre zakročil Mičic.
     
    89
    Štandardná situácia pre Nitru a ešte možnosť aspoň esteticky upraviť skóre, ale Tawamba opäť podčiarkuje obrovskú neschopnosť Nitry. Úplne spackané prevedenie priameho kopu !
     
    90
    Riadny hrací čas sa predĺži ešte o dve minúty.
     
    Koniec zápasu. (19:20:58)

    Tomáš Kyselica

    Branky: 25. Kubík, 45. Bednárik, 53. Lobotka


    AS Trenčín: Volešák – Čogley, Bednárik, Rodriques, Mazáň – Štefánik, Lobotka, Baez, Štefánik – Kubík – Adi.
    FC Nitra: Chudý – Kaspřák, Kolmokov, Cicman, Kutra, Mičic – Gajdoš, Šimončič, Tawamba, Jackuliak – Nascimento.

    Rozhodčí: Smolák – Smoláni, Hrčka.
    bahis siteleri