Švédsko – Slovensko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Itálie – Rusko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Chorvatsko 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
0:0 (0:0)
Slovensko
Sobota 11.05.2013, 16:30 • Štadión pod Dubňom, Žilina • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    To klíčové však je, že ze skupiny A postupuje do úterního semifinále Slovensko a Švédsko. Domácí tým narazí na druhého ze skupiny B, Švédsko na prvního.
     
    80+3
    Velká smůla pro celek Ladislava Pecka. Lipovac ještě chtěl na levé straně utéci obraně, jenže Vavro fauloval a dostává žlutou kartu. V semifinále tak Slovensku bude chybět klíčový stoper.
     
    74
    Kombinaci Slovenska po celém obvodu hřiště poslal na pravé straně Vodecký do zámezí, a tak uvidíme další střídání. Lukáše Čmelíka mění Martin Vlček.
     
    68
    Švédsko následně podruhé střídá. Berishu nahradí na trávníku v Žilině Lipovac.
     
    68
    Podobné počínání i na druhé straně. Wahlqvist hledal v útoku Berishu, ale toho předskočil Vavro. Následně fauluje Slaninku, který už utíkal do brejku Ssewankambo, a tak vidí žlutou kartu.
     
    63
    První střídání Švédska. Anton Jönsson-Salétros nahradí Gentrita Citaka.
     
    61
    Střídání číslo dvě v podání Slovenska. Tomáše Vestenického nahradí na trávníku Miroslav Káčer z MŠK Žilina.
     
    52
    Andersson si vápně nabíhal na pas od spoluhráče, ale skvělým skluzem jej zastavil Lesniak. Švédsko se však následně po pár vteřinách dostalo zpět k balonu a centrovaný míč Halvadziće se málem zakroutil do branky Martina Junase. Toho trajektorie letu dosti vyděsila, ale naštěstí pro Slovensko končí míč těsně mimo jeho branku.
     
    51
    Slovensko následně poprvé střídá. Nikolase Špaleka na trávníku nahradí Martin Slaninka.
     
    20
    Z pravé strany rozehrával Andersson a na velké šance je vyrovnáno. Přímý kop kapitána Švédů se točil k pravé tyči a jen skvělý zákrok Junase, který na poslední chvíli vyrazil konečky prstů první branku utkání odmítá!
     
    20
    Slovenský výběr zatím působí velmi dobrým dojmem a i z těžkých situací pod tlakem napadání se dokáže dostat. Teď však útočnou akci soupeře zastavil na pravé straně Kadlec faulem na Citaka, a tak tu bude přímý kop. Domácí bek vidí navíc žlutou kartu.
     
    17
    Registrujeme první opravdu velkou šanci dnešního utkání! Po nahrávce od Špaleka z levé strany si Haraslín míč velmi šikovně posunul do středu hřiště, odkud vypálil. Tečovaný pokus od kopačky Suljiće se otírá o horní síť a končí jen těsně nad brankou Mohlina!

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   68. Ssewankambo (SWE) – 20. Kadlec (SVK), 80+3. Vavro (SVK)


    Švédsko: (4-3-3) Mohlin – J. Ramhorn, Suljić, Wahlqvist, S. Ramhorn – Ssewankambo, Rakip, Andersson – Citaku (63. Jönsson-Salétros), Berisha (68. Lipovac), Halvadzić.

    Trenér: Roland Larsson

    Slovensko: (4-2-3-1) Junas – Vodecký, Vavro, Varga, Kadlec – Grič, Lesniak – Špalek (51. Slaninka), Haraslín, Čmelík (74. Vlček) – Vestenický (61. Káčer).

    Trenér: Ladislav Pecko

    Rozhodčí: Slavko Vinčić (SLO) – Silver Koiv (EST), Milan Minić (SRB)
    bahis siteleri