Švédsko – Slovensko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Itálie – Rusko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Chorvatsko 1:2 (kon.)
konec
Rakousko
2:1 (2:0)
Švýcarsko
Sobota 11.05.2013, 16:30 • Štadión MFK Dubnica, Dubnica nad Váhom (SVK) • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Vítám všechny fotbalové fajnšmekry. Společně budeme sledovat duel ME do 17 let. V zápase o čest se utká Rakousko se Švýcarskem, což slibuje pikantní duel. Utkání začíná v 16:30 SELČ a my budeme u toho!
     
    Postup v nedohlednu...

    Ve skupině A už se zdá být rozhodnuto. První místo okupují Slováci se ziskem čtyř bodů a vedou o skóre před Švédskem. Švýcarsko drží třetí příčku s jedním bodem na kontě. Jejich dnešní soupeř je na tom stejně, ale nastřílel méně branek.
     
    Švýcaři mohou litovat druhého duelu...

    V prvním utkání nastoupili Švýcaři proti Švédsku, které bylo aktivnějším týmem a sedm minut před koncem první půle ho poslal do vedení Engvall. Stav se již nezměnil a hráči ze země helvétského kříže si připsali první ztrátu...

    Pro Slovensku se jim dařilo výrazně lépe a po devětadvaceti minutách vedli o dvě branky zásluhou Trachsela s Kamberem. O deset minut později ovšem snížil Varga a v devětašedesáté minutě vyrovnal Slaninka. Mohlo být daleko hůř, jelikož se o dvě minuty později pakoval autor první švýcarské branky, když obdržel druhou žlutou kartu. Švýcarsko nakonec uhájilo alespoň bod...
     
    Rakušané obralo pouze Švédy...

    Úvodní duel evropského šampionátu nabídlo střetnutí Rakouska se Slovenskem a dlouho se hrálo bez branek. Oba tým bojovaly, až se tři minuty před koncem nechal vykartovat rakouský Steiner a ve druhé minutě nastavení rozhodl slovenský Slaninka, který Slovákům vystřelil tři body.

    První bod si Rakušané připsali ve druhém zápase proti Švédsku. Těm se podařilo jít do vedení, když se ve čtvrté minutě druhé půle prosadil Suljć. Rakousko se nevzdalo a po pěti minutách bylo srovnáno zásluhou Zivotiče. Jeho zásah byl zároveň poslední a oba týmy braly bod za remízu.
     
    V Dubnici nad Váhom panuje polojasné počasí a příjemných 15°C. Oba tým se už pomalu připravují ke startu utkání...
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Schlager – Gluhakovic, Baumgartner, Peric, Lercher – Tursch – Zivotic, Horvath, Lazaro, Grbic – Ripic.

    Trenér: Hermann Stadler.

    Švýcarsko: Fellmann ─ Stettler, Drakul, Elvedi, Kleiner ─ Kadoic ─ Briner, Kamber ─ Hunziker, Von Niederhäusen, De Oliveira.

    Trenér: Heinz Moser.

    Rozhodčí: N. Dunauskas (LTU) – S. Vassjutin (KAZ), D. Kostadinov (MKD).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání před malou chvílí začalo a o úvodní výkop se postarali hráči Rakouska. V prvních vteřinách zápasu pomalu zakládají útok.
     
    2
    Jejich snaha končí útočným faulem Gluhakovice, který tak odevzdal míč do švýcarské moci. Švýcaři rozehrávali z velké dálky a Drakulova dělovka trefila pouze bránícího Grbice.
     
    3
    Tomu se navíc podařilo vzápětí udeřit. Následná akce Rakušanů skončila právě na kopačce Grbice, jenž si došel pro faul a svůj přímý kop sám zahrál. Jeho dalekonosnou dělovku musel zlikvidovat Fellmann.
     
    4
    Kromě této se zatím nic velkého neudálo. Oba týmy hrají opatrně a snaží se vyvarovat chyb. Rakousko to opět zkoušelo postupným útokem, až se míč dostal k Pericovi a nakonec ho nedovoleně zastavil Von Niederhäusern.
     
    6
    Hra se teď trochu uklidnila a oba týmy se střídají v držení míče převážně ve středu hrací plochy. Většina útoků končí neúspěšným nákopem, nebo ho zastaví obranný val soupeře.
     
    8
    Tentokrát si ovšem vzali slovo Švýcaři, dokázali se prokombinovat až k brance Schlagera a do míče se opřel Kamber. Jeho střelu rakouský brankář pohodlně ukryl.
     
    10
    Rakušanům se podařilo uzamknout švýcarského protivníka okolo jeho velkého vápna a nakonec vytěžili z tečované střely roh, ze kterého neudeřili. Rohový kop si ovšem zopakují...
     
    11
    Rakousko právě vstřelilo branku!

    Podruhé to Rakousku vyšlo. Z druhé strany rozehrával Lazaro a pro jeho centr si došel šestnáctiletý DOMINIK BAUMGARTNER a usměrnil ho za Fellmanna – 1:0!
     
    13
    Hned po rozehrání se Švýcarsko vrhlo do útoku a De Oliveira si došel pro faul. K míči se nakonec postavil on sám, ale jeho centr nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a skončil na kopačkách domácích...
     
    14
    Ti hned zaútočili a podařilo se jim dostat až k brance Fellmanna, ale bohužel pro ně stál Ripic v ofsajdovém postavení.
     
    15
    Hráči ze země helvétského kříže o míč vzápětí přišli a museli se bránit proti nebezpečně vypadajícímu útoku Rakušanů. Jejich snahu ovšem přerušil faulem Kleiner.
     
    16
    "Domácí" tým dlouho hledal vhodnou pozici k zakončení, až celou akci překombinoval a poslal míč do zámezí. Míč v moci Švýcarů.
     
    18
    Těm se ovšem nepodařilo ohrozit rakouskou branku a dokonce o míč opět přišli. Rychlý protiútok Zivotice skončil druhým faulem v krátkém sledu. Tentokrát se provinil Kadoic.
     
    19
    Letící centr hledal číhajícího Ripice, jemuž se podařilo dostat k míči, ale hru přerušil hvizd sudího po zvednutém praporku jeho asistenta. Ripic si připsal druhý ofsajd.
     
    20
    Švýcaři si míče dlouho neužili a po chvilce o něj přišli. Nakonec se jim ho podařilo získat zpět po nepřesné přihrávce Rakouska a zakládají další útok.
     
    21
    Po další nepřesnosti v kombinaci Švýcarů se zrodil jedovatý brejk Rakouska, který zastavil faulem De Oliveira a nabídl soupeři přímý kop. Toho se ujme Lercher.
     
    23
    Dlouho hledali Rakušané skulinku v obraně Švýcarů, až se prokombinovali k Fellmannovi a ve velké šanci se objevil Grbic. Slibnou příležitost ovšem zakončil střelou těsně vedle švýcarské branky.
     
    25
    Rakousko je lepším týmem a kromě branky už si vytvořilo gólovou šanci. Aktuálně drží míč a snaží se přejít přes obranný blok Švýcarů.
     
    26
    Hraje se na obě strany a vidíme velmi pěkný ofenzivní fotbal, ale více ze hry mají Rakušané a Švýcaři faulují. Tentokrát dohrál Horvatha Marco Drakul (SUI) a obdržel žlutý kartonek.
     
    27
    Rakousko pokračuje v tlaku a z toho vyplývají další fauly na konto švýcarského mužstva. Další z provinilců se stal Kadoic, ale tentokrát skončil faul na Horvatha bez karty.
     
    28
    Když to nejde po zemi, musí to jít vzduchem. To asi napadlo hráče Švýcarska, ale u dlouhého centru byl jako první Schlager.
     
    29
    Švýcarům se podařilo dostat na útočnou polovinu hřiště, ale nejdříve se zahnali za postranní čáru po dlouhé přihrávce na Oliveiru a podruhé skončil míč za brankovou čárou.
     
    30
    Švýcarům to do třetice vyšlo, když se Hunziker vydal po lajně, zasekl si míč a našel Oliveiru, jehož střela z voleje rozvlnila pouze boční síť!
     
    32
    Švýcarsko tato šance nabudila a výrazně zvýšilo svou aktivitu, přesto jsou u míče Rakušané a opět si vybojovali další faul, pod který se podepsal Kamber (SUI) a s faulovaným Grbicem (AUT) na sebe vyjeli, tudíž si kartu odnesli oba.
     
    33
    Nakonec se do míče opřel Lazaro a nadělal Fellmannovi obrovské potíže, jelikož svou dělovku poslal těsně pod břevno a švýcarský brankář měl, co dělat...
     
    34
    Z následujícího rohu Rakušané neudeřili. Gluhakovičův náběh k přední tyči skončil nepřesnou hlavičkou a dělovka Horvatha z hranice vápna letěla vysoko nad.
     
    35
    Pro další faul si došel rakouský Lazaro a po šikovně zahrané standartce se pro míč vydal Zivoti, ale nepodařilo se mu trefit kulatý nesmysl.
     
    35
    Rakousko právě vstřelilo branku!

    Rakouská akce ovšem pokračovala a skončila brankou DANIELA RIPICE, kterému se v přetahované s obráncem podařilo přehodit vyběhnutého Fellmanna – 2:0!
     
    37
    Tvrdý zákrok v podání Kleinera (SUI) neponechal litevský sudí bez povšimnutí a udělil mu žlutou kartu za šlapák na Grbice.
     
    38
    Sám faulovaný hráč se ujal míče a parádní střelou vylekal Fellmanna, který už podruhé v dnešním utkání na poslední chvíli vyráží nad branku...
     
    39
    Švýcaři se opět brání a znovu museli sáhnout k nedovolenému zákroku, který je odpískán. Rakušané mají další příležitost.
     
    40
    Akce rakouského týmu skončila u Zivotice, jemuž se podařilo projít až k vápnu Švýcarska, ale na dva bránící hráče nevyzrál.
     
    40+1
    Sudí Dunauskas nastavuje jednu minutu!
     
    První poločas skončil.
     
    Viděli jsme ofenzivní podívanou, ve které měli více ze hry Rakušané a dokázali z toho vytěžit dvě branky. Nejdříve se z rohu prosadil Baumgartner a pět minut před koncem první půle zvýšil vedení Ripic. Druhý poločas začne přibližně v 17:34.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    41
    Na utkání zavítala skupinka rakouských fanoušků, která je teď velmi slyšet a mezi Rakušany je veselo.
     
    42
    O první vážnější útočný výpad se postarali Švýcaři, ale jejich akce skončila opět za brankovou čárou. Vykopávat bude Schlager.
     
    44
    Na polovině hřiště se zbytečného faulu dopustil Ripic (AUT), ale žlutou kartu si vysloužil až za protesty.
     
    45
    Švýcarsko se dostalo až k vápnu Rakušanů a míč trefil Baumgartnera. Švýcarští reprezentanti reklamovali ruku domácího borce, ale neuspěli. Rakousko jde dopředu...
     
    46
    Rakušané se stále snaží útočit, ale tentokrát jim to málem nevyšlo, protože ztraceného míče se ujal Hunziker a mazal s ním směrem k brance. Nakonec ovšem celou akci zabrzdil a o míč přišel.
     
    48
    Máme tu první střídání, o které se postarala hostující lavička. Utkání končí pro Drakulu, kterého nahradil Jolan Forestal.
     
    49
    Švýcarům nelze odepřít snahu, ale když už se dostanou do slibné příležitosti, tak si to zkazí sami. Buď nepřesnou přihrávkou nebo špatnou koncovkou.
     
    50
    Nakonec si ovšem vybojovali rohový kop, po kterém míč odskočil na kopačku Elvediho, a ten protáhl Schlagera! Další roh Rakušané ubránili.
     
    51
    Dvojité střídání vymysleli oba trenéři. Ze hřiště odchází domácí Ripic, kterého nahradil Tobias Pellegrini. Na švýcarské straně vystřídá Kilian Pagliuca Oliveiru.
     
    52
    Brankář Fellmann (SUI) vyběhl proti Horvathovi a chytil míč za čárou, což znamená žlutou kartu pro hostujícího brankáře.
     
    53
    Nacvičený signál Švýcarů končí rohem. Lazaro přiťukl Lercherovi, jehož střela byla tečována na roh. Ten Švýcarsko ubránilo.
     
    54
    Pagliuca si šikovně došel pro míč a pouze prodloužil na nabíhajícího Hunzikera. Ten byl bráněn obráncem soupeře a Schlagerovi nepřipravil těžkou práci.
     
    55
    Rakušané se ovšem o míč připravují a vzápětí zbytečně fauloval Peric. Nadějná situace pro Švýcary...
     
    57
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    K míči se postavil ROBIN KAMBER a nádherně zatočil míč přímo do šibenice Schlagerovy branky. Rakouský brankář se po míči natahoval marně – 2:1!
     
    58
    Utkání bude ještě dramatické. Švýcaři se dostali na koně a tentokrát se do zakončení prodral Pagliuca. Jeho sražená střela skončila v náručí Schlagera.
     
    59
    Výtečný brankář Fellmann drží naděje švýcarské reprezentace! Rakušané se ujali míče a zaútočili. Vybojovali si přímý kop a Lazaro se nenechal zahanbit. Jeho střelu do víka švýcarský brankář vyrazil konečky prstrů a z následného rohu udeřil Horvath, jehož dělovku Fellmann vyrazil opět na roh...
     
    60
    Ten Švýcaři odvrátili a jejich brankář si může odpočinout. Hraje se ve středu hřiště...
     
    61
    Zivotic výrazně přifilmoval souboj s Kamberem. Litevský sudí nakonec foukl do píšťalky.
     
    61
    Další dvojité střídání. Na hřiště se podívá také domácí Raphael Mathis, který nahradí aktivního Lazara.
     
    62
    Zároveň s ním opouští hrací plochu další aktivní hráč – Hunziker. Jeho místo zaujal Anto Grgic.
     
    63
    Opět se bojuje převážně ve středu hřiště a domácí se pomalu začínají soustředit na poctivou defenzivu. Uvidíme, zda se Švýcaři dostanou do závěrečného trháku.
     
    64
    Nakonec zahrozili právě Rakušané, jmenovitě Pellegrini, jenž se dostal k míči a do jeho střely vložil nohu Von Niederhäusern.
     
    66
    To samé se událo také na druhé straně. Tentokrát mířil nepřesně Grgic.
     
    67
    Pellegrini dnes pálí jednu šanci za druhou, přestože nastoupil až v průběhu zápasu. Rakouský útočník si zpracoval míč, obešel protihráče a jeho jedovatá střela olízla pouze tyč Fellmannovy branky!
     
    68
    Hra se přiostřuje a mladá krev se začíná vařit. Přibývá zákeřných faulů a oba týmy si začínají jít po krku.
     
    69
    Přímý kop švýcarského týmu skončil dlouhým nákopem do vápna, pro který si došel Mathis a pohodlně míč odhlavičkoval pryč.
     
    71
    Švýcaři začínají nakopávat míče, což platí také v případě rakouského týmu. Oba týmy přestaly hrát po zemi, což je škoda.
     
    72
    Pro další vzdušný míč z kopačky švýcarského hráče si výborně došel Schlager a ukryl míč do svých rukavic.
     
    73
    Rakušané drží míč na útočné polovině hřiště, což jim vyhovuje. Švýcaři se nemohou ujmout míče a ohrozit Schlagera.
     
    74
    Nakonec se jim podařilo získat míč a dokonce vybojovat faul. Švýcarsko bude zahrávat další přímý kop z pozice, ze které Kamber snížil.
     
    75
    Málem jsme měli vyrováno! Opět v tom měl prsty Kamber, který tečoval zatočený míč Grgice a Schlager proti němu skvěle zakročil!
     
    75
    Rakouský protiútok skončil u Zivotice, jenž se možná trochu ukvapil a trochu zbytečně poslal míč do boční sítě.
     
    77
    Švýcarsku zbývají poslední minuty a jde to vidět. Tentokrát zahrával přímý kop Von Niederhäuserna spadl na kopačku Kambera, a ten pouze přestřelil svatyni Rakušanů.
     
    79
    Švýcaři stále dobývají velké pásmo a nedaří se jim ohrozit Schlagera. Rakousko už pouze odkopává míče a brání vedení.
     
    80
    Jedna z posledních šancí pro Švýcary. Rohový kop u branky Rakouska.
     
    80
    Von Niederhäusern poslal míč na hlavu Kadoica a míč proletěl pouze pár centimetrů okolo rakouské branky!
     
    80+1
    Sudí nastavuje čtyři minuty! Ofsajd Kambera...
     
    80+2
    Taktické střídání v podání Rakušanů. Poslední vteřinky zápasu dohraje Mayr, jenž zaujal místo po Zivoticovi.
     
    80+3
    Další z Pellegriniho střel míří opět mimo branku Schlagera. Následně to přehnal Stettler a byl mu odpískán útočný faul.
     
    80+4
    To už není možné. Krásný pas skončil na hlavě Pellegriniho, a ten opět nedokázal usměrnit míč do sítě. Švýcarskému útočníkovi prostě není přáno.
     
    Konec zápasu.
     
    Rakušané nakonec dotáhli utkání do vítězného konce, přestože museli bojovat, jelikož za hosty snížil Kamber. Zahozené šance Pellegriniho odsoudily Švýcary k porážce, ale tříbodový zisk nic neřeší. Duel mezi Švédskem a domácím Slovenskem skončil bezbrankovou remízou, což stvrdilo postup obou celků. Rakušané skončí ve skupině A na třetím místě. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend! (18:17:25)

    Daniel Ryl

    Branky: 11. Baumgartner, 35. Ripic – 57. Kamber

    Karty:   32. Grbic (AUT), 44. Ripic (AUT) – 26. Drakul (SUI), 32. Kamber (SUI), 37. Kleiner (SUI), 52. Fellmann (SUI)


    Rakousko: Schlager – Gluhakovic, Baumgartner, Peric, Lercher – Tursch – Zivotic (82. Mayr), Horvath, Lazaro (61. Mathis), Grbic – Ripic (51. Pellegrini).

    Trenér: Hermann Stadler.

    Švýcarsko: Fellmann ─ Stettler, Drakul (48. Forestal), Elvedi, Kleiner ─ Kadoic ─ Briner, Kamber ─ Hunziker (62. Hunziker), Von Niederhäusen, De Oliveira (51. Pagliuca).

    Trenér: Heinz Moser.

    Rozhodčí: N. Dunauskas (LTU) – S. Vassjutin (KAZ), D. Kostadinov (MKD)

    Diváci: 715
    bahis siteleri