Skalica – Trenčín 3:2 (kon.) | Poprad – Martin 4:2 (kon.) | Nitra – Košice 4:0 (kon.)
Piešťany – Žilina 7:2 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 8:0 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 15.11.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 21. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho MHC Mountfield Martin.

    Popradskí "kamzíci" sa po 22 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 36 bodov a gólovým skóre 70:64 (najviac vsietených, no aj najviac inkasovaných gólov v extralige). Popradčania dosiahli túto štatistiku za 12 ligových výhier a desať nepríjemných prehier. Pred Popradčanmi momentálne s náskokom šiestich bodov sídlia Banskobystričania (majú jeden zápas k dobru) a za Popradčanmi so stratou piatich bodov Piešťanci.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", výhra (4:3 po samostatných nájazdoch doma proti Zvolenu) – výhra (5:2 vonku proti tímu MsHK DOXXbet Žilina) – prehra (0:5 vonku proti "oceliarom" z Košíc) – výhra (6:2 vonku proti HK Orange SR 20) – prehra (2:4 vonku proti nitrianským "corgoňom"), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú dobré výkony, no na tie najsilnejšie extraligové tímy musia ešte čo to dohnať.

    Martinskí hokejisti sú na oveľa horšej tabuľkovej pozícii ako ich dnešný súperi spod Tatier. Po 21 odohraných zápasoch sa martinské "kosačky" nachádzajú na priebežnej deviatej priečke so ziskom 25 bodov a gólovým skóre 42:60. Túto štatistiku dosiahli Martinčania za deväť výhier a až dvanásť nepríjemných prehier. Pred Martinčanmi momentálne s náskokom jedného bodu sídli Dukla Trenčín (má o jeden odohratý zápas viac) a za martinskými hokejistami na poslednej priečke ich neďalekí súperi zo Žiliny s jednobodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia martinských hokejistov, prehra (1:3 vonku proti Banskej Bystrici) – výhra (3:1 doma proti tímu Dukla Trenčín) – prehra (1:4 proti piešťanským "havranom") – výhra (2:1 po samostatných nájazdoch vonku proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (2:3 po predĺžení doma proti zvolenským "rytierom"), hovorí o tom, že Martinčania predvádzajú v poslednej dobe len veľmi nestabilné výkony, no po vyrovnaných súbojoch sa im darí získavať aspoň nejaké body.

    V tomto zápase sú jednoznačne favorizovaný popradskí hokejisti, ktorí majú oveľa lepšiu zápasovú bilanciu a majú aj výhodu domáceho prostredia. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 1,60, zatiaľ čo výhra Martinčanov je ohodnotený kurzom oveľa vyšším – 3,79. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,50.

    Podarí sa popradským hokejistom po nepríjemnej prehre v Nitre triumfovať pred domácimi tribúnami práve proti Martinu, alebo si hostia pripravia pre domácich herné prekvapenie?
     
    Najproduktívnejším Popradčanom je momentálne útočník a zároveň kapitán Arne Kroták, ktorý má na svojom konte 20 kanadských bodov za 12 gólov a 8 asistencií. Arne je momentálne aj najlepším extraligovým strelcom pred 11gólovými Romanom Tomasom (MsHK DOXXbet Žilina – len 8 odohraných zápasov) a Gabrielom Spilarom (HC Košice).

    Najproduktívnejším Martinčanom je martinský útočník Jaroslav Markovič, ktorý je len tesne za Krotákom s 19 kanadskými bodmi za 9 gólov a až 10 asistencií.
     
    Počas reprezentačnej prestávky sa z hráčskych kádrov týchto dvoch extraligových tímov dostal do mužskej reprezentačnej nominácie na Nemecký pohár popradský útočník Tomáš Sýkora.

    Slovákom sa však na tomto turnaji veľmi nedarilo, keď po výhre proti európskemu výberu USA prehrali proti Nemecku a Švajčiarsku. Následne skončili na poslednej štvrtej priečke. Tomáš hral síce bojovne a odhodlane, no napokon vo svojej reprezentačnej premiére nepripísal do štatistík Slovenska ani jeden bod.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali, Gaborčík, Jáchym – Sýkora, Stals, Lapšanský – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Belluš.

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Novotný, Ďatelinka, Smrek, Brcko, Matejka, Tupý, Perniš, Šugár – Zlocha, Beran, Fujerík – Markovič, Galamboš, Važan – Themár, Pokrivčák, Cíger – Rožník, Dírer, L. Klíma.

    Rozhodca: Juraj Konc – Róbert Gavalier, Juraj Tornay.
     
    Popradskí "kamzíci" nastúpia v dnešnom zápase v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Martinčania budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Daniel Babka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hokejisti Martina, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí prejsť cez dobre zabezpečené stredné pásmo, kde sídlia Popradčania.
     
    00:54
    Sýkora napriahol svoju hokejku na hranici pravého kruhu a gólman Čech sa musel rozpohybovať. Napokon však svojou ľavou rukou puk bez problémov zblokoval do bezpečia. Následne sú pri ňom martinskí obrancovia.
     
    01:24
    Arne Kroták veľmi dobre prenikal po ľavom krídle a následne chcel gólmana Čecha ohroziť bekhendovou strelou, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Matejka puk zachytil a snaží sa upokojiť tempo hry.
     
    01:58
    Pokrivčák tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon gólmana Sidora neprekvapila. Pozorný ochranca popradskej svätyne bol dobre vykorčuľovaný a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    02:20
    Drábek potiahol puk do útočného pásma, následne ho podržal za martinskou bránou, odkiaľ sa dobrou prihrávkou snažil nájsť svojich spoluhráčov. Pozorný Galamboš však puk zachytil a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    02:49
    Spoza pravého kruhu tentokrát pálil Vaic, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa martinskej brány. Gólman Čech teda tentokrát zasahovať nemusel. Popradčania však stále útočia.
     
    03:42
    Po skvelej prienikovej prihrávke od Stalsa sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Sýkora, no ten svojou delovkou napokon umiestnil puk len na pleksisklo za bránou gólmana Čecha.
     
    04:13
    Fujerík dobre zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Sidor bol aj tentokrát pozorný, puk zachytil vo svojej lapačke a následne ho stihol aj rýchlo rozohrať. Popradčania sa teda stále snažia zaútočiť.
     
    04:39
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci obranca Tomáš Tupý.
     
    05:03
    Po dobrej prihrávke od Krotáka spoza pravého kruhu sa k puku v centrálnej časti dostal Fabian, no ten napokon podľa verdiktu čiarového rozhodcu prešiel za útočnú modrú čiaru, čo prinieslo jasné postavenie mimo hry.
     
    05:38
    Kroták sa dostal k puku na ľavom kruhu, následne dobrou prihrávkou za ľavý kruh našiel Makovského, ktorý pálil z prvej, no svoju delovku umiestnil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Čech teda zasahovať nemusel.
     
    06:09
    Popradský kapitán Arne Kroták je dnes rozdávateľom skvelých prihráviek z pravej strany. Po ďalšej z nich sa k zakončeniu v medzikruží dostal Mlynarovič, no jeho delovku gólman Čech videl veľmi dobre a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    06:34
    Sýkora sa dostal k odrazenému puku tesne pred martinskou bránou, no napokon ani nadvakrát spolu so Stalsom nedokázal prekonať betóny martinského gólmana Čecha. O malú chvíľu budú hrať martinskí hokejisti v plnom počte.
     
    07:09
    Popradskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli a puk poslali zo svojej obrannej tretiny len cez všetky čiary až za bránu gólmana Čecha. Následne bolo odpískané jasné zakázané uvoľnenie.
     
    07:36
    Matúš Paločko ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, kde zachytil puk, následne si nakorčuľoval do medzikružia a dobrou strelou z tesnej blízkosti ohrozil gólmana Čecha. Ten bol však dobre postavený a puk zblokoval svojou výstrojou mimo svojej brány.
     
    08:14
    Paukovček sa snažil preniknúť do útoku po pravom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže natrafil na pozorného Smreka, ktorý ho od puku odstavil a snaží sa založiť rýchly protiútok martinských hokejistov.
     
    08:33
    Od útočnej modrej čiary tvrdo pálil hosťujúci obranca Tomáš Brcko, no jeho projektil napokon gólmana Sidora nedokázal prekvapiť. Pozorný ochrana domácej svätyne puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    09:08
    Na pravom krídle sa do zakončenia dostal hosťujúci Michal Važan, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor bol v strehu pri svojej ľavej žŕdke, no napokon zasahovať nemusel.
     
    09:23
    Lapšanský napriahol svoju hokejku na pravom krídle, no gólman Čech bol aj tentokrát v strehu, puk zblokoval svojim betónom a následne ho ukryl pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    09:46
    Martinský kapitán Michal Beran tentokrát zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho strela skončila len v lapačke gólmana Sidora, ktorý veľmi dobre videl letiaci puk.
     
    10:17
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Za tvrdý faul kolenom v strednom pásme si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jakub Cíger.
     
    10:41
    V úvode svojho oslabenia sa Martinčanom zatiaľ darí veľmi dobre. Hosťujúci Galamboš zachytil puk po nepresnej popradskej rozohrávke, následne ho vyviezol do stredného pásma a vyhodil až za popradskú bránu.
     
    11:24
    Sýkora sa dostal k puku na ľavom kruhu a následne chcel dobrou strelou z polotočky prekonať gólmana Čecha, ktorý bol dobre clonený Stalsom, no nepodarilo sa mu to. Martinský brankár puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    11:51
    Po dobrej prihrávke od Krotáka sa do zakončenia na ľavom krídle dostal Vaic, no jeho projektil napokon zachytil pozorný Themár, ktorý dokázal bez problémov oslobodiť svoj tím spod popradského presilovkového tlaku.
     
    12:20
    Martinskí hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa brániť ani nemusia. Popradčania si mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    12:41
    Galamboš napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovka napokon skončila len na ochrannej sieti za popradskou bránou. Následne sa vhadzovanie puku presúva do stredného pásma.
     
    13:14
    Galamboš bol aj tentokrát tvoriteľom martinskej útočnej akcie, no po jeho nahodení z pravej strany na zadný mantinel sa k puku dostali len popradskí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry za vlastnou bránou.
     
    13:36
    Gólman Čech si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojou hrudnou výstrojou zblokoval do bezpečia strelu od Gápu z medzikružia. Puk síce Čechovi vypadol, no jeho obrancovia ho dokázali upratať do bezpečia.
     
    14:08
    Lapšanský nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len tesne vedľa ľavého horného rohu martinskej brány. Gólman Čech teda ani tentokrát zasahovať nemusel.
     
    14:47
    V závere prvej tretiny sa hra začína mierne kúskovať. Momentálne sa zakázaným uvoľnením previnili hokejisti popradského klubu, "previnilcom" bol tentokrát gólman Dušan Sidor, ktorý dal do svojej prihrávky príliš veľa razancie.
     
    15:08
    Martinčania sa dostali do ďalšej dobrej šance, keď sa po prihrávke od Cígera dostal do zakončenia Pokrivčák, no jeho projektil bol zblokovaný pozorným obrancom Makovským len tesne mimo popradskej brány.
     
    15:22
    Ľubomír Vaic preveril gólmana Čecha strelou z ľavého kruhu, no ten bol aj tentokrát v strehu a puk po peknom švihu svojho protihráča zachytil vo svojej lapačke.
     
    15:38
    Drábek zachytil puk po nepresnej rozohrávke martinských obrancov na ľavom kruhu, následne ho posunul na Mlynaroviča do medzikružia, no ten už zakončovať nedokázal, keďže mu puk preskočil čepeľ.
     
    16:29
    Oba tímy sa v týchto chvíľach zápasu snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Aj tentokrát museli čiaroví rozhodcovia zodvihnúť svoje píšťalky a odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    16:56
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance, keď puk po pravom krídle zaviezol do útočného pásma Drábek, ten následne dobrou prihrávkou na ľavú stranu hľadal Gápu. Gápa však z ťažkého uhla trafil len betóny martinského gólmana Čecha.
     
    17:26
    Popradčania sú s pukom opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia efektívne zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí, keďže martinskí hokejisti sú jasne proti a bránia sa naozaj veľmi dobre.
     
    17:58
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď medzi svojimi betónmi zachytil puk po delvoke od hosťujúceho Markoviča z pravej strany. N8sledne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    18:21
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia zaútočiť. Aktívnejší sú síce hokejisti domáceho Popradu, no zatiaľ im chýba potrebný dôraz v streleckej koncovke.
     
    18:50
    Samuel Takáč zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Ďatelinku, ktorý ho od puku bez väčších problémov odstavil.
     
    19:20
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hosťujúci Martinčania. Tí chcú zaútočiť, no nedokážu preniknúť cez útočnú modrú čiaru, ktorá je veľmi dobre bránená popradskými hráčmi.
     
    19:56
    V závere prvej tretiny majú puk vo svojej moci hosťujúci Martinčania, ktorí už len vyčkávajú na zvuk sirény, ktorá ukončí prvú dvadsaťminútovku tohto stretnutia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu síce góly nepriniesla, no určite sa bolo na čo pozerať. Oveľa aktívnejší boli hokejisti domáceho Popradu, ktorí niekoľkokrát nebezpečne ohrozili priestor martinskej brány, no zatiaľ nedokázali nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Čecha. Na druhej strane mal prácu aj gólman Sidor, ktorý riešil niekoľko zaujímavých šancí Martinčanov, no zatiaľ obstál s prehľadom.

    Podarí sa jednému z tímov prekonať lichotivé čisté konte jedného, či druhého gólmana alebo uvidíme bezgólovú remízu aj po 40 minútach hry?
    Druhá tretina začína približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti hosťujúceho Martina. Tí sa ihneď vydali pred popradskú bránu, kde sa snažia zaútočiť.
     
    20:49
    Važan urobil popradským obrancom na pravom krídle poriadne problémy, no napokon narazil na pozorného Suchého, ktorý mu puk vypichol a snaží sa do útoku poslať svojich spoluhráčov.
     
    21:16
    Po dobrej prihrávke od Sýkoru sa k puku v medzikruží dostal Lapšanský, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná Čechovými betónmi mimo martinskej brány. Následne smerujú do útoku Popradčania.
     
    21:56
    Hosťujúci Pokrivčák nahadzoval puk pred martinskú bránu z pravého krídla, no toto nahodenie napokon zachytil pozorný Fabian, ktorý za popradskou bránou upokojuje tempo hry.
     
    22:28
    Novotný nahadzoval puk spoza ľavého kruhu pred popradskú bránu, kde veľmi dobre clonil Pokrivčák, no ten napokon nedokázal prekonať dobre položené betóny popradského gólmana Sidora.
     
    22:56
    Popradčania sa stále snažia zaútočiť, no martinská defenzíva je veľmi pozorná. Unikajúceho Paločka po pravom krídle tentokrát bez problémov zastavil pozorný Smrek.
     
    23:38
    Popradskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli pri svojom ofenzívnom prieniku do útočného pásma a na útočnej modrej čiare sa previnili jasným postavením mimo hry.
     
    24:05
    Po plynulých úvodných minútach druhej tretiny sa hra začína opäť kúskovať. Jeden z Martinčanov zachytil nepresnú prihrávku popradského útočníka Gápu a následne sa previnil zakázaným uvoľnením.
     
    24:41
    Po dobrej prihrávke od Zlochu sa k puku pred gólmanom Sidorom dostal Fujerík, no ten napokon nedokázal prekonať výstroj ochrancu popradskej svätyne, ktorý puk zachytil vo svojej moci.
     
    25:01
    Lapšanský nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho tvrdá delovka napokon skončila zblokovaná vyrážačkou gólmana Čecha len na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    25:56
    Martin dal gól!
    Martinčania sa dostávajú do vedenia po obrovských chybách v popradskej defenzíve. Cíger najskôr zahodil jednu šancu, keď z tesnej blízkosti minul popradskú bránu, no následne sa po peknej prihrávke od Matejku dostal do zakončenia v medzikruží ANDREJ THEMÁR, ktorý umiestnil puk nechytateľne popri pravej ruke gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Lukáš Matejka.
     
    26:20
    Martinský obranca Tomáš Tupý bol jedným z popradských útočníkov nekompromisne "priklincovaný" k bočnému mantinelu. Následne sa hra prerušila a Tupý bude ošetrovaný. Dúfajme, že napokon bude v poriadku.
     
    26:45
    Poprad dal gól!
    Po nie veľmi dobre vyzerajúcej akcii popradských "kamzíkov" je vyrovnané! Drábek vybojoval puk na pravom krídle, následne ho posunul k Vaicovi, ktorý dlho neváhal a skvelou prihrávkou našiel pred bránou Martina osamoteného SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý svojou delovkou z tesnej blízkosti nedal gólmanovi Čechovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Ľubomír Vaic a Jakub Drábek.
     
    27:24
    Popradčania sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Martinčania sú však v strehu a očividne už inkasovať nechcú.
     
    27:55
    Po skvelej krížnej prihrávke od Lapšanského z pravého kruhu sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Sýkora, no ten svojou delovkou z prvej trafil len betóny pozorného gólmana Čecha.
     
    28:24
    Paukovček rpedviedol poriadne zaváhanie na útočnej modrej čiare, keď najskôr zachytil puk, no následne ho stratil a dostal sa k nemu najproduktívnejší martinský hráč – Jaroslav Markovič. Ten následne vsietil aj gól, no ten kvôli odpískanému postaveniu mimo hry jasne neplatí.
     
    28:56
    Martinčania sú usadení s pukom v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Sidora a na jeho dobrú defenzívu.
     
    29:24
    Markovič sa dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho delovka aj tentokrát smerovala len k betónom gólmana Sidora, ktoré puk zblokovali do bezpečia aj tentokrát.
     
    29:53
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil delovku od hosťujúceho Brcka spoza kruhov. Následne od modrej pálil Kasík, no len mimo martinskej brány.
     
    30:08
    Poprad dal gól!
    Martinská defenzíva nedokázala odzbrojiť aktívnych popradských útočníkov, ktorí sa dostali až pred gólmana Čecha a najúspešnejší z nich – PETER GÁPA síce natrikrát, ale napokon dokázal prestreliť gólmana Čecha, ktorý neočakával strelu nad svoje betóny. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Pauvkoček a Martin Belluš.
     
    30:54
    Martinčania sa snažili dostať do útoku, no aj tentokrát si mierne nerozumeli a o puk prišli po jasnom postavení mimo hry pri prechode do útočného pásma.
     
    31:09
    Poprad dal gól!
    Popradská gólová kanonáda pokračuje! Po parádnej prihrávke pred martinskú bránu od Paločka sa k puku dostal skúsený popradský útočník a zároveň kapitán ARNE KROTÁK, ktorý svojou nekompromisnou strelou zápästím s prehľadom zneškodnil reflexy gólmana Čecha. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Štefan Fabian.
     
    31:09
    Martinský tréner Daniel Babka si vyžiadal oddychový čas!
     
    31:48
    Po oddychovom čase sa ofenzívne prebudili aj hokejisti hosťujúceo Martina, ktorí sa snažia rýchlo zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Unikajúceho Themára tentokrát bez problémov odstavil Kasík.
     
    32:18
    Ján Zlocha sa dostal k puku za kruhmi a následne zakončoval, no jeho projektil bol jedným z popradských hráčov zblokovaný len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Sidora.
     
    32:40
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na ľavej strane sa k zakončeniu dostal Cíger, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a po skvelom reflexe zachytil puk vo svojej lapačke!
     
    33:19
    Gápa prenikal s pukom po pravom krídle, no následne narazil na pozorného Novotného, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Tentokrát do útoku smerujú Martinčania.
     
    33:48
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Važan, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    34:15
    Po skvelej prihrávke od Galamboša sa k zakončeniu v medzikruží dostal Markovič, no jeho delovka napokon letela len pár centimetrov vedľa ľavej žŕdky popradskej brány.
     
    34:40
    Popradskí hokejisti si tento raz mierne nerozumeli a previnili sa ďalším zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo do popradskej brány.
     
    35:12
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po delovke z pravej strany od Lukáša Klímu zachytil puk medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    35:54
    Martinská brána bola tentokrát ostreľovaná obrancami Makovským a Kasíkom z oboch strán, no ani jeden z nich napokon netrafil jej priestor. Gólman Čech teda ani v jednom z prípadov zasahovať nemusel.
     
    36:23
    Po parádnej prihrávke od Drábek z ľavej strany sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Vaic, no jeho delovka napokon trafila len ľavý betón gólmana Čecha. Následne do útoku smeruje martinský tím.
     
    36:58
    Cíger preveril gólmana Sidora strelou z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len zblokovaný Sidorovými betónmi pri zadnom mantineli. Do útoku tentokrát smerujú Popradčania.
     
    37:24
    Martin dal gól!
    Martinskí hokejisti napokon dokázali vsietiť kontaktný gól a dramatizujú tak tento zápas. Po dobrej prihrávke od Markoviča z ľavej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal PETER GALAMBOŠ, ktorý svojou delovkou poriadne prekvapil popradského gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Markovič a Dominik Fujerík.
     
    38:13
    Z ľavej strany tvrdo pálil Takáč, no jeho delovku gólman Čech napokon videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sú pri puku Martinčania.
     
    38:59
    Themár nahadzoval puk pred popradskú bránu z pravej strany, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu, puk zachytil pod svojou lapačkou a následne hru pre istotu prerušil.
     
    39:14
    Popradský kapitán Arne Kroták ukázal svoje herné kvality aj tentokrát, keď sa zbavil urasteného Ďatelinku a následne zakončoval z otočky na pravom kruhu. Jeho prízemný projektil napokon len tesne minul priestor martinskej brány.
     
    39:46
    Martinskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Samuel Mlynarovič, ktorý svojou hokejkou zneškodnil Jaroslava Markoviča.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola už na góly oveľa bohatšia ako tá prvá. Najskôr sa ofenzívne prebudili hosťujúci Martinčania, ktorí sa dostali do vedenia v 26. minúte po Themárovom góle. Následne však naplno zabrali popradskí hokejisti, ktorí po góloch Mlynaroviča, Gápu a Krotáka otočili zápas vo svoj prospech na 3:1. V 38. minúte prekvapil popradskú defenzívu dobrou strelou Peter Galamboš. Ten znižoval z popradského pohľadu na 3:2.

    Podarí sa Martinčanom v tretej tretine tohto zápasu aspoň vyrovnať alebo si Popradčania svoj tesný náskok už ustrážia?
    Tretia tretina začína približne o 18:46 presilovou hrou Martina, ktorá bude trvať ešte 1 minútu a 46 sekúnd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Aj v úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti hosťujúceho Martina. Tí hrajú momentálne v početnej výhode a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    40:38
    Juris Stals sa dostal do dobrej gólovej šance v oslabení, no svojim bekhendovým projektilom napokon trafil len pozorného gólmana Čecha, ktorý puk rozohral do útoku svojich spoluhráčov!
     
    41:26
    Martinským hokejistom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí Tentokrát si vo svojej rozohrávke nerozumeli vôbec a následne sa previnili jasným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude teda napravo od gólmana Čecha.
     
    41:49
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa musia stále brániť. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť tentokrát, keď sú usadení v útočnom pásme.
     
    42:22
    Hosťujúci Matejka tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka napokon skončila len mimo popradskej brány. Popradskí obrancovia následne puk zachytili, no nedarí sa im oslobodiť.
     
    42:52
    Markovič tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia. Následne sa popradskí obrancovia previnili ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    43:28
    Brcko spolu s Galambošom založili ďalší martinský útok, no následne si mierne nerozumeli a prišli o puk pri bočnom mantineli. Momentálne sa snažia zaútočiť domáci Popradčania.
     
    44:20
    Po peknej prihrávke od Sýkoru na hranicu pravého kruhu sa k puku dostal Lapšanský, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad martinskou bránou. Gólman Čech teda zasahovať nemusel.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1399 divákov.
     
    44:56
    Samuel Takáč nekompromisne zakončoval z tesnej blízkosti pred gólmanom Čechom, no jeho delovka napokon skončila na ochrannej sieti, kde martinský gólman puk dopravil po skvelom zákroku svojou ľavou rukou.
     
    45:23
    Mlynarovič bojoval o puk pred martinskou bránou, no následne sa k nemu nedostal. Pozorný Ďatelinka ho zneškodnil dobrým bodyčekom a založil martinský útok.
     
    45:59
    Pokrivčýk nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len hokejisti popradského tímu. Domáci si puk prihrávajú pred svojou bránou, no musia čeliť dobrému martinskému forčekingu.
     
    46:23
    Martinskí hokejisti si opäť mierne nerozumeli a napokon prišli o puk za cenu zakázaného uvoľnenia, po krotom sa bude vhadzovať po pravej ruke gólmana Čecha.
     
    46:55
    Hosťujúci Galamboš chcel potiahnuť puk do útočného pásma po ľavom krídle, no aj tentokrát sa previnil len zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda okamžite presúva pred martinskú bránu.
     
    47:21
    Počas tretej tretiny sú zatiaľ aktívnejší martinskí hokejisti, ktorí sú v útočnom pásme, no tam sa im zatiaľ nedarí nič zaujímavé vymyslieť, keďže domáci sa bránia veľmi dobre.
     
    47:55
    Samuel Takáč potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no následne narazil na pozorného Brcka, ktorý ho od puku odstavil a založil rýchly martinský útok.
     
    48:09
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Važan, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojim pravým betónom zblokoval do žŕdky a od nej sa odrazil k zadnému mantinelu.
     
    48:50
    Mlynarovič chcel v útoku nájsť svojho spoluhráča Brejčáka, no ten už nedokázal prihrávku zachytiť. Pozorný Matejka bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojej hokejke.
     
    49:15
    Zo stredného pásma nekompromisne pálil Matejka, no jeho tvrdý strelecký pokus gólman Sidor videl a puk bez problémov zachytil vo svojej lapačke.
     
    49:53
    Gólman Čech si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky! Najskôr vyrazil delovku od Belluša z ľavej strany a následne zblokoval do bezpečia aj Paukovčekov projektil z pravého krídla.
     
    50:43
    Popradskí "kamzíci" si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a napokon sa previnili jasným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    51:20
    Novotný nahadzoval puk na zadný mantinel z pravej strany, no tam sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, kotrí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    51:49
    Paločko prenikol s pukom cez stred do útočného pásma a následne tvrdo zakončoval, no gólman Čech zasahovať nemusel, keďže Paločkova strela smerovala len mimo jeho brány.
     
    52:11
    Zlocha preveril gólmana Sidora dobrou strelou z ľavého kruhu, no ochranca popradskej svätyne bol v strehu a puk azchytil vo svojej výstroji.
     
    52:36
    Sýkora sa s pukom dostal pred martinskú bránu po ľavom krídle, no následne narazil na pozorného Smreka, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    53:10
    Martinský útočník Andrej Themár sa preštrikoval po pravom krídle cez dvoch popradských hráčov, no následne narazil na Kuraliho, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej popradskej bráne.
     
    53:38
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Ivan Ďatelinka.
     
    54:17
    Kroták sa s pukom preštrikoval z pravého kruhu do medzikružia a tvrdo zakončoval, no napokon trafil len pozorného Novotného, ktorý následne oslobodil martinský tím.
     
    54:57
    Od modrej nekompromisne pálil Kasík, no jeho delovka napokon len tesne minula priestor martinskej brány. Gólman Čech teda zasahovať nemusel.
     
    55:27
    Sýkora hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany na pravom krídle Lapšanského, no ten bol napokon neúspešný a trafil len jedného z martinských obrancov.
     
    55:53
    Martinčania hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Popradskí hokejisti však zatiaľ hrajú veľmi dobre.
     
    56:22
    Ani tentokrát si popradskí hokejisti veľmi nerozumeli a po vyhodení puku od Fabiana bolo odpískané jasné zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Sidora.
     
    56:38
    Popradský obranca Kurali sa už vydal striedať, no ešte predtým poslal puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Popradčania sa teda musia opäť brániť.
     
    57:13
    Po parádnej prihrávke od Markoviča spoza popradskej brány sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Galamboš, no ten trafil len dobre postavené betóny gólmana Sidora!
     
    57:43
    Daniel Brejčák nadvakrát zakončoval od modrej čiary, no ani jeden jeho strelecký pokus nedokázal ohroziť gólmana Čecha. Popradčania sa momentálne snažia kontrolovať svoj náskok.
     
    58:26
    Martinskí hokejisti sa snažia získať puk v útočnom pásme, no zatiaľ sa i m veľmi nedarí. Popradská defenzíva je pozorná a nič nenecháva na náhodu. Pri puku je momentálne Makovský.
     
    58:53
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď pod svojou lapačkou zachytil odrazený puk po strele od Novotného.
     
    58:53
    Martinskí hokejisti hrajú v šestici bez gólmana Čecha, ktorý ostal na striedačke!
     
    59:09
    Gólman Čech sa napokon musel vrátiť do brány, keďže jeho spoluhráči sa dvakrát po sebe previnili postavením mimo hry, ktoré zastavilo ich útočný prienik.
     
    59:22
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti ukázali svoj herný dôraz aj tentokrát a dá sa povedať, že rozhodli o svojom víťazstve. Poi dobrej prihrávke od Stalsa sa k puku na ľavej strane dostal Lapšanský, ktorý sa neulakomil a prihrával na pravé krídlo pred TOMÁŠA SÝKORU! Ten už bez problémov prekonal gólmana Čecha, ktorý sa nestihol premiestniť. Asistencie si pripisujú hráči Adam Lapšanský a Juris Stals.
     
    59:53
    V závere zápasu sa popradskí hokejisti previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa im stačí oslobodiť vyhodením puku a už majú zápas pevne vo svojich rukách.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla ofenzívnu aktivitu hosťujúcich Martinčanov, ktorí sa snažili vsietiť vyrovnávajúci gól, no proti pozornej popradskej defenzíve na čele so skvelým výkonom gólmana Sidora nemali takmer žiadnu šancu. V poslednej minúte hostia vyskúšali kratučkú powerplay, ktorá im však nevyšla. 38 sekúnd pred koncom stretnutia bol gólman Čech už v bráne, no domáci ho po skvelej útočnej akcii zakončenej strelou Sýkoru s prehľadom prekonali.

    Popradskí hokejisti si po dobrom výkone pripisujú do tabuľky ďalšie tri body, zatiaľčo Martinčania odchádzajú domov bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:08:57)

    Branky a nahrávky: 27. Mlynarovič (Vaic, Drábek), 31. Gápa (Paukovček, Belluš), 32. Kroták (Paločko, Fabian), 60. Sýkora (Lapšanský, Stals) – 26. Themár (Matejka), 38. Galamboš (Markovič, Fujerík)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali, Gaborčík, Jáchym – Sýkora, Stals, Lapšanský – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Belluš.
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Novotný ("A"), Ďatelinka, Smrek, Brcko, Matejka, Tupý, Perniš, Šugár – Zlocha, Beran ("C"), Fujerík – Markovič ("A"), Galamboš, Važan – Themár, Pokrivčák, Cíger – Rožník, Dírer, L. Klíma.

    Rozhodčí: Juraj Konc – Róbert Gavalier, Juraj Tornay

    Diváci: 1399
    bahis siteleri