Chabarovsk – Kazaň 6:3 (kon.) | Vladivostok – N.Novgorod 5:0 (kon.) | Novokuzněck – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
Novosibirsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Doněck 2:1 (kon.)
Ufa – Záhřeb 2:3 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | CSKA Moskva – Barys 3:0 (kon.)
Riga – Omsk 3:1 (kon.) | Lev – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Avangard Omsk
Pátek 15.11.2013, 18:30KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Zajímavá třetí třetina přinesla hned tři branky. Nejprve navýšili vedení domácí, avšak v závěru se schylovalo k dramatu, neboť při hře bez brankáře se podařil Omsku snížit. Na další přesný zásah do prázdné brány již odpověď nenalezl. Riga zvládla utkání zejména po taktické stránce a zvítězila 3:1. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (20:49:33)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Riga právě vstřelila branku!
    Druhé odvolání brankáře se již Avangardu nevyplatilo. KYLE WILSON poslal kotouč přes celé hřiště až do prázdné brány, čímž pravděpodobně rozhodl o osudu utkání. Bez asistence.
     
    58:12
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsku se risk vyplácí! Dělovou ranou do pravého horního rohu domácí svatyně se prosazuje SERGEJ ŠIROKOV. Utkání se tak dramatizuje. Asistence: Denis Kuljaš.
     
    58:05
    Garon zůstává na střídačce, Oms to zkouší v šesti!
     
    58:05
    Bude se vylučovat, Omsk si zahraje důležitou přesilovou hru. Za držení odchází pykat Kristap Sotnieks (RIG). Miloš Říha si navíc bere oddechový čas.
     
    57:41
    Riga drží kotouč na svých holích, čímž šetří cenné vteřinky. Na tahu je Avangard.
     
    56:08
    Další pokus z hole Kurjanova likviduje domácí brankář, který je skutečně pozorný. Stále více se ale schyluje k závěrečnému tlaku Omsku.
     
    55:02
    Kazakov se prohnal podél pravého mantinelu až do zakončení, které ale úspěch neslavilo, puk zamířil daleko od levé tyče.
     
    54:11
    Kalinin se pokoušel překvapit ranou od modré. Při současné formě Tellqvista ale nemohla být tato střela hrozbou. Vhazovat se bude v obranném pásmu Rigy.
     
    53:28
    Herní obraz je stále stejný, Dinamo rozráží veškeré ofenzivní snažení Omsku. Hosté nevědí, kterak se lotyšskému soupeři dostat na kobylku.
     
    52:54
    Zakázané uvolnění Omsku vrací hru zpět před Garona na území, které domácí družině velmi vyhovuje.
     
    52:09
    I nadále se bojuje v obranném pásmu Rigy. Mužstvo pod taktovkou českého lodivoda se ale do šancí nedostává, přičemž se mu stále více krátí čas.
     
    50:35
    Velká příležitost Omsku! Popov si sjel na hranici pravého kruhu, odkud zcela sám před Tellqvistem zamířil jen těsně nad. Následně se domácí osvobodili.
     
    50:10
    Dinamo drží puk na svých holích, což mu velmi vyhovuje.
     
    49:01
    Riga se již začíná více soustředit na defenzivu, ve středním pásmu postupně rozbíjí jeden útok za druhým. Omsk se zdá být bezradný.
     
    48:10
    Omsk rozjíždí od vlastní brány další akci, která by mohla vést alespoň ke snížení. Domácí však brání velice pozorně a Avangard k ničemu nepouští.
     
    47:14
    Po delší době si sáhl na kotouč také Tellqvist. Lehkou ránu Popova v pohodě likviduje. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    45:36
    Z pozice pravého kruhu pálil mimo Paul Szczechura. Kotouč následně zamířil až do ochranné sítě.
     
    44:47
    Omsk se snaží o rychlou odpověď, avšak nedaří se mu dostat do nebezpečné pozice, natož vystřelit. Riga utkání po taktické stránce zcela ovládá.
     
    43:47
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí svůj tlak přetavují v další branku. Wilson vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hůl MARCELA HOSSY, který bleskovou ranou do pravého horního rohu Garonovy branky ušetřil uklízečce práci s vymetáním pavučin. Asistence: Kyle Wilson.
     
    43:11
    Hostující kapitán Kuljaš nyní zřejmě obdržel zásah do tváře, za který však hlavní sudí nebude vylučovat.
     
    42:17
    Domácí jsou v úvodu třetí třetiny na ledové ploše pány. O další rozruch před hostující svatyní se postaral Bicevskis, který ihned po jejím objetí bekhendem nahazoval. Garon raději ukryl kotouč do rukavice.
     
    41:28
    Další příležitost domácích zpacifikoval opět gólman Omsku. Následný protiútok vzal za své již ve středním pásmu, kde borci Avangardu přišli o kotouč.
     
    40:35
    Domácí se pokusili nahodit puk na branku Omsku, avšak bezúspěšně, Garon pokus vytěsnil až do ochranné sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu Rigy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá perioda, která nepřinesla ani jednu branku. Riga ale přidala, díky čemuž je Omsku rovnocenným soupeřem. V závěru dějství navíc vyvřely emoce, když si hosté velmi nevybíravým způsobem podali Ozolinše. Ten si nic nenechal líbit, čímž odstartoval sérii tvrdých zákroků a vyloučení. Dotáhne Riga souboj do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Rychlý průnik druhé domácí formace ukončuje defenziva Avangardu. Následný protiútok hokejistům v bílých dresech nevyšel.
     
    38:49
    Již se zdálo, že Ozolinš ujede hostující defenzivě, avšak byl velmi tvrdě inzultován. To si nenechal líbit a pusti se pěstmi do svého protivníka. Maxim Goncharov (OMS) dostal kromě nářezu od domácího kapitána také 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. K tomu dvě minuty za hrubost. Ozolinš (RIG) obdržel další dvě minuty za hrubost.
     
    38:33
    Také proti dělovce od modré čáry vytasil rižský strážce svatyně svou rukavici, pomocí které předvedl ukázkový semafor. Následně touš podržel.
     
    37:46
    Tellqvist nyní fenomenálním reflexivním vykopnutím levého betonu zabránil téměř jisté brance. Tak to je skutečně fantastický výkon švédského brankáře.
     
    37:18
    Riga se za mohutného potlesku arény osvobozuje, Omsk musí začít zpoza vlastní brány.
     
    36:42
    Utkání se stále více přitvrzuje, což vycítili i rozhodčí, kteří nechtějí ponechat nic náhodě. Na trestnou lavici tak posílají domácího kapitána Sandise Ozolinše (RIGú, který se provnil hrubostí. Rižským fanouškům se tento výrok nelíbí, což dávají dosti hlasitě najevo. Není divu, zkušený lotyšský zadák byl totiž nejprve velmi nevybíravě sražen jedním ze svých soků na ledovouz plochu. Další dvě minuty navrch dostává brankář Mikael Tellqvist (RIG) za podražení. Avangard tak má k dispozici dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    35:10
    Obě mužstva hrají velmi rozvážně, ani jedno nechce udělat chybu, která by mohla mít fatální následky. Proto se bojuje především v klidném středním pásmu.
     
    34:10
    Po zásahu Garona následuje krátká komerční přestávka.
     
    33:40
    V levém rohu obranného pásma Omsku došlo k menší výměně názorů, kterou však oba hlavní arbitři ponechávají bez trestu.
     
    32:84
    Z hranice pravého kruhu vyslal jedovku Alexander Semin. Ruský rychlík ale zamířil těsně vedle levé tyče domácí branky. Hnedle nato se Rižané osvobodili.
     
    32:09
    Dinamo Riga nyní šetří cenné vteřiny v útočné třetiny. Kromě první nebezpečné situace se Omsku hra v početní výhodě příliš nevede.
     
    31:28
    Tak to byla obrovská příležitost hostující družiny. Širokov obdržel kotouč, s nímž vybruslil před branku a snažil se trefit levý horní roh Tellqvistovy klece. Puk pouze lízl horní tyč.
     
    31:09
    Omsk bude mít dobrou příležitost k vyrovnání, za podražení totiž odchází pykat Vitalijs Pavlovs (RIG).
     
    30:48
    Hosté se pokoušeli naslepo nahodit na branku Rigy, před kterou clonil Ivanov. Puk ale do brankoviště nedoputoval.
     
    29:50
    Domácí fanoušci se velmi hlasitě dožadují další branky v síti Avangardu. Nutno říci, že Riga začíná pomalu, ale jistě přebírat iniciativu utkání, a to především v pohybu.
     
    29:05
    Pavlovs hledal pasem zpoza branky Indrasise, který byl velmi dobře postaven v mezikruží. Puk k němu ale nedoputoval. S následnou střelou tahem neuspěl ani Haščák.
     
    27:58
    Po delší době si Tellqvist sáhl na kotouč. Dělovku v dnešním utkání velmi aktivního Kuljaše schoval do lapačky. Vhazuje se po levé ruce rižského strážce svatyně.
     
    27:01
    Přechod Avangardu do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru, které pomeznímu sudímu neuniklo. Buly bude provedeno ve střední třetině.
     
    25:55
    Utkání se velmi kouskuje, další icing předvedli hosté. Tatam je ofenzivní hokejové oředstavení, které bylo na ledové ploše k vidění v první dvacetiminutovce.
     
    25:16
    Zakázané uvolnění Rigy vrací hru zpět do obranného pásma mužstva z metropole Lotyšska.
     
    24:46
    Velmi nebezpečná situace před Tellqvistem! Kuljaš si sjel po kotouč na pravou stranu, odkud jej následně poslal na domácí branku. Rižský muž v masce si s ní poradil jen s velkými obtížemi.
     
    23:48
    Před dotírajícím Indrasisem chtěl hostující obránce svižně odehrát kotouč, ašak to se mu podařilo pouze za cenu zakázaného uvolněn, které vrací hru zpět před Garona.
     
    22:38
    Po delší době klidnější pasáž, která se odehrávala především ve středním pásmu. Nyní už se opět bojuje za hostující brankou.
     
    21:12
    Pěrežogin pálil z pozice levého kruhu. Pokus nebyl nikterak záludný, a tak si s ním domácí gólman bez větších problémů poradil.
     
    20:48
    Bleskový úvod v podání hostujícího celku, který musel zastavit až Tellqvist. Na druhé straně hrací plochy se proti nenadálé střele Bukartske blýskl Garon.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první dějství, které přineslo pouze jeden přesný zásah, o který se postaralo domácí mužstvo. Podaří se Avangardu zvrátit nepříznivý vývoj duelu? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:04
    První perioda se dohrává v obranném pásmu Rigy. Navzdory územní převaze hosté se skóre stále nemění.
     
    18:20
    Až nyní se dostalo k více střelám, tu nejnebezpečnější vyslal Alexander Popov. Touš však zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    17:15
    Avangard svírá svého soupeře, leč ke střele se nedostává, Riga brání velmi svědomitě.
     
    16:36
    První početní výhodu si zahrají také hosté. Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán Paul Szczechura (RIG). Jak Omsk naloží s přesilovou hrou?
     
    15:51
    Kazakov se snažil prohnat podél pravého mantinelu, avšak domácí defenzivou byl zastaven. Následný pokus o přechod do útočního pásma skončil ofsajdem. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    14:41
    Riga měla další příležitost ke skórování, Szczechura vypálil z mezikruží jedovatou ránu, kterou Garon vytěžil jen s notnou dávkou štěstí.
     
    13:22
    Po sporném zákroku se bude vhazovat ve středovém kruhu. Hnedle nato pálil ze slibné pozice Širokov, který však narazil pouze na připraveného Tellqvista. Švédský brankář je pro svůj tým skutečně oporou.
     
    12:27
    Avangard je zatím v utkání aktivnější, avšak do výraznějších brankových příležitostí se zatím nedostává. Problém mu dělá především přechod pžed střední pásmo, které domácí důsledně brání.
     
    11:12
    Rozehrávka Rigy nyní byla nepřesná, a tak kotouč doputoval až na zakázanné uvolnění. Buly bude vhozeno po levici Tellqvista.
     
    10:09
    Pěrežogin obkroužil branku domácích, načež poslal kotouč Miroslavu Blaťákovi, který trefil připravenou Tellqvistovu rukavici. Opět buly v útočném pásmu Avangardu.
     
    09:48
    Lehké nahození Popova Tellqvist raději ukrývá do své rukavice. Vhazuje se po levé ruce rižského brankáře.
     
    08:20
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! KRISTAPS SOTNIEKS zachytil puk ve středním pásmu, odkud se vydal kupředu. Hnedle po přejetí útočné modré čáry pak střelou přes obránce překonal Garona. Bez asistence.
     
    08:03
    O další průnik do útočné třetiny se pokoušel Cipulis. Ani tentokráte ale Riga úspěch neslavila.
     
    07:15
    Avangard opět vyhazuje přes všechny čáry, domácí musí započít další ofenzivní akci zpoza vlastní branky.
     
    06:32
    Wilson hledal křižným pasem spoluhráče, avšak do přihrávky vložila hůl hostující obrana, která se následně osvobodila.
     
    06:17
    Bude se opět vylučovat, nyní to bylo pro hosty velmi nešťastné, Vorobjov (OMS) totiž poslal puk z vlastního pásma mimo hrací plochy. Riga tak okusí druhou přesilovou hru.
     
    05:40
    Širokov se prohnal podél levého mantinelu, načež se pokusil vypálit. Střela zamířila těsně nad domácí branku.
     
    04:23
    Hostům se dokonce podařil oohrozit branku Rigy. Alexander Popov však mířil pouze do ramene Tellqvista, který touš vytěsnil do ochranné sítě.
     
    03:33
    Domácí kombinují v útočním pásmu, ale ke střele se zatím nedostávají, defenziva omsku si počíná velice dobře. Nyní šetří cenné vteřinky v útočném pásmu.
     
    02:30
    Bude se poprvé vylučovat. Za podražení usedne na trestnou lavici hostující Denis Kuljaš (OMS).
     
    01:20
    Hostující mužstvo vlétlo do utkání skutečně ve velké stylu. Svěřenci Miloše Říhy oplývají velkou aktivitou, kterou zcela zastiňují rižskou družinu.
     
    00:30
    Pěrežogin se pokusil zahrozit z otočky, ale nepsoěšně. Gólman Rigy byl opět na svém místě.
     
    00:14
    Jako první se do útoku vydali hostí, avšak pokus Širokova Tellqvist lapil. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš, Robinson, Pujacs, Redlihs, Augstkalns – Bukarts, Wilson, Hossa – Niživijs, Szczechura, Cipulis – Haščák, Pavlovs, Indrasis – Kuzmenkovs, Bicevskis, Sarkanis

    Avangard Omsk: Garon (Mezin) – Kujlaš, Pivstakin, Baranka, Blaťák, Ljamin, Gončarov, Vorobjov, Dervuk – Širokov, Sjomin, Kostitsyn – Popov, Kurjanov, Pěrežogin – Kazionov, Kalinin, Ivanov – Kazakov, Žerebcov, Berdnikov

    Rozhodčí: Bonde, Cherenkov – Golovljov, Palei.
     
    V předchozím kole si počínala lépe Riga, která na své půdě přivítala kazašský Barys Astana. Utkání dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých domácí doslova urvali bonusový bod za vítězství 3:2. Avangard Omsk se radovat nemohl, když těsně podlehl Jekatěrinburgu 1:2.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci dalšího kola Kontinentální hokejové ligy přivítá Dinamo Riga celek Omsku. Avangard se zatím v letošní sezoně s příliš dobrou formou nepotkal, po odehraných šestadvaceti duelech má na svém kontě 25 bodů. Družina z hlavního lotyšské metropole je na tom o poznání lépe, ve čtyřiadvaceti duelech se jí podařilo získat hned 47 bodů, což ji řadí mezi přední celky soutěže. Potvrdí roli favorita? Úvodní buly bude vhozeno v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 9. Sotnieks, 44. Hossa (Wilson), 60. Wilson – 59. Širokov (Kuljaš)


    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš, Robinson, Pujacs, Redlihs, Augstkalns – Bukarts, Wilson, Hossa – Niživijs, Szczechura, Cipulis – Haščák, Pavlovs, Indrasis – Kuzmenkovs, Bicevskis, Sarkanis
    Avangard Omsk: Garon (Mezin) – Kujlaš, Pivstakin, Baranka, Blaťák, Ljamin, Gončarov, Vorobjov, Dervuk – Širokov, Sjomin, Kostitsyn – Popov, Kurjanov, Pěrežogin – Kazionov, Kalinin, Ivanov – Kazakov, Žerebcov, Berdnikov

    Rozhodčí: Bonde, Cherenkov – Golovljov, Palei
    bahis siteleri