Chabarovsk – Kazaň 6:3 (kon.) | Vladivostok – N.Novgorod 5:0 (kon.) | Novokuzněck – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
Novosibirsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Doněck 2:1 (kon.)
Ufa – Záhřeb 2:3 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | CSKA Moskva – Barys 3:0 (kon.)
Riga – Omsk 3:1 (kon.) | Lev – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Avangard Omsk
Pátek 15.11.2013, 18:30KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Riga právě vstřelila branku!
    Druhé odvolání brankáře se již Avangardu nevyplatilo. KYLE WILSON poslal kotouč přes celé hřiště až do prázdné brány, čímž pravděpodobně rozhodl o osudu utkání. Bez asistence.
     
    58:12
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsku se risk vyplácí! Dělovou ranou do pravého horního rohu domácí svatyně se prosazuje SERGEJ ŠIROKOV. Utkání se tak dramatizuje. Asistence: Denis Kuljaš.
     
    58:05
    Garon zůstává na střídačce, Oms to zkouší v šesti!
     
    58:05
    Bude se vylučovat, Omsk si zahraje důležitou přesilovou hru. Za držení odchází pykat Kristap Sotnieks (RIG). Miloš Říha si navíc bere oddechový čas.
     
    50:35
    Velká příležitost Omsku! Popov si sjel na hranici pravého kruhu, odkud zcela sám před Tellqvistem zamířil jen těsně nad. Následně se domácí osvobodili.
     
    43:47
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí svůj tlak přetavují v další branku. Wilson vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hůl MARCELA HOSSY, který bleskovou ranou do pravého horního rohu Garonovy branky ušetřil uklízečce práci s vymetáním pavučin. Asistence: Kyle Wilson.
     
    38:49
    Již se zdálo, že Ozolinš ujede hostující defenzivě, avšak byl velmi tvrdě inzultován. To si nenechal líbit a pusti se pěstmi do svého protivníka. Maxim Goncharov (OMS) dostal kromě nářezu od domácího kapitána také 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. K tomu dvě minuty za hrubost. Ozolinš (RIG) obdržel další dvě minuty za hrubost.
     
    37:46
    Tellqvist nyní fenomenálním reflexivním vykopnutím levého betonu zabránil téměř jisté brance. Tak to je skutečně fantastický výkon švédského brankáře.
     
    36:42
    Utkání se stále více přitvrzuje, což vycítili i rozhodčí, kteří nechtějí ponechat nic náhodě. Na trestnou lavici tak posílají domácího kapitána Sandise Ozolinše (RIGú, který se provnil hrubostí. Rižským fanouškům se tento výrok nelíbí, což dávají dosti hlasitě najevo. Není divu, zkušený lotyšský zadák byl totiž nejprve velmi nevybíravě sražen jedním ze svých soků na ledovouz plochu. Další dvě minuty navrch dostává brankář Mikael Tellqvist (RIG) za podražení. Avangard tak má k dispozici dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    31:28
    Tak to byla obrovská příležitost hostující družiny. Širokov obdržel kotouč, s nímž vybruslil před branku a snažil se trefit levý horní roh Tellqvistovy klece. Puk pouze lízl horní tyč.
     
    31:09
    Omsk bude mít dobrou příležitost k vyrovnání, za podražení totiž odchází pykat Vitalijs Pavlovs (RIG).
     
    24:46
    Velmi nebezpečná situace před Tellqvistem! Kuljaš si sjel po kotouč na pravou stranu, odkud jej následně poslal na domácí branku. Rižský muž v masce si s ní poradil jen s velkými obtížemi.
     
    16:36
    První početní výhodu si zahrají také hosté. Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán Paul Szczechura (RIG). Jak Omsk naloží s přesilovou hrou?
     
    08:20
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! KRISTAPS SOTNIEKS zachytil puk ve středním pásmu, odkud se vydal kupředu. Hnedle po přejetí útočné modré čáry pak střelou přes obránce překonal Garona. Bez asistence.
     
    06:17
    Bude se opět vylučovat, nyní to bylo pro hosty velmi nešťastné, Vorobjov (OMS) totiž poslal puk z vlastního pásma mimo hrací plochy. Riga tak okusí druhou přesilovou hru.
     
    02:30
    Bude se poprvé vylučovat. Za podražení usedne na trestnou lavici hostující Denis Kuljaš (OMS).

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 9. Sotnieks, 44. Hossa (Wilson), 60. Wilson – 59. Širokov (Kuljaš)


    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš, Robinson, Pujacs, Redlihs, Augstkalns – Bukarts, Wilson, Hossa – Niživijs, Szczechura, Cipulis – Haščák, Pavlovs, Indrasis – Kuzmenkovs, Bicevskis, Sarkanis
    Avangard Omsk: Garon (Mezin) – Kujlaš, Pivstakin, Baranka, Blaťák, Ljamin, Gončarov, Vorobjov, Dervuk – Širokov, Sjomin, Kostitsyn – Popov, Kurjanov, Pěrežogin – Kazionov, Kalinin, Ivanov – Kazakov, Žerebcov, Berdnikov

    Rozhodčí: Bonde, Cherenkov – Golovljov, Palei
    bahis siteleri