Litoměřice – Jihlava 1:2 (po pr.) | Šumperk – Most 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Motor ČB – Olomouc 0:4 (kon.) | Beroun – Havířov 2:3 (0:1 po s.n.) | Kadaň – Benátky n/J 3:4 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 0:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
BK Mladá Boleslav
Sobota 23.11.2013, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 Adresa: U stadionu Web: www.kotlina.cz Rozpis ledu: w • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V havlíčkobrodské Kotlině nás dnes čeká velmi pikantní souboj dvou týmů z čela tabulky. Rozjetí Rebelové, kteří se svou pílí vyškrábali až na třetí pozici, hostí před svým publikem neméně nastartovaného lídra z Mladé Boleslavi.
     
    Havlíčkův Brod naskočil do sezóny výborně, výhrou 3:0 v Českých Budějovicích. Pak střídal výhry s prohrami jako ponožky, až přišla série pěti utkání bez prohry. Velkou zásluhu na tom měli zejména gólmani – Daniel Dolejš, jejž to tak vyneslo až do extraligy, a Ondřej Kacetl. Pak sice přišly dvě prohry (v Kadani a s Litoměřicemi), ale hned nato načala parta z Kotliny další pětizápasovou šňůru bez porážky, která trvá až doposud. Udrží ji Rebelové i s Mladou Boleslaví? Dozvíte se to v našem přenosu!
     
    Mladoboleslavští měli do sezony také výtečný nástup a po výhře 6:1 nad Šumperkem jasně vzkázali ostatním celkům, že chtějí znovu bojovat o extraligu. Ve čtvrtém kole ale přišla prohra s v té době ambiciózním Berounem. Středočeši se díky svým skvělým výsledkům stále drží na čele pořadí první hokejové ligy. Ale i mistr lídr se někdy utne. Tři body doma nechal Kadani za hubenou výhru 1:0 a prohrál také v Olomouci. Nejvyšší porážku ale inkasoval od Jihlavy, jíž na jejím ledě podlehl 2:5. Bude Vysočina černou můrou pro Škodováky i dnes? To vám prozradíme v našem onlajn přenosu!
     
    Celková bilance obou týmů v první lize

    Počet odehraných zápasů: 21
    Bilance: 0-2-2-17
    Výsledky: 2:7, 1:4, 1:4, 3:6, 5:4sn, 2:4, 1:5, 1:2, +1:4, +5:6p, +2:3p, +3:4, 1:6, 1:3, 2:1p, 2:4, +0:3, +2:4, +2:7, +2:6, 0:6
    Skóre: 39:93
     
    Poslední zápasy: Rebelové zlomili prokletí, Boleslav přetlačila Motor

    Ústí n./L. – Havl. Brod 1:2 (Góly: Dvořáček, Číp)
    Ml. Boleslav – Motor ČB 3:2 (Mikulík, Klimenta, Musil)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Plášil, Jank, Vágner "A", Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Petruška, Stehlík, Říha – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Kozlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    BK Mladá Boleslav: Valent (Will) – Němeček, Ovčačík, Protivný, Žabka, Toman, Jindra, Pojkar – Nouza "A", Výborný "C", Broš – Vrbata "A", Klimenta, Starý – Lenc, Loskot, Mikulík – Jiránek, Musil.
    Trenér: František Výborný.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Jan Čížek, Petr Křivohlavý.
     
    Úvodnímu vhazování předchází slavnostní ceremoniál, při němž klub HC Rebel děkuje za skvělé výkony Lukášovi Endálovi, který přestoupil do extraligových Pardubic, Pavlu Musilovi, jenž zamířil právě do Mladé Boleslavi, a doktoru MUDr. Petru Pátkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Mladá Boleslav vyhrála úvodní buly a nahodila puk do pásma. Zde jej na zadním mantinelu zastavuje maskovaný muž Rebelů.
     
    00:20
    Na pravý kruh si najel Lukáš Havel a rychlou střelou prozkoušel připravenost Michala Valenta. Mladoboleslavský gólman jeho střelu podržel na hrudi.
     
    00:30
    Na druhé straně se cpal do zakončení Jan Starý, ale minul tyčku. Následně se přerušuje. Rozhodčí Jaromír Vampola ukazuje hru vysokou holí.
     
    01:02
    Hraje se v tempu a oba celky se snaží hrozit po průnicích po křídlech, leč obě obrany skvěle stráží své modré čáry.
     
    01:30
    Z levého kruhu to zkusil přímo na kasu Roman Maliník, k němuž se dostal puk do tlačenici na spodku kruhu, ale svůj pokus umístil jen do Valentovy výstroje.
     
    02:10
    Tomáš Chlubna s Janem Milfaitem se tlačili do šance. Když už mohl druhý jmenovaný střílet, tak mu byl sebrán kotouč jedním z hostů.
     
    02:53
    první přímý střelecký pokus má na svém kontě i Mladá Boleslav. Tomáš Nouza od pravého mantinelu ale napálil jen hruď Filipa Šindeláře.
     
    03:29
    Radan Lenc si vyjel z pravého rohu a nahodil puk na bližší tyč. Filip Šindelář ale měl své betony nastavené. Následně si poradil i s dorážkou Pavla Musila, jíž podržel na hrudi. Výborný zákrok.
     
    04:06
    Tomáš Semrád málem vstřelil gól ze svého obranného pásma! Jeho prudký výhoz směřoval přímo na Michala Valenta, který jej podcenil a betony jej sklepl jen před brankovou čáru, ale nakonec se po něm stihl natáhnout a pokrýt ho.
     
    04:58
    Milan Mikulík zakončoval rychlý útok svého týmu střelou z levého kruhu. Ta byla ještě lehce tečovaná, ale Filip Šindelář měl beton na místě. Následně přišly ještě dva pokusy Středočechů, ale domácí muž s maskou je všechny pochytal.
     
    05:28
    Po dalším zákroku brankáře Havlíčkova Brodu se vhazovalo na pravém kruhu. Dělovkou od modré se hned po buly prezentoval Boris Žabka, ale jeho rána byla nakonec mezi kruhy zblokovaná.
     
    06:12
    Po počátečním náporu domácího celku se otěží zápasu pevně chopili hosté a tlačí se před Filipa Šindeláře. Ten ale průniku Tomáše Nouzy odolal.
     
    06:58
    A následně si připsal i výborný zákrok po střele Davida Výborného z levého kruhu, jíž nadvakrát pokryl. Následně se Rebelům povedlo vyhodit kotouč ven.
     
    07:12
    Výtečný Šindelář teď pokryl další šanci soupeře. Domácí muž s maskou musel na led po odraženém puku, který se klouzal po brankovišti, ale nakonec jej pokryl pod lapačkou.
     
    08:18
    Milan Mikulík stál na pravém rohu brankoviště zcela osamocen, odrazila se k němu střela od modré čáry, ale jeho zakončení bylo obránci sraženo nad.
     
    08:45
    Lukáš Havel se snažil dostat mezi kruhy do šance, ale byl třemi protihráči odstaven od kotouče. Na druhé straně se nepovedlo nahození Tomáši Jiránkovi.
     
    09:24
    Mladoboleslavští se znovu tlačili před Filipa Šindeláře, který mimochodem ve středních Čechách také působil, ale po souboji s Škodovanů Rebely vypadl puk na domácí střídačku.
     
    10:06
    David Výborný se na levém kruhu dostal ke kotouči, nabruslil si na spodek kruhu a vypálil. Jeho ránu na bližší tyč ale drží ve výstroji Filip Šindelář.
     
    10:19
    Ten si připsal do statistik další zákrok. Od modré čáry napálil puk směr brána exRebel Tomáš Protivný, ale našel jen vyrážečku domácího muže s maskou.
     
    10:47
    Michal Broš na levém kruhu zkusil propasírovat kotouč skrze brankoviště. Jeho záměr vyšel, ale Milan Mikulík dlouho váhal a nakonec poslal puk vedle.
     
    11:12
    Středočeši protečovali puk do útočného pásma a hnali se za ním. Před zelenobílou lavinou ale pokryl kotouč pod lapačkou Filip Šindelář.
     
    11:58
    Domácí tým se také natlačil před Michala Valenta, který se musel mít na pozoru, ale nakonec ani nemusel zasahovat. Hosté mají puk za svou kasou.
     
    12:30
    David Výborný vybojoval v levém rohu pásma kotouč a cpal jej před kasu na Tomáše Nouzu, ale ten trefil jen Petra Zítku, který se otáčel za Výborného pasem.
     
    13:11
    Mladoboleslavský výběr má neustále tlak. Rebelové ale dobře brání a nakonec se dostávají až před Valenta. To díky hře vysokou holí.
     
    13:48
    Milan Mikulík zakončoval další povedenou kombinaci svého týmu po výjezdu zpoza brány, ale do jeho rány se obětavě postavil Martin Vágner a zblokoval ji.
     
    14:13
    Po střele jednoho ze zelenobílých hráčů se ocitl puk v ochranné síti. Hra se vysunuje do středního pásma.
     
    14:42
    Od modré čáry to zkusil rychlou střelou Karol Korím, ale jeho přízemní pokus nenadělal klouzajícímu Michalu Valentovi žádný problém. Mladoboleslavský brankář ji vykopl betonem.
     
    15:03
    Ofsajd sem, ofsajd tam, všude kam se podívám. Nejprve se postavení mimo hru dopustila Mladá Boleslav a hned nato z brejku i Havlíčkův Brod.
     
    15:38
    Po střele Lukáše Havla, kterou Valent vykopl svými betony před sebe, se dostal k dorážce Radek Číp, ale napoprvé mu byla zblokovaná hůl, a při opakovaném pokusu trefil jen přesunutého brankáře Středočechů. Následně se chtěl dostat k hrací gumě ještě Petr Polodna, ale Michal Valent si stáhl kotouč pod lapačku.
     
    16:42
    David Vrbata se protáhl po pravém křídle do pásma a servíroval kotouč před kasu, kde stál Tomáš Klimenta a jeho dělovka skončila jen v ochranné stíti! Neskutečné – z půlmetru netrefit bránu v takové šanci, to by mohlo hosty mrzet.
     
    17:40
    Havlíčkův Brod se procpal až do útočné třetiny, ale nic zde nevymyslel. To pak na druhé straně předvedla i družina Mladoboleslavanů.
     
    17:54
    Tomáš Kolafa si po pravém křídle najel až na kruh, kde se ocitl v dobré střelecké pozici, ale výborně jej přečetl Michal Valent a jeho střelu podržel ve výstroji.
     
    18:36
    David Pojkar se na pravé straně dostal až ke střele, ale jeho pokus skončil jen na připraveném Filipu Šindelářovi, který jej odrazil mimo.
     
    18:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je, drazí přátelé, šok pro celou výpravu Mladé Boleslavi! i přesto, že byli Středočeši lepší, se prosazují Rebelové. Třetí lajna domácího výběru se dostala do rychlého brejku a po ose David Dvořáček – David Stach se dostal puk až na levé křídlo, kde se do něj opřel TOMÁŠ SEMRÁD a pod betony mladoboleslavského muže s maskou jej poslal do sítě! Asistence: David Stach a David Dvořáček.
     
    19:45
    Ještě to v poslední minutě zkouší tým z Mladé Boleslavi, ale ani jedna šance Středočechům nevyšla. Ve všech případech zasáhl buď skvělý Šindelář, nebo neměli hosté dobrou střeleckou mušku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu. Zvládli jí výsledkově lépe Rebelové, kteří díky trefě Tomáše Semráda vedou 1:0. Herně ale zářili více hosté, domácí však skvěle drží Šindelář.

    Zásahy brankářů v první třetině:
    Filip Šindelář – 11
    Michal Valent – 8

    Druhá třetina začne cca v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Rebelové nejprve nastřelili kotouč na Michala Valenta, ale nic v útoku nevymysleli a na druhé straně pálil Tomáš Nouza, ale o kousek minul vzdálenější tyčku.
     
    21:21
    Havlíčkobrodští vyvezli kotouč před branku Mladé Boleslavi, která získala puk, ale pokus o rychlý brejk skončil jen zakázaným uvolněním.
     
    22:15
    Domácí dobře tlačí a Karol Korím pálil o modré čáry, ale Michal Valent se parádně roztáhl a betonem jeho pokus vykopl. Následně si poradil se střelou Davida Stacha do šibenice, jíž vytěsnil vyrážečkou!
     
    22:55
    Znovu se tlačila družina Jiřího Mičky před maskovaného muže středočeského celku, ale ani tentokrát neuspěla. Michal Valent utěsnil prostor u tyče a betony kotouč vyrazil.
     
    23:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie nyní probíhá v Kotlině! Rebelové totiž vedou zásluhou mladých pušek v sestavě již 2:0! Jan Milfait projel po levém křídle do útočného pásma, na kruhu se zbavil dotírajícího obránce a vypálil. Jeho ránu na zadní tyč vyrazil mladoboleslavský gólman jen mezi kruhy, kde se do dorážky opřel TOMÁŠ CHLUBNA a parádní ranou nedal Valentovi šanci a rozjásal tak svůj tým podruhé! Asistence: Jan Milfait a David Kozlík.
     
    24:40
    Středočeši se snaží o odpověď, ale přes dobře bránící Rebely se do šance nedostávají. Pouze nahazují puky do pásma, ale to není nic platné, když tam není, kdo by dorazil.
     
    25:42
    Po zákroku v pravém rohu útočného pásma Havlíčkova Brodu se strhla na tribunách vlna nevole, ale sudí neviděl důvod k vyloučení. Zatím se hraje čistě.
     
    26:13
    Na druhé straně musel na led Filip Šindelář. Střela zelenobílých mířila jen mimo, ale odražený kotouč od zadního mantinelu skončil pod lapačkou domácího gólmana.
     
    26:29
    Po buly zajel do pásma Roman Maliník, jehož pokus byl mezi kruhy sražen a Michal Valent pak na brankovišti raději pokryl puk a přerušil hru.
     
    27:09
    Domácí tým teď dobře zastavil průnik soupeře, který musel od modré jen nahodit za bránu Filipa Šindeláře. Rebelové s pukem na holích.
     
    27:41
    Ale také toho moc nevymysleli a udělali v podstatě to samé, co Mladá Boleslav. Kotouč pak sebral Milan Toman, který jistě rozehrává útok.
     
    28:15
    A ten končí faulem. Karel Plášil (HBR) si při své premiéře v kotlině vyzkouší trestnou lavici. Akci lídra tabulky přerušil jen za cenu podražení.
     
    28:34
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a snižují tak na rozdíl jediného gólu! Milan Mikulík si vyměnil několikrát puk s Borisem Žabkou. První jmenovaný pak poslal hrací gumu ta kasu, kde ji rychle poslal na modrou čáru Pavel Musil. Tam se do touše opřel TOMÁŠ PROTIVNÝ a svou dělovku před Šindelářem ještě otřel o protihráče a puk zapadl až za záda domácího muže s maskou! Asistence: Pavel Musil.
     
    29:30
    Rebelové se hned snažili o odpověď a Lukáš Havel si na levém kruhu najel až do střelecké pozice, ale trefil jen na bližší tyči klečícího Michala Valenta.
     
    30:15
    Hra ožila a oba celky se přetlačují v útočení. Nejprve to zkusil rychlou střelou z levého kruhu Karel Plášil, ale netrefil bránu. Na druhé straně se cpal do šance David Výborný, ale "Vejbu" před Šindelářem vytlačil ze střelecké pozice Bohumil Jank.
     
    31:06
    David Stach se procpal přes střední pásmo až na pravý kruh a rychle vypálil. Jeho pokus ale skončil jen na Valentově hrudi. Maskovaný muž Boleslavi přerušuje hru.
     
    31:35
    David Kozlík se po buly dostal na spodku kruhu ke střele, ale napálil jen připravené betony brankáře Michala Valenta. K dorážce se tlačil Tomáš Chlubna, ale pozorný obránce mu nepovolil druhý zásah.
     
    32:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové vrací na své hole dvoubrankové vedení! Parádní zámek předvedla první lajna a její nápor byl korunován brankou! Lukáš Havel se nejprve dostal na levém kruhu ke střele, ale jeho rána byla zablokovaná Romanem Němečkem nad Valentovu klec. Následně sebral za bránou puk Petr Polodna, objel ji a z protilehlého kruhu zakončil. Trefil však jen klečícího Michala Valenta, od nějž se odrazil touš před LUKÁŠE HAVLA, jemuž nezbývalo, než přijmout dar v podobě zakončení do odkryté sítě! Asistence: Petr Polodna, Karel Plášil.
     
    33:20
    Domácí se nejprve nedokázali prosadit a z protiútoku se mohla radovat Mladá Boleslav. Tomáš Klimenta si sice dobře obhodil beka, ale na Filipa Šindeláře nevyzrál. Gólman Rebelů jej parádně vychytal svým levým betonem!
     
    33:42
    Skvadra, jíž fandí převážná část Kotliny, znovu zahrozila, ale nemířila přesně. Na druhé straně vytáhl další dobrý zákrok Filip Šindelář, jenž podržel ránu z kruhu ve výstroji.
     
    34:28
    Pavel Musil, který začínal tuto sezonu v Havlíčkově Brodě, ale dnes je zde hostem, si vybruslil od levého hrazení až na kruh, kde vypálil. Přes hradbu těl ale kotouč až k Šindelářovi nedošel. Rebelové pak vyhazují jen na icing.
     
    34:48
    Mladá Boleslav se několikrát snažila opustit své obranné pásmo, ale Rebelové vždy dobře zabránili ve střední třetině tomu, aby se z něj vymanili.
     
    35:16
    Další potlesk místního stadionu míří k Filipu Šindelářovi. Hezkým sólem se blýskl jeden z hostů, ale jeho ránu z kruhu znovu podržel ve výstroji spolehlivý Šindelář.
     
    35:50
    Další skvělá akce domácích! David Stach prošel s pukem až na úroveň brankové čáry a naservíroval jej na brankoviště, kde v tísni doklepával David Dvořáček a "čo chýbalo," aby domácí mladík znovu skóroval. Jeho pokus jen o milimetry přeletěl bránu. Následně ještě pálil z mezikruží Roman Maliník, ale tohle si již Valent pohlídal a drží puk ve výstroji.
     
    36:48
    Rebelové nejprve kombinovali v útočné třetině, ale na Valenta pořádně nevystřelili. Na druhé straně pak sekl Tomáš Kolafa (HBR) přes rukavici svého soupeře a bude tu druhá přesilovka pro hosty.
     
    37:15
    Od modré čáry to zkusil po delší kombinaci Josef Jindra, ale jeho rána proletěla jen kousek vedle vzdálenější tyče Šindelářovy kasy.
     
    37:45
    Dlouhou kombinaci zelenobílých zakončil střelou od pravého mantinelu Milan Toman. Filip Šindelář šel na zem a puk podržel ve výstroji. Domácí si mohou oddychnout.
     
    37:52
    Ihned po buly je kotouč vyexpedován z domácích holí až za branku hájenou Michalem Valentem.
     
    38:19
    Kotouč znovu zamířil až k brance Mladé Boleslavi a Radek Číp se mezi kruhy cpal k odraženému kotouči, ale nakonec se k němu neprokousal.
     
    38:46
    Hrací guma znovu až za Michalem Valentem. Oslabení domácích je u konce. Tentokrát nedokázali Středočeši potrestat vyloučení Havlíčkova Brodu.
     
    39:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se ale Škodováci prosazují! Ale rána to byla pěkná, to se musí nechat. Být tu studio buly, kandidovala by na zlatou helmu. Radan Lenc založil útočnou akci, na jejímž konci stál TOMÁŠ JIRÁNEK, který z levého kruhu napálil puk přímo pod horní tyčku Šindelářovy branky. Vítkovická posila v kase Havlíčkova Brodu neměla šanci na zásah! Asistence: Radan Lenc a Ctirad Ovčačík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou prostřední část. Ta nabídla mnoho zajímavého. Domácí se dvakrát dostali do dvougólového vedení, když se trefili mladíci Tomáš Chlubna a David Dvořáček, ale Mladá Boleslav vždy snížila. Skórovali dva Tomášové – Protivný a Jiránek.

    Zásahy brankářů ve druhé třetině:
    Filip Šindelář – 13 (celkem 24)
    Michal Valent – 9 (celkem 17)

    Třetí třetina začne cca v 18:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Rebelové se hned na úvod periody dopouštějí zakázaného uvolnění. Hlasatel oznámil, že zápas dvou celků ze špice tabulky sleduje 1537 diváků.
     
    41:07
    Tomáš Klimenta projel až na levý kruh a rychle vypálil. Jeho pokus ale mířil jen do střelu brány, kde stál připravený Šindelář, který přerušuje hru.
     
    41:38
    Radan Lenc se mezi kruhy opřel do kotouče a ten byl tečovaný. Mířil na zcela opačnou stranu, než šel domácí muž s maskou, ale nakonec vyklouzl mimo tyče.
     
    42:27
    Tomáš Chlubna neprošel na modré čáře přes Ctirada Ovčačíka a kotouč tak sebral Jan Milfait, jenž ale jen nahodil.
     
    43:05
    Dobrý pokus Romana Němečka od modré čáry lapil Filip Šindelář do své rukavice a následně rychle rozehrál, leč domácí chybovali ve středním pásmu.
     
    43:57
    Ctirad Ovčačík si po mantinelu sjel od modré čáry až do levého rohu a nahazoval před brankovištěm domácí obránce Bohumil Jank vytečoval puk mimo hájemství strážce svatyně Rebelů.
     
    44:14
    Radan Lenc zpoza brány cpal kotouč před ní. Černá pryž zde byla sražena a Filip Šindelář ji raději ukryl pod lapačku a přerušil hru.
     
    44:22
    Bezprostředně po zisku vhazování napřáhl na pravém kruhu David Vrbata, ale jeho pokus vyrazil ramenem do ochranné sítě domácí brankář.
     
    44:48
    A strážce svatyně Havlíčkova Brodu si následně připsal další zákrok. Jeho spoluhráči odehráli kotouč do středního pásma a Tomáš Protivný po přejetí modré čáry pálil jen do Šindelářovy vyrážečky.
     
    45:35
    Hodně aktivní byl nyní na modré útočné čáře Roman Němeček. Nadvakrát se cpal do střely, ale nejprve minul a následně byl zablokován.
     
    46:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Mladá Boleslav svůj tlak přetavila v branku! Velký závar vznikl před hájemstvím Filipa Šindeláře. První pokus z pravého kruhu vykopl Šindelář na levý roh brankoviště, kde dorážel Michal Broš, ale tygřím skokem mu branku sebral domácí gólman. Ten ale následně nemohl dělat nic proti dorážce TOMÁŠE JIRÁNKA, který jej ležícího na brankovišti bez potíží překonal. Asistence: Michal Broš a Tomáš Klimenta.
     
    47:58
    Roman Němeček nejprve nahazoval z levého kruhu, ale puk si našel cestu ven z nebezpečného prostoru. Následný pokus kryje v lapačce Šindelář.
     
    48:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté ze středních Čech otáčejí vývoj zápasu a poprvé v utkání vedou! A o to větší to je radost, že Tomáš Jiránek si zapisuje do statistik hattrick. Tomáš Klimenta vypálil z levého kruhu, ale trefil jen hruď domácího strážce svatyně. Hrací guma mu ale vypadla přesně před již zmíněného TOMÁŠE JIRÁNKA, který neměl těžkou pozici a v klidu doklepl puk za jeho záda! Asistence: Tomáš Klimenta a Michal Broš.
     
    48:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Lídr soutěže se dokonce dostává do dvoubrankového náskoku! Radan Lenc sebral ve středním pásmu puk poté, co se hosté nedostali přes modrou čáru až před Filipa Šindeláře, a namazal jej na vrchol mezikruží DAVIDU VRBATOVI, který svou dělovkou do vinglu marně se natahujícího brankáře Havlíčkova Brodu završuje bůra. S tímhle nemohl Šindelář nic dělat... Asistence: Radan Lenc a Jan Starý.
     
    49:45
    Domácí mohli snížit, ale Jan Milfait nedokázal na brankovišti doklepnout sražený puk. Trefil jen připraveného Michala Valenta.
     
    50:40
    Hodně agilní je v této periodě Radan Lenc. Ten se dostal po levém křídle do další šance, ale jeho ránu zneškodnil svou vyrážečkou připravený Filip Šindelář.
     
    51:43
    Karol Korím dvakrát výborně pálil od modré čáry. Ani jedna střela se ale neujala. Obě zneškodnil Michal Valent. Tu první vyrazil a odolal i dorážce a z následný pokus svého slovenského krajana podržel na hrudi.
     
    52:21
    Karol Korím opět v akci, tentokrát ale výtečně zabránil Michalu Brošovi za bránou ve vyjetí před Filipa Šindeláře. Následně odstavil od puku i Tomáše Klimentu.
     
    53:05
    Další střelu vyslal směrem k Šindelářovi Radan Lenc, ale na pravém kruhu byl jeho pokus zablokován a skončil jen v ochranné síti.
     
    53:21
    David Vrbata se dostal na brankovišti k dorážce, ale z poměrného úhlu dvakrát napálil jen nastavené Šindelářovy betony.
     
    53:49
    Na druhé straně se dostal na brankovišti do šance Lukáš Havel. Ten ale nejprve trefil jen Valentovy betony, od nichž se puk odrazil do vzduchu a dorážku mu sebral dobrý natáhnutím se po kotouči mladoboleslavský gólman.
     
    54:11
    Pavel Musil vybruslil z levého rohu až před Šindeláře, ale na bližší tyči nedokázal zasunout puk přes betony havlíčkobrodského strážce svatyně.
     
    54:48
    Pavel Musil znovu v akci! Tentokrát dostal na brankovišti nahrávku od Davida Výborného, ale pas kapitána hostů napálil jen těsně nad horní tyčku marně se přesouvajícího Filipa Šindeláře.
     
    55:20
    Z levého kruhu rychle vystřelil Tomáš Klimenta. Jeho dělovku ale podržel domácí muž s maskou na hrudi a přerušil tak hru.
     
    55:37
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi přesouvá hru před Michala Valenta. Nevím jak vám, ale mně tato třetina strašně rychle utíká, stejně tak, jako Rebelům čas na vyrovnání.
     
    56:06
    Oba fanouškovské tábory jsou skvělé! Ten domácí i za tohoto stavu neúnavně burcuje svůj celek, zatímco Středočeši pomalu slaví. Nyní je přerušené hra po zákroku slovenského gólmana v kleci Mladé Boleslavi.
     
    56:32
    Rebelové mají jednu z posledních šancí na snížení. Budou totiž hrát vůbec první přesilovku v tomto střetnutí. Radan Lenc (MBL) již sedí na trestné lavici a může být rád, že nevyfasoval další trest za své zbytečné odpálení puku po odpískání na druhou stranu kluziště.
     
    57:02
    Škodováci vyhazují kotouč až k Filipu Šindelářovi.
     
    57:28
    Domácí hrají bez brankáře! Filip Šindelář je na střídačce! Omlouvám se za předchozí deziluzi způsobenou chybným informováním od mého kolegy, který sedí po mé levici.
     
    58:59
    Co říci, domácí sice hezky kombinovali, ale nakonec z toho nic nevytěžili a Mladá Boleslav se po návratu Lence na led dopouští zakázaného uvolnění. Asi je hotovo.
     
    59:15
    Tak to je poslední možnost. Mladá Boleslav jde znovu ven. Za zdržování hry si jde sednout jeden z hostů (MBL).
     
    59:38
    Po nepovedené střele se puk dostal až do středního pásma! Je rozhodnuto! Mladá Boleslav může slavit. Díky třem trefám otočila ve třetí třetině vývoj zápasu a slaví tak vítězství.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Velmi krutý výsledek pro domácí tým, který měl v některých chvílích dokonce navrch. Troufám si říci, že zřejmě rozhodla trefa Tomáše Jiránka ze čtyřicáté minuty, kterou zajistil, že hosté půjdou do poslední části s jednobrankovou ztrátou a ne dvougólovou. Mladá Boleslav si výhru za tři body zřejmě nezasloužila, domácí by zase naopak za svůj sympatický výkon alespoň remízu zasloužili. Ale takový je hokejový osud.

    Z Kotliny se s vámi loučí a za sledování onlajnu děkuje Richard Wagner. Někdy příště se těším na počtenou.
     
    NOTE: Doplněny asistence k prvním dvěma gólům Mladé Boleslavi ve třetí periodě. (20:00:26)
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Semrád (Stach, Dvořáček), 24. Chlubna (Milfait, Kozlík), 33. Havel (Polodna, Plášil) – 29. Protivný (Musil), 40. Jiránek (Lenc, Ovčačík), 47. Jiránek (Broš, Klimenta), 49. Jiránek (Klimenta, Broš), 49. Vrbata (Lenc, Starý)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Plášil, Jank, Vágner "A", Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Petruška, Stehlík, Říha – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Kozlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    BK Mladá Boleslav: Valent (Will) – Němeček, Ovčačík, Protivný, Žabka, Toman, Jindra, Pojkar – Nouza "A", Výborný "C", Broš – Vrbata "A", Klimenta, Starý – Lenc, Loskot, Mikulík – Jiránek, Musil.
    Trenér: František Výborný.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Jan Čížek, Petr Křivohlavý

    Diváci: 1537
    bahis siteleri