Vítkovice – Liberec 8:4 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:4 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:0 (kon.)
Sparta – Slavia 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 10.01.2014, 18:00 • KAJOT ARENA (kapacita 7200) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Po přerušení se do sebe živelně pustili Galvas a Němec. Domácí drobný útočník dostal od silného beka Třince naloženo a ocitl se na ledě. Oba kohouti jsou vyloučeni na dvě plus dvě minuty za hrubost. Vhazuje se před Hamerlíkem.
     
    59:15
    Do třetice to domácí zkouší v šesti.
     
    58:28
    Kometa v útočném pásmu, Čiliak opět na střídačce.
     
    58:03
    Je to tak, necelé dvě minuty do třetí sirény to Kometa zkouší v šesti bruslařích a s prázdnou brankou.
     
    58:03
    Před vhazováním v útočném pásmu si vybírá domácí trenér Kýhos oddechový čas, Čiliak už asi zůstane na střídačce.
     
    56:03
    Káňa se ocitl s pukem sám před brankou, navíc měl dost času. Zkusil Hamerlíka rozhýbat a poslat mu puk mezi betony, skulinu ale netrefil.
     
    53:53
    Po rychlých přihrávkách Bonka a Orsavy byl na pravém křídle osamocený Polák, do jeho rány ale obětavě skočil Kováčik a drží tak Brno ve hře.
     
    51:03
    Hosté šli dva na posledního Žižku. Růžička mohl nahrávat Adamskému, namísto toho ale vypálil a puk se od břevna odrazil za brněnskou branku.
     
    49:28
    Káňa z levého křídla našel křížným pasem rozjetého Svobodu, proti jeho voleji ale předvedl Hamerlík zákrok večera a vykopl puk. Hraje se fantastický hokej.
     
    47:47
    V ruchu brněnského stadionu na chvíli zanikl hvizd sudích, kteří vylučují hostujícího Polanského na dvě minuty za hrubost.
     
    46:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    KAJOT ARENA bouří, po necelé minutě už je to jen o gól. HYNEK ZOHORNA elegantně oklamal při akci jeden na jednoho posledního obránce Třince a následně se trefil přesně pod břevno branky Ocdelářů. Hostující trenér Kalous reaguje oddechovým časem. Asistence: Vilém Burian, Jan Hanzlík.
     
    45:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Že by se domácí nadechovali k dramatizaci utkání? Kempného střela z pravého kruhu nebyla přesná, puk se ale od zadního mantinelu odrazil na hůl TOMÁŠE SVOBODY, který předvedl, proč je nejlepším střelcem Komety v sezoně a prudce propálil Hamerlíka. Asistence: Michal Kempný.
     
    45:03
    Před brankou Ocelářů stál obránce Žižka, který dostal zpoza brankové čáry pas od Čermáka. Z voleje ale trefil jen hrudník připraveného Hamerlíka, který je dnes velkou oporou.
     
    43:54
    Šance pro Brňany. Vondráčka krosčekoval Linhart a už sedí na trestné lavici.
     
    43:15
    Hrňa za brankou elegantně oklamal Wasserbauera, pak se ale dostal moc blízko k Čiliakovi a nedokázal už najít žádnou skulinu v jeho postoji.
     
    39:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nejen, že Oceláři nedovolili Kometě vstřelit gól do šatny, ale sami naopak navyšují své vedení. Opět se přitom jednalo o jednoduchou akci. Galvas z voleje prudce vypálil od modré, puk tečoval MARTIN RŮŽIČKA a Čiliak se jenom ohlédl za sebe, jak mu puk míří přímo pod břevno. Asistence: Lukáš Galvas, Jiří Polanský.
     
    35:58
    Kempný našel prudkým křížným pasem na vzdálenější tyči volného Novotného, ten ale v plné rychlosti nasměroval puk pár centimetrů vedle branky.
     
    33:25
    Právě Svoboda se následně dopustil při návratu do obrany sekání a na třicet čtyři sekund si tak hosté zahrají proti třem Brňanům!
     
    31:59
    Třinec si zahraje proti čtyřem. Za držení je vyloučen domácí zadák Tomáš Dujsík.
     
    30:04
    Osamocený Žižka dostal puk na levé křídlo, z několika metrů ale trefil jen přemisťujícího se Hamerlíka.
     
    29:16
    Kometa si vytvořila velký tlak. Kempný a Kováčik ale z dálky neuspěli, zblízka se pak neprosadil ani Jan Káňa a Hamerlík zalehl kotouč.
     
    28:19
    Wasserbauera zasáhl hokejkou od obličeje Polák a bude tedy vyloučen. Přesilovka pro Kometu.
     
    27:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Oceláři radují a znovu vedou o dva góly. Na modré čáře opět mocně napřáhl Hrabal a do jeho rány vložil šikovně hůl MARTIN ADAMSKÝ a Marek Čiliak už nemohl stihnout zareagovat na změnu dráhy letu kotouče. Po Němcově neproměněném nájezdu tak hosté využili přesilovou hru. Asistence: Josef Hrabal, Jiří Polanský.
     
    27:25
    Hamerlíka sice Němec oklamal a už před ním zela prázdná polovina branky, v klíčový moment ale domácímu útočníkovi sjel puk z hole a odklouzal jen do rohu kluziště.
     
    27:25
    Vojtěch Němec v úvodu oslabení ujel, byl faulován Rothem při zakončení a je nařízeno trestné střílení.
     
    27:13
    Poprvé se vylučuje na domácí straně. Kapitán Leoš Čermák je trestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    24:47
    Poprvé v utkání zvedají rozhodčí pravici a bude se vylučovat. Hostující Tomáš Linhart je trestán za držení.
     
    19:15
    A málem se to Brnu vyvedlo. Svoboda našel dlouhým pasem od levého mantinelu na pravém kruhu volného Němce, proti jeho voleji ale také dokázal Hamerlík zasáhnout.
     
    16:44
    Čermák našel křížným pasem na pravém kruhu volného Vondráčka, proti jeho voleji se ale bleskově přemístil Hamerlík a betonem vystavil puku stopku.
     
    12:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení vydrželo hostům minutu a pět sekund. Po buly udržela Kometa útočné pásmo a v pravém rohu se k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, který se natlačil před Hamerlíka a dokázal nasměrovat puk přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Vilém Burian.
     
    11:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci dávají nahlas najevo svou nespokojenost se vstupem Komety do utkání, Oceláři už totiž vedou o dvě branky. Kapitán Leoš Čermák se nechal u vlastní branky obrat o puk Radkem Bonkem, který poslal mezi kruhy puk VOJTĚCHU POLÁKOVI, který bleskově přeposlal puk do odkryté části branky. Asistence: Radek Bonk.
     
    09:04
    Burian z levého křídla našel mezi kruhy zcela volného Jenyše, puk mu ale poslal na paty a mladičký forvard Komety nedokázal puk zpracovat a zakončit.
     
    07:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zcela zaslouženě se hostující Oceláři ujímají vedení v zápase. Radim Matuš našlápl na pravém křídle, zatáhl puk za branku a zpoza ní bekhendem nahrál volnému ERIKU HRŇOVI, který z voleje našel skulinu v Čiliakově postoji. Asistence: Radim Matuš, Adam Rufer.
     
    05:37
    Polanský našel z pravého rohu útočného pásma rozjetého a volného Davida Noska, který z mezikruží z voleje vypálil. Jeho nedávný spoluhráč Čiliak se proti němu ale famózně přemístil a puk vyrazil.
    Marken.cz

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 13. Novotný (Burian), 46. T. Svoboda (Kempný), 47. Zohorna (Burian, Hanzlík) – 8. Hrňa (Matuš, Rufer), 12. Polák (Bonk), 28. Adamský (Hrabal, Polanský), 40. Růžička (Galvas, Polanský)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Vondráček, Čermák (C), Hruška – T. Svoboda, Němec, Káňa – Jenyš, Novotný, Burian – Dočekal, H. Zohorna, Wasserbauer.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Galvas, Roth, Linhart, Hrabal, Krejčí, Nosek – Martin Růžička, Polanský, Adamský – Orsava, Bonk (C), Polák – Květoň, Peterek, Rákos – Hrňa, Matuš, Rufer.
    Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Husička, Hradil – Barvíř, Blümel
    bahis siteleri