Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakousko 6:0 (kon.)
Norsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Norsko
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Finsko
Pátek 14.02.2014, 18:00 • Šajba arena • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Jak dopadne dění ve skupině B, bude jasné v neděli po zápase Kanada – Finsko. Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji pěkný zbytek večera a příjemný víkend. (20:29:00)
     
    Statistiky zápasu
    Střely: 21 – 39
    Vyloučení: 3 – 3
    Využití: 1 – 0
    Úspěšnost na buly: 48 % – 52 %

    Zásahy brankářů
    Haugen 10 (76,9 %)
    Volden 23 (88,5 %)
    -
    Lehtonen 20 (95,2 %)
     
    Zajímavost
    Do statistik, a to nejenom těch brankářských, se stihl zapsat i Kari Lehtonen. A to rovnou dvakrát. Finská hvězda z Dallasu Stars si v dnešním utkání proti Norům připsala dvě asistence(!).

    A další perlička – Teemu Selänne se zapsal do historie jako nejstarší hráč, který se na olympiádě dokázal gólově prosadit.
     
    Dnešní zápas nabídl vskutku zajímavou podívanou. Skóre 1:6 z norského pohledu sice vypadá hrůzostrašně, v zápase si ale tým trenéra Johansena místy vypracoval i obrovský tlak. Jenom koncovka vázla. O čisté konto připravil Lehtonena v přesilovce 5 na 3 Skrøder.

    Dva zápasy na turnaji, skóre 14:5 a šest bodů k tomu. Finové jsou zatím nejproduktivnějším celkem na olympiádě. Ani Kanada nezahrála proti Rakousku a Norsku tak jako tým Suomi. Javorové listy se právě s Finskem střetnou v neděli o přímý postup ze skupiny B. A i kdyby tým trenéra Westerlunda neuspěl, má i tak velmi dobře nakročeno k přímému postupu do čtvrtfinále jako čtvrtý nejlepší celek základních skupin.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Na ledě už se nic vážnějšího neděje. Norové se spokojili s prohrou o pět branek, Finové si taky na šest vstřelených gólů nestěžují.
     
    58:10
    A tlak Finů neustává, naopak.
     
    57:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu zase. Norové si zaútočili a poté propadli v obraně. Kontiola jel se Salminenem dva jednoho, puk do branky ale z bezprostřední blízkosti před Voldenem doklepl OLLI MÄÄTTÄ. Pro finského mladíčka je to již druhý gól na premiérové olympiádě. Asistence: Petri Kontiola, Kari Lehtonen.
     
    56:47
    Tollefsenovo nahození od modré chytil ze vzduchu Lehtonen do lapačky. Vhazuje se po pravici finského gólmana.
     
    56:27
    Je po přesilovce i finském tlaku.
     
    56:02
    Situace se opakuje i tentokrát. Po dlouhém rozmýšlení to na sebe vzal Selänne, jehož střela se otřela o brankovou konstrukci.
     
    55:13
    Puk dlouho dlouho putoval po hokejkách celého přesilovkového komanda. Ke střele ale se nikdo neměl a Norům se tak povedlo kotouč vyhodit.
     
    54:42
    Finové přesilovkou nepohrdnou a opět jsou zabydlení před Voldenem.
     
    54:13
    Mathis Olimb si ještě stihne vyzkoušet tvrdost trestné lavice. Odsedí si dvě minuty za držení.
     
    54:02
    Rosseli Olsen ale zase rychle otáčí hru. Jeho přihrávka zpoza branky končí jen v lapačce Lehtonena.
     
    53:40
    Moc dlouho ale Norové před Lehtonenem nevydrželi. Do obrany se tentokrát musejí vracet právě oni.
     
    53:20
    V útočném pásmu ale už tak dobře nepochodili. Opět se musí bránit.
     
    53:05
    Finové úspěšnější na buly.
     
    52:33
    Už podruhé v utkání vyjíždí Lehtonen nebezpečně daleko z branky. Kotouč se ale nečekaně vykutálel až do zcela prázdného brankoviště, kde v tu chvíli ale naštěstí pro Finy hlídkoval Olli Jokinen. Ten kotouč golfákem odpálil až k Voldenovi.

    Karolína Antošová

    Branky a nahrávky: 42. Skrøder (M. Olimb, Holøs) – 6. Selänne (Vatanen, Lehtonen), 7. Korpikoski (O. Jokinen, Määttä), 18. Lehterä, 29. Korpikoski (Määttä, Ruutu), 32. O. Jokinen (Salo, Ruutu), 58. Määttä (Kontiola, Lehtonen)


    Norsko: Haugen (21. Volden) – Holøs, Bonsaksen, Solberg, Tollefsen, Ødegaard, Olden, Sorvik – Zuccarello, K. A. Olimb, Thoresen – Ask, M. Olimb, Rosseli Olsen – Skrøder, Bastiansen, Forsberg – Olden, Hansen, Roymark – Dahlstrøm, Lystad Jacobsen
    Finsko: Lehtonen (Niemi) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Salminen, Kontiola, J. Jokinen – Lehterä, Pihlström, Komarov

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Sutherland (CAN) – Amell (CAN), Carlson (CAN)

    Diváci: 3018
    bahis siteleri