Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakousko 6:0 (kon.)
Norsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Švýcarsko
Pátek 14.02.2014, 13:35 • Velký ledový palác (12 000) • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (15:41:31)
     
    Nejvíce času na ledě:
    SWE: Erik Karlsson – 21:54
    SUI: Roman Josi – 21:00
     
    Poměr střel na branku:
    SWE: 31
    SUI: 26
     
    Jedna jediná branka padla v zápase mezi Švédskem a Švýcarskem. O tu se postaral až v 53. minutě Daniel Alfredsson. Švédové zaostávali za svým soupeřem hlavně v první části, od druhé třetině ale byli hráči Tre Kronor lepším mužstvem. Podle mého názoru je však jasným strůjcem švédské výhry brankář Henrik Lundqvist, který za svá záda nepustil ani jednu z 26 střel. Švédsko si tak už jistě zajistilo přímý postup do čtvrtfinále. I kdyby zítra nečekaně s Lotyšskem ztratilo, proti Česku i Švýcarsku má lepší vzájemný duel.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Martin Plüss mohl vyrovnat! Brunnerova střela se odrazila od Lundqvista do prostoru, kam si najížděl právě Plüss, ale puk mu přeskočil hokejku!
     
    59:20
    Alexander Steen mohl rozhodnout, prázdnou branku však ale nedokázal trefit.
     
    59:03
    Reto Berra jde ven z branky!
     
    58:28
    Hagelinovi se daří šetřit v pásmu Švýcarska cenné vteřiny.
     
    57:39
    Švédové se začínají pomalu, ale jistě soustředit hlavně na obranu. V posledních dvou případech posunuli kotouč jen do středního pásma, ani se do útočného napadání nepustili.
     
    56:53
    Alfredsson viděl, že je před Berrou velký provoz, proto tam směřoval své nahození. Ani jeden z borců ve žlutém ale nedokázal jeho nabídku tečovat, čímž by Berrovi nadělali potíže.
     
    56:00
    Roman Josi, nejužitečnější hráč loňského světového šampionátu, se sám prokličkoval až před Lundqvista, bekhendem ale zatím stoprocentního gólmana Švédů nepokořil.
     
    55:45
    Steen se znovu doslta ke střeleckému pokusu. Z prostoru mezi kruhy ale napálil pouze vyrážečku Reta Berry.
     
    54:40
    Rozhodčí se teď trochu unáhlil, Lundwvist si totiž nebyl jistý tím, zda má kotouč. A opravdu ho také neměl ve svém držení, měl štěstí, že ho jistil jeden z obránců.
     
    54:10
    Plüss s Niederreiterem neudělali v pásmu Švédska díru do světa, proto se na druhou stranu mohli vydat Alfredsson s Ekmanem-Larssonem. Tato akce však měla podobný konec jako ta švýcarská.
     
    53:43
    Weber se snažil najít svou přihrávkou některého ze spoluhráčů, ovšem mezi kruhy byl první u kotouče Gabriel Landeskog.
     
    53:00
    Švýcaři zbraně určitě ještě nechtějí složit, proti Švédům to však budou mít určitě těžké.
     
    52:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka utkání! Erik Karlsson vzal puk na svou hůl, přejel s ním přes modrou čáru a od mantinelu jej nahodil na brankáře Berru. Ten měl před sebou dva hráče, proto kotouč nepřikryl pod svou rukavici. Toho využil DANIEL ALFREDSSON, který přispěchal do brankoviště a puk pohodlně dostal za čáru. Asistence: Erik Karlsson, Patrik Berglund.
     
    51:23
    Obrany obou celků stále převládají nad útoky. V čele defenzív jsou samozřejmě oba brankáři, jak Lundqvist v brance Švédska, tak Berra v kleci Švýcarska, jsou zatím neprostřelení.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 53. Alfredsson (Karlsson, Berglund)


    Švédsko: Lundqvist (Gustavsson) – Jon. Ericsson, Kronwall (C), Hjalmarsson, Oduya, Karlsson, Ekman-Larsson, Tallinder – Landeskog, Berglund, Steen – Sedin D., Bäckström, Eriksson – Alfredsson, Johansson, Nyquist – Jam. Ericsson, Krüger, Hagelin – Silfverberg.
    Trenér: Pär Mårts.

    Švýcarsko: Berra (Hiller) – Streit, Diaz, Weber, Josi, Blindenbacher, von Gunten, Vauclair, Seger (C) – Wick, Romy, Brunner – Cunti, Suri, Hollenstein – Ambühl, Trachsler, Bieber – Niederreiter, Plüss, Moser.
    Trenér: Sean Simpson.

    Rozhodčí: Leggo (SWE), Šindler (CZE) – Devorski (CAN), Suominen (FIN)

    Diváci: 7 968
    bahis siteleri