Vítkovice – Sparta 4:5 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Slavia – Třinec 2:3 (kon.)
Chomutov – Liberec 0:1 (kon.) | Kladno – K. Vary 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:1 (kon.)
Pardubice – Plzeň 3:4 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 28.02.2014, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:03
    Jánský se prosmýkl kolem dvou brněnských hráčů a dostal se sám před Čiliaka. Mířil do levé horní šibenice, těsně ovšem minul. Skóre se tak nemění.
     
    57:10
    Dlapa (KOM) je vyloučen za zdržování hry.
     
    56:09
    Dnešnímu utkání přihlíží 7 200 diváků, v Brně je tak znovu vyprodáno!
     
    54:03
    Brněnský střelec Němec vidí dvě minuty za simulování. Dle sudího pád po zákroku litvínovského hráče přifilmoval.
     
    51:53
    Svoboda křižnou přihrávkou vybídl Němce ke čtvrtému gólu, ten však u druhé tyče nedokázal překonat beton Pavla Francouze.
     
    50:35
    Pátá branka Komety byla blízko, mezi kruhy si sjel s pukem Čermák, nikým neatakovaný však zamířil nad břevno hostující brány.
     
    50:11
    Peter Jánský (LIT) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    49:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na ledě přistály čepice, brněnský útočník VOJTĚCH NĚMEC totiž dosáhl hattricku. K brance mu hodně napomohl spoluhráč Jan Káňa, který zatáhl puk do útočného pásma a z levého křídla našel na druhé straně volného právě Němce. Ten se již jen opřel do puku, který příklepem z první poslal za záda Pavla Francouze. Kometa tak znovu odskakuje soupeři na rozdíl tří branek a velmi se přiblížila zisku tří bodů. Hotovo ale rozhodně ještě není. Asistence: Jan Káňa, Tomáš Svoboda.
     
    47:02
    Z pravého rohu našel Hübl před brněnskou bránou zcela volného Jánského, ten však puk nedokázal ve stoprocentní šanci trefit ideálně!
     
    46:30
    Přesilovka pro Litvínov. Kepmný (KOM) putuje na trestnou lavici za hákování.
     
    37:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté dvě minuty před koncem druhé třetiny střílí první branku a snižují brněnský náskok. Filip Pavlík nastartoval podél pravého mantinelu, předložil mezi kruhy ideální pas, který nikým neatakovaný VIKTOR HÜBL pohotově sklepl za záda brněnského Čiliaka. Asistence: Filip Pavlík.
     
    36:29
    Domácí Čermák se dostal do křížku s Ručinským, oba se delší dobu postrkovali, až jejich vzájemný konflikt ukončuje sudí a posílá oba na trestnou lavici. Oba inkasují trest 2 minuty za hrubost, bude se hrát 4 na 4.
     
    32:51
    Filip Pavlík (LIT) je vyloučen za držení protihráče. Kometa bude mít 44 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři!
     
    31:35
    Z brněnského protiútoku se domácí nakonec branky nedočkali. Přesto se bude vylučovat na litvínovské straně. Černý (LIT) putuje na trestnou lavici za hození hole, když se snažil brzdit rodící se kontr Komety. Hraje se tak 4 na 4.
     
    29:34
    Tomáš Svoboda (KOM) je vyloučen za hákování.Tlak hostí bude moci pokračovat.
     
    26:04
    Kometa byla blízko čtvrté brance! Od pravého mantinelu našel Vondráček před bránou zcela volného Jana Hrušku, který ovšem z první nasměroval touš mimo.
     
    24:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pěkná kombinace druhé domácí formace na jeden dotek přináší třetí branku v síti Pavla Francouze. Rychlý přechod do útočného pásma na jeden dotek zakončil Tomáš Svoboda přihrávku na levé křídlo na zcela volného VOJTĚCHA NĚMCE. Ten se do rány položil z první a nasměroval puk přesně za záda přesouvajícího se Francouze. Akce, která by si zasloužila klidně nominaci do zlaté helmy. Asistence: Tomáš Svoboda, Vilém Burian.
     
    23:45
    Domácí kapitán Leoš Čermák ve vlastním oslabení obelstil dva protihráče a vydal se sám na Francouze. Svoji kličku do forhendu ale již nedovedl do úspěšného konce, prováhal totiž ten nejlepší moment k zakončení.
     
    22:25
    První přesilová hra pro Litvínov. Za vysokou hůl je vyloučen Ondřej Dlapa (KOM).
     
    19:20
    Tomáš Svoboda si vybruslil na levý kruh a střelou švihem trefil břevno hostující brány. Gólman Francouz si vůbec nesáhl na puk.
     
    18:49
    Přesilovka pro Kometu. Peter Jánský (LIT) je vyloučen za nedovolené bránění. Vyšlápl si na obránce Žižku, který se s bolestivou grimasou zvedá z ledu.
     
    18:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa minutu a půl před první sirénou přidává druhou branku. HYNEK ZOHORNA přebral za bránou puk od obránce Dlapy, vybruslil si s ním mezi kruhy a nikým neatakovaný měl dostatek času na zamíření. Se střelou se neunáhlil, počkal si na pravý moment a nikým neatakovaný poslal švihem puk přímo do sítě Francouzovy brány. Asistence: Ondřej Dlapa.
     
    14:20
    Jan Káňa našel mezi kruhy volného Tomáše Svobodu, podařilo se mu přihrát, brněnský útočník však bez teče poslal puk jen do ochranné sítě. Druhá velká šance brněnského útočníka zůstává nevyužita.
     
    13:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa druhou přesilovou hru v zápase využívá a jde v první třetině do vedení! Po střele Kováčika od modré se k dorážce dostal brněnský šikula VOJTĚCH NĚMEC, který byl v pravý čas na pravém místě a neměl problém dopravit volný puk za záda rozhozeného Pavla Francouze. Asistence: Jozef Kováčik, Tomáš Svoboda.
     
    11:54
    Tlak Komety se stupňoval další akcí, kterou musel přibrzdit Zeman faulem. Vyloučen je za napadení. Kometa bude mít k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    11:36
    Němec našel od pravého mantinelu na levém kruhu volného Tomáše Svobodu, ten však sám před Francouzem nedokázal zamířit přesně!
     
    04:15
    Posmyk (LIT) je vyloučen za vysokou hůl.
    Marken.cz

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 14. Němec (Kováčik, T. Svoboda), 19. Zohorna (Dlapa), 25. Němec (T. Svoboda, Burian), 50. Němec (Káňa, T. Svoboda) – 38. Hübl (Pavlík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Dlapa, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Miller – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – T, Svoboda, V. Němec, Káňa – Novotný, Koreis, Burian – Mrázek, H. Zohorna, Wasserbauer, Raška. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Nechvátal) – Zeman, Pavlík, Chaloupka, Gula, Stříteský, Posmyk, Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Martynek – Trávníček (C), Piroš, Černý – Mical, Jurčík, Majdan. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Čech, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7 200 (vyprodáno)
    bahis siteleri