Žilina – Zvolen 4:3 (1:0 po s.n.) | Skalica – Poprad 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:4 (kon.)
Banská Bystrica – Martin 1:2 (2:3 po s.n.) | Piešťany – Košice 0:1 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC´ 05 Banská Bystrica
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 28.02.2014, 17:30 • Zimný štadión v Banskej Bystrici • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Základná časť hokejovej Tipsport extraligy nezadržateľne vrcholí a pred nami sú posledné 3 zápasy, v ktorých je v boji o play-off ešte všetko otvorené. Mnohé napovie aj dnešné meranie síl medzi HC 05 Banská Bystrica a MHC Mountfield Martin , v ktorom pôjde o veľa najmä hosťom z Turca. Tí sa totiž nachádzajú na 9.priečke tabuľky s jednobodovou stratou na ôsmy Trenčín, ale zároveň len s trojbodovým náskokom na poslednú Žilinu. Dnes to bude v Banskej Bystrici určite zaujímavé a dôležité meranie síl, zápasom vás prevedie Tomáš Schügerl.
     
    HC 05 Banská Bystrica

    Banskobystričania majú spolu s Nitrou a Košicami istotu, že ich postavenie v tabuľke sa pred play-off nezmení. Zverenci trénera Vladimíra Országha predvádzali počas celej základnej časti vyrovnané výkony, vďaka ktorým si po základnej časti vybojovali 3.priečku v tabuľke. Tri kolá pred koncom základnej časti sa už môžu v pokoji pripravovať na boje v play-off, určite si však budú chcieť udržať dobrú náladu a zvíťaziť aj v týchto stretnutiach. V predchádzajúcom kole zaznamenali cenný úlovok v Nitre, kde po samostatných nájazdoch zvíťazili 2:1. Najproduktívnejšími hráčmi klubu sú útočníci Radomír Heizer a Patrick White, keď obaja zhodne nazbierali 42 kanadských bodov. Brankárskou jednotkou je Američan Zane Kalemba, ten odchytal 47 stretnutí s úspešnosťou zákrokov 92,93%.
     
    MHC Mountfield Martin

    Hokejisti z Turca sa nachádzajú v podstatne zložitejšej situácii, než ich dnešní protivníci. Prakticky celú sezónu balansujú na hranici postupu do play-off a zároveň sa často priblížili aj poslednému miestu, odsudzujúcemu bojovať o udržanie sa v extralige v baráži. Tri kolá pred koncom sa mužstvo pod vedením Daniela Babku nachádza v tabuľke na 9.priečke, odkiaľ je rovnako blízko, ako aj ďaleko do play-off i do baráže. Na ôsmy Trenčín stráca Martin iba bod, na siedmy Zvolen už päť bodov, v hre je však stále ešte 9 bodov. Situáciu si Mountfield skomplikoval v utorok – v šesťbodovom zápase so Žilinou prišiel o výhru až v závere a doma jej podľahol 3:4 po predĺžení, vďaka čomu sa žilinskí vlci priblížili na rozdiel troch bodov. Pre Martin má v súčasnosti každý bod cenu zlata a veľkú snahu môžme v podaní tohto tímu očakávať aj dnes, veď ide nielen o play-off, ale aj o udržanie sa v extralige!
     
    Vzájomné zápasy v sezóne 2013/2014

    Tímy zohrali spolu 5 stretnutí, v ktorých má o niečo lepšiu bilanciu Martin, ktorý vyhral všetky domáce zápasy, z toho jeden až po predĺžení. Doma však získala všetky body aj Banská Bystrica a preto uvidíme, či bude aj dnes platiť pravidlo ,,môj dom – môj hrad."

    Výsledky :
    Martin – Banská Bystrica 2:1 po pp.
    Banská Bystrica – Martin 3:1
    Martin – Banská Bystrica 4:2
    Banská Bystrica – Martin 4:3
    Martin – Banská Bystrica 5:3
     
    O čo v zápase pôjde?

    V každom zápase Tisport extraligy ide samozrejme o cenné ligové body, zápasy na konci sezóny sú však vždy výnimočné svojou veľkou dôležitosťou a inak to nebude ani dnes. Zápas ,,o život" to bude pre Martin – pokiaľ chce totiž postúpiť do play-off, tak dnes musí bezpodmienečne bodovať. Pozitívom pre hokejistov z Turca je to, že ich rivali Žilina a Zvolen si určite poberú body vo vzájomnom stretnutí a Trenčín zase privíta silnú Nitru. V prípade výhry by Martin poskočil na zisk 64 bodov a pred nedeľňajším šesťbodovým súbojom s Trenčínom by sa dostal do psychickej pohody. Uvidíme, dnes to bude v Banskej Bystrici určite zaujímavé, ja sa vám so zostavami prihlásim už približne polhodinu pred začiatkom stretnutia!
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Hudec, Lunter, White – Macháček, Martin, Kafka, Konečný, Heizer, – Bambúch, Kania, Rapáč, Veilleux, Zigo – Predajniansky, Rosandič, Kadura, Lamer, Matoušek

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina – Brcko, Matejka, Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina, Važan, Galamboš, Markovič – Novotný, Perniš, Klíma, Kolena, Themár – Pokrivčák, Popela, Rožník, Dírer, Cíger

    Rozhodca: Lauff, Konc – Korba, Rovenský.
     
    Obe mužstvá už na ľade, Martin v bielo-modrých dresoch, domáci v klasickej červeno-čiernej kombinácii.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    V prvej útočnej snahe Martin, Suja sa snažil predrať do pásma, dostal sa však len do rohu klziska a tam puk po nepresnej prihrávke stratil.
     
    01:03
    Domáci Kafka sa snažil po buly presadiť pred bránou, obrana hostí ale bola pozorná a puk tak odvrátila do bezpečia.
     
    02:18
    Tretia formácia Banskej Bystrice v náznaku prečíslenia, všetko však zastavila nepresná prihrávka Ziga. Hra je zatiaľ opatrná, bez väčších šancí na oboch stranách.
     
    03:12
    Perniš teraz utrpel zásah vysokou hokejkou do tváre v strednom pásme, rozhodcovia si ale zákrok nevšimli a hra pokračuje ďalej.
     
    03:30
    Strela Saracina po vyhranom buly od modrej čiary bola zblokovaná tesne pred Dzubinom.
     
    04:27
    Heizer sa ocitol v dobrej pozícii v útočnom pásme na jeho pravej strane, snažil sa prihrávať pred bránu, tam však boli pozorní obrancovia Martina a puk tak odpratali do bezpečia.
     
    05:15
    Domáci si zahrajú presilovú hru! Na dve minúty za napadnutie si na trestnú lavicu sadá Jaroslav Markovič.
     
    05:51
    Prvá gólová šanca stretnutia! Rapáč obkorčuľoval bránku a z pravej strany aj zakončoval, prvý pokus zblokoval dobre postavený obranca, dorážka len tesne minula ľavú žrď!
     
    06:49
    Útočnú akciu Banskej Bystrice zastavil ofsajd, presilovka domácich zatiaľ iba s jednou strelou na bránu.
     
    07:11
    Hostia s piatimi hráčmi.
     
    07:23
    Markovič sa bezprostredne po návrate na ľad zapojil do útoku a takmer ohrozil Kalembu! Nakorčuľoval si totiž v medzikruží a snažil sa zápästím vystreliť, jeho strelu ale zblokoval dobre postavený bek Banskej Bystrice.
     
    08:15
    Ďatelinka stratil puk pri rozohrávke a domáci boli opäť v náznaku prečíslenia, Lamperova zadovka ale úspešná nebola, keď všetko vyriešil obranca Klíma.
     
    09:19
    Martin vyhadzuje puk cez všetky čiary. Tempo stretnutia je zatiaľ vlažné, dominujú obrany a gólových šancí zatiaľ takmer niet.
     
    09:43
    Obranca Lepine si teraz spravil výlet za bránu Martina, snažil sa tam zasunúť puk na bližšiu žrď, tam si však všetko pokryl Dzubina.
     
    09:50
    Šancu Banskej Bystrice teraz zastavili rozhodcovia, ktorí odpískali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    10:56
    Tak predsa len prišiel vzrušujúci okamih! Kadura pekne prešiel cez modrú čiaru a z pravej strany postupoval na Dzubinu, snažil sa pekne zakončovať na protiľahlú žrď, brankár Martina ale skvele zasiahol vyrážačkou a drží tak bezgólový stav!
     
    12:50
    Martinčania predviedli pekný zámok v útočnom pásme – najprv nahadzoval Suja a Kalemba vyrazil, potom si na pravej strane nakorčuľoval Matejka a nahadzoval puk pred bránu, kde ešte clonil Suja, puk však pokryl Kalemba.
     
    13:35
    Hostia teraz trochu vyrovnali hru, dnes zrejme bude veľmi dôležitý prvý gól stretnutia.
     
    13:57
    Martin mohol využiť prečíslenie troch proti dvom, Kolena na pravú stranu ešte nahrával do výbornej pozície Themárovi, tomu ale puk preskočil hokejku a zakončil tak potom už len nedôrazne mimo brány. Následne prišla ešte strela od modrej, Kalemba kryl.
     
    15:16
    Pred bránou sa z ničoho nič ocitol v dobrej príležitosti Dírer, na dvakrát však bol odzbrojený Predajnianskym a nedokázal tak zakončiť.
     
    15:25
    Prvá presilovka pre Martin! Na dve minúty si za sekanie sadá obranca Jakub Predajniansky.
     
    15:48
    Domáci ale vyhadzujú cez všetky čiary, Martin sa snaží opäť dostať do pásma.
     
    16:18
    Ďatelinka tvrdo strieľal od modrej, trafil ale len prvého postaveného hráča Banskej Bystrice.
     
    16:59
    Finsterle to skúsil od modrej, mieril ale tesne mimo pravej žrde Kalembovej brány.
     
    17:33
    Domáci s piatimi hráčmi.
     
    18:05
    Domáci mohli otvoriť skóre, Dzubina však výborne zasiahol proti útočníkovi domácich, ktorý si vykorčuľoval spoza brány a zakončoval na vzdialenejšiu žrď, brankár hostí ale zasiahol svojim betónom!
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:36
    Hra sa odohráva v strednom pásme, v prvej tretine už zrejme gól nepadne.
     
    19:51
    Galamboš sa dostal do útočného pásma po peknej kombinácii so Sujom, v poslednej chvíli však puk zle spracoval a z ohrozenia brány tak nič nebolo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina súboja medzi Banskou Bystricou a Martinom gól nepriniesla, keď hra bola veľmi opatrná a odohrávala sa väčšinou v strednom pásme. Obe mužstvá si vytvorili niekoľko náznakov gólových príležitostí, pričom o niečo nebezpečnejší boli domáci, hostí ale podržal Dzubina. Vzhľadom na to, že Žilina vedie nad Zvolenom už o dva góly, sa musia hráči Martina snažiť, aby dnes bodovali a neprepadli sa v tabuľke na poslednú priečku. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším približne o 18:14.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Suja nahadzoval puk zo stredného pásma, Kalemba puk vyrazil len pred seba, kde bol voľný Fujerík, tomu ale puk preskočil hokejku!
     
    21:55
    Druhá tretina zatiaľ prináša vskutku vzrušujúci hokej! Šance na oboch stranách, brankári sú ale stále pozorní.
     
    24:09
    Hudec hľadal z pravej strany pred bránou Whitea, Dzubina bol ale k puku bližšie a tak ho pokryl pod svojim telom.
     
    24:28
    Saracino pálil od modrej, Dzubina zasahuje svojou vyrážačkou!
     
    25:00
    Kafkova strela najprv letela len tesne mimo pravej žrde, potom sa puk snažil pred bránou umiestniť Heizer, Dzubina ale stále neprekonaný!
     
    25:41
    Útočník Banskej Bystrice Martin si nezadržateľne nakorčuľoval do pásma a zakončoval z pravého kruhu, avšak len do dobre postaveného Dzubinu, ktorý puk kryje vo svojej výstroji.
     
    26:33
    Kadura sa snažil predrať poza bránu, tam ho ale odzbrojil Dírer.
     
    27:15
    Najprv sa zdalo, že bol Fujerík faulovaný, nakoniec si však sám sadá na trestnú lavicu, keď inkasuje 2 minúty za nešportové správanie (nafilmovanie pádu). Čaká nás presilovka Baranov.
     
    27:35
    Presilovková kombinácia domácich takmer úspešná – po presných prihrávkach ešte krížne prihrával z pravej strany White, na druhej strane bol Saracino, jeho zakončenie ale dokázal pokryť presúvajúci sa Dzubina.
     
    28:25
    Hostia sa radujú z gólu, ten však možno nebude uznaný! V oslabení totiž unikla dvojica Galamboš a Markovič, prvý menovaný volil rýchlu strelu, Kalemba puk vyrazil len pred Markoviča, ktorý síce následne puk umiestnil do brány, avšak zdá sa, že úmyselne korčuľou a gól by tak nemal platiť. Prebieha konzultácia s videorozhodcom.
     
    28:25
    Martin dal gól!

    Tak predsa len, je z toho gól! Videorozhodca napokon posúdil nižšie opisovanú situáciu ako regulárnu, a JAROSLAV MARKOVIČ sa raduje z otváracieho gólu tohto stretnutia! Pripomeňme si, ako gól padol – pri vlastnom oslabení unikla dvojica Galamboš-Markovič, prvý menovaný volil na ľavom kruhu strelu zápästím, ktorú Kalemba vyrazil len pred Markoviča, a ten sčasti korčuľou a zrejme aj za pomoci hokejky zasunul puk za bránkovú čiaru! Domáci sa sťažovali na úmyselné kopnutie puku do brány, rozhodca nakoniec situáciu posúdil ako regulárnu.
    Asistencie : Peter Galamboš, Ivan Ďatelinka
     
    29:18
    Martin s piatimi hráčmi.
     
    30:29
    Martinu gól dodal nové sily a hostia v ďalšom zaujímavom útoku! Z pravej strany sa smerom na bránu rútil Klíma, jeho strelu zblízka ale pokryl vo svojej výstroji Kalemba.
     
    31:01
    Hostia teraz vyhadzujú cez všetky čiary, Banskobystričania to ešte veru budú mať pri prekonávaní hosťujúcej obrany dnes ťažké.
     
    32:19
    White sa uvoľnoval na pravej strane útočného pásma a hľadal pred bránou voľných spoluhráčov, jeho prihrávka ale bola v poslednej chvíli zblokovaná.
     
    32:39
    Kafka sa ihneď po vyhranom buly dral pred bránu a aj úspešne zakončil, priestor pri oboch žrdiach si ale pokryl Dzubina!
     
    32:59
    Heizer v skvelej pozícii na pravom kruhu a aj priam ideálne vystrelil švihom do horných častí brány, Dzubina ale vyťahuje nádherný semafor a pridáva ďalší fantastický zákrok!
     
    34:10
    Klíma nahadzoval puk z ľavého kruhu, Kalemba si ale dal pozor a puk vyrazil do bezpečia.
     
    34:28
    Themár si nakorčuľoval z pravej strany a aj pekne zakončoval, mieril len tesne mimo pravej žrde, Kalemba mal teraz šťastie!
     
    35:13
    Finsterle s Fujeríkom sa snažili niečo vymyslieť v útočnom pásme, ich kombinácie nakoniec zastavila obrana hostí.
     
    35:45
    Konečný strieľal z pravej strany, strela mu však zle sadla a Dzubina tak nemal problém zasiahnuť svojimi betónmi.
     
    36:13
    Martinčania v prečíslení troch proti dvom, snažili sa aj zakončiť, strela spoza obrancu ale len tesne minula ľavú žrď Kalembovej brány!
     
    36:48
    Suja sa uvoľnil na pravom kruhu a rýchlo strelou aj zakončil, Kalemba toho veľa nevidel a vyrazil len pred seba, kde ešte bekhendom dorážal zblízka Finsterle, Kalemba ale pokryl aj túto dorážku!
     
    37:29
    Aktívny Markovič vykorčuľoval spoza brány a zakončoval z pravého kruhu, Kalemba ale puk pokryl, nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme MHC.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:13
    Saracinovi vyšlo pár rýchlych kľučiek a zrazu sa ocitol v dobrej pozícii na pravom kruhu, Dzubina jeho veľmi dobre mierenú strelu do pravého rohu reflexívne vyrazil!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla výborný hokej vo vysokom tempe, pričom o niečo aktívnejší boli predsa len hostia z Turca. Podarilo sa im aj dostať do vedenia, keď v oslabení skóroval Markovič. Martin musí stále ísť naplno – Žilina síce už doma so Zvolenom prehráva 2:3, ďalší konkurenti z Trenčína ale držia doma remízu s Nitrou. Posledná časť bude veľmi zaujímavá, aj domáci sa totiž javia tak, že ešte budú chcieť dnes naplno zabodovať. Pri začiatku poslednej časti sa na vás teším približne o 18:59.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Martin aj na začiatku poslednej časti aktívnejší, Važan ale Galambošovi neprihrával presne.
     
    41:54
    Hráči Martina nahadzovali puk na zadný mantinel, ten sa nepríjemne odrážal pred bránu, Kalemba si to dokázal rýchlo všimnúť a puk tak v pokoji rozohráva.
     
    42:33
    Finsterle mohol zakončovať v dobrej pozícii, jeho pokus bol ale zblokovaný! Martin má zatiaľ hru vo svojej moci.
     
    43:11
    Hostia v ďalšom prečíslení! Galamboš zo stredu prihral na pravú stranu Markovičovi, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, akciu sa ale snažil zbytočne vyšperkovať, keďže svojou krížnou prihrávkou spoluhráča nenašiel!
     
    44:15
    Martin si zahrá presilovku! Za držanie si na dve minúty sadá Michal Hudec.
     
    44:46
    Markovič si nakorčuľoval do útočného pásma a okamžite vystrelil, jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    44:58
    Markovič dobre strieľal z ľavého kruhu, pred bránou ešte dorážal nebezpečne Galamboš, Kalemba však puk kryje vo svojej lapačke!
     
    45:30
    Markovič teraz uhasil vznikajúce ohrozenie vlastnej brány, keď zle rozohrával Ďatelinka a domáci sa dostávali do prečíslenia, martinský útočník sa však doslova vrhol na ľad a vypichol puk spod hokejky útočníka domácich.
     
    46:19
    Domáci s piatimi hráčmi.
     
    47:17
    Bambúch na pohľad nevinne nahadzoval od modrej čiary, Dzubina jeho pokus akoby podcenil a vyrazil len tesne pred seba, kde už Barani nebezpečne dorážali, puk skončil tesne vedľa ľavej žrde!
     
    48:01
    Banská Bystrica dala gól!

    MICHAL HUDEC sa ukázal ako správny kapitán a po nádhernej samostatnej akcii vyrovnáva! Hudec najprv obkorčuľoval bránu, následne sa ešte uvoľnil na pravom kruhu a strelou medzi Dzubinove betóny nezadržateľne skóruje!
    Asistencie : Mário Lunter, Jason Lepine
     
    48:55
    Martinčania nahadzujú puk do útočného pásma, tam ale zasiahol spoľahlivý Kalemba.
     
    49:08
    KIíma pekne vykorčuľoval spoza brány a hľadal pred bránou Kolenu, tomu puk v dobrej streleckej pozícii len tesne ušiel.
     
    50:59
    Heizer sa po spolupráci s Kafkom snažil zakončovať z pravej strany, Dzubina tentokrát ale dobre zasiahol a tak je stav naďalej vyrovnaný.
     
    52:35
    Martinský prvý útok teraz aktívny v útočnom pásme, Fujeríka však najprv na hranici faulu zastavil obranca a Sujova strela ku Kalembovi neprešla.
     
    53:32
    Macháček vystihol rozohrávku Martina, pred bránou ešte našiel vo vyloženej pozícii Ziga, Dzubina sa však stihol presunúť a zakončenie Ziga vyráža do bezpečia!
     
    53:59
    Prečíslenie okamžite aj na druhej strane! Martin sa mohol dostať do vedenia po ďalšej spolupráci Galamboša a Markoviča, Kalemba sa ale rýchlo presunul a zakončenie Markoviča z pravej strany vyráža betónom!
     
    54:58
    Martin si zbytočne skomplikoval situáciu! Hráči Martina totiž pomaly striedali, z čoho vznikli zmätky pri buly a rozhodcom došla trpezlivosť, keď udeľujú hráčskej lavici MHC menší trest za zdržovanie hry. Banská Bystrica vo výbornej šanci rozhodnúť zápas!
     
    55:02
    Kafka strieľal z ľavého kruhu, Dzubina zasiahol svojou vyrážačkou, hostia sa ale spod tlaku neoslobodili.
     
    56:07
    Krížna prihrávka na Kafku zblokovaná na ochrannú sieť, Martin sa zatiaľ bráni veľmi dobre.
     
    56:16
    Na ľade sa začína iskriť! Po nahodení od modrej čiary ešte Veilleux nepríjemne dobiedzal do Dzubinu, čo si Martinčania nenechali len tak a zámorskému útočníkovi hostí všetko stručne vysvetlili!
     
    56:43
    Veilleux teraz v hokejovom podaní, peknou zadovkou hľadal pred bránou Whitea, ten v tiesni zakončil mimo.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny, prichádzame k vyvrcholeniu zápasu!
     
    58:00
    Martinský tréner Daniel Babka si vzal oddychový čas. Martin dnes potrebuje všetky tri body, keďže Žilina vyhrala po nájazdoch nad Zvolenom a tak na MHC stráca už len bod.
     
    58:17
    Hru teraz kontrolujú domáci, ktorí sa snažia postupnými kombináciami predrať do útočného pásma.
     
    58:49
    Markovič v ďalšom útočnom výpade! Po obkorčuľovaní brány sa uvoľnil na pravom kruhu a z otočky vystrelil, jeho strela sa obtrela o vonkajšiu sieťku!
     
    59:27
    Suja vyhadzuje puk cez všetky čiary, domáci ešte budú môcť v závere riadnej hracej doby ohroziť Dzubinu.
     
    59:41
    Pri puku opäť Martin, Finsterleho nahodenie si Kalemba postrážil a vyrazil do rohu klziska.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Dnešné stretnutie počas 60 minút riadnej hracej doby víťaza nespoznalo, keď sa o to postaral vyrovnávajúcim gólom v 48.minúte Michal Hudec. Martin má už istý jeden bod, vďaka ktorému si pred Žilinou udrží náskok minimálne dvoch bodov. Nádej na play-off pre MHC sa oživuje v Trenčíne, kde domáca Dukla prehráva v závere zápasu o gól s Nitrou a pokiaľ by aj Martin dnes v predĺžení prehral, tak by sa tieto tímy bodovo vyrovnali. Uvidíme, ako sa to ešte vyvinie, predĺženie sa začne za pár okamihov!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1202 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    Pred bránou sa znenazdajky ocitol voľný Galamboš, jeho dobre mierenú bekhendovú strelu ale Kalemba pokryl vo svojej výstroji, toto bola veľká šanca pre MHC!
     
    60:45
    Kafkova zadovka presná nebola, puku sa totiž ujal Galamboš a vyhodil ho z obranného pásma.
     
    61:23
    Domáci sa snažili ohroziť bránu Martina, strela z pravého kruhu ale bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    61:53
    White sa po prihrávke z hĺbky klziska uvoľnil medzi kruhmi a rýchlou strelou zápästím mieril do ľavého horného rohu, Dzubina vyrazil!
     
    62:22
    Po šanci Kaniu zachránila Dzubinu pred kapituláciou horná žrď jeho brány!
     
    63:00
    Hrajú sa posledné dve minúty predĺženia.
     
    63:17
    Kafka sa pekne uvoľnil na pravej strane a aj úspešne vystrelil na Dzubinu, ten puk pokryl medzi svojimi betónmi.
     
    63:28
    Heizer sa pred bránou snažil zabojovať a doraziť strelu Kafku, obrancovia MHC ho s námahou o puk obrali.
     
    64:13
    Banská Bystrica zatiaľ v predĺžení lepšia, podarí sa jej v závere rozhodnúť?
     
    64:46
    Tak domácim sa takmer podarilo rozhodnúť! Saracino strieľal od modrej čiary, v neprehľadnej situácii puk do brány dorážal Lepine a rezolútne ukazoval, že puk už bol za čiarou, rozhodca však okamžite rozpažil a hostia tak prežili aj túto šancu!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie sa skončilo, aktívnejšia v ňom bola Banská Bystrica, hostia však aj zásluhou skvelého Dzubinu všetky šance prežili a o víťazovi tak rozhodnú až nájazdy. V Trenčíne tri minúty pred koncom stále Nitra o gól vedie, pokiaľ sa zápas tak aj skončí, tak MHC bude v nájazdoch bojovať o extra bod, ktorým by si Martinčania zabezpečili priebežnú 8.priečku garantujúcu postup do play-off!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Nájazdy začínajú domáci, ako prvý pôjde Patrick White!
     
    White neúspešný, Dzubina predviedol skvelý zákrok!
     
    Za Martin Andrej Themár, zdalo sa, že Kalemba puk pokryje, ale ten napokon končí za bránkovou čiarou! Martin v nájazdoch vedie 1:0.
     
    Konečný za Banskú Bystricu, spravil to skvele a vyrovnáva na 1:1!
     
    Jaroslav Markovič takisto úspešný, aj keď so štastím, Martin vedie 2:1!
     
    Petr Kafka ale vyrovnáva, rýchlou strelou švihom k pravej žrdi prekonáva Dzubinu! Stav je 2:2, Martin teraz môže rozhodnúť.
     
    Za Martin Michal Važan.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Mountfield (Martin).

    Rozhodujúci nájazd premieňa Michal Važan! Na Kalembu sa pomaly rozbehol, tesne pred ním si brankára domácich položil na ľad peknou kľučkou do bekhendu a strelou pod hornú žrď rozhoduje o tom, že Martin si z Banskej Bystrice odvezie dva body a posúva sa v tabuľke na 8.priečku!
     
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, tak dnes sme sledovali naozaj dramatický a bojovný zápas, po ktorom sa nakoniec viac radujú hostia z Martina, ktorí zvíťazili po samostatných nájazdoch. V tých premenili hokejisti z Turca všetky tri pokusy, kým Dzubina nájazd Whitea chytil a Važan v poslednej sérii skúsene rozhodol o tom, že Martin si pripisuje do tabuľky dva body a nielenže tak udržal svoj náskok na Žilinu na hranici troch bodov, ale zároveň o bod obehol Trenčín a je tak na 8.priečke, garantujúcej postup do play-off. Ja sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších športových podujatiach, prajem vám príjemný večer a krásny víkend! (19:55:54)

    Branky a nahrávky: 49. Hudec (Lunter, Lepine) – 29. Markovič (Galamboš, Ďatelinka), rozh. náj. Važan


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba (Sabol) – Lepine, Saracino, Hudec, Lunter, White – Macháček, Martin, Kafka, Konečný, Heizer, – Bambúch, Kania, Rapáč, Veilleux, Zigo – Predajniansky, Rosandič, Kadura, Lamper, Matoušek
    HK VITAR Martin: Dzubina (Marton)– Brcko, Matejka, Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina, Važan, Galamboš, Markovič – Novotný, Perniš, Klíma, Kolena, Themár – Pokrivčák, Popela, Rožník, Dírer, Cíger

    Rozhodčí: Lauff, Konc – Korba, Rovenský

    Diváci: 1202
    bahis siteleri