Žilina – Zvolen 4:3 (1:0 po s.n.) | Skalica – Poprad 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:4 (kon.)
Banská Bystrica – Martin 1:2 (2:3 po s.n.) | Piešťany – Košice 0:1 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC´ 05 Banská Bystrica
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 28.02.2014, 17:30 • Zimný štadión v Banskej Bystrici • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Mountfield (Martin).

    Rozhodujúci nájazd premieňa Michal Važan! Na Kalembu sa pomaly rozbehol, tesne pred ním si brankára domácich položil na ľad peknou kľučkou do bekhendu a strelou pod hornú žrď rozhoduje o tom, že Martin si z Banskej Bystrice odvezie dva body a posúva sa v tabuľke na 8.priečku!
     
    Petr Kafka ale vyrovnáva, rýchlou strelou švihom k pravej žrdi prekonáva Dzubinu! Stav je 2:2, Martin teraz môže rozhodnúť.
     
    Jaroslav Markovič takisto úspešný, aj keď so štastím, Martin vedie 2:1!
     
    Konečný za Banskú Bystricu, spravil to skvele a vyrovnáva na 1:1!
     
    Za Martin Andrej Themár, zdalo sa, že Kalemba puk pokryje, ale ten napokon končí za bránkovou čiarou! Martin v nájazdoch vedie 1:0.
     
    White neúspešný, Dzubina predviedol skvelý zákrok!
     
    64:46
    Tak domácim sa takmer podarilo rozhodnúť! Saracino strieľal od modrej čiary, v neprehľadnej situácii puk do brány dorážal Lepine a rezolútne ukazoval, že puk už bol za čiarou, rozhodca však okamžite rozpažil a hostia tak prežili aj túto šancu!
     
    62:22
    Po šanci Kaniu zachránila Dzubinu pred kapituláciou horná žrď jeho brány!
     
    60:14
    Pred bránou sa znenazdajky ocitol voľný Galamboš, jeho dobre mierenú bekhendovú strelu ale Kalemba pokryl vo svojej výstroji, toto bola veľká šanca pre MHC!
     
    58:49
    Markovič v ďalšom útočnom výpade! Po obkorčuľovaní brány sa uvoľnil na pravom kruhu a z otočky vystrelil, jeho strela sa obtrela o vonkajšiu sieťku!
     
    54:58
    Martin si zbytočne skomplikoval situáciu! Hráči Martina totiž pomaly striedali, z čoho vznikli zmätky pri buly a rozhodcom došla trpezlivosť, keď udeľujú hráčskej lavici MHC menší trest za zdržovanie hry. Banská Bystrica vo výbornej šanci rozhodnúť zápas!
     
    53:59
    Prečíslenie okamžite aj na druhej strane! Martin sa mohol dostať do vedenia po ďalšej spolupráci Galamboša a Markoviča, Kalemba sa ale rýchlo presunul a zakončenie Markoviča z pravej strany vyráža betónom!
     
    53:32
    Macháček vystihol rozohrávku Martina, pred bránou ešte našiel vo vyloženej pozícii Ziga, Dzubina sa však stihol presunúť a zakončenie Ziga vyráža do bezpečia!
     
    48:01
    Banská Bystrica dala gól!

    MICHAL HUDEC sa ukázal ako správny kapitán a po nádhernej samostatnej akcii vyrovnáva! Hudec najprv obkorčuľoval bránu, následne sa ešte uvoľnil na pravom kruhu a strelou medzi Dzubinove betóny nezadržateľne skóruje!
    Asistencie : Mário Lunter, Jason Lepine
     
    44:15
    Martin si zahrá presilovku! Za držanie si na dve minúty sadá Michal Hudec.
     
    43:11
    Hostia v ďalšom prečíslení! Galamboš zo stredu prihral na pravú stranu Markovičovi, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, akciu sa ale snažil zbytočne vyšperkovať, keďže svojou krížnou prihrávkou spoluhráča nenašiel!
     
    39:13
    Saracinovi vyšlo pár rýchlych kľučiek a zrazu sa ocitol v dobrej pozícii na pravom kruhu, Dzubina jeho veľmi dobre mierenú strelu do pravého rohu reflexívne vyrazil!
     
    36:48
    Suja sa uvoľnil na pravom kruhu a rýchlo strelou aj zakončil, Kalemba toho veľa nevidel a vyrazil len pred seba, kde ešte bekhendom dorážal zblízka Finsterle, Kalemba ale pokryl aj túto dorážku!
     
    36:13
    Martinčania v prečíslení troch proti dvom, snažili sa aj zakončiť, strela spoza obrancu ale len tesne minula ľavú žrď Kalembovej brány!
     
    34:28
    Themár si nakorčuľoval z pravej strany a aj pekne zakončoval, mieril len tesne mimo pravej žrde, Kalemba mal teraz šťastie!
     
    32:59
    Heizer v skvelej pozícii na pravom kruhu a aj priam ideálne vystrelil švihom do horných častí brány, Dzubina ale vyťahuje nádherný semafor a pridáva ďalší fantastický zákrok!
     
    32:39
    Kafka sa ihneď po vyhranom buly dral pred bránu a aj úspešne zakončil, priestor pri oboch žrdiach si ale pokryl Dzubina!
     
    28:25
    Martin dal gól!

    Tak predsa len, je z toho gól! Videorozhodca napokon posúdil nižšie opisovanú situáciu ako regulárnu, a JAROSLAV MARKOVIČ sa raduje z otváracieho gólu tohto stretnutia! Pripomeňme si, ako gól padol – pri vlastnom oslabení unikla dvojica Galamboš-Markovič, prvý menovaný volil na ľavom kruhu strelu zápästím, ktorú Kalemba vyrazil len pred Markoviča, a ten sčasti korčuľou a zrejme aj za pomoci hokejky zasunul puk za bránkovú čiaru! Domáci sa sťažovali na úmyselné kopnutie puku do brány, rozhodca nakoniec situáciu posúdil ako regulárnu.
    Asistencie : Peter Galamboš, Ivan Ďatelinka
     
    28:25
    Hostia sa radujú z gólu, ten však možno nebude uznaný! V oslabení totiž unikla dvojica Galamboš a Markovič, prvý menovaný volil rýchlu strelu, Kalemba puk vyrazil len pred Markoviča, ktorý síce následne puk umiestnil do brány, avšak zdá sa, že úmyselne korčuľou a gól by tak nemal platiť. Prebieha konzultácia s videorozhodcom.
     
    27:15
    Najprv sa zdalo, že bol Fujerík faulovaný, nakoniec si však sám sadá na trestnú lavicu, keď inkasuje 2 minúty za nešportové správanie (nafilmovanie pádu). Čaká nás presilovka Baranov.
     
    25:41
    Útočník Banskej Bystrice Martin si nezadržateľne nakorčuľoval do pásma a zakončoval z pravého kruhu, avšak len do dobre postaveného Dzubinu, ktorý puk kryje vo svojej výstroji.
     
    20:35
    Suja nahadzoval puk zo stredného pásma, Kalemba puk vyrazil len pred seba, kde bol voľný Fujerík, tomu ale puk preskočil hokejku!
     
    18:05
    Domáci mohli otvoriť skóre, Dzubina však výborne zasiahol proti útočníkovi domácich, ktorý si vykorčuľoval spoza brány a zakončoval na vzdialenejšiu žrď, brankár hostí ale zasiahol svojim betónom!
     
    15:25
    Prvá presilovka pre Martin! Na dve minúty si za sekanie sadá obranca Jakub Predajniansky.
     
    13:57
    Martin mohol využiť prečíslenie troch proti dvom, Kolena na pravú stranu ešte nahrával do výbornej pozície Themárovi, tomu ale puk preskočil hokejku a zakončil tak potom už len nedôrazne mimo brány. Následne prišla ešte strela od modrej, Kalemba kryl.
     
    10:56
    Tak predsa len prišiel vzrušujúci okamih! Kadura pekne prešiel cez modrú čiaru a z pravej strany postupoval na Dzubinu, snažil sa pekne zakončovať na protiľahlú žrď, brankár Martina ale skvele zasiahol vyrážačkou a drží tak bezgólový stav!
     
    05:51
    Prvá gólová šanca stretnutia! Rapáč obkorčuľoval bránku a z pravej strany aj zakončoval, prvý pokus zblokoval dobre postavený obranca, dorážka len tesne minula ľavú žrď!
     
    05:15
    Domáci si zahrajú presilovú hru! Na dve minúty za napadnutie si na trestnú lavicu sadá Jaroslav Markovič.

    Branky a nahrávky: 49. Hudec (Lunter, Lepine) – 29. Markovič (Galamboš, Ďatelinka), rozh. náj. Važan


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba (Sabol) – Lepine, Saracino, Hudec, Lunter, White – Macháček, Martin, Kafka, Konečný, Heizer, – Bambúch, Kania, Rapáč, Veilleux, Zigo – Predajniansky, Rosandič, Kadura, Lamper, Matoušek
    HK VITAR Martin: Dzubina (Marton)– Brcko, Matejka, Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina, Važan, Galamboš, Markovič – Novotný, Perniš, Klíma, Kolena, Themár – Pokrivčák, Popela, Rožník, Dírer, Cíger

    Rozhodčí: Lauff, Konc – Korba, Rovenský

    Diváci: 1202
    bahis siteleri