New Jersey – Columbus 5:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 5:4 (po pr.) | Philadelphia – San Jose 3:7 (kon.)
Pittsburgh – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Chicago 2:1 (kon.) | Florida – Washington 4:5 (kon.)
Ottawa – Detroit 1:6 (kon.) | Nashville – Tampa 3:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.)
Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Edmonton – Minnesota 0:3 (kon.) | Calgary – Los Angeles 0:2 (kon.)
konec
New York Rangers
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 28.02.2014, 01:10 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Toews úplně sám u levé tyče puk přes ležící Talbotův beton do sítě nepropasíroval!
     
    59:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin před koncem se hosté přece jen dočkávají úvodní dnešní branky a ještě trochu dramatizují závěrečné vteřiny! PETER REGIN (3) dostal přesný pas za obranu, dostal se až před gólmana a mezi nohama mu pokazil jeho čisté konto – 2:1! Asistence: Ben Smith (11) a Brent Seabrook (29).
     
    58:39
    Talbot přerušuje hru dalším úspěšným zákrokem, Chicago na to reauje time-outem!
     
    57:21
    Crawford je na střídačce, Blackhawks to ještě zkoušejí v šesti!
     
    55:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    K drtivému závěrečnému tlaku v podání Blackhwaks zřejmě nedojde! RICK NASH (19) se dostal do dobré úniku, napoprvé ho sice Hjalmarsson ještě poslal do rohu, z něho si ale čerstvý zlatý olympionik vybruslil do střelecké pozice a přímo ke vzdálenější tyči přiblížil domácí k vítězství – 2:0! Asistence: Ryan Callahan (14) a Carl Hagelin (12).
     
    52:40
    Kouč Rangers cítí problémy, a proto si bleskově vybírá oddechový čas! Hráči New Yorku musí velmi rychle posbírat poslední zbytky sil a vrátit se po dlouhém střídání zpět na ledovou plochu!
     
    45:49
    Talbot nyní chytá i nemožné, z bezprostřední blízkosti znovu dorážel Marcus Kruger. Ani tentokrát nebyl brankář Rangers prostřelen!
     
    45:29
    Po dohodě s videorozhodčím puk brankovou čáru nepřešel!
     
    45:29
    Nakonec se pro to sám nerozhodl, videorozhodčí si ho však sirénou sám volá k sobě! Dočkáme se vyrovnání?
     
    45:29
    Obrovský závar na brankovišti New Yorku Rangers! Kde je puk? Nevíme! Cam Talbot musel nyní předvést několik kvalitní zákroků proti dorážejícím hráčům! Vypadá to však, že puk za svá záda nepustil! Rozhodčí si zřejmě stvrdí své rozhodnutí s kolegou u videa.
     
    44:23
    Saad jemnou přihrávku poslal puk na Bickella, jeho ránu příklepem odrazil Talbot máchnutím lapačky mimo branku!
     
    36:11
    Kapitán Rangers Ryan Callahan (NYR) si nyní nepočínal zrovna obratně v útočné třetině, za faul na Krugera si nyní odpyká menší trest u časoměřičů.
     
    35:53
    Střela Kreidera vypadla hostujícímu brankáři z výstroje, kotouč se pomalu kutálel za brankovou čáru! Corey Crawford si toho dokázal včas všimnout a reflexivně zachytil klouzající se puk!
     
    34:57
    Vzápětí se blýskalo také na straně druhé, Saad se dočkal přesné přihrávky na kruhy, odkud příklepem tvrdou ranou protáhl Talbota! Brankář Rangers dokázal zareagovat i na následné dorážky hostujících hráčů a udržel čisté konto!
     
    33:58
    Miller si mohl ke své jedné asistenci připsat také vstřelenou branku, z ničeho nic se k němu dostal kotouč do prostoru kruhů a útočník Rangers ho bleskově poslal na branku! Crawford s velkým štěstím zabránil druhé inkasované brance!
     
    25:24
    Jonathan Toews si udělal bleskurychlý výlet až do brankoviště Rangers, jeho zakončení na přední tyč však Cam Talbot bravurně zlikvidoval!
     
    23:19
    Marián Hossa dokázal zahrozit dokonce při vlastním oslabení, rychlý protiútok bleskovou kličkou zastavil, tvrdou ranou však o milimetry netrefil vzdálenější tyč branky Talbota!
     
    21:56
    Aktivita Rangers v úvodu druhé periody je opravdu velká, navíc bude ještě umocněna. Duncan Keith (CHI) zastavil dorážejícího Callahana háčkem, za což pochopitelně putuje na trestnou lavici. Hru v pěti proti čtyřem si dnes poprvé vyzkouší také hráči Rangers.
     
    19:36
    Talbot znovu podržel svůj tým! Patrick Kane pronikl po levé straně, jeho zakončení betonem poslal Cam Talbot na hokejku Jonathana Toewse, který bleskovou dorážkou opět nechal vyniknout pouze lapačku domácího brankáře!
     
    18:14
    Kane měl další obrovskou šanci, v jeho dalším minisouboji s Talbotem opět uspěl brankář Rangers!
     
    17:46
    Aktivita Blackhawks přináší alespoň dílčí ovoce, J.T. Miller (NYR) zahákoval unikajícího Saada a se sklopenou hlavou sedí za svůj přestupek na lavici hanby.
     
    15:03
    Domácí vyšel bleskový přechod do útočného pásma, tvrdým příklepem z levé strany trefil Derick Brassard tyč hostující svatyně!
     
    12:12
    Nyní se však Chicagu podařilo vytvořit závar před Talbotem, bekhendovou ránu Versteega ještě z dobré pozice dorážel Patrick Kane, ani jeho pokus ale radostí Blackhawks neskončil. Z tlaku si však hosté vybojovali možnost přesilové hry, za podražení míří za katr Staal (NYR).
     
    10:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Gól sice přichází, nicméně na straně druhé! DERICK BRASSARD (12) dostal přesnou přihrávku z rohu kluziště na kruhy, jeho první ránu mu Crawford betonem vrátil, na následnou dorážku již ani brankář Chicaga reagovat nedokázal – 1:0! Asistence: Benoit Pouliot (13) a J.T. Miller (3).
     
    09:03
    Andrew Shaw dostal v přečíslení dva na jednoho ideální přihrávku od Bickella, z voleje však nedokázal trefit poloprázdnou branku Rangers!
     
    08:10
    Nyní měl Talbot hodně velké problémy s neposedným kotoučem. Po prudkém nahození jednoho z obránců od modré čáry se puk o mantinel odrazil na branku, po níž nebezpečně poskakoval. Brankář Rangers neměl absolutně tušení, kde se kotouč nachází a měl velké štěstí, že neskončil za jeho zády!
     
    05:42
    Bollig táhl protiútok Blackhawks po pravé straně, místo přihrávky na své spoluhráče volil střelu, kterou Talbot reflexivně ramenem vytěsnil mimo tři tyče! To byla první vážnější situace dnešního zápasu!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Brassard (Pouliot, Miller), 56. Nash (Callahan, Hagelin) – 60. Regin (Smith, Seabrook)


    New York Rangers: Talbot (Lundqvist) – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, Klein, Moore – Nash, Stepan, Kreider – Callahan, Richards, Hagelin – Miller, Brassard, Pouliot – Carcillo, Moore, Boyle
    Chicago Blackhawks: Crawford (Rääntä) – Seabrook, Keith, Rozsíval, Hjalmarsson, Brookbank, Leddy – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Regin, Versteeg – Saad, Shaw, Bickell – Smith, Kruger, Bollig

    Rozhodčí: Hebert, Watson – Barton, Lazarowich
    bahis siteleri