New Jersey – Columbus 5:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 5:4 (po pr.) | Philadelphia – San Jose 3:7 (kon.)
Pittsburgh – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Chicago 2:1 (kon.) | Florida – Washington 4:5 (kon.)
Ottawa – Detroit 1:6 (kon.) | Nashville – Tampa 3:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.)
Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Edmonton – Minnesota 0:3 (kon.) | Calgary – Los Angeles 0:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Pittsburgh Penguins
5:6 (2:1, 1:2, 2:2 - 0:0)
Montreal Canadiens
Pátek 28.02.2014, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Vítěznou branku vstřelil DAVID DESHARNAIS.
     
    Desharnais za hosty dává! Před Fleurym udělal rychlou kličku a o tyčku dopravil puk do brány.
     
    54:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí znovu své vedení neudrželi nijak dlouho, hosté využívají přesilovou hru a znovu srovnávají dnešní zápas! DANIELE BRIERE měl tentokrát velmi snadnou práci, stačilo mu doklepnout volný puk u pravé tyče do domácí brány. Obránci Pittsburghu byl naprosto rozhozeni, špatně si rozebrali hráče a na Brierea úplně zapomněli. Ten tak pohodlně střílí svůj druhý gól v zápase. Asistence: Alex Galčenjuk, Tomáš Plekanec.
     
    52:48
    Přesilovka tentokrát pro hosty a hned pětiminutová! Domácí Glass totiž udeřil hostujícího Jemelina do oblasti hlavy a krku. To budou ještě krušné momenty pro domácí hráče!
     
    52:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a vrací se zpátky do vedení! K vyraženému puku se na levém kruhu dostal domácí kapitán SIDNEY CROSBY a pohotově vrátil puk do volné části hostující brány. Budaj byl zcela bez šance, proti dorážce prakticky do prázdné brány byl zcela bezmocný. Domácí tak jen znovu potvrdili, proč patří mezi nejlepší exekutory přesilových her v letošním ročníku NHL. Asistence: Jevgenij Malkin, Matt Niskanen.
     
    51:17
    Oba týmy již hrály v plném počtu hráčů, vše se ale zase změní. Hostující Jemelin je vyloučen za podražení.
     
    48:14
    Crosby (PIT) je vyloučen za sekání, Murray (MTL) pak za hrubost. Pokračuje se v čtyřech na obou stranách.
     
    47:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Blesková odpověď hostujícího celku a máme znovu vyrovnáno! Z rychlého útoku hostí na druhé straně napřáhl na modré čáře ALEXEJ JEMELIN a poslal puk nechytatelně až do domácí brány. Fleury měl zakrytý výhled a na puk pořádně neviděl. Asistence: Rene Bourque, Daniel Brière.
     
    47:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení a jdou znovu do vedení! P.K. Subban ztratil ve středním pásmu puk a do samostatného úniku se utrhl BRANDON SUTTER. Domácí útočník se pak již před brankářem Budajem nemýlil a blafákem do bekhendu si s ním poradil. Asistence: bez asistence.
     
    45:38
    Bude se znovu vylučovat. Malkin putuje na trestnou lavici za sekání.
     
    40:44
    Za nedovolené bránění je vyloučen hostující Murray. Domácí mohou hned z kraje třetí třetiny vrátit se znovu do vedení.
     
    36:27
    Další přesilovka pro Pittsburgh. Jemelin je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    31:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje dále, i hosté využívají svoji přesilovou hru a znovu srovnávají stav dnešního duelu! Hosté si v útočném pásmu vyměnili několikrát puk, až se k němu na pravém kruhu dostal MAX PACIORETTY a švihem propálil Fleuryho nad vyrážečkou. Ten si na puk sice sáhl ztlumit ho ale nedokázal. Asistence: David Desharnais, Andrej Markov.
     
    30:47
    Přesilovka tentokrát pro Montréal. Vyloučen je Vitale za podražení.
     
    30:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí potvrzují, že patří k nejlepším exekutorům přesilových her a tuhle početní výhodu využívají! Na modré čáře napřáhl finský reprezentant OLLI MAATTA a propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí tak znovu jdou do vedení. Asistence: bez asistence.
     
    30:18
    Po křižném pasu mohl z pravého křídla střílet Jokinen, hostující Budaj se však fantasticky stačil přesunout ke své levé tyči a vynulovat domácího útočníka.
     
    28:41
    Hostující Eller je vyloučen za hákování. Přesilovka pro Pens, kteří se budou chtít vrátit zpátky do zápasu.
     
    26:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po pěkné individuální akci DANIELA BRIERA srovnávají hosté krok v utkání! Útočník Cannadiens se vymotal zpoza brány s pukem až na pravý kruh, místo očekávané přihrávky se však rozhodl pro střelu a puk umístil přesně ke vzdálenější tyči. Tím, že všichni, včetně brankáře Fleuryho, očekávali přihrávku, naskytlo se tak pro Briera okénko v obraně. Asistence: Josh Gorges, George Parros.
     
    21:12
    Malkin našel na levém kruhu zcela volného Kunitze, který ovšem z první nedokázal překonat Budaje. Slovenský brankář se stačil přemístit a vytlačit puk mimo!
     
    19:46
    První vyloučení v zápase. Za zdržení putuje na trestnou lavici hostující Bourque.
     
    15:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí obrací skóre a jdou do vedení! Neal našel na pravém kruhu pro vhazování obránce DERYKA ENGELLANDA, který prudkou střelou trefil přesně nad vyrážečkou brankáře Budaje. Ten na tuhle ránu dobře viděl, nakonec ale nedokázal zasáhnout. Asistence: James Neal, Sidney Crosby.
     
    13:03
    Dobrá příležitost domácího Neala ke druhé brance v zápase! Domácí forvard si najel mezi kruhy a tvrdou střelou nadělal Budajovi plné ruce starostí. Slovenský gólman však nakonec situaci ustál a nadvakrát jeho pokus zlikvidoval.
     
    08:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí střílí taktéž úvodní branku a srovnávají s hostujícím celkem krok. JAMES NEAL dostal přihrávku na levé křídlo, odkud se štěstím prostřelil hostujícího brankáře mezi bližší tyčí a tělem. Budaj si totiž patřičně nepohlídal svoji tyčku a vyrovnávací branka tak jde částečně na jeho vrub. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    04:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    První přerušení ve hře je hned gólové! Utkání mělo již od prvních minut rychlé tempo, když se na hranici domácího brankoviště zorientoval jako první BRENDAN GALLAGHER a nikým neatakovaný doklepl volný puk za záda Fleuryho. Hosté tak jdou na ledě Pittsburghu do vedení! Asistence: David Desharnais, Max Pacioretty.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 9. Neal (Malkin), 16. Engelland (Neal, Crosby), 31. Maatta, 48. Sutter, 53. Crosby (Malkin, Niskanen) – 5. Gallagher (Desharnais, Pacioretty), 27. Briere (Gorges, Parros), 32. Pacioretty (Desharnais, Markov), 48. Jemelin (Bourque, Brière), 55. Briere (Galčenjuk, Plekanec), rozh. náj. Desharnais


    Pittsburgh Penguins: Fleury – Maatta, Niskanen, Scuderi, Bortuzzo, Orpik, Engelland – Kunitz, Crosby, Gibbons – Jokinen, Malkin, Neal – Glass, Sutter, Kobasew – Pyatt, Vitale, Adams.
    Montreal Canadiens: Budaj – Gorges, Subban, Markov, Jemelin, Tinordi, Murray – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Briere, Plekanec, Gionta – Galčenjuk, Eller, Bourque – Moen, Parros, Weise.

    Rozhodčí: Dwyer, Pochmara – Amell, Nowak
    bahis siteleri