Boston – Arizona 2:1 (kon.) | Columbus – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Tampa – Florida 5:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 6:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 2:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:1 (pře.) | Los Angeles – Toronto 2:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
San Jose Sharks
Pátek 14.03.2014, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým San Jose Sharks.

    Cam Atkinson se také snažil rozhýbat Stalocka a následně provést blafák do bekhendu, ale puk mu odskočil od hole. Jediným úspěšným střelcem v nájezdech je tak JOE PAVELSKI a rozhoduje o zisku extra bodu pro San Jose.
     
    0:1, Jeo Pavelski si rozhýbal gólmana a bekhendem poslal puk za jeho záda.
     
    61:31
    Kde se vzal, tu se vzal před Stalockovou levou tyčí se zjevil Brandon Dubinsky. Zblízka ale tento šikula nezakončil přesně a nechává zápas plynout dále – možná až do samostatných nájezdů.
     
    58:31
    Brent Burns (SJS) za brankou Columbusu trošku zbytečně podrazil Jacka Johnsona, takže dostává za svůj čin dvě minuty. Na vyloučení: 2-4.
     
    55:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jen dopovím větu o těžkém úkolu v podobě překonání Stalocka v brance San Jose, je vyrovnáno. Dubinsky našel výborným pasem na vrcholu pravého kruhu JAMESE WISNIEWSKÉHO, který si zastavil puk, následně napřáhl a opřel se do kotouče takovým golfákem, že puk raději projel až za záda Stalocka. Asistence: Brandon Dubinsky.
     
    53:20
    Špatná rozehrávka Columbusu málem udala ráz zbytku zápasu, když se mezi kruhy dostal k puku Brent Burns, ale Sergej Bobrovskij znovu podržel svůj tým!
     
    51:48
    Domácí ale o kotouč přišli a do šance se dostával Joe Pavelski, který dnes hraje výborný zápas. Po přejetí útočné modré dostal puk, zavezl jej před Bobrovského a vystřelil zápěstím. Gólman domácích ale předvedl neméně pohledný zákrok.
     
    51:25
    Foligno se raduje z vyrovnávací branky, která však nemůže být uznána, protože po střele Nikity Nikitina ji útočník Columbusu dosáhl úmyslným kopnutím.
     
    46:53
    Aktivita Columbusu přináší jeho druhou přesilovku v zápase, když dostává Joe Thornton (SJS) za hákování Wisniewského dvě minuty. Na vyloučení: 2-3.
     
    45:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté briskně otáčejí nepříznívý stav zápasu, a to během šesti minut třetí třetiny. Po kombinaci a přihrávce Joe Pavelskiho s prosazuje střelou zápěstím PATRICK MARLEAU a přidává svůj druhý gól v zápase. Asistence: Joe Pavelski, Dan Boyle.
     
    45:47
    Hosté si dnes s chybami v přesilovkách nedají pokoj. Do protiútoku se opět dostal Columbus, ale RJ Umberger tentokrát gól nedává, z levého kruhu mířil jen do připraveného Stalocka.
     
    45:39
    Bude se vylučovat, což znamená třetí přesilovku San Jose, na trestnou lavici totiž pojede domácí hráč. Po levé straně v útočném pámu Columbusu měl k puk blíže Justin Braun než Brandon Dubinsky (CBJ), který jej sekl a dostává za to dvě minuty.
     
    44:23
    Jenže San Jose ztrácí puk a Johansen jel spolu s Folignem pouze na jednoho beka hostů. Johansen vzal odpovědnost na sebe, z levého kruhu vystřelil, ale těsně minul levou tyčku branky Stalocka.
     
    40:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je hodně nečekaný vstup do třetí třetiny v podání Columbusu, za který trenér Todd Richards jistě nebude rád. Vlasic nahazova puk zpoza branky před Bobrovského. Tam se ještě neprosadil Logan Couture, ale z dorážky už vyrovnává stav zápasu MATT NIETO. Asistence: Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic.
     
    38:37
    Brent Burns to zkusil z nulového úhlu, těsně však minul klec.
     
    33:10
    Už se perou, už se perou, dala by se parafrázovat hláška z jednoho českého filmu, kdybych okračoval. Vyloučení na straně hostů, kdy Mike Brown (SJS) odchází za napadení odpykat dvě minuty. První přesilovka pro Columbus.
     
    24:09
    Hosté se snaží ještě v probíhající přesilovce znovu vyrovnat, ale Joe Pavelski trefuje pouze Bobrovského a krátce na to Patrick Marleau míjí klec Columbusu.
     
    23:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude San Jose určitě hodně mrzet. Hosté si nepohlídali z trestné lavice na led se vracejícího RJ UMBERGERA, který si počkal, jestli se k němu po skrumáži u mantinelu dostane puk. Stalo se, Umberger ujížděl sám na branku a zasunul puk mezi betony Stalocka. Asistence: Brandon Dubinsky.
     
    22:22
    David Savard dostává (CBJ) dostává dvě minuty za hraní vysokou holí a hosté si zahrají přesilovku pět na tři trvající 38 vteřin. Na vyloučení: 2-0.
     
    20:57
    Přesilová hra pro San Jose. RJ Umberger (CBJ) podrazil Umbergera a půjde si na dvě minuty odpočinout. Na vyloučení: 1-0.
     
    18:53
    Patrick Marleau je zatím asi nejvýraznější postava tohoto litého boje. Po pravé straně se Marleau nejenže prokličkoval pásma, navíc ještě udělal dvěma hráčům hostů kličku a bekhendem vystřelil. Třešničkuna dort však nepřidal, Bobrovskij jeho poku zblízka lapí.
     
    14:37
    K odraženému puku se nakonec dostal Patrick Marleau a rychlými pohyby si najel až k pravému kruhu. Z této pozice ale našel jen u levé tyče připraveného a tento prostor si pohlídavšího Bobrovského.
     
    11:34
    Ale opravdu jen na chvíli, protože nyní se dostal puk na rozjetého Nathana Hortona, který z pravé strany vystřelil a Stalock musel po dlouhé době vytáhnout obtížný zákrok.
     
    10:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Takovéto situace dokáže PATRICK MARLEAU proměňovat levou zadní. No, v tomto případě spíše pravou přední. Útočník San Jose si najel před branku Bobrovského, kam dostal přihrávku od Coutureho a pohotovou střelou vyrovnává průběžný stav zápasu. Asistence: Logan Couture.
     
    05:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ač zatím Sharks mají navrch při střelách, hned druhý pokus Blue Jackets končí za zády Stalocka. Adam Burish sice vyhrál buly, ale San Jose propadlo na modré čáře. K puku se dostal Foligno, ale podlouzl a na kolenech mohl těžko vystřelit. Posunul ale puk k Johansenovi, který střelou zápěstím nedává z prostoru mezi kruhy gólmanovi hostů šanci. Asistence: Nick Foligno.
     
    03:36
    No a Horton si nakonec počíhal před brankou na puk po přihrávce Dubinského. Stalock měl co dělat, aby proti pohotovému pokusu zasáhl
     
    01:34
    Ryan Johansen ujel po pravé straně, z pravého kruhu si sjel před branku a vystřelil, ale Alex Stalock vyrazil puk buď pravým betonem nebo svojí vyrážečkou. To byla pěkná akce Modrokabátníků

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Johansen (Foligno), 24. Umberger (Dubinsky), 56. Wisniewski (Dubinsky, Calvert) – 11. Marleau (Couture), 41. Nieto (Couture, Vlasic), 46. Marleau (Pavelski, Boyle), rozh. náj. Pavelski


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Nikitin, Wisniewski, Schultz, Prout – Calvert, Dubinsky, Horton – Foligno, Johansen, Jenner – Umberger, Atkinson, Tropp – MacKenzie, Letestu, Frattin. Trenér: Todd Richards.
    San Jose Sharks: Stalock (Niemi) – Vlasic, Demers, Hannan, Braun, Irwin, Boyle – Marleau, Couture, Nieto – Pavelski, Thornton, Burns – Havlát, Sheppard, Wingels – Brown, Desjardins, Burish. Trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: 10 Paul Devorski, 36 Dean Morton – 55 Shane Heyer, 92 Mart Shewchyk

    Diváci: 13.851
    bahis siteleri