Ostrava – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Slovácko – Olomouc 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 4:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 26.04.2014, 20:15 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    88
    A právě Roman Bednář si naběhl na rohový kop a byla z tohoto tutovka jako hrom. Sice byl útočník Sparty v tísni a v takové krkolomné pozici, ale Kovářova tyč zvoní dnes celkově podruhé.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jan Rajnoch (FC Slovan Liberec).
     
    80
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází David Pavelka, přichází Vojtěch Novotný.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Kamil Vacek.
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Lafata, přichází Roman Bednář.
     
    74
    Pražané pokračují dál v tlaku a už to bylo málem za bůra. Dočkal má výbornou formu a chyběl mu kousek, aby zvýšil už na hrozivých 5:1. Trefuje však levou tyč Kovářovy svatyně.
     
    72
    Sparta právě vstřelila branku!
    To už je pro Liberec hodně krutý výsledek. Parádní centr Krejčího z levé strany propadl na malé vápno, kde byl všudybyl DAVID LAFATA a jeho přesná rána z voleje končí v hostující síti počtvrté. Asistence: Ladislav Krejčí.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Sergii Rybalka, přichází Luboš Kolár.
     
    68
    Jenže Rybalka poslal parádní přihrávku na Pavelku, který si dělal se dvěma obránci co chtěl, jen ta koncovka. Z jasné střelecké pozice posílá míč pánu bohu do oken. Snížení a kontaktní branka se nekoná.
     
    64
    David Lafata rozehrával standardku těsně před pokutovým územím a nemyslel to vůbec špatně. Pálil do pravého horního rohu Kovářovy brány, ale těsně ji minul.
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Lukáš Mareček.
     
    60
    Po hodině hry si připisuje další dobrý zákrok Přemysl Kovář, kterého zaměstnal z hranice vápna Krejčí. A šance to nebyla vůbec špatná.
     
    59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská satisfakce pro ONDŘEJE ŠVEJDÍKA, který v krátké době dokázal odčinit svou chybu. Liberecká obrana na něj úplně zapomněla při bránění rohu a domácí fotbalista v podstatě jen došťouchl míč za bezmocného Kováře. Před ním bylo mnoho místa a nebylo co řešit. Asistence: Bořek Dočkal.
     
    54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Fotbal je hrou chyb a tu nyní předvedl při zpracování obránce Švejdík. Tomu utekl míč z dohledu a ihned toho využil dotírající ISAAC SACKEY. Následně pádil sám na Vaclíka, zvolil přízemní střelu a zakončení bylo naprosto přesné.
     
    49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácích na jeden dotek končí tentokrát už zaslouženým gólem. LADISLAV KREJČÍ byl ve správný čas na správném místě, konkrétně na zadní tyči a z poměrně ostrého úhlu procedil míč za Kováře. Pochvalu zaslouží Hušbauer, jehož centr měl oči. Asistence: Josef Hušbauer.
     
    49
    Pěkná kombinační akce Sparty končí střelou Hušbauera a Kovář měl plné ruce práce, aby uchoval libereckou naději na zvrat v tomto zápase.
     
    45+3
    Sparta mohla v závěru poločasu udeřit. Trestný kop Sparty smolně tečoval Pimpara a brankář Kovář zachoval ledový klid a míč výtečným zákrokem vytáhl těsně před brankovou čárou.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává David Pavelka (FC Slovan Liberec).
     
    43
    Žlutou kartu dostává Isaac Sackey (FC Slovan Liberec).
     
    38
    Dobrá práce Pavelky, který se z levé strany vápna dostal až před Vaclíka, který jeho slabou střelu musel nadvakrát chytit do náruče. Na mokrém terénu je každá rána nebezpečná, byť tato bylo z kategorie slabších.
     
    37
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kevin Luckassen, přichází Isaac Sackey.
     
    29
    Skvělý zákrok Vaclíka, na kterého poslal navštívenku útočník Luckassen. Jeho hlavička byla dobře mířená pod břevno, kam se však domácí brankář dokázal v poslední moment vyšroubovat. Spartě teď hodně pomohl tento mladý brankář.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Martin Frýdek (FC Slovan Liberec).
     
    24
    Žlutou kartu dostává Marek Matějovský (AC Sparta Praha).
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Prakticky první šance pro domácí hráče je využita. MARIO HOLEK se dostal k odraženému míči, rovnou to zkusil z otočky a povedlo se. I když s velkým přispěním brankáře Kováře, který nebyl schopen zachytit mokrý míč do své náruče. Velká chyba hostujícího gólmana. Ačkoliv nejsou podmínky na hřišti zcela ideální, tohle by se chytat mělo.
     
    14
    Prudká střela Dočkala nadělala Kovářovi poměrně velké problémy, ale míč letěl přesně doprostřed jeho svatyně a tak si zkušený brankář připisuje úspěšný zákrok.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Michal Obročník (FC Slovan Liberec).
     
    6
    Obrovská šance Liberce, který mohl jít do vedení. Míč propadl na zadní tyč, kde byl Pokorný, jemuž střela vůbec nesedla. Čert to vem, protože do prázdné svatyně dorazil míč Rajnoch. Sudí však píská ofsajd a nutno říct, že by se liberecký tým mohl klidně hádat. Na přestupek proti pravidlům to vůbec nevypadalo.

    Roman Zajíček

    Branky: 20. Holek, 49. Krejčí (Hušbauer), 59. Švejdík (Dočkal), 72. Lafata (Krejčí) – 54. Sackey

    Karty:   24. Matějovský (SPA) – 9. Obročník (LIB), 27. Frýdek (LIB), 43. Sackey (LIB), 45+2. Pavelka (LIB), 84. Rajnoch (LIB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 5:4.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal, Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský (63. Mareček), Krejčí – Lafata (C) (75. Bednář).
    Náhradníci: Švenger – Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář.

    FC Slovan Liberec: Kovář – Rajnoch, Pimpara, Coufal, Pokorný – Obročník, Rybalka (68. Kolár), Pavelka (80. Novotný), M. Jarolím (C), Frýdek – Luckassen (37. Sackey).
    Náhradníci: Hroššo – Novotný, Fleišman, Sackey, Bouška, Douglas, Kolár.

    Rozhodčí: Paták – Nádvorník, Štěrba

    Diváci: 12 332
    bahis siteleri