Vsetín – Opava 7:3 (kon.) | Mountfield HK – V.Popovice 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kolín 4:2 (kon.)
PZ Kladno – Litoměřice 2:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
SC Marimex Kolín
Neděle 02.11.2014, 14:00 • ZS Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Příjemné nedělní odpoledne! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u online přenosu 13. kole Ligy juniorů skupiny Střed, v němž se spolu střetnou HC Rebel Havlíčkův Brod a SC Kolín. Utkání začíná v 14:00.
     
    Havlíčkův Brod si zatím vede mezi prvoligovou konkurencí na jedničku podtrženou. V dosavadním průběhu soutěže prohrál jen tři zápasy, a to dvakrát se druhou Třebíčí a jednou s lídrem z Hradce Králové. V minulém kole si mladí Rebelové poradili v domácím prostředí s Jindřichovým Hradcem 4:1 a v tabulce mají na čtvrtý Tábor náskok luxusních 7 bodů.
     
    Kolín zatím pravidelně střídá vítězství s porážkami. V posledních zápasech se mu ale moc nedařilo, když porazil jen Tábor (doma 3:2) a prohrál v Třebíči (2:3sn), Jindřichově Hradci (1:5) a před svými fanoušky nestačil na Velké Popovice (2:3). V tabulce drží Kozlové 6. místo.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    SC Kolín – HC Rebel Havlíčkův Brod 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Spáčil (Adam) – Macek, A. Němec, Vlček, Krajcigr, M. Semrád, Mendl – Hlídek, Motl, Brebera "C", Pazourek, Kuchta "A", Mäki, Hubert, Polák, Přibyl, Málek, Šimák, Lang, Kittler.

    SC Kolín: Husár (D. Jelínek) – Skála, A. Hájek, Barták, Křeček, Chmelař – Šafra, Jiráň, Hlaváček, Kozák, Spitzer "C", Bašus, Černý "A", A. Jelínek, Krumpholc "A", J. Hájek.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Čížek, Petr Křivohlavý.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Kolín vyhrál úvodní vhazování a hned se chtěl po pravém křídle natlačit do útočného pásma, jenže obrana Rebelů byla pozorná a získala puk.
     
    00:30
    Rebelové se usadili v útočném pásmu, jenže jejich útok neměl dlouhého trvání. Nyní už s pukem operují u své brány Kozlové.
     
    00:50
    Havlíčkobrodští útočníci se tlačili hodně důrazně do předbrankového prostoru, jenže gólman Husár byl pozorný a puk za svá záda nepustil.
     
    01:15
    Středočeši přesunuli děj hry do útočného pásma, kde se snaží kombinovat, ale jejich soupeř z Vysočiny k ním zatím dobře přistupuje.
     
    01:40
    Kolín nakonec ze své snahy nedokázal ohrozit gólmana Spáčila, jehož obrana odvedla skvělou práci, když držela protihráče hlavně u mantinelů.
     
    02:00
    Nyní už sledujeme útočnou aktivitu Rebelů, kteří se zabydleli v útočném pásmu a vyměňují si mezi sebou puk krátkými nahrávkami
    .
     
    02:12
    Z úhlu na levé straně nakonec zkusil štěstí Patrik Málek, ale gólman Husár měl prostor u přední tyčky pokrytý a schoval puk ve výstroji.
     
    02:36
    Kozlové získali puk a založili bleskový protiútok, který se jim povedlo zakončit střelou. Z úhlu na levé straně našel u první tyčky Spáčilovu náruč Dominik Skála.
     
    02:51
    Adam Němec (HBR) se stal prvním vyloučením hráčem, odsedí si 2 minuty za hrubost.
     
    03:00
    Kolín už kombinuje po vyhraném vhazování v útočném pásmu.
     
    03:10
    Gólman Spáčil zatím nemusel zasahovat, tvrdou ránu od modré čáry před ním zblokovali jeho spoluhráči. Modrobílí však drží útočné postavení.
     
    03:20
    Nepříjemnou jedovku vyslal z prostoru pravého kruhu Martin Černý a brankář vyrazil jeho projektil betony do ochranné sítě. Teď se rozhlíží, protože ani sám neví, jak kotouč vytěsnil.
     
    03:37
    Kolín zatím hraje svou přesilovku velmi dobře a drží Rebely pod ustavičným tlakem.
     
    04:05
    Kolínští forvardi teď byli hodně důrazní a zblízka dorážel puk přes Spáčilovi betony aktivní Dominik Skála, ale vzrušení je zbytečné, protože se píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    04:26
    Havlíčkobrodská družina získala kotouč do své moci a odvedla skvělou práci. Hru nejenže přesunula do útočného území, ale dvakrát dokázala vystřelit, ale nepřesně.
     
    04:51
    Havlíčkův Brod odehrál zbytek svého oslabení excelentně a nyní už je v plném počtu. Hraje se 5 na 5? stále diktují tempo hry hosté.
     
    05:14
    Kotouč se teď rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale obě defenzivy jsou pozorné a zabraňují vzniku nebezpečnější šance.
     
    05:44
    Soubor z Kotliny vybojoval v obranném pásmu puk a v hojném počtu se hnal vpřed. Nakonec získal buly v útočném pásmu, když gólman Husár schoval v lapačce nahození Matiase Mäkiho od modré čáry.
     
    06:05
    Kolín vyhrál vhazování u své brány a nyní už se pokouší něco vymyslet na druhé straně hřiště. Rebelové zatím soupeře drží za bránou.
     
    06:23
    Od modré čáry nakonec tvrdě vypálil Jan Barták, ale nesešteloval si dobře mířidla a puk poslal daleko od branky gólmana Spáčila.
     
    06:55
    Oba soupeři teď urputně bojují o puk převážně v útočném pásmu, ani jednomu z nich se nedaří na delší dobu přejít k brance a vytvořit si tlak či šanci.
     
    07:14
    Kozlové teď zkoušeli rozhýbat obranný blok svého soupeře, jenže po nepřesné přihrávce je kotouč opět ve středu hrací plochy.
     
    07:39
    Ostrou ránu vyslal z pravého kruhu Martin Polák, jehož projektil vyrazil brankář Husár před sebe, ale následná dorážka zblízka byla nepřesná!
     
    08:06
    Domácí teď sevřeli svého soka od řeky Labe v pevném objetí a nebezpečně několikrát zahrozili. Vše řeší brankář Husár, jenž ukryl v náruči ránu z mezikruží.
     
    08:40
    Kolín vyvezl kotouč od své brány a probil se do útočného pásma, jenže dlouho se zde neohřál a jeho obrana vzápětí musela hasit rychlý kontr.
     
    09:00
    Domácí mladíci se stále drží na dostřel brankáře Husára, ale kolínští hokejisté k nim dobře přistupují a nedávají jim prostor ke střele.
     
    09:12
    Luboš Kozák předvedl povedenou kličku na útočné modré čáře a přešel do pásma, jenže neobešlo se to bez postavení mimo hru. Kolínský útočník se teď hodně zlobí.
     
    09:30
    Středočeši teď pořádně motali hlavy brodským hráčům a vytěžili z toho přesilovku. Adam Němec (HBR) se dopustil držení protihráče.
     
    09:46
    Rebelové ukořistili puk a okamžitě ho posunuli do středního pásma.
     
    10:00
    Kolín už kombinuje v útočném pásmu.
     
    10:10
    Havlíčkův Brod dobře napadal kombinaci svého soupeře a přesunul hru do středního pásma.
     
    10:23
    Při vlastním oslabení si najel do útočného pásma kapitán Lukáš Brebera a z pravého kruhu prověřil betony brankáře Husára. Domácí drží puk daleko od své=ho gólmana Spáčila.
     
    10:50
    Kozlové se při přesilovce zatím neuvěřitelně trápí. Dokonce se musí více soustředit na hlídání zadních vrátek, než na dobývání soupeřovy brány.
     
    11:04
    A poměr sil na ledě se vyrovná. Martin Hlaváček (KOL) obdržel 2 minuty za podražení.
     
    11:24
    Tak tohle hlasitě volalo po gólu! Jindřich Macek měl spoustu prostoru a času mezi kruhy, odkud vyslal svižný projektil, ale jen doprostřed brány na připraveného gólmana Husára!
     
    11:55
    Zatím sledujeme svižný hokej, na obou soupeří je jasně vidět, že mají velkou chuť. Oba gólmani se musí mít neustále na pozoru.
     
    12:15
    Bojovníkům z Kotliny nevyšel rychlý brejk a nyní už se musí bránit u gólmana Spáčila kombinaci Kozlů. Zatím nedovolili soupeři zakončit.
     
    12:46
    Hra má i nadále plynulý spád, nyní mohou podniknout další útočný výpad domácí, kteří kombinují uprostřed ledového kolbiště.
     
    13:15
    Rebelové nepřešli s pukem do útočného pásma. Kolín získal puk a už s ním operuje v útočném území kolem gólmana Spáčila.
     
    13:40
    Kozlové několikrát vypálili, jenže brodská obrana si počíná hodně obětavě a většinu projektilů zblokovala. Brankář Spáčil tak mohl zůstat klidný.
     
    14:04
    Středočeši teď pořádně tlačí v ofenzivní fázi na pilu a Rebelové mají problémy. Zatím se jim daří držet aktivní kolínské střelce na uzdě.
     
    14:26
    Děj hry se na chvilku přesunul k brankáři Husárovi, který však zasahovat díky své spolehlivé defenzivě nemusel. Hraje se ve středním pásmu.
     
    14:56
    Domácí se po chvilce snažení probili do ofenzivního postavení, ale ani tentokrát jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu., Musí začít znovu od středového kruhu.
     
    15:05
    Antonín Jelínek si najel s pukem na holi do útočného pásma a v pravém kruhu hledal dobře myšlenou nahrávkou své spoluhráče, ale do puku obětavě skočil brodský zadák.
     
    15:50
    Ani další útok mladých hokejistů od řeky Labe nepřinesl nic, co by mělo gólmana Spáčila v jeho brankovišti znepokojovat. Všechno se stěhuje na druhou stranu hřiště.
     
    16:13
    Martin Hlaváček si najel do útočného pásma a z prostoru pravého kruhu okamžitě vypálil. Jeho svižnou ránu vyrazil brankář Spáčil za bránu.
     
    16:36
    Rebelům se teď nedaří přechod do středního pásma, Kozlové velmi dobře bruslí a zahušťují střední pásmo, přes které nikoho nepouštějí.
     
    17:07
    Puk už mají na holích domácí a řítí se sním napříč středním pásmem vpřed.
     
    17:40
    Vše sice skončilo střelou, jenže ta neměla gólové parametry. Kotouč po ráně z mezikruží proletěl kolem tří červených tyčí Otakara Husára.
     
    18:03
    Svěřenci trenérského tandemu Cachnín – Fixa rychlou kombinací a aktivním pohybem pořádně rozvířili vody v útočném pásmu, ale kotouč nakonec končí pod Husárovým betonem.
     
    18:27
    Kolínští hráči mají puk za svou bránou, odkud se přes napadající Rebely pokoušejí rozjet nový útok.
     
    18:57
    Martin Hlaváček si počkal na přiťuknutí svého spoluhráče a na vrcholu kruhů se tvrdě opřel do puku, který prosvištěl kousek vedle levé Spáčilovy tyčky!
     
    19:05
    Kolín udržel útočné pásmo a z mezikruží po vhazování tvrdě vypálil Dominik Skála, ale jeho rána k pravé tyčce skončila v lapačce brodského gólmana! Petr Spáčil předvedl ukázkový semafor!
     
    19:40
    Rebelové vyhnali svého soka do středního pásma. Kozlové nahodili puk do útočného území, jenže píská se jen zakázané uvolnění.
     
    19:50
    Kolín se ještě žene ve středním pásmu do útoku. Stihne ještě vystřelit?
     
    19:56
    Ano, stihne. Mezi kruhy napřáhl Luboš Kozák a jeho dělovku vyrazil brankář Spáčil svým hbitým pravým betonem do rohu pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla pohledný útočný hokej, který s sebou přinesl na obou stranách slibné šance. Oba gólmani, havlíčkobrodský Petr Spáčil a kolínský Otakar Husár, si však zatím vedou bezchybně. Před prostřední částí, jež začne přibližně ve 14:42, platí v Kotlině stále bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Rebelové uspěli na vhazování ve středovém kruhu a od své brány založili útok, jímž se dostali k brance, jíž stráží gólman Husár.
     
    20:38
    Kolín po chvíli snažení vybojoval kus černé gumy a mohl přejít do slibné situace 2 na 2, ale brodská obrana učinila pokusu svého soupeře přítrž velmi rychle.
     
    21:05
    Havlíčkův Brod založil rychlou akci, na jejímž konci se hnal do koncovky "áčkař" Petr Kuchta, ale nahrávku ještě před ním stihl vykopnout betonem brankář Husár.
     
    21:37
    Teď už v Kotlině přihlížíme ofenzivnímu snažení Kozlů.
     
    22:00
    Brankář Spáčil sice čelil vydatné spršce střel, jenže těm chyběla razance i přesnost. Středočeši i nadále kombinují v útočném území.
     
    22:10
    David Hubert (HBR) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    22:22
    Kolín vyhrál vhazování a snaží se rozhodit obranný blok soupeře.
     
    22:37
    Rebelové se zatím dobře brání, hokejisty od řeky Labe nepustili ještě ke střele.
     
    22:50
    Až teď hosté zkusili štěstí z blízkosti modré čáry, jenže puk proletěl daleko vedle pravé tyčky gólmana Spáčila. Bojuje se v rohu pásma.
     
    23:06
    Domácí vyhráli důležitý souboj a okamžitě poslali kotouč podél mantinelu až ke gólmanu Husárovi. Kolín začíná znovu.
     
    23:25
    Brodský defenziva je stále pevná jako skála. Další útok Kozlů se o ni rozbil a Rebelové znovu vyhodili.
     
    23:56
    Havlíčkův Brod se zatím brání s naprostým přehledem, Kolín si v přesilovce s dobře bruslícím soupeřem opět neví rady.
     
    24:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové přečkali oslabení bez úhony a při hře 5 na 5 okamžitě udeřili! Od Davida Huberta putoval kotouč k Davidu Pazourkovi, který předložil krásný pas na rozjetého MARTINA POLÁKA, jenž nevymýšlel nic složitého a z bezprostřední blízkosti nedal gólmanu Husárovi tvrdou a přesnou ranou vůbec žádnou šanci! Asistence: David Pazourek, David Hubert.
     
    24:57
    Kolín se snaží o bleskovou odpověď, jenže dosud velmi dobře pracující havlíčkobrodská defenziva je rezolutně proti. Puk je hlavně ve středním pásmu.
     
    25:26
    Rebelové zatím drží Kozly na uzdě a snaží se proniknout do útočného území.
     
    25:49
    Jan Barták (KOL) musel zatáhnout za záchranou brzdu sekáním, protože za kolínskou defenzivu se prosmýkával do úniku Václav Motl, jenž ještě stihl bekhendem nastřelit betony gólmana Husára, než do něj ve velké rychlosti najel. Oba hráči jsou v pořádku.
     
    26:00
    Kozlové rychle získali puk a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    26:15
    Domácí už se postupnou kombinací protlačili do rohu útočného pásma, kde o kus černé gumy urputně bojují.
     
    26:40
    Kolín je stále v pevném objetí svého soupeře. Rebelům se však zatím nedaří z rychlé kombinace přesně zakončit.
     
    27:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové nepolevili ve svém enormním tlaku a nakonec přesilovku využívají, čímž se ujímají dvoubrankového vedení! Z vrcholu kruhů napřáhl Nicholas Lang, který nastřelil betony brankáře Husára. K dorážce se probil Jaromír Vlček, ale kotouč zůstal těsně před brankovou čarou, odkud ho pohodlně doklepl do prázdné brány PETR KUCHTA! Asistence: Jaromír Vlček, Nicholas Lang.
     
    27:25
    A havlíčkobrodští mladíci nemají stále dost. Jsou na koni a ze své aktuální psychické výhody se snaží vytěžit co nejvíce. Kolínská obrana si nemůže vydechnout ani na okamžik.
     
    28:00
    Středočeši nakonec učinili přítrž havlíčkobrodskému řádění u svého brankáře Husára a přesunuli hru na druhou stranu ledové plochy.
     
    28:18
    Kolín má sice na své straně chvilkovou územní převahu, jenže Rebelové stále ukazují, jak moc jsou silní v defenzivní činnosti.
     
    28:46
    Havlíčkův Brod získal puk a vyvezl ho do středového kruhu.
     
    29:07
    Kozlové se však vrátili zpět do ofenzivního postavení a nebezpečně zahrozili. První ránu z úhlu na levé straně vyrazil betony brankář Spáčil, po čemž střílel od modré čáry Daniel Chmelař, ale minul pravou tyčku.
     
    29:42
    Domácí špatně vystřídali, hráli v příliš mnoho hráčích na ledě. trest odpyká Patrik Málek (HBR).
     
    30:04
    Kolín už rozjel svůj přesilovkový kolotoč, ale jeho snaze zatím chybí častější a hlavně přesnější střelba.
     
    30:19
    Domácí získali puk a okamžitě vyhodili.
     
    30:35
    Kolín už se po pravém křídle protáhl zpět do přesilovkového postavení.
     
    30:50
    Domácí i nadále brání v kompaktním a pohyblivém bloku, na který se Středočechům nedaří najít účinný recept. Brankář Spáčil měl zatím minimum práce.
     
    31:00
    Hosté dlouhým nahozením posunuli děj hry do rohu útočného pásma.
     
    31:10
    Ne, Kolín se prostě v početní převaze neuvěřitelně trápí. Havlíčkův Brod opět získal puk a osvobodil se.
     
    31:24
    A má slova následně Kolínští potvrdili, když dlouhé a nepřesné nahození doklouzalo až na odpískané zakázané uvolnění.
     
    31:40
    David Křeček tvrdě vystřelil po sérii nahrávek od modré čáry, jenže jeho pumelice se mezi tři červené tyče ani zdaleka nevešla.
     
    32:01
    Rebelové v plném počtu okamžitě vrhli své síly kupředu, jenže zastavilo je odpískané postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu blíže kolínské modré čáře.
     
    32:23
    Dominik Skála tvrdě vypálil od modré čáry a brankář Spáčil měl zcela zakrytý výhled. Naštěstí pro něj puk minul jeho bránu.
     
    32:46
    Rebelové pohrdli obrovskou šancí, která jim mohla dodat na hole ještě více klidu. Matias Mäki už mohl v mírném úhlu na pravé straně střílet, ale ještě nahrál před brankoviště volnému Petru Kuchtovi, jenž zblízka minul prázdnou bránu!
     
    33:14
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A Rebely to mrzí o to víc, že hosté se z ničeho nic dostali na nejtěsnější rozdíl! Kotouč uzmul Rebelům při rozehrávce MARTIN HLAVÁČEK, který si sjel až před brankoviště a povedenou střelou poslal puk pod horní tyčku bezmocného gólmana Spáčila! Bez asistence.
     
    33:48
    Kozlové jsou rázem jako pokropeni živou vodou a havlíčkobrodská obrana se musí bránit s vypětím všech sil. Kotouč nebezpečně poskakoval před brankovištěm gólmana Spáčila, ale nikdo z kolínských hráčů ho zblízka neprotlačil do brány!
     
    33:57
    A havlíčkobrodští trenéři Richard Cachnín a Ladislav Fixa na dění na ledě okamžitě reagují a pokusí se uklidnit své svěřence po dalším přerušení hry oddechovým časem.
     
    34:01
    Hosté ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu okamžitě zahrozili, ale gólman Spáčil se střelou z ostrého úhlu nenechal zaskočit.
     
    34:24
    Krásnou individuální akci předvedl Petr Kuchta, který teď naplno prodal své zkušenosti z prvoligového A-týmu. Po pravém křídle se vrhl mezi přesilu protihráčů a protáhl se až k brance, ale z velkého úhlu v pádu nenašel před gólmanem Husárem nikoho ze spoluhráčů.
     
    34:47
    Havlíčkův Brod se snaží získat zpět ztracené vedené o dva góly a brankář Husár teď měl hodně práce s tím, aby před dorážejícími Rebely zblízka udržel puk pod betony!
     
    34:47
    Současně jsou vyloučeni Jan Barták (KOL) za krosček a Dominik Jiráň (KOL) za hrubost. Domácí hrají dvouminutovou přesilovku 5 na 3!
     
    35:15
    Domácí kombinují v útočném pásmu.
     
    35:25
    Ondřej Hlídek nahodil puk před brankoviště na volného Lukáše Breberu, ale ten už byl příliš blízko brance a z metru nastřelil beton gólmana Husára, který přišel o masku!
     
    36:00
    Domácí se teď začali trápit, hosté dvakrát získali puk a rychle vyhodili.
     
    36:10
    Další obrovská šance Rebelů zůstala nevyužita! Petr Kuchta zpoza branky předložil před bránu luxusní pas na volného Jindřicha Macka, který bez přípravy tvrdou ranou vyprášil Husárův beton!
     
    36:29
    Další akce mladých Rebelů byla rychle přerušena, protože při obléhání brankáře Husára došlo k posunutí kolínské brány.
     
    36:52
    Jindřich Macek se protáhl po pravém křídle až do slibné šance, ale z mírného úhlu na pravé straně bekhendem trefil jen boční síťku!
     
    37:18
    Kolín sice odehrál dvojnásobné oslabení naprosto skvěle, jenže v plném počtu si zahrál jen chviličku. Daniel Chmelař (KOL) si pomohl vysokou holí.
     
    37:35
    Rebelové okamžitě rozvinuli v postavení svou bleskovou kombinaci.
     
    37:55
    Zatím z ní však vytěžili jen hodně nepřesnou střelu. I přesto drží puk stále v útočném pásmu.
     
    38:06
    Kolín získal puk a okamžitě ho poslal na druhou stranu ledové plochy.
     
    38:15
    Petr Kuchta se protlačil až za kolínské obránce a zblízka nastřelil hruď pozorného brankáře Husára, který vzápětí přerušil hru, když podržel puk v náruči!
     
    38:31
    Kozlové se vydali po ukořistění kotouče do rychlého protiútoku podél levého mantinelu, ale vše končí sraženou střelou z levého kruhu. Puk doplachtil jen do ochranné sítě.
     
    38:57
    Domácí znovu ukázali, že jsou velmi dobře sehraní. Ondřej Hlídek si počkal na pohyb Václava Motla, jemuž zpoza brány přesně přihrál, ale jeho spoluhráč trefil jen betony gólmana Husára, který chytá skvěle a drží svůj tým nad vodou!
     
    39:18
    Středočeši už jsou na ledě v plném počtu, dokázali ustát další hodně krušné chvilky.
     
    39:31
    Jan Hájek dojel za brodskou bránou dříve nahozený puk a teď se hodně zlobí na rozhodčí, protože ti odpískali zakázané uvolnění jeho týmu.
     
    39:51
    Havlíčkův Brod ještě nahodil puk do útočného pásma.
     
    39:58
    Martin Polák ještě vypálil z pravého kruhu, ale střela se mu moc nepovedla a gólman Husár bez větších problémů vyrazil puk betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla hned tři branky. Rebely poslali do dvoubrankového vedení Martin Polák a Petr Kuchta, ale druhý jmenovaný potom nevyužil obrovskou příležitost a hosté hned z protiútoku snížili zásluhou Martina Hlaváčka na nejtěsnější rozdíl. Před třetím dějstvím, jež začne zhruba v 15:31, je tak vše za stavu 2:1 pro Havlíčkův Brod vše otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí zkusili po vyhraném vhazování okamžitě založit útočnou akci, jenže ta skončila už ve středním pásmu.
     
    40:32
    Rebelové sice posunuli kotouč do útočného pásma, ale v jeho rohu prohráli souboj a hrát tak mohou Kolínští.
     
    40:56
    Ani Kozlům se zatím nedaří přechod přes hodně zahuštěné střední pásmo, gólman Spáčil tak může zůstat ve svém brankovišti klidný.
     
    41:11
    Hosté teď pořádně poškádlili havlíčkobrodskou obranu a probili se do koncovky, ale kapitán Josef Spitzer zblízka vyprášil jen Spáčilovy betony.
     
    41:40
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, ale Kolín je aktivním přístupem vyhnal zpět do blízkosti středového kruhu.
     
    42:04
    Nyní sledujeme tuhý a dlouhý souboj ve středním pásmu.
     
    42:21
    Martin Černý se ujal v útočném pásmu kotouče a pokusil se z mírného úhlu na pravé straně ho zasunout k přední tyči, ale vylámal si zuby na betonech brankáře Spáčila.
     
    42:52
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    43:06
    Ani tento útok Havlíčkovu Brodu nevyšel podle představ, kolínská obrana se včas zaklapla a nepustila nikoho do Husárovy blizkosti.
     
    43:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně důležitá branka pro havlíčkobrodské barvy, jež soupeři utekly do dvougólového trháku! Od modré čáry vypálil Jan Krajcigr, s jehož ranou si ještě brankář Husár betony poradil, ale na bleskovou dorážku LUKÁŠE BREBERY ze vzdálenosti několika kroků už byl krátký! Asistence: Jan Krajcigr.
     
    44:00
    Hosté se pokusili o bleskový přechod do ofenzivní fáze, jenže i jejich další útok se rozbil o brodskou obrannou hráz na modré čáře.
     
    44:27
    Přejít do útočného území se teď ale nedaří ani Rebelům, kotouč se zdržuje převážně v neutrálním území.
     
    44:58
    Hosté si vynutili chvilkový tlak a prověřili brankáře Spáčila, ale ten si hravě poradil s ranou z prostoru levého kruhu. Buly proběhne po jeho levici.
     
    45:08
    Domácí mladíci sice podél mantinelu protlačili kotouč do útočného pásma, ale to musí bleskově vyklidit, protože čárový sudí signalizuje ofsajd.
     
    45:38
    Přihlížíme urputnému souboji v rohu kolínského pásma, který už trvá hodně dlouho.
     
    45:44
    Nakonec byli o něco úspěšnější Rebelové. Hlavní sudí hvízdl do své píšťalky a po přerušení hry se bude vhazovat v kruhu u brankáře Husára.
     
    45:55
    Kolín zachytil havlíčkobrodskou nahrávku do předbrankového prostoru a vyhnal svého soupeře z Vysočiny do středního pásma.
     
    46:14
    Kozlové se pokoušejí rozehrát, jenže proti dobře bruslícím a napadajícím protihráčům to mají opravdu hodně složité. Stále jsou pod tlakem.
     
    46:40
    Havlíčkobrodská družina si nedokázala v blízkosti gólmana Husára nic nebezpečného vytvořit a vpřed už se ženou Kozlové.
     
    47:06
    Rebelové bleskově odrazili kolínský protiútok a sami se ženou do otevřené obrany, když táhnou puk po pravé straně ledového kolbiště.
     
    47:26
    V hodně slibné palebné pozici se ocitl Dominik Kittler, ale z bezprostřední blízkosti ani nadvakrát nepropasíroval puk přes Husárovy betony do sítě!
     
    48:02
    Nyní už útočí Kozlové, jenže zatím mají k ohrožení brankáře Spáčila hodně daleko, protože havlíčkobrodská defenziva je drží jen v blízkosti hrazení.
     
    48:36
    Po neúspěšném útoku mladých Rebelů zůstal v blízkosti modré čáry ležet na ledě Josef Šafra a hodně těžkým krokem se vrací na kolínskou střídačku.
     
    49:00
    Kolín propadl ve středním pásmu a měl teď velké štěstí, že Patrik Málek si nedokázal poradit s posledním bránícím hráčem, který ho vytlačil s pukem do rohu pásma.
     
    49:17
    Děj hry se už teď odvíjí v blízkosti gólmana Spáčila, který stále může spoléhat na svou důraznou obranu, jež k němu nepouští vůbec nic.
     
    49:45
    Kozlové i nadále drží postavení v útočném pásmu, ale proti havlíčkobrodské obraně se zatím horko těžko prosazují. Brankář Spáčil už dlouho nezasahoval.
     
    50:07
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, ale moc zajímavého toho na ledě v posledních minutách nevidíme. Obě obrany hrají na ledě první housle.
     
    50:39
    Hosté kombinují v útočném pásmu a chtějí přes důsledné protihráče projít do útočného pásma.
     
    51:11
    Dominik Jiráň sváděl souboj v kruhu útočného pásma, jenže nakonec se k zakončení neprotlačil. Kotouč se od něj odrazil a pomalu dojel pod Spáčilovu lapačku.
     
    51:42
    Domácí už operují s kotoučem na svých holích a hledají si cestu do útočného pásma. Zatím se snaží na Kozly vyzrát marně.
     
    52:09
    Středočeši i nadále velmi ostražitě hlídají svou modrou čáru a Rebely nepouštějí do blízkosti svého brankáře Husára. Ten už dlouho nemusel zasahovat.
     
    52:30
    Obrázek hry se nemění, pořád v Kotlině pozorujeme marnou snahu obou týmů o nějakou kloudnější akci.
     
    52:59
    Parta z Kotliny se po dlouhém neúspěšném snažení nakonec přeci jen probila do útočného pásma, kde se jí povedlo zakončit. Brankář Husár se však ranou z úhlu zaskočit nenechal.
     
    53:13
    Kozlové už obléhají havlíčkobrodskou bránu a Rebelům teď v těžkých chvílích čas neutíká vůbec, protože se zastavil na hodnotě 6:47.
     
    53:21
    Už je vše v pořádku, hráči si tak o chvíli protáhnou dnešní zápas. Po nepovedeném útoku Rebelů už kombinují kolem brankáře Spáčila hosté.
     
    53:44
    Hodně okatý a zbytečný faul předvedl v obranném pásmu Luboš Kozák (KOL), který zcela evidentně držel protihráče.
     
    53:56
    Domácí mladíci už kombinují u gólmana Husára.
     
    54:10
    Kolín se dostal rychleji k odraženému kotouč a odpálil ho přes celou délku hřiště.
     
    54:21
    Dominik Skála se vydal z obrany na útočný výlet a chtěl procpat puk z úhlu k první tyči, kde však v tu chvíli číhal pozorný brankář Spáčil.
     
    55:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byla krásná akce, která musela zahřát u srdce i náročného hokejového fanouška! Rebelové se zabydleli v útočném pásmu, Dominik Kittler po převzetí puku našel z levého kruhu lahůdkovou nahrávkou před brankovištěm osamoceného NICHOLASE LANGA, který napoprvé sice ztroskotal na Husárových betonech, ale z dorážky už usměrnil puk do sítě! Asistence: Dominik Kittler.
     
    55:43
    Domácí nemají dost a kotouč se stále potuluje na dostřel gólmana Husára, jehož obrana se má co činit.
     
    56:08
    Rebelové už si nahrávají ve středním pásmu a pokusí se znovu proniknout do soupeřova území.
     
    56:33
    Martin Polák (HBR) z mírného úhlu na pravé straně neprotlačil puk k přední tyčce přes gólmana Husára a po přerušení hry za bránou zasáhl protihráče vysokou holí.
     
    57:00
    Daniel Chmelař stál na konci dlouhé kolínské kombinace, ale od modré čáry nastřelil jen hradbu těl v předbrankovém prostoru. Domácí ale nevyhodili.
     
    57:29
    Kozlové se zatím při hře v početní převaze trápí, Rebelové hrají ve velké pohodě a vyhazují puky s železnou pravidelností k brankáři Husárovi.
     
    58:00
    Hosté sice procpali puk podél mantinelu těsně za útočnou modrou čáru, jenže kus černé gumy doputoval jen na hokejku Jindřicha Macka, který poslal puk zpět do kolínského pásma.
     
    58:35
    Havlíčkův Brod ustál oslabení bez úhony a ani mu to nedalo moc práce. Kozlové si při přesilovce nevytvořili zhola nic a na drama už to nevypadá.
     
    58:49
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Tak jsem to zakřikl, Kolín se přeci jen dočkal snížení! Dominik Jiráň posunul kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se z mohutného nápřahu a bez přípravy opřel do tvrdé rány JOSEF ŠAFRA, jenž polovysokou střelou poslal kotouč přesně k levé tyčce brankáře Spáčila! Asistence: Dominik Jiráň.
     
    59:15
    Středočeši ještě poslali puk do útočného pásma a všechny své síly vrhli do ofenzivy. Za dvoubrankové ztráty už nemají vůbec co ztratit.
     
    59:36
    Havlíčkův Brod přesunul hru do středního pásma a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod se dnes na tři body proti bojovnému Kolínu nadřel. Nakonec vyhrál 4:2, když se z jeho řad trefili Martin Polák, Petr Kuchta, Lukáš Brebera a Nicholas Lang. Za hosty korigovali Martin Hlaváček a v předposlední minutě zápasu Josef Šafra. Mladí Rebelové si tak mohou ve středovém kruhu užít svou tradičně vítěznou oslavu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (16:03:48)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 25. Polák (Pazourek, Hubert), 27. Kuchta (Vlček, Lang), 44. Brebera (Krajcigr), 56. Lang (Kittler) – 34. Hlaváček, 59. Šafra (Jiráň)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Spáčil (Adam) – Macek, A. Němec, Vlček, Krajcigr, M. Semrád, Mendl – Hlídek, Motl, Brebera "C", Pazourek, Kuchta "A", Mäki, Hubert, Polák, Přibyl, Málek, Šimák, Lang, Kittler.
    SC Marimex Kolín: Husár (D. Jelínek) – Skála, A. Hájek, Barták, Křeček, Chmelař – Šafra, Jiráň, Hlaváček, Kozák, Spitzer "C", Bašus, Černý "A", A. Jelínek, Krumpholc "A", J. Hájek.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Čížek, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri