Třinec – Sparta 5:4 (kon.) | Slavia – Zlín 0:2 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:1 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 0:7 (kon.)
Litvínov – Pardubice 6:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:4 (0:1, 1:2, 4:1)
HC Sparta Praha
Neděle 18.01.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sledovala vyprodaná Werk Arena, které patřičně poděkoval i domácí brankář Hrubec. Ten při závěrečných oslavách přeměnil jednu z branek za posilovací stroj bench-press a závaží úspěšně zvedl symbolicky pětkrát nad hlavu. Dnešní utkání nabídlo kromě devíti gólů také mnoho vyostřených soubojů, konfliktů a šarvátek. Byla to prostě reklama na hokej!

    Na další kolo Tipsport extraligy se můžete těšit v pátek 23. ledna, kdy se Třinečtí představí od 18:00 v Pardubicích. Sparta nastoupí v 17:30 na ledě Plzně. Pro dnešek už je to z Třince definitivně všechno, já se s vámi budu muset loučit. Přeji vám příjemný zbytek neděle, ať už ho strávíte ve společnosti házenkářského mistrovství světa, hokejové extraligy nebo jakkoliv jinak! Na počtenou! (17:58:13)
     
    Dnes to v Třinci bylo představení, na které se bude dlouho vzpomínat, a to především ve slezském městě pod Javorovým. Oceláři prohrávali už o tři branky, ale dokázali utkání zvrátit a v nádherné třetí třetině nakonec dovést ke třem bodům. Sparta se nemá za co stydět, neboť hlavně v prvních dvou třetinách předvedla skvělý výkon. V tabulce by se měla udržet na třetí pozici, to Třinec svůj obrovitánský náskok v čele ještě navýší. Oceláře navíc může těšit již zmiňované překonání extraligového rekordu v počtu výher v řadě.
    Fanoušek si pochvaluje dnešní utkání.

     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 33 (7, 17, 9) – 22 (7, 7, 8),
    střely mimo: 4 (2, 2, 0) – 1 (1, 0, 0),
    hity: 23 (11, 7, 5) – 12 (4, 4, 4),
    vyhraná vhazování: 47/76 (18, 15, 14) – 29/76 (6, 12, 11),
    úspěšnost na vhazování: 62 % – 38 %,
    trestné minuty: 36 (4, 4, 28) – 26 (8, 12, 6).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Adamský – TRI (2+0),
    Martin Réway – SPA (2+1).

    Nejlepším Ocelářem dnešního utkání byl vyhlášen útočník Adamský, autor dvou důležitých branek a tradiční tahoun. Ani dnes nezklamal. Na druhé straně zaslouží absolutorium slovenský forward Réway. Mladý útočník zářil především v první polovině utkání a kromě dvou gólů si připsal i asistenci.
     
    Strhující utkání je u konce, Oceláři ve třetí třetině otočili nepříznivý stav a potřinácté v řadě vítězí, čímž překonávají rekord Plzně ze sezony 2011/12. Na začátku třetí periody dokázali v přesilovce nejprve snížit Krepsem, který uklidil do branky přihrávku Orsavy, za půl minuty pak od modré čáry vystřelil Adamský, jeho rána zaplula přímo do horního rohu branky a bylo vyrovnáno. Třinec byl jasně na koni a tlačil se před branku soupeře. Další přesilovku přetavil ve vedoucí branku, Kleslovo nahození tečoval za Novotného Orsava. Drama zdaleka nekončilo. Sparťané také dostali svou šanci během dvojnásobné přesilovky a Poláškova střela, tečovaná Kleslou, se zastavila až v brance. Rozhodující úder přišel tři minuty před koncem z hole Draveckého, jehož našel mezi kruhy Polanský. Dravecký poslal puk do sítě a před brankou ještě trochu provokoval Novotného. Bitka s Rolinkem znamenala další tresty, ale Sparta už se v posledních minutách k náporu nedostala. V zápase, který byl reklamou na hokej, bere tři body Třinec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Tak, Linhart vyhodil puk jen na zakázané uvolnění a je tady posledních pět sekund! Sparta má ve hře samozřejmě šest bruslařů, tohle je její poslední šance!
     
    59:20
    Sparťané by už rádi odvolali Novotného, ale jejich akci zastavil ofsajd a teď se dokonce hraje v jejich obranném pásmu u mantinelu.
     
    58:49
    Rolinek vyrazil přímo z trestné lavice do útoku a Hrubec musel jeho pokus vyrážet. Štěstí mu pak přálo při Hlinkově akci, střela zkušeného sparťana těsně minula cíl.
     
    58:23
    Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minuty a Oceláři končí svou přesilovku. Orsava se s kotoučem nemazlil a nahodil za branku.
     
    57:43
    Obrovskou šanci promarnili Třinečtí, když kombinovali před Novotným, ale Adamský v samotném závěru akce nepřihrál přesně Noskovi! Na druhé straně skryl Saboličův pokus Hrubec.
     
    57:27
    Další útoční akce sparťanům nevyšla a do útoku mohou konečně také Oceláři, kteří hrají přesilovku. Růžička nahazuje za Novotného.
     
    56:56
    Ďaloga se s pukem prohnal po pravém křídle a bekhendovým pokusem zaměstnal Hrubce. Ten kotouč skryl ve výstroji a bude se před ním vhazovat.
     
    56:25
    Tomáš Rolinek (SPA) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za hrubost, Vladimír Dravecký (TRI) je vyloučen na dvě minuty za hrubost plus osobní trest do konce zápasu za nesportovní chování. Jiří Polanský (TRI) dostal taktéž osobní trest do konce zápasu za hrubost. Oceláři ale z toho všeho vytěžili přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    56:25
    Dravecký se o svou radost z gólu "podělil" s brankářem Sparty Novotným, po střetu s nímž byl před několika minutami vyloučen. To si dlouho nenechal líbit kapitán Sparty Rolinek a na Draveckého se vrhl. Slovenský útočník se octl na ledě, ve vyhrocené situaci si pak oba hráči ještě všechno vyříkávali. Určitě se bude vylučovat.
    Vladimír DRAVECKÝ - 5:4
     
    56:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je zápas! Oceláři přidávají svou pátou branku a vedení je opět na jejich straně! Polanský manévroval s pukem za brankou, přesně mezi kruhy našel VLADIMÍRA DRAVECKÉHO a ten už neměl problém s překonáním Novotného! Sparta musí znovu dotahovat – 5:4! Asistence: Jiří Polanský.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 35. Adamský (Nosek, Plíhal), 42. Kreps (Orsava, Klesla), 42. Adamský (Dravecký, Hrabal), 49. Orsava (Klesla, Hrabal), 57. Dravecký (Polanský) – 2. Réway (Hlinka), 30. Procházka (Barinka), 30. Réway (Klimek), 53. Polášek (Réway, Hlinka)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Hrabal, Klesla (C), Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Foltýn, L. Doudera – Jašek, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Matuš, Plíhal, Rákos – Cienciala, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Eminger, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Švrček, Barinka (A), Piskáček – Réway, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Černoch, Rolinek (C) – Forman, Buchtele, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček – Novák. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Oldřich Hejduk – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org