Boston – Columbus 1:3 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 6:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:3 (kon.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.)
Florida – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Toronto 3:0 (kon.) | Dallas – Washington 5:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Columbus Blue Jackets
Neděle 18.01.2015, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Columbus Blue Jackets i v třetím vzájemném zápase s Bostonem v této sezoně bodoval, když si připsal v bostonské TD Garden důležitou výhru 3:1, se s Vámi loučí a zase někdy u NHL napočtenou se těší Tomáš Lysý.
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:01
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:28
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:27
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matt Calvert (CBJ) 2+0
    2. Curtis McElhinney (CBJ) 34 zák., 1 gólů, 97,1%
    3. Tuukka Rask (BOS) 28 zák., 3 góly, 93,3%
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-3.
    Střely: 35-31.
    Zásahy gólmanů: 28-34.
    Vyloučení: 3-2.
    Využití: 0-1.
    Příznivec Bostonu se ptá, proč jsou hokejoví Bozi tak krutí. Ale říkejte o tom fanouškům Columbusu...

     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině rozhodl Columbus o svém vítězství a jednak ukončuje sérii pěti zápasů Bostonu s výhrou, druhak pak přerušuje devět zápasů Bostonu s bodovým ziskem.

    V první třetině se Blue Jackets dostali do vedení, když se v přesilovce trefil z levého kruhu Ryan Johansen. O čtyři minuty později bylo srovnáno zásluhou Carla Soderberga, který trefil zblízka odkrytou klec. Dalších dvaačtyřicet minut i přes velké šance na obou stranách gól nepadl. Loui Eriksson byl ve druhé třetině blízko gólu, třetí lajna Bostonu hodně zlobila. V závěru druhé periody nevyužil obrovskou šanci Boll, který se netrefil do z poloviny odkryté klece.

    Rozhodnutí tak přinesla třetí třetina. Curtis McElhinney postupně deptal střelce Bostonu, a to jak po individuálních akcích, tak v závarech před brankou. Gólman Columbusu si poradil i s pořádnou střelnicí Bruins v polovině třetí části a zaskvěl se zejména proti střele Louiho Erikssona k pravé tyči, kam se stačil přesunout. Jak už to tak bývá, v době, kdy se schylovalo k prodloužení, rozhodl zápas Matt Calvert. Nejprve doklepl bekhendem do branky hodně vachrlatou střelu Atkinsona po akci Dubinského, která prošla Raskovi mezi betony a stejný hráč poté pečetil výhru Blue Jackets střelou do odkryté branky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Matt CALVERT - 1:3
     
    59:22
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Wisniewski u pravého kruhu získal puk, který putoval na modrou k Johansenovi. Druhý nejlepší střelec Columbusu viděl ve středním pásmu MATTA CALVERTA a ten se během dvou a půl minut raduje z druhého gólu. Odkrytou klec trefil naprosto přesně. Asistence: Ryan Johansen, James Wisniewski.
     
    58:38
    Rask míří z branky, Boston hraje se šesti hráči v poli.
     
    58:13
    Obrovská chyba Bostonu ve středním pásmu. Za obranu se dostal Jeremy Morin, který upaloval sám na Raska. Pokoušel se ho přelstít bekhendem, ale finský gólman zasáhl u své pravé tyče betonem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:50
    Boston přišel rychlou odpovědí, ale Smith zblízka vůbec netrefil branku!
    Matt Calvert a jeho šťastný rozhodující gól.

    Matt CALVERT - 1:2
     
    56:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dubinsky si prodloužil střídání a v levém rohu za brankou Raska se dostal k puku. Poslal jej mezi kruhy na Atkinsona, který měl tedy řádné starosti se zpracováním a nakonec se mu tak tak podařilo do skákavého puku "plácnout". Střela Atkinsona prošla Raskovi mezi betony a šourala se hodně pomalu za čáru, tak puk doklepnul MATT CALVERT bekhendem do branky. Asistence: Cam Atkinson, Brandon Dubinsky.
     
    56:30
    Ale asi tak na deset vteřin, Boston se osvobozuje.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Soderberg (Eriksson, Kelly) – 8. Johansen (Johnson, Hartnell), 57. Calvert (Atkinson, Dubinsky), 60. Calvert (Johansen, Wisniewski)


    Boston Bruins: Rask (Svedberg) – Chára, Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Pastrňák – Paille, Bergeron, Smith – Kelly, Soderberg, Eriksson – Caron, Campbell, Cunningham. Trenér: Claude Julien
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson, Savard, Connauton, Wisniewski, Tjutin, Prout – Hartnell, Johansen, Foligno – Calvert, Wennberg, Atkinson – Morin, Letestu, Anderson – Tropp, Dubinsky, Boll. Trenér: Todd Richards

    Rozhodčí: Dave Jackson, Francis Charron – Brad Kovachik, Pierre Racicot

    Diváci: 17565
    bahis siteleri