Boston – Columbus 1:3 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 6:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:3 (kon.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.)
Florida – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Toronto 3:0 (kon.) | Dallas – Washington 5:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
New York Rangers
Neděle 18.01.2015, 18:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Derek Stepan (NYR) (2 + 0)
    2. Rick Nash (NYR) (2 + 0)
    3. Derick Brassard (NYR) (1 + 1) (21:11:14)
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z týmů dnes nepůsobil některý z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Jsme na konci dnešního večerního klání zámořské National Hockey League. New York Rangers byli po většinu duelu lepším týmem na ledě, o svém kladném výsledku rozhodli především v prostředním dějství, kdy přidali další dva zásahy navrch. Domácí Pittsburgh sice stačil snížit ve třetí části a vykřesat naději, pak ale Penguins znovu inkasovali. Pět branek Jezdcům přináší celkem klidnou výhru v základní hrací době. Ode mě je to vše, přejí hezký zbytek nedělního večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Gólman Pittsburghu v poslední minutě základní hrací doby zachycuje puk do rukavice a zařizuje ještě jedno buly po své levé ruce.
     
    58:52
    Chris Kreider hodně důrazný v obranné třetině u mantinelu, Penguins začínají mírně polevovat a vědí, že cesta za kladným výsledkem by byla už hodně skvělá a překvapující.
     
    58:02
    Boylův pokus od modré čáry byl pro Thomase Greisse snadným počinem, domácí brankář puk jenom vyrážečkou lehce poslal do rohu.
     
    56:24
    Kotouč se za poslední vteřiny vyskytuje převážně ve střední třetině, tedy na území nikoho. Šance domácích je menší a menší, Rangers ubírají zaměření do obrany.
     
    55:40
    Kris Letang a jeho vyhlídky ke střele na pravém kruhu, když se mu to nepovedlo, mohl ještě zakončovat David Perron. Oba ale hodně nepřesní.
     
    54:56
    Vyhození celku ze slavného amerického města přes všechny čáry, píšťalka rozhodčího signalizuje prohřešek zakázaného uvolnění.
     
    54:10
    Jakoby Newyoračné nemohli dostat puk z obranné třetiny ani za cenu velké bojovnosti. Kreiderovi ani Brassardovi puk na hokejku nesedl.
     
    53:38
    Sidney Crosby zpátky na ledě, jeho klička za brankou ještě vybídla k nahrávce Ehrhoffa. Druhý zmiňovaný našel jen betony brankáře Rangers.
     
    52:58
    Na druhé straně Jevgenij Malkin v možnost zakončit, avšak dnes aktivní muž na ledě nyní ani netrefil zařízení soupeře.
     
    52:25
    Thomas Greiss si tak trochu sám zkomplikoval situaci, když si hodil puk z lapačky před sebe, ten ještě málem jeden z hostů dorážel. Ale pro Penguins vše dobře dopadlo.
     
    52:03
    Sidney Crosby chce vzít celou zodpovědnost na sebe a ještě vykřesat novou naději pro svůj tým. Ale Henrik Lundqvist byl proti i po jeho střele z otočky.
     
    51:16
    Chris Kreider měl na chvíli otevřený prostor k průjezdu do útočné třetiny, až na poslední moment se k němu dokázal stáhnout obránce Penguins.
     
    50:29
    Pittsburgh znovu předvádí styl hry, který se mu podařilo nastolit od začátku třetí třetiny. I když je ale v blízkosti Lundqvista, nedokáže se prosadit v zakončení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Crosby (Perron, Letang), 45. Perron (Bortuzzo, Letang) – 1. Nash, 7. Brassard (Klein, Zuccarello), 23. Nash (Brassard), 26. Stepan (St. Louis, Kreider), 47. Stepan (Kreider, St. Louis)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (26. Greiss) – Letang, Martin, Ehrhoff, Harrington, Despres, Scuderi – Perron, Crosby, Kunitz – Bennett, Malkin, Spaling – Downie, Sutter, Goc – Adams, Arcobello, Sill
    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Boyle, Staal, Hunwick, Klein – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller

    Rozhodčí: Pochmara, Furlatt – Brisebois, Sharrers

    Diváci: 18 668
    bahis siteleri